LED szalag RGB

LED szalag RGB

LED szalag RGB

Az RGB LED szalag termékünket alacsony hőtermelésének köszönhetően beépítheti az általunk gyártott LED stukkóba, ezzel egy kellemes rejtett világítás alakíthat ki otthonában. Hangulatának megfelelően változtathatja a fény színét. Építse be az RGB LED szalagot a polisztirol díszlécbe és élvezze a rejtett világítás előnyeit: melegebb indirekt fényt a feltöltődéshez, hideg indirekt LED világítást a pihenéshez, vagy használjon többszínű RGB LED szalagot, mellyel lehetősége van különböző alkalmakkor más-más színű hangulatvilágítást varázsolni otthonában!

Modern, könnyen kiépíthető, egyedi hangulatvilágítást szeretne otthonában? Mindez lehetséges, ha az RGB LED szalagot helytakarékos módon a rejtett világítás kialakítására alkalmas polisztirol díszlécbe építi be. Használja ki ezt a lehetőséget! Hétfőnként az RGB LED szalagokra 20% kedvezményt biztosítunk!

További információkat a színes LED szalagok fajtáiról és rejtett LED világításról a terméktáblázat alatt, a színváltós LED szalagok termékoldalain és a rejtett világítás kialakítására alkalmas polisztirol díszlécek oldalain talál. Tekintse meg ajánlatainkat!

3 Items

per page
Set Descending Direction

3 Items

per page
Set Descending Direction

RGB LED szalag a változatos rejtett világításért

Az RGB LED szalag műszaki cikk, mely diódából, nyomtatott áramköri lapból és adott esetben vezérlő elektronikából áll. A LED szalagokat méret, fényerő, színhőmérséklet és felhasználási terület szerint különböztetjük meg. A LED szalagok leginkább energiahatékonyságukról ismertek, ezen kívül hosszú életűek és tartósak. Az RGB LED szalag ezenkívül remek színei miatt népszerű termék.

Hajlítható RGB LED szalag

A hajlítható RGB LED szalag a lakásdíszítés tökéletes megoldása rejtett világítás polisztirol díszléccel történő kialakítására. A hajlítható RGB LED szalag alkalmas helytakarékos, modern világítás kiépítésére. A színes LED szalag elenyésző hőt termel, így indirekt világítás kialakítására alkalmas díszlécbe is beépíthető. Próbálja ki és élvezze minden nap a színváltós LED szalag különböző színeit! Alakítsa a rejtett fény színét mindig az adott hangulathoz! Erre képes a polisztirol díszlécbe épített rejtett világítás RGB LED szalag!

Tudnivaló a különböző LED szalag típusokról

Tudjon meg többet vásárlás előtt a különböző LED szalag típusokról – megéri! Kattintson a cikkekért >>>

RGB LED szalag

Különös, egyedi hangulatot szeretne teremteni otthonában? Az RGB LED szalag a helyes választás!

A LED szalagok netovábbja az RGB LED szalag (RGB = Red Green Blue). Az RGB LED szalagban piros, zöld és kék LED-ek vannak, melyek együtt vagy külön világítanak. A 3 szín keverékével minden szín előállítható, mely közül Ön választhat. A három szín bekapcsolásával az RGB LED szalag fehéren világít.

Építsen polisztirol díszlécébe színes LED szalagot és élvezze a rejtett világítást a reggeli ébredésnél meleg színárnyalatokkal – sárga, piros színekkel. Este a LED világítás hűvös, nyugtató zöld és kék színei segítenek ellazulni. Önnek is tetszik? Tekintse meg termékeinket és merítsen ötleteket!

Mit kell figyelembe venni a LED szalag rendelésénél?

A LED szalagok hosszát Ön határozza meg. A LED szalagok 1 csomagon belüli hossza max. 5 méter, ezért max. 5 m hosszú egybefüggő szalagot tudunk küldeni. Amennyiben több, mint 5 méter LED szalagot vásárol, legalább KÉT szalagot küldünk, melyek mérete 1-5 méter lehet. Pl.: Amennyiben 6 méter LED szalagra van szüksége, akkor vagy 1 m + 5 m-t vagy 2 m + 4 m-t vagy 3 m + 3 m-t küldünk. Kérem figyeljen a LED szalag rendelésénél a gyors csatlakozók és sarokelemek mennyiségére is. Természetesen figyelünk arra, hogy a LED szalagok azonos gyártásból származzanak.

A LED világítás beépítésénél a LED szalagokat 5 cm-enként vághatja el az arra kijelölt helyen. Így lehetősége van a LED szalagot a helyiség adottságaira szabni.

Kérem figyeljen arra, hogy max. 5 m hosszú LED szalagokat csatlakoztathat soros kapcsolással trafóhoz / dimmerhez. Ez is az oka annak, hogy egy csomagban max. 5 m LED szalag található. Az 5 méternél hosszabb szalagokat párhuzamos kapcsolással kell bekötni, hogy elkerülje a teljesítmény- és fényveszteséget. Ezen kívül a LED-ek és az elektronika élettartama is jelentősen csökken – és ezzel öröme a LED világításban is. Amennyiben 20 m LED szalagot rendel, 4 csomag LED szalagot kap egyenként 5 m-es kiszerelésben, melyet párhuzamos kapcsolással kell bekötni.

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

Szánjon rá néhány percet és tekintse meg a LED szalagok párhuzamos kapcsolását bemutató videónkat! Ne maradjon le a LED világítás kiépítéséhez szükséges információkról, hiszen a pontos és szakszerű tervezés a LED szalag biztonságos bekötésének és hosszantartó működésének egyik alapfeltétele!

 

 

Mire van szükségem a hangulatvilágítás megvalósításához?

A LED-es stukkóhoz szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 240 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

 

LED fényforrás polisztirol stukkó díszlécbe építve

 

 

RGB LED szalag polisztirol diszlecbe építve

 

 

LED világítás LED szalaggal polisztirol stukkó díszlécben

 

Lumen átszámítása luxba

Lumen átszámítása luxba

   

Az izzók csomagolásán a fényerő lumenben (lm) vagy a világítóerő luxban (lx) van megadva. Mit jelent a fényáram és a fényerősség? Miért kell ismernem és átszámolnom őket?

A fényerő a látható fény mennyisége, mely fényforrást ad le. A fényerősség megadja, hogy ebből a látható fényből mennyi esik egy felületre négyzetméterenként. Erre az értékre van szüksége egyéni igényeinek és személyes fényszükségletének megfelelő LED világítás összeállításához.

Mint azt Ön is tapasztalta, különböző tevékenységekhez, szituációkban és helyiségekben eltérő fényerő szükséges. Tájékozódásképpen összeállítottunk egy kisebb válogatást Önnek:

  • telihold: 1 lx

  • éjszakai utcafény: 2-30 lx

  • folyosóvilágítás: 80-100 lx

  • nappali világítása: 80-100 lx

  • íróasztal megvilágítása olvasáshoz: 250-500 lx

Kérem a LED-es stukkók és hangulatvilágítás vásárlása előtt gondolja át a helyiség adottságait és az egyes helyiségekben fennálló igényeit, vagyis: Hol és mihez milyen fényerőre van szükség? Kérem gondoljon arra is, hogy az életkor előrehaladtával látása is romlik. Ésszerű tehát kicsit erősebb LED szalag vagy néhány LED spottal többet tervezni. A LED szalag fényét napszaknak és hangulatnak megfelelően egy LED szalag dimmer segítségével világosabbra vagy gyengébbre állíthatja be.

A kalkulátorral lehetősége van fényerősséget (Lux) fényáramba (Lumen) átszámolni, melyet a LED szalag és LED spot csomagolásán és LED webáruházunkban az adott termékoldalakon olvashat. Ennek segítségével egyszerű lesz eldönteni, melyik LED szalag ideális rejtett világítása megvalósításához ill. hány LED spot szükséges direkt világítása kialakításához íróasztala vagy konyhapultja fölé.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket