Modern és praktikus homlokzati díszítések

Kültéri stukkó

Modern és praktikus homlokzati díszítések

Új építésű házak tervezése vagy meglévő családi házak felújítása során a homlokzat sajnos olykor mostohagyerek, mely nem kap elegendő figyelmet. Modern építési alapanyagok felhasználásával és néhány kreatív ötlettel azonban a helyzet korántsem kilátástalan, sőt. Az alábbiakban megismerheti a legegyszerűbb, mégis látványos homlokzat díszítéseket.

Előkészületek családi ház homlokzatdíszítéséhez

Minden családi ház homlokzata fokozottan ki van téve a környezeti hatásoknak és az időjárás viszontagságainak, melyek egy idő után óhatatlanul is nyomot hagynak otthonunkon. A homlokzat gyakran porózus felülete lehetőséget ad por és szennyeződés megtapadására, az időjárási körülmények függvényében akár még algásodásra is. Éppen ezért kiemelten fontos, homlokzatfelújítás és homlokzatdíszítés első lépésként a ház homlokzatát előkészítsük. Az előkészületeket az alábbiak szerint javasoltak:

  • homlokzat megtisztása portól és szennyeződésektől. Gyakran elegendő a felület portalanítása, máskor modern technikájú eszközökre is szükség lehet ehhez a makacs szennyeződések eltávolításához.

  • sérülések, esetleg repedés ellenőrzése a homlokzaton, melyeket javítani kell. A javítás mellett fontos, hogy megtalálja és megszüntesse, ami a sérülést okozta. Csak így lehet biztos benne, hogy felújított homlokzat sokáig szép is marad.

  • a felső vakolat ellenőrzése, hogy megfelelő állapotban van-e. Ehhez óvatosan kopogtassa végig a homlokzatot. Így fellelhetőek azok a pontok, ahol a vakolat optikailag még épnek tűnik, de már elvált a falazattól. Ezeken a területeken a régi vakolatot el kell távolítani és a felületet újra vakolni. vakolatot mindenképpen javítani kell!

  • levált vakolatdarabok eltávolítása

A fenti előkészítési munkálatok közül némelyiket magunk is elvégezhetjük, másokhoz esetleg szakember segítsége szükséges. Ne feledje, a pontos és precíz előkészületekkel tudja biztosítani, hogy sokáig örömét lelje majd háza szépen felújított homlokzatában.

Az előkészületek után bele is vághat a homlokzat díszítésébe és felújításába!

Homlokzatdíszítési lehetőségek

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésére többlakásos vagy családi ház homlokzatának díszítéséhez? Nézzük meg az opciókat:

  • Festés: általában a festés az a homlokzatdíszítési lehetőség, melyen először elgondolkozik az ember. Minden marad a régiben, csupán a ház színét frissítik fel vagy változtatják meg. Függetlenül attól, hogy régi vagy új építésű ingatlanról van szó, mindenképpen érdemes szakembertől tanácsot kérni a modern festékek és festési technikák kapcsán. Több különböző összetételű homlokzatfesték kapható, melyek más-más felület színezésére alkalmasak. Mindenképpen tájékozódjon!

  • Vakolat: mind új, mind régebbi építésű házak homlokzatának díszítésére alkalmas lehet különböző felületű vakolatok kombinációja, melyekkel látványos hatás érhető el. amennyiben már színezett vakolatot választ, a festést is megspórolhatja.

  • Homlokzatborítás: szintén egy megfontolandó díszítési lehetőség. A homlokzat borításához különböző anyagok állnak rendelkezésére – mindnek vannak előnyei és persze hátrányai is. Az előnyök és hátrányok mérlegelése után érdemes szakembertől tanácsod és akár árajánlatot is kérni a kivitelezésre. Csak ezek után érdemes döntést hoznia, mely homlokzatborítás lenne Önnek a legmegfelelőbb. Esetleg már a lábazat borítása is elegendő lehet ahhoz, hogy meggátolja a pincénél hőhidak kialakulását és egyúttal díszítse is háza homlokzatát? Ebben az esetben megfelelő lehet akár dísztéglák használata is. Szigetelés és homlokzatdíszítés egyben!

  • Stukkó: a stukkó talán nem az első gondolat, ami eszünkbe jut házunk homlokzatának tervezésekor. De miért is ne? A polisztirol stukkó a legegyszerűbben és leggyorsabban kivitelezehető homlokzatdíszítési megoldás – és még költséghatékony is! Modern és praktikus homlokzatdíszítési lehetőség. A különböző kültéri stukkók kiválóan kombinálhatóak egymással és számos dekoratív ötlet megvalósítható velük.

Modern homlokzatdíszítés polisztirol kültéri stukkóval

A polisztirolt a legtöbben a szigetelőanyagként ismerik. Ez a modern alapanyag azonban sokkal több, mint egyszerű hungarocell. A polisztirol ugyanis kiválóan alkalmas a homlokzat díszítésére is. A köznyelvben hungarocellként ismert polisztirolból készült ablakkeretek, díszlécek és egyéb stukkóelem segítségével háza homlokzata egyszerűen és gyorsan díszíthető.

Nem csoda, hogy a polisztirol stukkó napjainkban egyre elterjedtebb, hiszen számos előnye van. A polisztirol kültéri stukkó ugyanis …

  • …szakember segítsége nélkül is beépíthető

  • …méretre vágható

  • …gyorsan beépíthető.

  • …egyszerűen felragasztható dübelezés nélkül

  • …tiszta körülmények között beépíthető.

  • …beépítésre kész, mivel kéregbevonattal van ellátva

  • …számos különböző formában kapható

  • …különböző méretekben rendelhető

  • …kedvező árú

  • …környezetbarát vízbázisú festékkel a kívánt színre festhető.

  • ...alkalmazható meglévő stukkó pótlására, kiegészítésére

  • …egyedi igények alapján, személyre szabott gyártásban is elérhető

Homlokzatdíszítés hungarocell ablakkerettel és kérgesített kültéri díszléccel

Polisztirolból készült, kérgesített kültéri díszlécek és komplett homlokzatdíszítési elemek egész sora áll rendelkezésére háza homlokzatának díszítésére. Ön melyiket választja?

Legkedveltebb termékeink közé tartoznak a kérgesített díszlécekből és komplett elemekből összeállítható ablakkeretek. Ajtók és ablakok stílusos keretezéséhez az alábbi termékeket kínáljuk Önnek:

  • Ablakstukkó méretre gyártott timpanonnal: a beépítésre kész, méretre gyártott timpanonokkal az ablakok felső, ablakszemöldöknek nevezett része, egyetlen termékkel is látványosan díszíthető. A timpanon valóban egyszerűen, egyetlen mozdulattal beépíthető és remekül kombinálható ablakkeretező díszlécekkel. A timpanonokat több különböző méretben és formában, számos mintával találja meg kínálatunkban.

  • Ablakkeretező kérgesített kültéri díszlécek: a keretező díszlécek a timpanon remek kiegészítői, de önmagukban is használhatóak. Az ablakkeret kialakításához választhat egy, de akár többfajta díszlécet is, ízlésének megfelelően. A különböző mintájú kérgesített stukkóprofilokkal díszítheti az ablakokat klasszikus és modern stílusban is.

  • Ablakpárkány profilok: az ablakpárkány profilok meglévő kő vagy műanyag ablakpárkány díszítésére szolgálnak. Az ablakpárkány profilok egy vízorr segítségével elvezetik a csapadékot a homlokzattól és dekoratívan díszítik az ablakok alsó részét. Ablakpárkény profilokat több különböző méretben és mintával kínálunk. Válassza ki az Önnek tetsző párkányprofilt!

  • Komplett ablakpárkány alumíniumlemez-borítással: amennyiben még nincs beépített kő vagy műanyag ablakpárkánya, remek választás a komplett ablakpárkény alumíniumlemez-borítással. A komplett párkányon két vízorr is található: egy a díszlécen, egy pedig az alumíniumlemezen van. A lemezborítás védi a párkányt a mechanikai sérülésektől és a csapadéktól is. A lemezborítású, díszléccel ellátott komplett párkány tehát funkcionális és dekoratív is egyben. A komplett párkány több különböző kávamélységhez, különböző szélességgel és mintával rendelhető.

A fent említett termékek mellett webáruházunkban számos további kültéri stukkó elérhető. Többek között például a homlokzat tagolására szolgáló ereszpárkányok, osztópárkányok és övpárkányok. Az épület sarkainak díszítéséhez ajánljuk a kváderköveket, másnéven dísztéglákat. És végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg az oszlopokról! Polisztirol oszlopborítással egy egyszerű betonoszlopot is könnyedén háza díszívé varázsolhat! Adjon teret kreativitásának és valósítsa meg homlokzatdíszítési terveit!

Teljes kültéri stukkó kínálatunkat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

Teljes kültéri stukkó kínálat >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket