Kávaprofilok az ablakkeretezéshez

Kávatakaró léc, kültéri stukkó

Kávatakaró lécek

Az ablakkeretezés évszázadok óta a homlokzatdíszítés kiemeleten fontos területe, hiszen a kültéri ablak díszítés lehetőséget ad, hogy házunk homlokzatának stílusos és igényes megjelenést adjunk. Ezen az oldalon megtalálja kérgesített, azaz ütésálló bevonattal ellátott kültéri díszléceinket, melyek alkalmasak ablakstukkó kialakítására.

A termékek alatti leírásban egy képgalériában számos ötletet és megoldást mutatunk Önnek ablakkeretezéshez. Nézze meg a képeket és válassza ki az Önnek tetsző díszléceket ablakstukkó és ablakkeret készítéséhez!

3 Items

per page
Set Descending Direction

3 Items

per page
Set Descending Direction

Kávaprofilok az ablakkeretezéshez 

Az új kávatakaró profiljaink lehetővé teszik Önnek az ablakkáva gyors és egyszerű eltakarását. Kombinálja a kávatakaró profilokat egy tetszőleges ablakkeretező díszléccel. Az ablakkáva kialakításához használható homlokzati stukkók egy hosszanti illesztőbordával rendelkeznek. Az ablak oldalát díszítő keretezőprofilok és timpanonok hátoldala hosszanti núttal van ellátva. Egy pattintással stabilan összeilleszthető a kávatakaróprofil a keretezőléccel és a timpanonnal. A fenti videókban részletes útmutatást láthat az ablakkeretezéshez és a kávatakaró profilok beépítéséhez.

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

I. A kávatakaró profilok előnyei az ablakkeretezésnél

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 150-3152

 

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 200-3203

 

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 250-3254

 

Szériatermékként kínálunk Önnek 3 különböző kávamélységű kávatakaró díszlécet.

A Zalaegerszeg 150 nevű kávatakaró stukkó max. 150 mm-es kávamélységig alkalmas az ablakkávába való beépítésre. A Zalaegerszeg 200 kávaprofil 150-200 mm mélységű ablakkávához használható. A Zalaegerszeg 250 elnevezésű profilunk 200-250 mm mély ablakkába építhető be.

Polisztirolból készült kérgesített kávatakaró díszléceink előnyei az ablakkeret kialakításánál

  1. Időt és energiát spórol meg: az ablak- és ajtókáva díszítése kérgesített homlokzatstukkóval gyorsan elkészül. Miután a kávatakaró profilokat méretre vágta, illessze be az ablakkávába, ezután ragassza a keretező díszléceket az ablak oldalsó részére. A következő lépésben rögzítse a timpanont az ablak felső részének közepére. Ezzel az eljárással időt és energiát spórol meg és csökkenti beruházási költségeket is.

  2. Egységes és esztétikus végeredmény: a kérgesített kültéri ablakdíszítő elemeink és a kávatakaró profilok azonos felülettel rendelkeznek, így az ablak kávája és a külső díszítőelemek homogén és igényes, egységes képet alkotnak a homlokzaton.

  3. Hőszigetelő hatás: stukkóink ugyanolyan alapanyagból készülnek, mint a hőszigetelő rendszerek kialakítása során használt polisztirol elemek. Az ablakkávánál használt kávaprofilok hozzájárulnak a szigeteléshez és megakadályozzák a hőhidak kialakulását, valamint a penész keletkezését.

  4. Strapabíró és időtálló: a kérgesített réteg időjárásállóvá és ellenállóvá teszi a kávatakaró profilokat és a díszléceket a mechanikai sérülésekkel szemben. Ennek köszönhetően háza homlokzata sokáig tündökölhet.

  5. A homlokzat gyors és egyszerű helyreállítása nyílászárócsere után: a nyílászárók cseréje után a kész homlokzat sérül, ezt azonban nem feltétlenül szükséges helyreállítani, hiszen polisztirol kávatakaró profiljaink és díszléceink beépítésével elfedi a vakolatot, szigeteli a kávát és esztétikusan díszíti a ház homlokzatát. Így megspórolja a nemesvakolat és a munkadíj költségét.

Ablak keretező megoldás kávatakaró léccel

 

Ablak keretező megoldás kávatakaró léccel

 

II. Kávaprofilok beépítése


0. Beépítési videó

Kérjük nézze meg videónkat, vagy olvasson tovább és ismerje meg, hogy hogyan építheti be keretező díszléceinket és kávatakaró profiljainkat a legkönnyebben. Kérjük kövesse a lépéseket pontosan, hogy a végeredmény tökéletes legyen!

 

1. Kávaszélesség lemérése és kávaprofil hosszvágása

Kávaszélesség mérése

 

Kávaszélesség jelölése a profilon

 

Kávatakaró léc vágása

 

Kávatakaró léc csiszolása

 

Először mérje le pontosan a kávaszélességet és jelölje be a lemért kávaszélességet az ablak- ill. ajtóstukkón. Ez után vágja méretre a díszlécet gyémántvágó koronggal és csiszolja simára az éleket csiszolópapírral.


2. Kávamélység lemérése és kávaprofil mélységének vágása

Kávamélység mérése

 

Kávamélység jelölése a profilon

 

Kávatakaró léc méretre vágása

 

Kávatakaró léc csiszolása

 

Mérje le a kávamélységet több helyen is, a precíz végeredményért! Vágja el a kávatakaró profilt a legnagyobb értéknél! Ehhez jelölje be a mért kávamélységet a homlokzatlécen. Vágja a kívánt méretre a kérgesített polisztirol lécet egy gyémántvágó koronggal! Csiszolja simára ezt a hosszanti vágást is alaposan csiszolópapírral, hogy a méretre vágott stukkóprofil egyenletesen lezárja az ablakkávát.


3. Ragasztó felvitele a kávatakaró kültéri stukkóra

Kávatakaró léc ellenőrzése

 

Soudal purhab és Soudal kinyomó pisztoly

 

Soudal purhab felvitele a profilra

 

3-5 perc várakozás után

 

Mielőtt a ragasztót felviszi, ellenőrizze, hogy a méretre vágott kávatakaró profil illik-e a kávába. Az ablakstukkó Soudal ragasztóhabbal lesz rögzítve. Vigye fel ehhez a Soudal ragasztóhabot egyenesen a széleken és hullám alakban is a profil ragasztandó felületére! Várjon 3-5 percet - mielőtt a kültéri stukkót az ablakkávába ragasztja, majd erősen nyomja hozzá a profilt a kávához.


4. Díszlécek felragasztása

Kávatakaró léc ragasztása

 

Kávatakaró léc ellenőrzése vízi mértékkel

 

Kávatakaró léc ragasztása

 

Kávatakaró léc ellenőrzése vízi mértékkel

 

Ellenőrizze egy vízimértékkel az ablakstukkó ill. ajtóstukkó pontos helyzetét, hogy a következő oldalsó profilokat könnyen a kávába helyezhesse. Most mérje le a távolságot az ablak felső része és az ablakpárkány között és vágja le a stukkóprofilokat a káva oldalsó részéhez. Vigyen fel a kávatakaró profilok ragasztandó felületére elegendő Soudal ragasztóhabot. Ezután rögzítse az egyik oldalsó profilt a helyére az ablakkávában és nyomja meg erősen. Bizonyosodjon meg róla, hogy a lécek tökéletesen illeszkednek egymással!

Most helyezze el a második oldalprofilt a szemközti oldalhoz hasonlóan. Ellenőrizze a díszléc tökéletes helyét, hogy az oldalsó keretező díszlécek és a felső részhez helyezett timpanon is kézzel könnyen felhelyezhető legyen. Végül ellenőrizze vízimértékkel, hogy a díszlécek függőlegesek-e.

A kávatakarásnak ezennel vége! Ezután a felső és oldalsó ablakkeretező díszítés kialakítása következik.


Az ablakkeret és timpanon beépítése kültéri díszléccel


1. Oldalsó ablakdísz vágása

Díszléc jelölése jelölő sablonnal

 

Díszléc vágása kézi flexszel

 

Díszléc vágása szikével

 

Díszléc csiszolása

 

Mérje le az ablak magasságát az oldalsó résznél és jelölje be a méretet a díszlécen. Javasoljuk, hogy a jelöléshez használja jelölősablonunkat, így garantált, hogy a díszléc vágásakor derékszögben fog dolgozni. Vágja el a díszlécet egy gyémántvágó koronggal a kívánt méretre. Vékonyabb lécek esetében elegendő, ha átvágja a polisztirol belsejét egy éles szikével, majd óvatosan kézzel elpattintja a kéregerősített felületet. A vágott felületet egyszerűen dörzsölje át csiszolópapírral.


2. A ragasztó felhelyezése az oldalsó díszlécre

Soudal purhab és Soudal kinyomó pisztoly

 

Soudal purhab felvitele a díszlécre

 

Soudal pisztoly tisztító

 

Soudal pisztolytisztító használata

 

Ezek a kültéri stukkók is Soudal ragasztóhabbal lesznek rögzítve. Vigye fel a ragasztót egyenesen a széleken és hullámos alakban is a díszléc hátoldalára ill. lássa el a hosszanti nútot az összepattintáshoz elegendő ragasztóval. Így fognak a kávatakaró elemek és a kültéri ablakkeretező díszlécek stabilan egymással összekapcsolódni. Miután felvitte a ragasztót, várjon 3-5 percet, hogy a ragasztó megdagadjon. Használjon Soudal pisztolytisztítót, hogy megakadályozza a kinyomófej végének beragadását.


3. Oldalsó ablakstukkó ablakkerethez ragasztása

Díszléc illesztése a kávatakaró profilhoz

 

Díszléc ragasztása

 

Ragassza a díszlécet az ablakkávához. Ezzel összeköti a kültéri stukkó nútját a kávatakaró díszléc illesztőbordájával és nyomja jól a kérgesített ablakstukkót a homlokzathoz.

Győződjön meg a díszléc helyes elhelyezkedéséről. Ezután ragassza fel a második méretre vágott kültéri stukkót a szemben lévő ablakoldalra és bizonyosodjon meg itt is a helyes felhelyezésről.


4. A timpanon beépítése

Soudal purhab felvitele a timpanonra

 

Timpanon ragasztása

 

Most az ablak felső részével foglalkozunk, amit egy gyönyörű, beépítésre kész timpanon koronáz meg. Vigye fel a Soudal ragasztóhabot először egyenesen, majd hullám alakban is. Figyeljen arra, hogy a nútba elegendő mennyiségű ragasztót helyezzen el a tökéletes illeszkedés érdekében.

Az ablak felső részének beépítésekor úgy járjon el, mint a kávaprofilok és az oldalsó díszlécek felhelyezésekor. Helyezze el a timpanont az ablak felső részénél és állítsa azt középre. Figyeljen arra, hogy a kávaprofil illesztőbordája és a timpanon nútja egymásra illeszkedjen és nyomja rá jól a díszítőelemet a homlokzatra.


5. Találkozási élek elrejtése

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés csiszolása

 

A lécek összeillesztésénél keletkezett hézagokat precízen eltüntetheti a kéreganyagunkkal. Vegyen egy keveset a kéreganyagból egy kis tálkába és adjon hozzá egy kevés vizet. Egy spaklival könnyedén elkeverheti a kéreganyagot a vízzel, mely egy kenhető, homogén masszává fog alakulni. A hígított anyag felkenéséhez használjon egy ecsetet. Minden fugát kenjen be a masszával egyenletesen. A felesleges anyagot még nedves állapotban el tudja távolítani a díszlécekről, ehhez célszerű egy nedves szivacsot használni.

A következő lépésben a kéreganyag HÍGÍTATLAN állapotban lesz a toldásokba helyezve. Ezt a műveletet legegyszerűbben egy spaklival végezheti el. Figyeljen arra, hogy egyenletesen dolgozzon és elegendő kéreganyagot vigyen fel a hézagokba. A felesleges kéreganyagot távolítsa el a spaklival. Minél alaposabban dolgozik most, annál több utómunkálatot spórol meg. 4-5 óra száradási idő után a feltöltött hézagok csiszolópapírral átdörzsölhetők.


6. Fugák feltöltése

Homlokzat védő ragasztás

 

Fugázás a homlokzat és a díszléc között

 

Fugázás elsimítása

 

Párkány védő ragasztás

 

Fugázás a kávatakaró léc és a homlokzat között

 

Fugázás elsimítása

 

A következő lépésben gondosan ragassza le festőszalaggal a kültéri ablakkeretező díszléc széleit! Ezután töltse ki a homlokzat és az oldalsó díszlécek közötti hézagot vízálló akril tömítővel. Ehhez húzza végig egyenletesen a szilikonpisztolyt az ablakstukkó mentén. Ugyanígy lesznek az ablak felső dísze és a homlokzat közötti rések vízálló akril tömítővel eltüntetve. A felesleges tömítőanyag eltávolításához használjon egy spaklit! Így gyorsan és tisztán tud dolgozni.

Végezetül ragassza le gondosan az ablakpárkányt és a műanyag ablakkeretet, hogy mindkettőt védje az elkoszolódástól és megspórolhassa a későbbi fárasztó takarítási munkát. A kávaprofil és ablakkeret közötti, valamint a kávaprofil és ablakpárkány közötti toldási hézagokat már csak vízálló akril tömítővel kell lezárni. Távolítsa el itt is a felesleges tömítőanyagot. A legegyszerűbben az ujjbegyével tudja ezt elvégezni! Akkor mindenütt óvatosan húzza le a festőszalagot és jöhet az ablakkeret festése.


7. Ablakkeret és ablakkáva festése

Stukkó díszléc festése vízbázisú, oldószermentes festékkel

 

Díszléc festése teddy hengerrel

 

A kéreganyaggal bevont polisztirol kávatakaró profilok és díszítőelemek festéséhez NE használjon alapozót! A kávatakaró elemek és oldalsó díszlécek csak egy homlokzatszínű vízbázisú festékkel lesznek festve. A nehezen megközelíthető helyeket egy ecsettel érheti el. Minden más felületre használhat festőhengert.


III. Kávatakaró profilokhoz illő kültéri stukkók az ablak keretezéséhez

Kávatakaró profiljaink hosszanti illesztőbordával, az ablakot keretező és az ablakszemöldököt díszítő díszléceink pedig núttal rendelkeznek. Így azok egy pattintással, stabilan összeilleszthetők, ahogy azt korábban már említettük.

Ablaka díszítéséhez választhat különböző méretű és mintájú díszléceink közül. Az ablak stukkódíszítéséhez használhat az ablak minden oldalához azonos mintájú kültéri stukkót, vagy kombinálhatja a különböző mintájú polisztirol díszléceket.

A könnyebb eligazodást segítve összeszedtük Önnek, hogy milyen módon használhatja fel ezeket a léceket:

  1. Amennyiben egyfajta díszléccel szeretné keretezni az ablakait, akkor a következő termékek közül válogathat: Debrecen 100, Miskolc 102, Szarvas 120, Komló 122, Fót 123, Kecskemét 112, Kalocsa 121, Pécs 103 és Baja 119.

  2. Amennyiben kombinálni szeretné a díszléceket, akkor ablakszemöldökként használhatja a Budapest 108, a Visegrád 108+117-7217, a Szolnok 107-F, az Esztergom 107-F+117 vagy a Balatonlelle 103+117 profilt, melyekhez tökéletesen illeszkednek a következő keretező profilok: Debrecen 100, Fót 123, Kecskemét 112.

A következő termékképeken megtalálja az összes díszlécet, mellyel kombinálhatóak kávatakaró profiljaink. Válogasson közöttük és találja meg az Ön ízléséhez legjobban passzoló megoldást:

IV. Kávatakaró profilokhoz illő timpanonok ablak keretezéséhez

Kávatakaró profiljaink mellé, az ablak, illetve az ajtó felső oldalának díszítéséhez válasszon dekoratív komplett timpanonjaink közül!

Minden egyenes és csúcsos timpanont hosszanti núttal láttunk el, így azok a kávatakaró profil illesztőbordájával egyszerűen összeilleszthetők. Így az ablakkáva hőszigetelését és az ablak stukkódíszítését egy lépésben elvégezheti.

 

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket