Sima felületű polisztirol oszlop

Sima felületű oszlop polisztirolból – natúr kivitelben

Sima felületű polisztirol oszlop

 

A sima felületű oszlop burkolat letisztult oszlopdíszítésként használható vagy kábelek elrejtésére szolgálhat.

A polisztirol oszlop elemekkel oszlop dekorációt hozhat létre oszlop nélküli helyiségekben is, pl. modern lakásokban vagy átjárókban. Minden beltéri oszlop a lakás feltűnő dekorációja! Ezért a sima felületű oszlop burkolat elemeket 23 különböző méretben kínáljuk. A polisztirol oszlop elemeket Ön kérgesítheti és egyedileg alakíthatja ki. Minden termékoldalon megtalálja a méretben és profilban illeszkedő oszlopfőt és oszloptalpat.

Kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

A helyes méret kiválasztásáról hasznos információkat, valamint a polisztirol oszlop összeállításáról és beépítéséről a következő oldalon olvashat:

23 Items

per page
Set Descending Direction

23 Items

per page
Set Descending Direction

Sima felületű polisztirol oszlop

Oszlop burkolat, oszlop dekoráció

Ezen az oldalon hasznos információkat olvashat oszlop burkolat, oszlop dekoráció és féloszlop, pillér témáról.

Az oldal tetején a kínálatunkban szereplő oszlop elemek áttekintését találja. Kattintson a megfelelő méretre és megnyílik az adott termékoldal. Minden oszlop dekoráció termékoldalon megjelenik az oszlop burkolat negyed a kiválasztott átmérővel, illetve a méretben és profilban illeszkedő oszlopfő és oszloptalp.

Az oszlop burkolat rendelésénél így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló beltéri oszlop termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kívánt oszlop negyed mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Az oszlopok ára egy negyed darab egy méterére vonatkozik. Ezután ugyanezen az oldalon a terméktáblázatból különböző oszlopfőket választhat és az oszlopfő fél darabjait is bevásárlókosarába teheti. A natúr oszlophoz használt oszloptalpak az oszlopfő mintájával és méretével azonosak. Ezért kérem oszlopfőt rendeljen az oszloptalphoz is.

 

Sima felületű polisztirol oszlop

 

Kérem olvasson tovább, hiszen a továbbiakban hasznos információkat talál oszlop burkolat témakörben. Tájékoztatást adunk Önnek a beltéri oszlop helyes méretének kiválasztásáról, az oszlop, oszlopfő és oszloptalp beépítéséről egy sikeres oszlopdíszítés érdekében. A szöveg figyelmes olvasása, a képek és videók megtekintése során számos tippet mutatunk Önnek beltéri oszlopok burkolása témában.

Oszlop dekoráció, oszlop burkolat - Hogyan válasszak megfelelő méretű oszlop elemeket?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A kerületet ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt. Kérem adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni. Ily módon megkapja a polisztirol oszlop megfelelő méretét.

Oszlop borítás sima felülettel

 

A sima felületű oszlop burkolat elemeinket belső átmérő szerint tüntetjük fel. Az oszlop dekoráció belső és a külső átmérője is meg van adva. Így választhatja ki a szükséges méretet oszlop burkolatához.

Példa:

A kör átmérőjét a következőképpen számoljuk ki: d= u : π

Önnek van egy oszlopa, melynek átmérője 107 cm: 107 : 3,14 = 34,07643 (kerekítve 34,08 cm)

Az oszlop átmérője tehát 34,08 cm.

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 0,92 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk: 34,08 cm + 0,92 cm = 35 cm

Ez összesen 35 cm = 350 mm átmérőt jelent. A fenti terméktáblázatban kiválaszthatja a 350 mm átmérőjű oszlop burkolat elemeit. Példánkban a képen a sima felületű polisztirol oszloptestet választja OS 350/386 névvel.

Az oszlop rendelésénél így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló beltéri oszlop termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kívánt oszlop negyed mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Az oszlophéj ára egy negyed darab egy méterére vonatkozik. Ezután ugyanezen az oldalon a terméktáblázatból különböző oszlopfők közül választhat és az oszlopfő fél darabjait is bevásárlókosarába teheti. A natúr oszlophoz használt oszloptalpak az oszlopfő mintájával és méretével azonosak. Ezért kérem rendeljen oszlopfőt az oszloptalphoz is.

A polisztirol oszlop méretei ezen az oldalon milliméterben vannak megadva. A termék képén mindig az oszlop belső és külső átmérője van feltüntetve. A külső átmérő mindig 36 mm = 3,6 cm-rel nagyobb a belső átmérőnél. Ez az oszlop burkolat vastagsága. Minden oszlop negyed 2 m hosszú. Egy kerek, sima felületű oszlophoz 4 oszlop negyedre, egy féloszlophoz 2 oszlop negyedre van szükség.

Amennyiben a kerek oszlop 2,90 m magas, 6 oszlop negyed, azaz 12 méter oszlophéj szükséges. A 2,90 m magas féloszlophoz 3 oszlop negyedet, tehát 6 méter oszlophéjat kell rendelnie. A oszloptest negyedeket egy sűrű fogazású fűrész segítségével méretre vághatja.

Beépítési útmutató: oszlop beépítése

Először ragassza az oszlopfő, azután az oszlopláb fél darabokat. Mérje le az oszlopláb és oszlopfő közti távolságot és vágja méretre a polisztirol oszlop elemeket. Az oszlop stukkó tagjait ragassza az oszlopfő és oszloptalp közé és távolítsa el a ragasztófelesleget a profilsimítóval.

Ajánljuk a natúr oszlop burkolat polisztirollap ragasztóval történő bevonását annak érdekében, hogy az oszlopokat még jobban védje a mechanikai sérülésekkel szemben. Adjon a ragasztóhoz egy kevés vizet és vigye fel ecsettel. Igénybevételtől függően 3-4 réteg polisztirollap ragasztót javaslunk. Száradás után vízbázisú festékkel (diszperziós festék) festhető az oszlop.

Amennyiben az oszlop dekorációként lesz felállítva, elég, ha a natúr oszlopot a ragasztás után diszperziós festékkel festi. Alapozás nem szükséges!

Komplett oszlop – Miért van szükség oszlopfőre és oszloptalpra?

Az oszlop, féloszlop és pillér régóta kedvelt dekoratív elemei az építészetnek. Védelmező funkciója mellett az oszlop esztétikai funkciót is ellát. Az oszlopokat, féloszlopokat és pilléreket ezért dekorációs oszlopként tartó funkció nélkül is használhatja.

Az oszlopfő és oszloptalp az oszlop alsó és felső lezárását képezi. Az oszloptest oszlopfővel és oszloptalppal védelmező és díszítő funkciót is ellát. Az oszlopfő és oszloptalp gyakran gazdagon díszített.

A beltéri oszlopok burkolása a modern és könnyen beépíthető oszloptest és oszloptalp elemekkel minimális ráfordítással elvégezhető. 3 különböző oszlopfő/oszloptalp található szériakínálatunkban. Ezek az oszlopfők és oszloplábak a klasszikus és modern oszlophoz is felhasználhatók.

Egy komplett beltéri oszlop stukkó a következő elemekből áll:

  1. Oszloptalp/oszlopláb, mely díszíthető.

  2. Oszloptest, tehát az oszlophéj. Ez a rész a polisztirol oszlop burkolat elemekkel fedhető. Az oszloptest az oszlop egyetlen statikailag feltétlenül szükséges alkotóeleme.

  3. Oszlopfő, mely általában szembetűnő és gyönyörűen dekorált.

 

Oszlopfő klasszikus talppal polisztorólból

 

 

Oszlopborítás sima felülettel

 

 

Oszlopláb klasszikus talppal polisztorólból

 

Az oszloptalp és oszlopfő elemek túlnyomórészt díszítési funkciót látnak el, a komplett oszlopdíszítéshez mindhárom elem rendelése ajánlott.

Natúr oszlopfők és oszloptalpak

Kínálatunkban természetesen megtalálható az oszloptesthez méretben illő oszloptalp és oszlopfő is. Mindegy, hogy ókori, klasszikus vagy modern oszlopot szeretne: Az oszlop, oszlopláb és oszlopfő mindig szükséges. Válassza azokat az elemeket, melyek az Ön ízlésének megfelelnek!

Natúr oszlopfők és oszloptalpak

 

Itt találja a natúr oszlopfőket és oszloptalpakat >>>

Szériatermékek mellett egyedi megoldások XXL oszlop / XXS oszlop

Kínálatunkban számos oszlop burkolatot talál. A legkisebb belső átmérő 13 cm, a legnagyobb 35 cm.

XXS méretű oszlopa van? Egy XXL-es oszlopról van szó? Nem probléma! Egyedi oszlop burkolat gyártása nálunk lehetséges! Írjon nekünk és kérjen árajánlatot!

E-mail címünk: info@stukko24.hu

Oszlop burkolat, oszlop dekoráció kertben vagy a teraszon

Oszlop burkolat termékeinkkel kertben vagy a teraszon is dekorálhatja oszlopát. Kültérben kérgesített oszlop burkolat elemeinket ajánljuk, hiszen az oszlop dekoráció speciális kéreganyaggal van bevonva. Ezáltal a hungarocell oszlop ütésálló és az időjárás hatásai ellen védelmet nyújt. A kérgesített oszlop dekoráció nem igényel további felületkezelést. A beépítés után a kérgesített oszlopot vízbázisú festékkel festheti. Alapozás nem szükséges. Spóroljon időt kérgesített polisztirol oszlop burkolat termékeinkkel!

Sima felületű oszlop burkolat kérgesítve

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket