Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

Led rejtett világítás, Led szalag, hangulatvilágítás

 

 

Polisztirol stukkóinkat speciálisan LED szalag beépítéséhez fejlesztettük ki. A LED stukkóval rejtett világítását Ön tervezheti meg. Kínálatunkban 3 különböző mintát érhet el 2 különböző méretben!

Az adott termék oldalán megtalálja a polisztirol stukkóhoz tartozó kiegészítőelemeket (pl. sarokelemeket), melyek megkönnyítik Önnek a beépítést. További információkat és a LED stukkó beépítéséhez hasznos tippeket a terméktáblázat alatt talál.

32 Items

per page
Set Descending Direction

32 Items

per page
Set Descending Direction

Indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkó díszlécek

A rejtett világítás termékeinkkel most egyszerűen, gyorsan és kedvező áron kiépíthető. Polisztirolból készült LED stukkóink tökéletesen alkalmasak kínálatunkban található 12 V LED szalag beépítésére. A LED szalag fénye visszatükröződik a stukkó felső részén és/vagy a mennyezeten, ezzel kellemes és árnyékmentes fény árasztja el az adott helyiséget. Minden rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléchez gyártunk méretben és formában azonos belső és külső sarokelemeket, melyek lényegesen meggyorsítják a beépítést. Ismerje meg klasszikus, modern és minimalista stílusú díszléceinket és azok kiegészítőit, melyekkel garantáltan elkészítheti személyre szabott hangulatvilágítását!

 

Polisztirol stukkó led rejtett világítással

 

A rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléceket 2011 óta gyártjuk. Kezdetben hotelek megkereséseire reagálva terveztünk egyedi LED-es díszléceket: Megbízóink kellemes hangulatú és dekoratív kialakítású rejtett világítás megvalósítását tervezték. Ekkor készítettünk először szerkesztett rajzot a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécekhez. A gyártást meg is kezdtük, hiszen megrendelőink elképzelését tökéletesen meg tudtuk valósítani. Azóta nem csak egy, hanem több LED-es stukkót is bevezettünk szériakínálatunkba, hiszen számos hotel, üzlet, étterem és magánszemély keresi dekoratív LED stukkóinkat.


Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 


A hangulatvilágítás kiépítésére alkalmas díszléceinket két nagy csoportra oszthatjuk: a nagyobb és kisebb méretű LED-es stukkókra.

A nagyobb méretű polisztirol LED stukkókat 3 különböző mintával és 2 eltérő méretben kínáljuk. A következőkben bemutatott rejtett világítás kialakítására alkalmas LED-es stukkókat a mennyezet és az oldalfal találkozásához kell felragasztani.

LED stukkóink komplett rendszere

Tudjuk, hogy az idő a legdrágább fizetőeszköz. Mégis kérem Önt, szánjon rá néhány percet és tekintse meg videónkat, mely bemutatja Önnek LED stukkóink teljes kínálatát! Nem fogja megbánni!

 

Rejtett világítás díszléc: Budapest 202 és Veszprém 203

Amennyiben Ön a klasszikus stílusért rajong, indirekt világításához választhatja a Budapest 202 és Veszprém 203 polisztirol LED-es stukkóinkat:

Indirekt világítás díszléc Budapest 202

 

Rejtett világítás díszléc Veszprém 203

 

Led rejtett világítás stukkó díszlécbe építve

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

LED-es stukkó: Debrecen 205 és Eger 206

Ha Ön a lekerekített, harmonikus stílust kedveli, válassza a Debrecen 205 és Eger 206 polisztirol stukkóink

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205

 

Polisztirol díszléc rejtett világításhoz Eger 206

 

Led szalag stukkó díszlécbe építve

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Győr 209 és Kaposvár 210 díszléc indirekt világítás kiépítéséhez

Amennyiben otthonához a minimalista stílusú LED-es stukkó illik, válassza Győr 209 és Kaposvár 210 termékeinket:

Indirekt világítás díszléc Győr 209

 

Indirekt világítás stukkó Kaposvár 210

 

Hangulatvilágítás polisztirol stukkó díszléccel

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

LED stukkó oldalfalra, vagy meglévő holkerléc alá

A kisebb méretű LED stukkók stílusukat tekintve a klasszikus, modern és minimalista közé sorolhatók. A rejtett világítás kialakítására alkalmas LED-es stukkók az oldalfalra építhetők be a mennyezettől kb. 10 cm távolságra. Ez a távolság természetesen igény szerint eltérhet, akár már a beépített holkerlécek alá is illeszthető, mely igazán egyedi hatást tud kelteni. A rejtett LED világítás kiépítésére használható díszlécek felső oldala nyitott, így a LED szalag fénye akadálytalanul vetül a mennyezetre és az oldalfalra egyaránt.

A Nyíregyháza 201 nevű LED-es stukkó klasszikus mintával díszített. Az élek és íves részek váltakozása remekül kiegészíti otthona elegáns stílusát.

Stukkó díszléc indirekt világítással Nyíregyháza 201

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Nyíregyháza 201

 

A helyiség modern stílusú kialakításában a Kecskemét 204 segíti Önt, hiszen a díszléc lekerekített formájú.

Stukkó díszléc indirekt világítással Kecskemét 204

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Kecskemét 204

 

A minimalista stílus megteremtéséhez következő díszléceinket használhatja: Nagykanizsa 208, Miskolc 211, Harkány 212, Sárospatak 213 és Kőbánya 214.

Stukkó díszléc indirekt világítással Nagykanizsa 208

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Nagykanizsa 208

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Miskolc 211

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Harkány 212

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Sárospatak 213

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Kőbánya 214

 

Hová javasoljuk a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléc beépítését?

Polisztirol LED-es stukkóink bármely helyiségben beépíthetők. A nappali, hálószoba vagy gyerekszoba rejtett világítása egyszerűen megvalósítható indirekt világítás kiépítésére használható díszléceinkkel, melyek egyúttal esztétikusan díszítik a helyiséget. A hangulatvilágítás árnyékmentes, lágy fénye mindenhol kellemes légkört teremt.

Nem csupán egy díszléc

A hangulatvilágítás kialakításához komplett rendszert kínálunk Önnek, mely azt jelenti, hogy az egyes LED-es stukkókhoz további polisztirol elemeket társítottunk, melyekkel egyedi megoldások valósíthatók meg. Ehhez válassza ki az Önhöz legközelebb álló stílust, majd kattintson a kiszemelt díszlécre. A termékoldalon számos más praktikus polisztirol elemet talál, mint pl. belső és külső sarokelemek, valamint polisztirol profilok, ráadásul a beépítéshez szükséges kellékeket és rezsianyagokat is megrendelheti.

Kérem, tekintse meg a következő képeket és győződjön meg róla, milyen fantasztikus lehetőségeket kínálnak Önnek polisztirol LED stukkóink!

A gondos termékfejlesztésnek köszönhetően a beépítést egyszerűbben és gyorsabban elvégezheti, ha a belső és külső sarokelemeket használja. A díszléccel méretben és formában megegyező belső és külső sarokelemeket a helyiség sarkaiba építheti be. A 90 fokos sarokelemekben a LED szalagot is megszakítás nélkül vezetheti tovább.

Fontos információ

Plexiléc: Por és rovarok elleni védelem LED szalaghoz

A rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléceinket 3 núttal látjuk el. A legalsó a vezeték, a középső a reflektorléc és a LED szalag számára lett kialakítva. A legfelső nútban a plexicsíkot helyezheti el, mely számos előnyt biztosít Önnek. A PLEXI PLUS profiljaink alap tartozéka ez a kiegészítő, de minden rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécbe beépíthető. A plexicsík 2 méter hosszú, 2 mm vastag és 25 mm széles, mely

LED stukkó plexi plus

 

LED stukkó plexi plus helyes takarítása

 

 • megakadályozza a rovarok LED szalaghoz történő behatolását,

 • gátolja a por lerakódását a LED szalagon, így a LED szalag élettartama nő és a fényerő is teljes mértékben érvényesül,

 • víztiszta, ezért a rejtett világítás fényét maximálisan átengedi, tehát nem gátolja a fény áramlását,

 • valamint a takarítás is könnyebb és gyorsabb, ha a port egy egyenletes és vízszintes felületről kell letakarítani.

Fontos információ

Hangulatvilágítás stukkóba építhető reflektorléccel

A reflektorléc cégünk új fejlesztésű terméke. Anyagát és formáját tekintve egy L alakú alumínium léc, mely egy egyedülálló termék a rejtett LED világítás élményének maximalizálásáért. A reflektorlécet védőfólia borítja, melyet beépítés előtt el kell távolítani.

Reflekorléc fólia eltávolítása

 

LED stukkó

 

Aluminium profil LED stukkóban

 

Milyen előnyöket nyújt Önnek a reflektorléc?

 1. Alacsonyabb energiafelhasználás mellett a foncsorozott felületének köszönhetően dupla fényerőt ad.

 2. Alumínium anyagának köszönhetően, hűti a beépített LED szalagot.

 3. Meggátolja, hogy a LED szalag átvilágítsa a stukkót és ezzel egyidejűleg eltüntesse a stukkó mintázatát.

A LED reflektorléceket az indirekt világításhoz kifejlesztett díszléc belső oldalába rögzítheti polisztirolragasztóval. A LED szalag öntapadó hátoldalával a reflektorléchez ragasztható. Spóroljon energiaköltséget és biztosítsa a LED szalag hosszú élettartamát a reflektorléc segítségével!

LED világítás, LED szalagok

Indirekt világítás kialakítására alkalmas LED-es stukkóinkba LED szalagot ragaszthat, mely a kellemes hangulatvilágítást teremti meg otthonában. A LED szalagok nem csak esztétikai szempontból előnyösek. A legmodernebb technológiával készített LED szalagok energiatakarékosak, kevés hőt termelnek és hosszú élettartamúak. A dekoratív hangulatvilágítás kialakításához a következő LED szalagokat kínáljuk Önnek:

A 12 V feszültségű LED szalagokat megrendelheti meleg fehér, hideg fehér és többszínű kivitelben. A meleg fehér színű LED szalag pihentető fénye leginkább relaxálásra alkalmas, melyet nappalikban és hálószobákban alkalmaznak. A hideg fehér szín irodák és praxisok hangulatvilágításaként jelenik meg, hiszen színe hasonlít a napfényéhez. A minimalista stílusú otthonokban is gyakran találkozhatunk a hideg fehér fényű hangulatvilágítással, mely a letisztultságot emeli ki. A többszínű RGB LED szalag használata olyan helyiségekben javasolt, ahol a különböző színek a dekoráció részét képezik. Minden LED szalagunk dimmelhető, tehát fényereje szabályozható. Ez azért praktikus tulajdonság, mert a halvány fény használható pl. gyerekszobában éjszakai világításként, az erősebb fény pedig hangulatvilágításként tündökölheti be a nappalit, a hálószobát vagy a konyhát.

LED szalag SMD 3528

 

LED szalag RGB

 

A felhasználási célnak megfelelően különböző fényerősségű LED szalagok közül választhat. Az egyszínű LED szalagokba méterenként 60 vagy 120 LED chipet építettek be gyártóik. A többszínű RGB LED szalag 60 LED chipet tartalmaz méterenként, a benne található LED chipek azonban nagyobb méretűek.

Hasznos információ

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Szánjon rá néhány percet és tekintse meg a LED szalagok párhuzamos kapcsolását bemutató videónkat! Ne maradjon le a LED világítás kiépítéséhez szükséges információkról, hiszen a pontos és szakszerű tervezés a LED szalag biztonságos bekötésének és hosszantartó működésének egyik alapfeltétele!

 

 

Tudjon meg többet a reflektorléc és plexiléc előnyeiről

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mire van szükségem a rejtett világítás megvalósításához?

A LED-es stukkóhoz szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 250 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

 


Hasznos információ

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt beltéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

 • ötleteket meríthet, tervezhet szabadon

 • biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg

 • időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

 • pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Most kérem nézze meg a videót és hasznosítsa mind azt az előnyt amit termékeink biztosítanak Önnek!

 

 


Lumen átszámítása luxba – a LED világítás fényereje

A LED szalagok és LED izzók csomagolásán a teljesítmény wattban, a fényerő lumenben van megadva. A kalkulátorral lehetősége van lument luxba átszámolni. Így könnyebb lesz eldönteni, melyik LED szalagot vagy LED izzót rendelje az Ön igényeihez.

Miért kell átszámolni? Egyre gyakrabban feltüntetik a fényerőt lumenben vagy a fényerősséget luxban. Sokak számára ezek a számok azonban nem elég informatívak. Továbbá ajánlott a LED stukkó és LED világítás vásárlása előtt fényerősséget kalkulálni. Így egyszerűbben ki tudja választani, melyik és hány darab LED izzóra és LED szalagra van szüksége. Csak gondoljon arra, hol használja a LED világítást. Egy hangulatvilágításhoz elegendő 80-100 lux (lx). Olvasáshoz kb. 250-500 lx javasolt. A kor előrehaladtával sajnos romlik a látás. Érdemes tehát több LED világítást számolni. A LED szalagok szabályozhatók. Így a LED-eket hangulatnak és napszaknak megfelelően erősebbre vagy gyengébbre állíthatja.

Lumen átszámítása luxba

   

Hogyan építsem be a LED világítás kiépítésére alkalmas díszléceket?

A polisztirolból készült LED stukkó könnyű, beépítése egyszerű. Először győződjön meg arról, hogy a fal és mennyezet felülete zsír- és pormentes. Készítse elő a szükséges polisztirol elemeket, valamint a beépítéshez szükséges kellékeket és rezsianyagokat! Meleg ragasztó segítségével ragassza az oldalfal és a mennyezet találkozásához a kábeleket, melyek az elektronikai kellékek áramellátásához szükségesek

 1. Ragassza fel a sarokelemeket: nyomjon a ragasztási felületekre elegendő polisztirolragasztót, majd nyomja a polisztirol elemeket a kijelölt helyre.

 2. Ezután ragassza fel a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléceket is. A polisztirol profil mintás díszlécén a felesleges polisztirol ragasztót profilsimítóval oszlathatja el.

 3. Vezesse el a LED szalag vezetéket a legalsó nútban.

 4. A reflektorléc felületéről húzza le a védőfóliát, majd nyomjon a hátoldalára polisztirol ragasztót. Ragassza be a reflektorlécet az arra kialakított nútba.

 5. Tesztelje a LED szalagok színhőmérsékletét, mielőtt beépíti azokat! Húzza le a LED szalag hátoldaláról a fóliát, majd ragassza be a LED szalagot a reflektorlécbe.

A LED szalagokat csak képzett szakember szerelheti be, csak így érvényesíthető a garancia!

Kombi profilok a rejtett és közvetlen világításhoz

A hangulatvilágítás mellett szüksége van közvetlen fényre is? Új fejlesztésű kombi profiljainkkal egyszerre élvezheti a direkt és indirekt világítás minden előnyét! A kombi profil oldalsó díszlécébe LED szalagot építhet, az alsó részébe LED szpotot helyezhet. A kombi profilok beépítése egyszerű, hiszen a polisztirol súlyát tekintve könnyű. A kombi profilokat a Budapest 202, Debrecen 205 és Győr 209 indirekt világítás kialakítására alkalmas díszlécek mintájával gyártjuk, így azok a rejtett világítás kiépítésére használható stukkókkal kombinálhatók. Valósítson meg Ön is egy dekoratív, egységes és praktikus világítást!

Tekintse meg a következő képgalériát és győződjön meg róla, milyen széleskörűen felhasználhatók polisztirol kombi profiljaink!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket