Oszlop

Polisztirol oszlop

Polisztirol oszlop burkolat? Igen! Használjon hungarocell oszlop burkolatot és hozzon létre egy impozáns oszlopot! A meglévő betonoszlopokat könnyedén dekoratív oszlopokká varázsolhatja. Egy meglévő oszlopot szeretne burkolni? Pilléreket szeretne oszlop burkolat elemekkel fedni? Vagy szívesen készítene saját kezűleg egy görög oszlopot polisztirolból? Válasszon kérgesített oszlop burkolatot oszlophoz, féloszlophoz vagy pillérhez. A jól átgondolt tervezésnek köszönhetően az oszlop elemeivel, mint az oszloptesttel, oszloptalppal és oszlopfővel a munka gyorsan, egyszerűen elvégezhető. A kültéri hungarocell oszlopok speciális kéregerősített felületüknek köszönhetően védettek a mechanikai sérülések ellen. Komplett polisztirol oszlopot is rendelhet nálunk egyenesen a gyártótól!


Több, mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Webáruházunkban többet kap egy homlokzati profilnál; Ön egy komplett rendszert kap ütésálló, beépítésre kész kültéri stukkóelemekkel.

Ebben a videóban megmutatjuk Önnek, hogyan lehetnek segítségére stukkótermékeink tervei megvalósításában a homlokzatdíszítés során.

 • ötleteket gyűjthet, terveket készíthet

 • biztos lehet benne, hogy a kivitelezés sikerül és tervei megvalósulnak

 • előregyártott, beépítésre kész stukkótermékekkel sok időt takarít meg

 • pénzt spórol és elkerüli a helyszíni barkácsolást

Kérem, nézze meg videónkat és profitáljon a sok előnyből, melyet homlokzati stukkótermékeink kínálnak Önnek!

 

 


Oszlopdíszítés – oszloptalppal, oszlopfővel és oszloptesttel

3 perc alatt 2 rövid videó az oszlop dekoráció megvalósításához

 

Oszlopdíszítés – oszloptalppal, oszlopfővel és oszloptesttel

 

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

Kérem tekintse meg a videókat, melyekben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan díszítheti gyorsan és egyszerűen oszlopát saját kezűleg. Számos tippet mutatunk Önnek, melyek a kültéri oszlopdíszítést jelentősen megkönnyítik.

Az első videóban a kültéri oszlop burkolását tekintheti meg – az oszloptalp beépítésétől az oszlopfő pontos elhelyezésén át az oszloptest rögzítéséig. Ilyen egyszerű az oszlopdíszítés kültérben, ha betonoszlopát szeretné kérgesített oszloptest elemekkel burkolni.

A második videó megmutatja Önnek, milyen egyszerű az oszloptalp, oszlopfő és oszloptest elemekből dekor oszlopot összeállítani. Helyezzen a kész oszlop stukkó tetejére egy üveglapot, és használja az exkluzív oszlopot figyelemfelkeltésre és kedvenc tárgyai bemutatására.

Oszlop dekoráció – Komplett megoldás polisztirol oszloppal, oszlopfővel és oszloplábbal


Oszlop burkolat oszlophoz, féloszlophoz és pillérhez

Az oszloptest, oszlopfő és oszloptalp kategóriákban komplett megoldásokat talál az oszlop burkoláshoz. Az egyes oszlopelemek tökéletesen alkalmasak szabadon álló, kerek oszlophoz, valamint kerek féloszlophoz és pillérhez. A minden oszlopátmérőhöz kínált csatlakozó elemekkel négyzetes oszlopokat és pilléreket is dekorálhat! Különösen esztétikus, ha a homlokzatot kérgesített polisztirol díszléccel díszíti.

A különböző profilú oszlopfővel ugyanaz az oszlop különböző hatást gyakorol. A következő képek kerek betonoszlopokat mutatnak, melyeket szériakínálatunk termékeivel díszítettünk. Minden hungarocell oszlop ugyanolyan bordázott oszloptesttel, de különböző módon díszített oszlopfővel van ellátva, mely a hatást nagymértékben befolyásolja:

 

Bordás oszlop burkolás oszlopfővel és oszloptalppal

 

 

Hungarocel oszlop borítás

 

 

Polisztirol stukkó oszlop dekoráció

 

 

Stukkó oszlop borítás beépítve

 

A kérgesített oszlop burkolat alkalmas kerek oszlop, féloszlop és pillér díszítésére. A hungarocell oszlop elemeket polisztirol alapanyagból állítjuk elő és üzemünkben speciális bevonattal látjuk el. A kérgesített oszlop stukkó elemeket a helyszínen már csak ragasztani, a hézagokat eldolgozni, és az oszlopot oldószermentes festékkel a kívánt színre szükséges festeni. Máris időjárásálló és erős az Ön oszlopa! A kérgesített oszlop elemekkel a munka gyors, tiszta és egyszerű, hiszen költséget és időt spórol! Végezetül fesse polisztirol oszlopát egy vízbázisú festékkel – kész is a dekoratív oszlop burkolat.

 

 


I. Milyen anyagból készülnek oszlop burkolataink?

Hungarocell oszlop elemeinket zárt cellaszerkezetű polisztirol habból állítjuk elő. Tapasztalt stukkógyártóként csak pihentetett anyagot használunk. Pihentetett azt jelenti ebben az esetben, hogy a polisztirollal a további megmunkálás előtt néhány hónapig nem dolgozunk tovább, így végbemegy a természetes zsugorodási folyamat. Polisztirol stukkó termékeinkhez 3-5 hónapig pihentetett anyagot használunk.

A zárt cellaszerkezetű anyagba nem hatol be víz. Ezáltal polisztirol oszlop stukkóink fagyállóak és alkalmasak nedves helyiségekben való használatra, mint pl. fürdőszoba és konyha. A 2 m hosszú oszloptest negyedekkel, valamint az oszlopfő és oszloptalp fél darabokkal a beépítés gyors és csak néhány toldásra van szüksége magasabb oszlopokhoz. Az oszlopdíszítés gyorsabban elvégezhető, a költségek alacsonyak!

Oszlop burkolat – natúr vagy kérgesített?

Jogos kérdés, hiszen az oszlop díszítéséhez használt elemek mindkét variációja más előnyökkel bír. A polisztirol stukkó a következő előnyöket kínálja:

Natúr oszloptest polisztirolból oszlopok, féloszlopok és pillérek kialakításához

A natúr oszlop burkolat kedvezőbb árú, hiszen gyártás során kevesebb munkafolyamatot végzünk el rajta. A natúr oszloptest negyed könnyű, könnyen kezelhető és ideális az oszlop, féloszlop és pillér esztétikus díszítésére. Az oszloptest negyedeket a betonoszlophoz kell ragasztani és vízbázisú festékkel festeni. Így a munka gyorsan elvégezhető és rövid időn belül gyönyörködhet oszlop dekorációjában.

 

Polisztirol bordázott oszloptest OB 130/166

 

A hungarocell oszlop nem csak figyelemfelkeltő, hanem terhelésnek is ki lesz téve? Ebben az esetben 2-3 réteg polisztirol lapragasztó réteg felkenését ajánljuk, hogy polisztirol oszlopot megvédje a mechanikai sérülésekkel szemben.

Öntsön a polisztirol lapragasztóhoz egy kis vizet és vigye fel ecsettel az oszlopra. A felső réteget akár egy egyedi mintával is díszítheti. Végül fesse a száraz réteget vízbázisú (diszperziós) festékkel. Kész az egyedülálló oszlop, melyben sokáig öröme lesz.

Amennyiben a natúr oszlopot kültérben szeretné használni, mindenképpen kérgesítse az oszlopot! Csak így védett a hungarocell oszlop az időjárással és a mechanikai sérülésekkel szemben.

Itt találja a natúr polisztirol oszlop burkolatot >>>

Kérgesített oszlop elemek polisztirolból féloszlophoz és oszlophoz

A kérgesített oszlop burkolat tökéletes megoldás az oszlop fedésére, ha időt és költséget szeretne spórolni. Hagyja ránk a kérgesítés folyamatát! Oszlopa méreteinek megfelelő, kész, kérgesített oszloptest negyedeket küldünk Önnek. A kérgesített oszlop stukkó egy ütésálló bevonattal van ellátva. A kéreganyag biztosítja a masszívságot és stabilitást. Így az oszlop a kedvezőtlen időjárástól és az ütésektől védett.

 

Kérgesített bordázott polisztirol oszloptest OBK 130/166

 

 

Bordás oszlop burkolat kéregbevonattal

 

A kész kérgesített oszloptest negyedeket már csak ragasztani kell és az oszlopot egy Önnek tetsző vízbázisú festékkel festeni. Ilyen egyszerű lehet a kültéri oszlopdíszítés.

Itt juthat a kérgesített polisztirol oszlophoz >>>

Oszlopfő és oszloptalp – natúr vagy kérgesített?

Az oszlop egyedi és harmonikus díszítéséhez az oszlopfő és oszloptalp elengedhetetlen. Kerek oszlophoz és féloszlophoz is megtalálja a megfelelő oszlopfőt és oszloptalpat:

Natúr – Oszlopfő és oszloptalp az egyedi oszlop burkolat megvalósításához

A natúr oszlopfő és oszloptalp kedvezőbb árú, mint a kérgesített stukkó. Amennyiben a natúr oszlopfő és oszloptalp mellett dönt, vigyen fel egy réteg polisztirollap ragasztót, hogy megvédje az oszlop elemeket a mechanikai sérülésekkel szemben. Készítsen hígabb ragasztó keveréket és vigye fel további 2-3 rétegben egyenletesen egy ecsettel. Ebben az esetben egy letisztult mintával is elláthatja az oszlopot és egy egyedi, időtálló oszlopdíszítést hozhat létre.

 

Oszlopfő minimalista

Natúr oszlopfő OFM profillal

 

 

Oszlopláb klasszikus talppal

Natúr oszloptalp OFK-2 stukkóprofillal

 

Itt juthat el a natúr oszlopfőkhöz és oszloptalpakhoz >>>

Kérgesített oszlopfő és oszloptalp - ha időt szeretne spórolni

A kérgesített oszloptalpak és oszlopfők időt és költséget spórolnak Önnek az oszlop díszítése során, hiszen a kérgesítés folyamatát átvállaljuk Ön helyett. A kérgesített oszlop burkolat elemeit már csak az oszlopra kell ragasztani és oszlopát festheti vízbázisú (diszperziós) festékkel. Kész az Ön oszlopa! Ilyen egyszerű az oszlop dekoráció.

Webáruházunkban minden kérgesített polisztirol oszloptalp egy mosólábazattal rendelkezik, melyre járólapot ragaszthat. Különösen esztétikus, ha a mosólábazat csempéje megegyezik a teraszon használtéval. Így az oszloptalp jobban védett és a terasz tisztításánál is egyszerűbb dolga van. Amennyiben oszlopa díszítéséhez mosólábazat nélküli oszloptalpat szeretne, rendeljen dupla mennyiségű oszlopfőt és használja azokat az oszlopfőhöz és az oszloptalphoz egyaránt.

 

Oszlopfő minimalista kérgesítve

Kérgesített oszlopfő OFMK profillal

Itt juthat el a kérgesített oszlopfőkhöz >>>

 

 

Oszlopláb klasszikus talppal, kérgesítve

Kérgesített oszloptalp OFK-2K profillal és mosólábazattal

Itt találja a kérgesített oszloptalpakat >>>

 


II. Hogyan választhatja ki a helyes polisztirol oszlop burkolatot?

A kerek oszlop dekoráció helyes mérete kulcsfontosságú, hiszen ekkor dolgozhat gyorsan, a toldási hézagokat könnyedén eltüntetheti és a kész oszlop burkolat egységes kinézete is biztosított! A megfelelő hungarocell oszlop elemek kiválasztásához tegye a következőket:

 1. Mérje le pontosan az oszlop kerületét egy hajlékony mérőszalaggal.

 2. Ossza el a kerületet π-vel (~3,14). Így megkapja a betonoszlop átmérőjét.

 3. Adjon az átmérőhöz még kb. 1 cm-t a ragasztóréteg számára.

Webáruházunkban az oszlop elemei átmérő szerint vannak feltüntetve. Válassza ki azt a belső átmérővel rendelkező oszlop burkolatot, mely az Ön értékének megfelel! Kattintson a megfelelő képre és megnyílik az oszlop termékoldala. Itt az oszlop burkolatot negyed darabokban kínáljuk, az ár egy negyed darab egy méterére vonatkozik.

A kör méreteinek helyes számítása

 

Egy komplett oszlop díszítéséhez 4 oszloptest negyedre, egy féloszlophoz 2 oszloptest negyedre, egy negyedoszlophoz csak 1 oszlopelemre van szüksége. Minden oszloptest negyed 2 m hosszú és sűrű fogazású fűrésszel könnyedén méretre vágható. Így magasabb vagy alacsonyabb oszlopokat is egyszerűen burkolhat. Kérem, vegye figyelembe, hogy az oszloptestek árai egy negyed darab egy méterére vonatkoznak.

 

Az oszlop kerületének helyes mérése

 

 

Az oszlop magasságának helyes mérése

 

Természetesen méretben megfelelő oszlopfőket és oszloptalpakat is talál az adott oszloptest termékoldalán. Az oszlopfőket és oszloptalpakat fél darabokban kínáljuk. Egy kerek oszlop díszítéséhez 2 oszlopfő és 2 oszloptalp szükséges. Egy féloszlophoz ill. egy pillérhez elegendő 1 oszlopfő és 1 oszloptalp. Minden szükséges oszlop elemet megrendelhet az adott oszlop termékoldalán.

 

Bordás oszlop burkolat

 

 

Sima felületű oszlop burkolat

 


III. Oszloptest negyed

Az ókor óta elkápráztatják szemlélőiket a görög oszlopok hosszú, egyenletes bordáikkal. A bordázott oszlopok még mindig modernek, de kinek van ideje hosszanti bordákat betonoszlopba vésni? Önnek sincs, ugye? Mégsem kell lemondania az oszlopdíszítés hagyományos, örökzöld fajtájáról! A megoldás a bordázott oszlop burkolat – így egy görög oszlop dekorációt kap! Nem szeretne hosszanti bordákat? Ebben az esetben választhatja a sima felületű oszloptest negyedeket és rövid időn belül egy gyönyörű, egyenletes oszloptestet tudhat magáénak.

Kerek oszlop burkolat elemeinket negyed darabokban kínáljuk. Ennek több oka van:

 • Az oszloptest negyedek könnyen kezelhetőek, igény szerint gyorsan méretre vághatóak és a stukkómunka egykettőre kész.

 • Kerek oszlopot ugyanolyan könnyedén díszíthet, mint pillért, féloszlopot vagy negyedoszlopot.

 • A csatlakozó elemek segítségével a kerek oszlopok burkolatát pillérhez és négyzetes oszlophoz is használhatja, ha a szögletes forma már nem tetszik Önnek.


IV. Oszlopfő fél darabok

Az oszlop burkolat az oszloptest díszítésével még nem ér véget. Ha betonoszlopot burkol, építsen be egy esztétikus oszlopfőt is. Minden oszloptest átmérőhöz megtalálja kínálatunkban a méretben és profilban azonos oszlopfőt.

A polisztirol stukkót az oszlopfőhöz és oszloptalphoz fél darabokban kínáljuk. Ennek praktikus okai vannak:

 • A kerek oszlopok többnyire teherhordó oszlopok, tehát nem szabadon állóak. Az oszlopfő és oszloptalp fél darabok könnyedén ragaszthatók.

 • A kerek oszlophoz 2 fél darabra, féloszlophoz vagy pillérhez csak egy fél darab szükséges.

 • Az oszlopfők és oszloptalpak a negyed oszlophoz középen könnyedén elvághatók.


V. Oszloptalp oszlopdíszítéshez

Az oszloptalpak védik és díszítik a dekor oszlop alsó részét. Oszloptalpként a kérgesített polisztirol oszloplábakat javasoljuk, hiszen a kéregbevonat ütésállóvá teszi az oszloptalpat. Kínálatunkban 3 oszloptalp-modellt találhat különböző méretben.


VI. Sima felületű oszlop burkolattal szigeteli a kerek oszlopot

Oszlop és pillér burkolásához, szigeteléséhez kínálatunkban megtalálja a sima felületű oszlop burkolatot – kérgesített és natúr kivitelben. Az oszlop burkolat elemekkel gyorsan és tisztán díszítheti oszlopait. Egyszerűbb oszlop dekorálás és szigetelés nincs!

A sima felületű oszlop stukkó felszíne díszítetlen, egyenletes. Sima felülete miatt tökéletesen illik modern stílusú lakásokba. Az oszlopot lakásában díszítheti, új oszlopot hozhat létre vagy a meglévő oszlopot egy új, modern designnal mutathatja be. Ehhez csak a tönkrement betonoszlopra egy sima oszloptest negyedet kell ragasztani, a hézagokat feltölteni és eldolgozni. Végül fesse le a kérgesített oszlopot egy Önnek tetsző vízbázisú festékkel. Kész!

Igen! Új építésű lakásokban is létrehozhat könnyed oszlopokat polisztirol oszloptest negyedekkel. Az oszlop dekoráció korszerű és hosszú életű, változatos és egyedi. Mi lenne, ha otthonát nem csak polisztirol díszlécekkel, hanem oszlopokkal is díszítene? Használja fantáziáját és kreativitását és alkosson utánozhatatlan oszlopdíszítést otthonában!

Amennyiben a natúr oszlopelemek mellett dönt, kültéri használathoz ajánljuk a kerek oszlop burkolatok legalább egyszeri felületkezelését polisztirollap ragasztóval. A több rétegű vékony és egyenletes bevonat védi az oszlop dekorációt a környezeti hatásoktól és az időjárási tényezőktől. Ezenkívül lehetőség van a polisztirollap ragasztóval kérgesített felületen ugyanolyan minta elkészítésére, melyet a homlokzatra választott.

VII. Komplett polisztirol oszlop dekor – készre szerelt állapotban

A teherhordó oszlopok erősek és letisztultak, hiszen magas, karcsú formájukkal mindenkit elbűvölnek. Nem mindenhol van azonban szükség tartó funkcióra, nem mindenhová szabad beépíteni utólag tartó oszlopot. Ennek ellenére a dekoratív oszlop előnyeit, szépségét Ön is élvezheti!

Tekintse meg komplett polisztirol dekor oszlop kínálatunkat. A komplett azt jelenti ebben az esetben, hogy a kerek hungarocell oszlop már készre szerelve, lefestve érkezik Önhöz. A polisztirol oszlop dekoráció sok felhasználási lehetőséget kínál – különböző dekorációs célokat beltérben és kültérben.

Egy ilyen dekoratív oszlopra kedvenc szobrát helyezheti, télen szeretett virágját áraszthatja el plusz fénnyel és nehezen megszerzett serlegét úsztathatja fényárban. Mi lenne, ha a következő partin vendégeit az ajtónál várná egy pohár pezsgővel? A dekoratív oszlop tetejére a pezsgőt és néhány poharat is készíthetne. A kellemes meglepetés biztos sikeres lesz és nagyszerű beszédtéma lenne, amivel a visszafogottabb vendéget is hamarabb szóra bírja:

 

Komplett polisztirol dekorációs oszlp ODM világítással

 

 

Komplett dekorációs polisztirol oszlop ODK-2

 

 

Kérgesített, komplett dekorációs polisztirol oszlop ODKK-2

 

 

Kérgesített polisztirol dekorációs oszlop ODKK világítással

 

Komplett oszlop burkolat – kérgesített vagy natúr?

A komplett oszlopokat kérgesített és natúr verzióban is kínáljuk. A kerek oszlop a fehérre festett natúr kivitelben beltérben használható, pl. figyelemfelkeltés céljából és lakásdekorációként. A kérgesített görög oszlop kültérben ideális választás – kertben, teraszon és erkélyen.

Minden hungarocell oszlop 3 különböző oszlopfő és oszloptalp formával rendelhető – kérgesített és natúr kivitelben is – LED világítással és anélkül.

Komplett dekor oszlop lakásdíszítéshez – LED világítással és a nélkül

Szeretne egy szép dekor oszlopot a nappaliba, a verandára vagy az üzletbe? Online áruházunkban megtalálja a beltéri komplett oszlopokat, melyek elsőosztályú, exkluzív otthondíszítő elemek. A polisztirol oszlopok komplett megoldást kínálnak Önnek: a beltérben használható oszlop fehérre festett, igény szerint festés nélkül rendelhető saját kezű díszítéshez.

Szeretné a világítást hangulat és alkalom szerint változtatni? - Nem probléma! Válasszon a komplett, elegáns és praktikus dekor oszlopok közül többszínű RGB szalaggal és kedvenc tárgya minden nap más fényben tündökölhet. A következő képgaléria egy példa erre. Az Ön nappalijában is jól mutatna, igaz?

 

Komplett polisztirol dekorációs oszlop ODM

 

 

Minimalista dekor oszlop

 

 

Komplett polisztirol dekorációs oszlop ODM világítással

 

Egy ilyen natúr, könnyű és mégis nagyon stabil oszlop ideális serlegek, kitüntetések vagy más szeretett tárgy középpontba való helyezésére. A komplett dekor oszlop bármikor máshová helyezhető – helyhiány miatt vagy egyszerűen azért, hogy mindig új helyen díszítse lakását. Az oszlop LED világítása emeli az arra helyezett tárgy látványosságát és a helyiségben különleges, kellemes érzést nyújt.

Itt juthat el a LED világítással ellátott komplett dekor oszlophoz >>>

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Komplett, kérgesített oszlop kültérben – LED világítással és anélkül

A polisztirol oszlop kérgesített kivitelben is rendelhető! A kérgesített hungarocell oszlop ütésálló bevonattal van ellátva, ennek köszönhetően a görög oszlop erős és kültéri használatra alkalmas. Ön is szeretne egy dekoratív oszlopot a kertben vagy a teraszon?

Ebben az esetben komplett megoldást kínálunk: kültérre a kérgesített oszlop festve vagy festés nélkül is rendelhető. A kérgesített oszlopot ízlése szerint festheti vízbázisú (diszperziós) festékkel. Így egyedi oszlop dekorációt állíthat fel a kertben, erkélyen vagy teraszon:

Még exkluzívabbat szeretne? Válassza a kérgesített oszlopot LED világítással. Este a bekapcsolt LED világítás kellemes hangulatot teremt a pihenéshez.

 

Komplett polisztirol dekorációs oszlop ODMK világítással

 

 

Minimalista dekor oszlop kérgesítve

 

 

Komplett polisztirol dekorációs oszlop kérgesítve ODMK világítással

 

Szeretné a rejtett világítás színét a kertben hangulatának megfelelően változtatni? - Ez is lehetséges! A buliért rajongók és romantikusok részére a kérgesített oszlop RGB világítással tökéletes választás. Rendeljen kérgesített dekor oszlopot RGB világítással és kölcsönözzön kerti partijának egy exkluzív, utánozhatatlan hangulatot!

Itt juthat a kérgesített oszlophoz LED világítással >>>

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 


VIII. A hungarocell oszlop beépítése – videó

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan burkolhatja a betonoszlopot vagy pillért. Mielőtt megrendeli a polisztirolelemeket a betonoszlophoz, mérje le pontosan a burkolni kívánt oszlopot! Ha az oszlop burkolat megérkezett Önhöz, az oszlop díszítését Ön is könnyedén elvégezheti.

Először ragassza az oszlopláb, azután az oszlopfő fél darabokat az oszlopra. Mérje le az oszlopláb és oszlopfő közti távolságot. Az oszlophéj negyedeket a helyszínen méretre vághatja és ragaszthatja. A toldási hézagokat az oszloptesten kéreganyaggal, az oszlopfőnél és oszloplábnál műgyantával és kvarchomokkal rejtheti el. A beépítési videóban lépésről lépésre követheti a munkafolyamatot.

 

Oszlopfő ragasztása

A munka megkezdése előtt készítse elő a szükséges anyagokat és szerszámokat! Az oszlop burkolat ragasztásához használjon Soudal ragasztóhabot.

A beépítést kezdje az oszlopfő fél darabjaival. Vigye fel a Soudal ragasztóhabot először hullámos formában az oszlopfő kerekített részére, majd egyenes vonalban az oszlopfő felső oldalára. A két oszlopfő elem találkozásához csak az egyik elemre vigyen fel ragasztóhabot. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását.

Várjon a ragasztó kinyomása után 3-5 percet! Ezután rögzítse az oszlopfő elemeket az oszlopra és nyomja jól oda. Ellenőrizze rögtön az oszlopfő helyes elhelyezkedését, hiszen későbbi korrigálás nem lehetséges!

 

Beépítés 1. lépés - Előkészületek

 

 

Beépítés 2. lépés - Soudal PU ragasztóhab

 

 

Beépítés 3. lépés - Ragaszóthab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 4. lépés - Ragasztóhab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 5. lépés - Ragasztóhab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 6. lépés - A ragasztóhab megbőrösödik

 

 

Beépítés 7. lépés - Az oszlopfő ragasztása

 

 

Beépítés 8. lépés - Az oszlopfő illesztése

 

Oszloptalp beépítése

A következő lépésben az oszloptalp elemeit ragasztja fel, melyhez szintén Soudal ragasztóhabot használjon.

Először vigye fel a ragasztóhabot hullámos alakban a kerekített ragasztási felületre, majd egyenes vonalban az oszloptalp alsó oldalára. A két oszloptalp elem találkozásához csak az egyik elemre vigyen fel ragasztóhabot. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását.

Várjon 3-5 percet, míg a ragasztón vékony filmréteg keletkezik! Ragassza a két oszloptalp elemet az oszlop aljához és nyomja jól oda. Ellenőrizze az oszloptalp elhelyezkedését, hiszen későbbi korrigálásra nincs lehetőség!

Ragassza le gondosan az oszloptalp felső oldalát maszkolószalaggal! A későbbi fárasztó takarítás elkerülése érdekében dolgozzon pontosan. Védje az oszloptalp melletti járólapot a szennyeződésektől, ragasszon körbe egy maszkolószalag csíkot!

A vízálló akril tömítővel zárja le a fugát a padló és az oszloptalp között. Húzza egyenletesen a tömítőanyag tubus végét a fugák mentén. Végül a felesleges tömítőt nedves ujjbeggyel távolítsa el!

 

Beépítés 9. lépés Soudal PU ragasztóhab felvitele az oszloptalpra

 

 

Beépítés 10. lépés Soudal PU ragasztóhab felvitele az oszloptalpra

 

 

Beépítés 11. lépés Soudal PU ragasztóhab megbőrösödik

 

 

Beépítés 12. lépés Az oszloptalp ragasztása

 

 

Beépítés 13. lépés - Az oszloptalp előkészítése fugázáshoz

 

 

Beépítés 14. lépés - Az oszloptalp előkészítése fugázáshoz

 

 

Beépítés 15. lépés - Az oszloptalp illesztéseinek kitöltése

 

 

Beépítés 16. lépés - Az oszloptalp toldásának eldolgozása

 

Hézagok feltöltése és elrejtése

Az oszlopfő és oszloptalp elemek közötti toldási hézagokat műgyantával tüntetheti el. Ehhez öntsön műgyantát egy tiszta tálkába. Egy ecset segítségével vigyen fel egyenletesen elegendő mennyiségű műgyantát az oszlopfők és oszloptalpak toldási hézagaiba. A felesleges gyantát oszlassa el az ecsettel.

Vegyen egy keményebb papírlapot és öntsön rá egy kevés minősített kvarchomokot. Tartsa a papírt a toldási hézagok elé és fújja a homokot óvatosan a papírról a kemény műgyantára. Ehhez a folyamathoz egy hajszárítót vagy sűrített levegős fúvópisztolyt is használhat.

Ragassza le az oszlopfő alját gondosan maszkolószalaggal. Ezután zárja le a vízálló akril tömítővel a hézagot az oszlopfő és a homlokzat között és távolítsa el a felesleges tömítőanyagot ujjbeggyel! Végül töltse ki az oszloptest és oszlopfő közötti hézagot vízálló akril tömítővel. A felesleges tömítőt ujjbeggyel távolítsa el!

 

Beépítés 17. lépés - Hézagok eltüntetése

 

 

Beépítés 18. lépés - Gyanta használata

 

 

Beépítés 19. lépés - Gyanta felvitele

 

 

Beépítés 20. lépés - Homokszórás

 

 

Beépítés 21. lépés - Illesztések lezárása

 

 

Beépítés 22. lépés - Illesztések elsimítása

 

 

Beépítés 23. lépés - Illesztések lezárása

 

Kültéri oszlop burkolat mérése és vágása

Mérje le az oszlopfő és oszloptalp közötti távolságot és jelölje be a hosszt a kérgesített polisztirol burkolaton. A jelöléshez használja a jelölősablont. Tegye a jelölősablont az oszloptest negyedére és jelölje be ceruzával a vágás vonalát.

Helyezze be a gyémántvágó korongot a sarokcsiszolóba és vágja el az oszloptest negyedet a kijelölt vonal mentén. Ezután csiszolópapírral dörzsölje simára a vágott élt!

Az oszlop burkolat ragasztásához is a Soudal ragasztóhabot használja, melyet egyenes és hullámos alakban vigyen fel az oszlop burkolatok hátoldalára. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását. Várjon 3-5 percet a ragasztó kinyomása után!

 

Beépítés 24. lépés - Oszlopburkolat mérése

 

 

 

 

Beépítés 26. lépés - Oszlopburkolat jelölése

 

 

Beépítés 27. lépés - Oszlopburkolat vágása gyémántbevonatú vágókoronggal

 

 

Beépítés 28. lépés -Vágási felület csiszolása

 

 

Beépítés 29. lépés - Soudal PU ragasztóhab

 

 

Beépítés 30. lépés - Soudal PU ragasztóhab felvitele

 

 

Beépítés 31. lépés - Soudal PU ragasztóhab börösödése

 

Oszlop burkolat beépítése

Rögzítse az első oszlop negyed elemet az oszlopra, nyomja meg jól és egyenletesen. A helyes elhelyezést egy hosszú vízmértékkel ellenőrizze! Végül rögzítse a további 3 oszloptest negyedet is pontosan ilyen alaposan és azok elhelyezkedését is vizsgálja meg egy vízmértékkel.

Amennyiben a burkolni kívánt oszlop magasabb, mint 2 m, az oszlop burkolat negyedet vágja méretre és vigyen fel elegendő ragasztóhabot. Várjon a ragasztó kinyomása után 3-5 percet és nyomja a toldást az oszlopra.

Ragassza az oszlop burkolat negyedeket eltolva, így a toldás stabilabb és a hézagokat egyszerűbb megmunkálni. A ragasztó végleges száradásáig rögzítse az oszlop burkolatokat maszkolószalaggal.

 

Beépítés 32. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 33. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 34. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 35. lépés - Felragasztott oszlop burkolat

 

 

Beépítés 36. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 37. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 36. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 39. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

Oszlop burkolatok toldási hézagainak elrejtése

A terasz oszlop burkolat elemek toldási hézagainak eltüntetéséhez használja a Soudal ragasztóhabot. Töltse fel az 5-6 mm széles hézagokat egyenletesen ragasztóhabbal, hogy a kész kültéri polisztirol burkolat hőmérséklet ingadozás esetén se repedjen.

3 órával később távolítsa el a száraz, felesleges ragasztót éles szike segítségével. Ezután csiszolópapírral dörzsöljön kb. 3 mm mély vájatot az oszlop burkolatok toldási hézagaiba, mely a kéreganyagnak biztos tartást ad.

Egy tiszta edénykébe tegyen kéreganyagot és öntsön hozzá egy kis vizet. Keverje addig, míg egynemű folyadékot kap! Vigye fel a hígított kéreganyagot alaposan egy ecsettel a toldási hézagokba! Ez egy további feltétel a kéreganyag hosszú, biztos tartásáért a hézagokban. Törölje le a hígított, felesleges kéreganyagot még nedves állapotban!

Ezután kenje be a toldási hézagokat hígítatlan kéreganyaggal. Használjon ehhez egy tiszta spaklit. Vegyen elegendő kéreganyagot, hogy a hézagok teljesen fel legyenek töltve. A felesleges kéreganyagot távolítsa el a fuga irányába a spaklival. A bordákban a feltöltés és a simítás ujjbeggyel a legegyszerűbb. Végül a felesleges kéreganyagot távolítsa el még nedves állapotban!

 

Beépítés 40. lépés - Toldási hézagok kitöltése

 

 

Beépítés 41. lépés - Toldási hézagok kitoltésénél a felesleg eltávolíása

 

 

Beépítés 42. lépés - Toldások csiszolása

 

 

Beépítés 43. lépés - Toldáshorgony

 

 

Beépítés 44. lépés - Oszlop burkolat illesztésének feltöltése

 

 

Beépítés 45. lépés - Toldáshorgony feltöltése

 

 

Beépítés 46. lépés - Kéreganyag felvitele spaklival

 

 

Beépítés 47. lépés - Kéreganyag elsimítása

 

Oszlop burkolatok végső munkálatai

Vigyen fel kéreganyagot az oszloptest és oszlopfő, ill. oszloptest és oszloptalp toldási hézagaiba. A kéreganyag használatával a kész oszlop burkolata egységes és megakadályozza a nedvesség behatolását.

Végül törölje le itt is a felesleges kéreganyagot még nedves állapotban! 4-5 óra száradási idő után a feltöltött toldási hézagokat dörzsölje át csiszolópapírral. Most az alapos előkészület kifizetődik, hiszen már csak kevés tennivalója van.

Az utolsó lépés a kérgesített oszlop burkolat festése. A polisztirol oszlop festéséhez NE használjon alapozót! A polisztirol oszlopelemek csak vízbázisú festékkel festhetők! A nehezebben hozzáférhető bordákat ecsettel fesse, minden más felületet festőhengerrel.

A polisztirol oszlop burkolat lábazata alól egy széles mélyítéssel rendelkezik. Ide a teraszon használt burkolólapot helyezheti, hiszen a csempézett oszloptalp még jobban véd a mechanikai sérülésektől.

 

Beépítés 48. lépés - Illesztések kitöltése

 

 

Beépítés 49. lépés - Illesztések simítása

 

 

Beépítés 50. lépés - Illesztések simítása

 

 

Beépítés 51. lépés - Festés, vízbázísú oldószermentes festékkel

 

 

Beépítés 52. lépés - Oszlopfő festése, vízbázísú oldószermentes festékkel

 

 

Beépítés 53. lépés - Mosólábazat beépítése

 


IX. Méretre készített oszlop: oszlop dekoráció egyedi méretben

Szériakínálatunkban 23 méretben talál oszloptestet, oszlopfőt és oszloptalpat. Az oszlop legkisebb belső átmérője 13 cm, a legnagyobb 35 cm. Ha egy betonoszlopot szeretne burkolni, mely kisebb vagy nagyobb, mint szériatermékeink, kérjen árajánlatot egyedi gyártásra. Küldjön egy rövid leírást, hogyan képzelte el az oszlopot és adja meg a méreteket. Komplett ajánlatot állítunk össze Önnek, valamint részletes rajzot is küldünk. Amennyiben az ajánlat megfelel elvárásainak, a hungarocell oszlopot a megadott méretek szerint gyártjuk.

 

Egyedi oszlop gyártás

 

 

Egyedi oszlopfő gyártás

 

 

Egyedi oszloptalp gyártás

 

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálati munkatársunkkal és kérjen kötelezettség nélküli ajánlatot egyedi gyártású oszlop stukkóra!


Oszloptest, oszlopfő és oszloptalp oszlop burkolásához

Az oldal tetején stukkó elemeket talál betonoszlop és pillér burkolásához. Ide tartoznak a sima felületű, bordázott oszloptestek, különböző oszlopfők és oszloptalpak – kérgesített és natúr kivitelben.

Válasszon ki egy oszlop kategóriát és kattintson a megfelelő képre. Akkor megnyílik egy új oldal és megjelenik az összes stukkóelem, mely a kiválasztott kategóriába tartozik. Minden stukkóelemet – tehát oszloptestet, oszlopfőt és oszloptalpat – 13-35 cm-es átmérővel kínálunk. A termék képein mindig a belső és külső átmérő és az adott stukkóelem magassága látható.

Kérem, a mért oszlop átmérőjéhez mindig hozzá adjon 1 cm-t a ragasztóréteg számára és kattintson a megfelelő méret képére. A megnyíló termékoldalon a terméktáblázatban találja a kiválasztott terméket és a méretben és profilban illeszkedő kiegészítőelemeket (pl. oszloptestnél különböző oszlopfőket és oszloptalpakat).

Oszlopok, oszloptestek különböző kivitelben

 

Kerek oszlop burkolat különböző kivitelben

Oszlopok, féloszlopok és pillérek régóta az építészet kedvelt elemei. Az oszlopok függőleges támaszok és a gerendázatot, oszlopsort és árkádokat tartják. A kerek oszlopok szabadon álló építészeti elemek, melyek teljesen vagy részben falakat helyettesíthetnek. Féloszlopok, negyed oszlopok és háromnegyed oszlopok pillérek, melyek a falból csak részben emelkednek ki. Az oszlopok, féloszlopok és pillérek dekorációként tartó funkció nélkül is használhatók.

Kerek oszlop burkolatainkkal szabadon álló oszlopoknak, féloszlopoknak és pilléreknek korszerű és dekoratív megjelenést kölcsönöz. Online áruházunkban ehhez kerek oszlop burkolatokat talál különböző kivitelben:

Egyedi oszlopok díszítéséhez, betonoszlopok szigeteléséhez és pillérek burkolásához sima felületű és bordázott oszloptest elemeket is kínálunk. Az oszloptest negyedek 2 m hosszúak és egyszerűen, gyorsan az oszlopokra rögzíthetők.

A bordázott és sima oszloptesteket szériakínálatunkban 13-35 cm átmérővel kínáljuk. Az átmérőket 1 cm-es lépcsőkben határoztuk meg. Kérem az oszlop átmérőjéhez mindig számoljon kb. 1 cm-t a ragasztó számára és ezt a kiszámolt méretet rendelje.

Hungarocell oszlop – natúr vagy kérgesített? Az ütésálló kérgesített oszlop stukkó kültéri és beltéri használatra is alkalmas. A kéreganyag véd a környezeti hatásoktól és mechanikai sérülésektől. A natúr polisztirol oszlop beltérben használható.

Polisztirol stukkó oszlop burkolás beépítve

 

Klasszikus oszlopok oszloptalppal, oszloptesttel és oszlopfővel

Milyen részekből állnak az oszlopok? Nézzen csak körül! Vannak attraktív oszlopok feltűnő oszlopfővel és oszloptalppal, melyekre többször felfigyelünk. Léteznek természetesen letisztult pillérek, melyek mellett mindenki elsétál. Milyen sorsot szán oszlopának? Készítsen betonoszlopából egy igazán egyedi, feltűnő dekorációt!

Hagyományosan a klasszikus oszlopok három részből állnak:

 • Az oszloptalp képezi az oszlop alsó lezárását, gyakran oszloplábnak is nevezik.

 • Felette a tényleges oszlop, az oszloptest.

 • Az oszlopfő a klasszikus oszlop felső lezárása, mely általában gyönyörűen díszített.

Statikai szempontból az oszloptest az oszlop egyetlen szükséges alkotóeleme. Az oszloptalp és oszlopfő elsősorban dekoratív, díszítő funkciót tölt be. Lehetősége van hagyomány és korszerűség kombinálására. Válasszon kínálatunkból – állítson össze egyedi oszlop burkolatot kerek oszlopok, féloszlopok és pillérek részére. Klasszikus oszlopához mindhárom oszlopelemet választja vagy helyhiány miatt pillérének csak egy oszlopfőt és oszloptestet szeretne, az Ön ízlésén múlik.

A modern, könnyű és könnyen beépíthető oszloptest negyedek, oszlopfő és oszloptalp fél darabokkal rövid időn belül meglévő betonoszlopát burkolhatja vagy oszlopot, féloszlopot és pillért is létrehozhat – elenyésző súlya miatt modern új építésű lakásokban is! Használja a hungarocell oszlop elemeket egyedi homlokzatdíszítéshez és beltéri dekoráláshoz!

 

Beépített stukkó kérgesített oszlopburkolat

 

 

Stukkó oszlopburkolat kültérre

 

 

Kültéri stukkó oszlopburkolat

 


Polisztirol oszlophoz illő komplett kültéri stukkó kérgesített homlokzati elemek

Aki egy esztétikus, dekoratív homlokzati díszítést szeretne kültéri stukkóval, nem biztos, hogy ideje vagy kézügyessége van a kreatív homlokzati díszítés megvalósításához, díszelemek, homlokzati profilok és ablakpárkányprofilok beépítéséhez. Erre gondoltunk, amikor a beépítésre kész, kérgesített komplett kültéri stukkó elemeket terveztük.

Válassza ki, melyik homlokzati stukkó elem illik kerek oszlop burkolatához vagy burkolni kívánt betonoszlopához. Válasszon igényének és ízlésének megfelelő stukkó elemeket! Ezekkel a homlokzati profilokkal, kültéri stukkó díszelemekkel a homlokzati munka professzionálisan és gyorsan elvégezhető:

Homlokzati stukkó komplett megoldás: Komplett homlokzati elemek – timpanon ablakfőhöz

Kevés ideje van? Mégis egy gyönyörű ablakdíszítést szeretne? Olyat, melynél a homlokzatdíszítés gyorsan megy? Tekintse meg komplett homlokzati elemeinket, és válasszon beépítésre kész timpanonokat ablak felső részéhez. Webáruházunkban komplett homlokzati elemeket kínálunk íves, csúcsos, egyenes formában.

Készre szerelt homlokzati elemeinket különböző kávaszélességgel kínáljuk. Biztosan megtalálja a megfelelő homlokzati elemet az Ön ablakához.

Homlokzati stukkó komplett megoldás: Komplett homlokzati elemek – timpanon ablakfőhöz

 

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan építheti be Ön is rövid időn belül a kültéri stukkókat. A timpanonokat már csak az ablak fölé kell ragasztani, ezután a stukkó és homlokzat közötti hézagot zárja le és már festheti is a kültéri stukkót. Csak arra kell figyelnie, hogy vízbázisú homlokzati festéket használhat.

 

Gondoljon arra: Ha Ön ugyanazt a homlokzati elemet saját kezűleg rakná össze, vásárolnia kellene 2 m hosszú homlokzati profilokat, melyeket a helyszínen kellene méretre vágni és összeragasztani. A végelemek méretre vágásáról és gérvágásáról nem is beszélve.

Csak ekkor kérgesíthetné a homlokzati elemet, ami időigényes, hiszen több réteget kell felvinnie és minden rétegnek a következő réteg felkenése előtt meg kell száradnia. Spórolja meg ezt az időt és munkát komplett homlokzati elemeink vásárlásával!

Itt találja a komplett homlokzati elemeket – timpanonok az ablakdíszítéshez >>>

Homlokzati stukkó komplett megoldás: komplett ablakpárkányok

Az idő pénz – ugye? Ezért érdekelhetik komplett ablakpárkányaink, hiszen a komplett ablakpárkányokat az említett mottó miatt terveztük és gyártjuk. Beépítésre kész, komplett ablakpárkányokat kínálunk, melyeket rögtön beépíthet az ablak fölé.

Homlokzati stukkó komplett megoldás: komplett ablakpárkányok

 

Ön vagy festője néhány percen belül beépítheti az ablakpárkányt. Tekintse meg a videót a beépítési útmutatóval és győződjön meg róla! Az ablakdíszítés és ablakkeretezés még soha nem volt ilyen egyszerű, mint a kész komplett ablakpárkányokkal!

 

Mint a videóban látható, a komplett ablakpárkányokat alumínium-borítással láttuk el, mely rövid időn belül beépíthető – speciális szaktudás nélkül!

Minden komplett alu ablakpárkány alumíniumlemez borítással és ütésálló bevonattal van ellátva, hogy az ablakpárkányok ellenállóak legyenek az időjárás és a mechanikai hatásokkal szemben.

Ablakpárkányaink EPS alapanyagból készülnek, így ablakpárkányainknál nem keletkezik hőhíd. Használja ezt az előnyt és tekintse meg alu ablakpárkány ajánlatainkat!

Itt találja a komplett alu ablakpárkányokat >>>

Homlokzati stukkó komplett megoldás: kávatakarás L-profillal

Kávatakarás és homlokzatdíszítés egy lépésben időspórolást jelent, ezt megtalálja webáruházunkban! Ezek L-profilok, melyek egy kávatakaró profilból és egy díszlécből állnak. Így a dekoratív ablakdíszítés az L-profillal néhány perc alatt lehetséges. Az L-profilú homlokzati profilok felhasználásával az ablakkávát néhány mozdulattal Ön is elfedheti!

Homlokzati stukkó komplett megoldás: kávatakarás L-profillal

 

A dekoráció mellett az ablakkáva hőszigetelését is megoldja az L-profilú homlokzati elemmel az ablak és a homlokzat átmeneténél. Ez azt jelenti, hogy a kávatakaró profiljainkkal egyszerűen megszüntetheti a hőhidat ablakánál!

Az L-formájú homlokzati profil beépítése gyors és egyszerű: Miután pontosan leméri az ablakkávát, vágja méretre az L alakú homlokzati profilt, vigyen fel elegendő ragasztót és rögzítse a helyére a stukkóprofilt. A dekoratív ablakdíszítést ékkővel vagy timpanonnal teheti teljessé.

 

Itt találja az L-formájú homlokzati profilokat >>>

Kváderkő a homlokzat díszítéséhez és védelméhez

A kváderkő kifejezés alatt ma dísztéglát értünk, melyet homlokzatdíszítéshez használunk. Korábban a kváderkövek kő formájúak voltak és csak a ház sarkainak védelmére szolgáltak, később homlokzatdíszítésre használták őket. Ma a modern polisztirol dísztégla egyesíti magában a hagyományt, védelmet és homlokzatdíszítést.

Kváderkő a homlokzat díszítéséhez és védelméhez

 

Díszítse háza homlokzatát stílusosan és használja ki a díszkő előnyeit: a polisztirolból készült kváderkő könnyű, beépítése egyszerű és hőszigeteli az épület sarkait!

 

Itt juthat el a kváderkövekhez >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket