Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

 

 

Polisztirol stukkóinkat speciálisan LED szalag beépítéséhez fejlesztettük ki. A LED stukkóval rejtett világítását Ön tervezheti meg. Kínálatunkban 3 különböző mintát érhet el 2 különböző méretben!

Az adott termék oldalán megtalálja a polisztirol stukkóhoz tartozó kiegészítőelemeket (pl. sarokelemeket), melyek megkönnyítik Önnek a beépítést. További információkat és a LED stukkó beépítéséhez hasznos tippeket a terméktáblázat alatt talál.

32 Items

per page
Set Descending Direction

32 Items

per page
Set Descending Direction

Rejtett világítás LED szalaggal, díszléccel

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Porvédő LED szalaghoz – új PLEXI PLUS stukkó

Gondolkozott már azon, hogyan védje a LED szalagot a portól és kosztól? Van egy remek megoldásunk! Rejtett világításhoz használt stukkóinkat plexicsíkkal egészítjük ki!

Stukkó díszlécek rejtett világításhoz

Évek óta a LED világítással ellátott díszlécek továbbfejlesztésén dolgozunk ügyfeleink lehető legjobb kiszolgálása és informálása érdekében. Mi magunk teszteljük a fényerősséget, a LED szalagok és LED mennyezeti lámpák beépítési lehetőségeit, komplett stukkókat és LED-eket építünk ki, ügyféligények alapján bővítjük kínálatunkat. Utóbbi sikerül is, hiszen odafigyelünk ügyfeleinkre. Mindig örülünk a beépített stukkókról és LED-ekről küldött képeknek és tudósításoknak. Az értékes visszajelzések első kézből érkeznek és a díszlécek továbbfejlesztésének alapjául szolgálnak. A fejlesztés eredményeként most új termékünket, a PLEXI PLUS rejtett LED világítást mutatjuk be.

Plexi léc indirekt világítás kialakításához alkalmas stukkó díszlécben

 

Plexi léccel ellátott stukkó díszléc takarítása

 

PLEXI PLUS díszléc

A LED-es stukkó belső részében két nútot talál: az egyik a LED szalag, a másik az elektromos vezeték számára lett kialakítva. Mindkét mélyedés megtalálható valamennyi LED-es stukkó díszléc termékünkben. Most a rejtett világítás stukkókat egy plexicsíkkal bővítettük ki!

Egy bizonyos idő után por ül a LED szalag felületére. A LED szalagon felgyülemlett por a fényerőt tompítja. Ezért a LED szalagot rendszeresen portalanítani kell. Korábban az ecsettel és porszívóval történő takarítás fárasztó és időigényes volt. Képzelje el, milyen kellemetlen lehetett – főleg allergiás ügyfeleinknek.

Indirekt világítás kialakításához alkalmas stukkó díszléc plexi léccel helytelen takaríása

 

Plexi léccel ellátott stukkó díszléc helytelen takarítása

 

Por és rovarok elleni védekezés plexiléccel a hosszú élettartamú LED szalagért

Új PLEXI PLUS díszléceinket rejtett világítás megvalósításához tehát plexiléccel kínáljuk. A plexicsík milliméterpontosan illik az arra kialakított nútba. A díszlécbe épített plexilécet könnyedén tisztíthatjuk egy mikroszálas törlőkendővel. Spórolja meg a LED szalag takarítás nehézségeit! A Plexiléc megakadályozza továbbá a rovarok díszlécbe való bejutását is. A plexicsíkot egy védőfóliával kínáljuk a felületen keletkező esetleges karcolások elkerülése érdekében. A védőfóliát a plexicsík behelyezése előtt el kell távolítani.

Plexi léccel ellátott díszléc helyes takarítása

 

Plexi léc fólia eltávolítása

 

A plexiléccel kínált díszléceinket PLEXI PLUS elnevezéssel találja. A PLEXI PLUS rejtett világítás stukkó méretben és mintában megegyezik az azonos nevű LED stukkóval. A PLEXI PLUS rejtett LED világítás profiljai kombinálhatók a direkt és indirekt világításhoz használt stukkóval.

Rejtett világítás LED stukkóval

A rejtett LED világításnál a fényt egy tükröződő felület visszaveri, nem képződik árnyék. A LED szalagok egy kellemes, lágy fényt hoznak létre.

Véleményünk szerint a szokásos világítás mellett kiegészítő fényforrásra is szükség van. Érdemes a helyiség jelentős elemeit világítással hangsúlyozni. Lámpaszigeteket hozhat létre, melyek a szoba légkörét kellemessé teszik. Nagyon dekoratív a faanyagba, boltívbe vagy egy aljzatba épített fényforrás.

Amennyiben lakóhelyiségében a felsorolt lehetőségeket nem tudja megvalósítani, megoldásként rejtett LED világításainkat ajánljuk Önnek. Ezeket a díszléceket kifejezetten a direkt és indirekt világításhoz terveztük és fejlesztettük. A rejtett világítás stukkót egyszerűen és gyorsan beépítheti saját kezűleg.

ÚJ kínálatunkban: kombi polisztirol stukkóprofil direkt és indirekt LED világításhoz

Új kombi profiljainkkal egyszerre oldhatja meg a direkt és indirekt világítást. A kombi stukkó alsó részébe LED spotokat, oldalra LED szalagokat építhet be. Így a direkt és indirekt világítás minden előnyét kihasználhatja.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Itt találja a kombi stukkóprofilokat direkt és indirekt világításhoz>>>

Hangulatvilágítás stukkóba építhető reflektorléccel

A reflektorléc cégünk új fejlesztésű terméke. Anyagát és formáját tekintve egy L-alakú alumínium léc, mely egy egyedülálló termék a rejtett LED világítás élményének maximalizálásáért. A reflektorlécet védőfólia borítja, melyet beépítés előtt el kell távolítani.

Milyen előnyöket nyújt Önnek?

  1. Alacsonyabb energiafelhasználás mellett a foncsorozott felületének köszönhetően dupla fényerőt ad.

  2. Alumínium anyagának köszönhetően, hűti a beépített LED szalagot.

  3. Meggátolja, hogy a LED szalag átvilágítsa a stukkót és ezzel egyidejűleg eltüntesse a stukkó mintázatát.

 

Reflektorléc led indirekt világítás kilakításához alkalmas stukkó díszlécben

 

Reflektorléc fólia eltávolítása

 

Reflektorléc méretre vágása

 

Reflektorléc ragasztása

 

A LED reflektorléceket a direkt és indirekt világításhoz kifejlesztett díszléc belső oldalába polisztirolragasztóval rögzítheti. A LED szalag öntapadó hátoldalával a reflektorléchez ragasztható. Spóroljon energiaköltséget és biztosítsa a LED szalag hosszú élettartamát a reflektorléc segítségével!

Energiatakarékos rejtett hangulatvilágítás a mennyezeten
Dekoratív megoldások a lágy fény megvalósításáért

Ön tudta, hogy a LED szalagok élettartama átlagosan 30.000-50.000 óra között mozognak? Hihetetlen, de igaz! A LED szalag tehát nem csak energiatakarékos, de hosszan tartó megoldás is. Az energiatakarékos LED technológiának köszönhetően a hagyományos fényforrásokkal ellentétben akár a felhasznált energia 80%-át megspórolhatja. A rejtett LED világítás esztétikus és költségkímélő is!

A múlt rejtett világítása

Ma a rejtett világítást LED szalag beépítésével oldjuk meg, mellyel izgalmas indirekt fényt alakítunk ki. Korábban bonyolult és költséges gipszkartonrendszert kellett kiépíteni az indirekt világítás megvalósításához. A kivitelezés speciális szerszámokat és képzett szakembert igényelt. A kiépítés fúrás, vágás, csiszolás során sok por keletkezett. A magas költségek és körülményes kivitelezés miatt kevésbé terjedt el az átlag lakásokban.

Polisztirol stukkó led rejtett világítással

 

Rejtett világítás ma

Stukkó díszléc indirekt világítással

 

Az energiatakarékos LED szalagok piacra kerülésével új korszak kezdődött a rejtett világítás történetében.

A LED szalagot a hosszú élettartam, magas fénykibocsátás és elenyésző hőtermelés jellemzi.

A nagyszerű előnyök praktikus kihasználásához alkottuk meg LED-es stukkóinkat. A rejtett világítás stukkó komplett megoldást kínál Önnek a hangulatvilágítás esztétikus megvalósításához.

Rejtett világítás díszléccel: egyesítettük az elegáns formákat és az indirekt világítás funkcióit

Modern és klasszikus díszlécek a rejtett világítás megvalósításához

Nappalija hangulatvilágításához 3 különböző díszlécet kínálunk 2 különböző méretben.

Rejtett világítás díszléc: Budapest 202 és Veszprém 203

Amennyiben Ön a klasszikus stílusért rajong, indirekt világításához választhatja a Budapest 202 és Veszprém 203 polisztirol LED-es stukkóinkat:

Indirekt világítás díszléc Budapest 202

 

Rejtett világítás díszléc Veszprém 203

 

Led rejtett világítás stukkó díszlécbe építve

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

LED-es stukkó: Debrecen 205 és Eger 206

Ha Ön a lekerekített, harmonikus stílust kedveli, válassza a Debrecen 205 és Eger 206 polisztirol stukkóink:

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205

 

Polisztirol díszléc rejtett világításhoz Eger 206

 

Led szalag stukkó díszlécbe építve

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Győr 209 és Kaposvár 210 díszléc indirekt világítás kiépítéséhez

Amennyiben otthonához a minimalista stílusú LED-es stukkó illik, válassza Győr 209 és Kaposvár 210 termékeinket:

Indirekt világítás díszléc Győr 209

 

Indirekt világítás stukkó Kaposvár 210

 

Hangulatvilágítás polisztirol stukkó díszléccel

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Rejtett világítás: LED-es stukkóink sikertörténete

A rejtett világításhoz kialakított polisztirol díszlécek projektje 2011-ben indult és azóta állandó fejlesztés alatt áll.

Különböző hotelek keresték meg cégünket, akik kellemes hangulatú és dekoratív rejtett világítás megvalósításában kérték segítségünket. A kihívást szívesen fogadtuk és megterveztük a rejtett LED világítással ellátott polisztirol stukkót. A hotelek a különleges rejtett világítás profilok ötletétől fellelkesülve kérték azok gyártását. Ezek a megrendelések ösztönözték a LED stukkó állandó termékként való piacra bocsátását.

Azóta számos hotel, üzlet, étterem és privát lakás talált rá rejtett LED világítással kiépített díszléceinkre. Napról napra nő ügyfeleink köre, akik otthonukat a nyugalom szigetévé varázsolják a LED hangulatvilágítással.

Elégedett és boldog ügyfeleink tudósítanak arról, hogy LED-es stukkóinkat és a különböző kiegészítőelemeket beépítve lenyűgöző végeredményt hoztak létre. Egy példa erre Pauli Andreas ügyfelünk (ügyvéd Berlinben), aki a stukkókat nappalijában lelkesen építette be saját kezűleg. A munkáját képeken örökítette meg, tapasztalatait blogjában össze is foglalta. Ezúton szeretnénk Pauli Úrnak az elismerő szavakért és fotókért köszönetet mondani, melyeket engedélyével teszünk itt közzé:

Minden díszléc megfelel a rejtett világítás technikai követelményeinek. Csak ízlés kérdése, melyik LED stukkóra esik a választás.

Reflektorléc led indirekt világítás kilakításához alkalmas stukkó díszlécben

Rejtett világítás LED szalaggal - beépítés saját kezűleg

Bátorítani szeretném a rejtett világítás saját kezű beépítésére, hiszen a kiépítés díszléceinkkel nagyon egyszerű, ez LED-es stukkóink és kiegészítőelemeik egyik legfontosabb tulajdonsága.

A beépítési videókat az adott termékoldalakon találja. A videóban lépésről lépésre megmutatjuk Önnek rejtett LED világítása beépítését. A folyamat a könnyed polisztirol díszlécekkel kezdődik, folytatódik a reflektorléc és LED szalag rögzítésével.

Amennyiben kérdése van, keresse fel kollégáinkat bizalommal.

Polisztirol díszléc rejtett világítással – beépítés

Ezek a díszlécek a rejtett világítás kiépítéséhez lettek kifejlesztve. A képen jól látható a stukkóink belsejében kialakított nútok. Egyik nútba a reflektorlécet és a LED szalagot helyezheti, a másik nútban a kábelt rejtheti el. Így nem kell azon őrlődnie, hogyan rejtheti el elegánsan a vezetékeket.

Polisztirol stukkó díszléc beépítése rejtett világítással

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Stukkó LED világítással – trafo beépítése

A tápegység árammal való ellátásához egy további kábelre van szükség. Ezt a kábelt a LED-es stukkó hátsó részénél rejtheti el. A kábelt rögzítse egy ragasztópisztoly segítségével a fal és a mennyezet találkozásánál a sarokban. Ezután építse be a díszlécet polisztirolragasztó segítségével. Így a vezeték láthatatlan lesz és zavaró kábelek nélkül élvezheti a pompás és hangulatos LED világítást.

Polisztirol stukkó díszléc trafó beépítés rejtett világításhoz

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Díszléc beépítése LED világítással

A videóban jól látható, hogy a kombi stukkó profil belsejébe a vezeték mellett a tápegységet, a vezérlőt és a jelerősítőt is elrejtheti. A direkt és indirekt világítás kombi profiljába LED szalag és LED spot is beépíthető. Amennyiben csak rejtett világítást épít be, a kombi profilt használhatja a kábelek elrejtésére.

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A profik titka: 2 különböző ragasztó használata LED stukkó beépítésénél

A LED stukkó mennyezetre ragasztásakor polisztirolragasztót használjon, mellyel a hézagok simák és rugalmasak maradnak. Vigye fel a polisztirolragasztót hullámos formában, kisebb felületekre egyenes csíkot húzzon.

Most eláruljuk a profik titkát: A polisztirolragasztó mellett vigyen fel forró ragasztót ragasztópisztoly segítségével. A lágy ragasztó azonnal megköt, biztosan rögzíti a díszlécet, ezzel szemben a polisztirolragasztó 24 óra múlva fejti ki teljes ragasztó hatását.

Polisztirol stukkó díszléc beépítés tippek

 

Amennyiben mindkét ragasztót használja, megkönnyíti munkáját, hiszen nem kell alátámasztást alkalmazni és azonnal dolgozhat tovább a következő stukkóval. A rejtett világítás megvalósítására alkalmas díszlécek beépítésével időt, energiát és felesleges bosszankodást spórolhat.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

LED világítás – a fényerősség mérése

Megmértük a díszléceinkbe épített LED fényforrás világítóerejét. Ebben a videóban megmutatjuk az eredményeket. Mértük a fényerősséget egy olvasósarokban, egy festmény és egy íróasztal felett.

A többszínű LED szalagot RGB szalagnak is hívjuk. Az RGB a piros (Rot), zöld (Grün) és kék (Blau) színeket jelentik. A következő képek példákat mutatnak Önnek többszínű RGB szalaggal és meleg fehér LED szalaggal beépített rejtett világításra – természetesen polisztirol díszléceinket használva.

 

A LED szalag hosszát Ön választhatja meg. A LED szalagok egybefüggő maximális mérete 5 méter. Amennyiben Önnek több, mint 5 méter hosszú szalagra van szüksége, legalább KÉT szalagot küldünk, melyek mérete 1-5 m lehet. Tegyük fel, hogy 6 méter LED szalagot rendel, akkor vagy 1 m + 5 m vagy 2 m + 4 m vagy 3 m + 3 m-t küldünk. Kérem figyeljen a LED szalag rendelésénél a gyors csatlakozók és sarokelemek mennyiségére is. Természetesen rendelése csomagolásakor ügyelünk arra, hogy valamennyi LED szalag azonos gyártásból származzon.

A LED világítást beépítéskor 5 cm-enként a kijelölt helyen méretre vághatja, így a LED szalagot a helyiség adottságaira szabva építheti be.

 

RGB LED szalag stukkó díszlécben

 

 

Spot világítás és LED szalag vilagitas stukkó díszlécben

 

 

LED világítás stukkó díszlécben

 

 

Mennyezeti világítás LED szalag és LED szpotokkal stukkó díszlécben

 

Kérem figyeljen arra, hogy max. 5 m hosszú LED szalagokat csatlakoztathat soros kapcsolással dimmerhez. Ez is egy ok arra, miért csak 5 m LED szalag található egy csomagolásban. 5 méternél hosszabb LED szalag esetén feltétlenül párhuzamos kapcsolás szükséges, hogy elkerülje a teljesítmény- és fényveszteséget. A LED szalagok és az elektronika élettartama is csökkenne – ezzel együtt öröme a LED világításban is. Ha Ön tehát összesen 20 m LED szalagot rendel, 4 csomag LED szalagot küldünk Önnek egyenként 5 m-es kiszerelésben, melyeket párhuzamos kapcsolással kell beszerelni.

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mire van szükségem a hangulatvilágítás megvalósításához?

A LED-es stukkóhoz szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 240 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

A nagyításhoz kattintson a képre!

 

 

LED fényforrás polisztirol stukkó díszlécbe építve

 

 

RGB LED szalag polisztirol diszlecbe építve

 

 

LED világítás LED szalaggal polisztirol stukkó díszlécben

 

Lumen átszámítása luxba

Lumen átszámítása luxba

   

Az izzók csomagolásán a fényerő lumenben (lm) vagy a világítóerő luxban (lx) van megadva. Mit jelent a fényáram és a fényerősség? Miért kell ismernem és átszámolnom őket?

A fényerő a látható fény mennyisége, mely fényforrást ad le. A fényerősség megadja, hogy ebből a látható fényből mennyi esik egy felületre négyzetméterenként. Erre az értékre van szüksége egyéni igényeinek és személyes fényszükségletének megfelelő LED világítás összeállításához.

Mint azt Ön is tapasztalta, különböző tevékenységekhez, szituációkban és helyiségekben eltérő fényerő szükséges. Tájékozódásképpen összeállítottunk egy kisebb válogatást Önnek:

  • telihold: 1 lx

  • éjszakai utcafény: 2-30 lx

  • folyosóvilágítás: 80-100 lx

  • nappali világítása: 80-100 lx

  • íróasztal megvilágítása olvasáshoz: 250-500 lx

Kérem a LED-es stukkók és hangulatvilágítás vásárlása előtt gondolja át a helyiség adottságait és az egyes helyiségekben fennálló igényeit, vagyis: Hol és mihez milyen fényerőre van szükség? Kérem gondoljon arra is, hogy az életkor előrehaladtával látása is romlik. Ésszerű tehát kicsit erősebb LED szalag vagy néhány LED spottal többet tervezni. A LED szalag fényét napszaknak és hangulatnak megfelelően egy LED szalag dimmer segítségével világosabbra vagy gyengébbre állíthatja be.

A kalkulátorral lehetősége van fényerősséget (Lux) fényáramba (Lumen) átszámolni, melyet a LED szalag és LED spot csomagolásán és LED webáruházunkban az adott termékoldalakon olvashat. Ennek segítségével egyszerű lesz eldönteni, melyik LED szalag ideális rejtett világítása megvalósításához ill. hány LED spot szükséges direkt világítása kialakításához íróasztala vagy konyhapultja fölé.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket