Oszlopok, dekoratív oszlop, hungarocell oszlop

Bordázott oszlop polisztirolból – natúr kivitelben

Oszlopok, dekoratív oszlop, hungarocell oszlop

 

Hungarocell oszlop – időtlen és dekoratív! Adjon oszlopának új megjelenést vagy hozzon létre beltéri oszlopot otthonában!

Az oszlop burkolat elemeket különböző méretben találja – 130 mm-től 350 mm átmérőig 1 cm-es lépcsőkben. Kattintson a bordázott oszlop képére és a megnyíló termékoldalon az oszlop elemek mellett a hozzá illő oszlopfőt és oszloptalpat is megtalálja.

Kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

23 Items

per page
Set Descending Direction

23 Items

per page
Set Descending Direction

Natúr bordázott polisztirol oszlop

Beépítésre kész natúr polisztirol oszlop burkolat, hungarocell oszlop

Ezen az oldalon hasznos információkat olvashat oszlop burkolatról, féloszlopról és pillérről.

Az oldal tetején a kínálatunkban szereplő bordázott oszlop elemek áttekintését találja. Kattintson a megfelelő méretre és megnyílik az adott termékoldal. Minden oszlop dekoráció termékoldalon megjelenik a negyed natúr, polisztirol, bordázott oszlop burkolat a kiválasztott átmérővel, illetve a méretben és profilban illő oszlopfő és oszloptalp.

A bordázott hungarocell oszlop rendelésénél így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló beltéri oszlop termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kívánt oszlop negyed mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Az oszlophéjak ára egy negyed darab egy méterére vonatkozik. Ezután ugyanezen az oldalon a terméktáblázatból kiválaszthat különböző oszlopfőket és oszloptalpakat, melyeket fél darabokban a bevásárlókosarába tehet. Azaz ha körbe szeretne burkolni egy oszlopot, a burkolat testeket negyed darabokban tudja tőlünk megvásárolni, az oszlopfőket és oszloptalpakat pedig fél darabonként, így Önnek 2 méter oszlop test burkolásához 8 méter oszlopburkolatra és 2-2 db oszlopfőre és oszloptalpra van szüksége.

 

Beltéri natúr oszlopburkolás

 

 

Natúr polisztirol stukkó beltéri oszlopburkolásként

 

 

Oszlopburkolás beltéren natúr polisztirol stukkóval

 

Kérem olvasson tovább, hiszen a továbbiakban hasznos információkat talál oszlop témakörben. Tájékoztatást adunk Önnek a beltéri oszlop dekoráció helyes méretének kiválasztásáról, az oszlop, oszlopfő és oszloptalp beépítéséről egy sikeres oszlopdíszítés érdekében. A szöveg figyelmes olvasása, a képek és videók megtekintése során számos tippet mutatunk Önnek beltéri oszlopok burkolása témában.

Oszlop dekoráció - Hogyan válasszak megfelelő méretű oszlop elemeket?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A kerületet ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt. Kérem adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni. Ily módon megkapja a hungarocell oszlop megfelelő méretét.

Bordázott polisztirol oszlptest

 

Bordázott oszlop burkolatainkat belső átmérő szerint tüntetjük fel. Az oszlop dekoráció belső és a külső átmérője is meg van adva. Így választhatja ki a szükséges méretet oszlop burkolatához.

Példa:

A kör átmérőjét a következőképpen számoljuk ki: d= u : π

Önnek van egy oszlopa, melynek átmérője 107 cm: 107 : 3,14 = 34,07643 (kerekítve 34,08 cm)

Az oszlop átmérője tehát 34,08 cm.

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 0,92 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk: 34,08 cm + 0,92 cm = 35 cm

Ez összesen 35 cm = 350 mm átmérőt jelent. A fenti terméktáblázatban kiválaszthatja a 350 mm átmérőjű oszlop burkolat elemeit. Példánkban a képet a bordázott polisztirol oszloptestet választja OB 350/386 névvel.

Amennyiben a kerek oszlop 2,90 m magas, így 6 oszlop negyed, azaz 12 méter oszlophéj szükséges. A 2,90 m magas féloszlophoz 3 oszlop negyedet, azaz 6 méter oszlophéjat kell rendelnie. Az oszloptest negyedeket egy sarokcsiszoló és egy gyémántvágó korong segítségével vághatja méretre.

Az oszlop stukkó méretei ezen az oldalon milliméterben vannak megadva. A termék képén mindig az oszlop belső és külső átmérője van feltüntetve. A külső átmérő mindig 36 mm = 3,6 cm-rel nagyobb a belső átmérőnél. Ez az oszlop burkolat vastagsága. Minden oszlop negyed 2 m hosszú. Az oszlopok ára egy negyed darab egy méterére vonatkozik. Egy kerek, bordázott oszlophoz 4 oszlop negyedre, azaz 8 méterre, egy féloszlophoz 2 oszlop negyedre, azaz 4 méterre van szükség.

Szerelési útmutató: Beltéri oszlopok burkolása

Először ragassza az oszlopfő, azután az oszlopláb fél darabokat. Mérje le az oszlopláb és oszlopfő közti távolságot és vágja méretre a hungarocell oszlop elemeket. Az oszlop stukkó elemeit ragassza az oszlopfő és oszloptalp közé és távolítsa el a ragasztófelesleget a profilsimítóval.

Ajánljuk a natúr oszlop burkolat polisztirollap ragasztóval történő bevonását annak érdekében, hogy az oszlopokat még jobban védje a mechanikai sérülésekkel szemben. Adjon a ragasztóhoz egy kevés vizet és vigye fel ecsettel. Igénybevételtől függően 3-4 réteg a polisztirollap ragasztót javaslunk. Száradás után vízbázisú festékkel festhető az oszlop.

Amennyiben az oszlop dekoráció beltérben lesz felállítva, elég, ha a natúr hungarocell oszlopot a ragasztás után diszperziós festékkel festi. Alapozás nem szükséges!

Komplett oszlop – Miért van szükség oszlopfőre és oszloptalpra?

Az oszlop, féloszlop és pillér régóta kedvelt és dekoratív elemei az építészetnek. Védelmező funkciója mellett az oszlop esztétikai funkciót is ellát. Az oszlopokat, féloszlopokat és pilléreket ezért dekorációs oszlopként tartó funkció nélkül is használhatja.

Az oszlopfő és oszloptalp az oszlop alsó és felső lezárását képezi. Az oszloptest oszlopfővel és oszloptalppal védelmező és dekorációs funkciót is ellát. Az oszlopfő és oszloptalp gyakran gazdagon díszített.

A beltéri oszlopok burkolása a modern és könnyen beépíthető oszloptest és oszloptalp elemekkel minimális ráfordítással elvégezhető. 3 különböző oszlopfő/oszloptalp található szériakínálatunkban. Ezek az oszlopfők és oszloplábak a klasszikus és modern oszlophoz is felhasználhatók.

Egy komplett beltéri oszlop burkolása a következő elemekből áll:

  1. Oszloptalp/oszlopláb, mely díszíthető.

  2. Oszloptest, tehát az oszlophéj. Ez a rész a hungarocell oszlop burkolat elemekkel fedhető és dekorálható. Az oszloptest az oszlop egyetlen statikailag feltétlenül szükséges alkotóeleme.

  3. Oszlopfő, mely általában szembetűnő és gyönyörűen dekorált.

Az oszloptalp és oszlopfő elemek túlnyomórészt díszítési funkciót látnak el, a komplett oszlopdíszítéshez mindhárom elem rendelése ajánlott.

 

Oszlopfő klasszikus talppal

 

 

Polisztirol bordazott oszloptest

 

 

Oszloptalp klasszikus talppal

 

Kínálatunkban természetesen megtalálható a bordázott oszloptesthez a méretben illő oszloptalp és oszlopfő is. Mindegy, hogy ókori, klasszikus vagy modern oszlopot szeretne: Az oszlop, oszlopláb és oszlopfő mindig szükséges. Válassza azokat az elemeket, melyek az Ön ízlésének megfelelnek!

Itt találja a natúr oszlopfőket és oszloptalpakat >>>

Oszlop burkolat, oszlop dekoráció kertben vagy a teraszon

Oszlop burkolat termékeinkkel kertben vagy a teraszon is dekorálhatja oszlopát. Kültérben kérgesített oszlop burkolat elemeinket ajánljuk, hiszen az oszlop dekoráció speciális kéreganyaggal van bevonva. Ezáltal a hungarocell oszlop ütésálló és az időjárás hatásai ellen védelmet nyújt. A kérgesített oszlop dekoráció nem igényel további felületkezelést. A beépítés után a kérgesített oszlopot vízbázisú festékkel festheti. Alapozás nem szükséges. Spóroljon időt kérgesített polisztirol oszlop burkolat termékeinkkel!

Itt találja a kérgesített oszlop burkolatokat >>>

Szériatermékek mellett egyedi megoldások XXL oszlop / XXS oszlop

Kínálatunkban számos polisztirol oszlop burkolatot talál. A legkisebb belső átmérő 13 cm, a legnagyobb 35 cm.

XXS méretű oszlopa van? Egy XXL-es oszlopról van szó? Nem probléma! Egyedi oszlop burkolat gyártás nálunk lehetséges! Írjon nekünk és kérjen árajánlatot!

E-mail címünk: info@stukko24.hu

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket