Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

A Kecskemét 112 kérgesített kültéri stukkó egy letisztult, modern polisztirol homlokzati elem ablakkeretezéshez. Osztópárkányként is használhatjuk ezt a kültéri díszlécet, hiszen ez tökéletesen kombinálható sok más homlokzati elemmel. A sarokelemek és végelemek méretben és formában megegyeznek a kérgesített homlokzati profillal.

A terméket 2 méteres szálakban gyártjuk, így a hosszlécből csak páros méter rendelhető!

Méret (mm): 140x19x2000

In stock
SKU
112-2152-kérgesített-díszléc-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

Cikkszám: 112-2152-kérgesített-díszléc

2 582 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Kecskemét 112 kérgesített polisztirol léc sarok elem

Cikkszám: 112-2152-s-kérg

1 935 Ft

db

Kecskemét 112 kültéri dekoráció profilsimító

Cikkszám: 112-2152-ps

69 Ft

db

Kecskemét 112 kültéri dekoráció jelölő sablon

Cikkszám: 112-2152-sablon

207 Ft

db

Debrecen 100-k1 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

Cikkszám: 100-k1 kérgesített díszítőelem

513 Ft

db

Debrecen 100-k2 kérgesített polisztirol stukkó, polisztirol dísz

Cikkszám: 100-k2-kérgesített-díszítőelem

353 Ft

db

Debrecen DT-3 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

Cikkszám: dt-3-kérgesített-díszítőelem

412 Ft

db

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 150-3152

Cikkszám: KT-150-3152

1 753 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 200-3203

Cikkszám: KT-200-3203

2 055 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 250-3254

Cikkszám: KT-250-3254

2 364 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Kéreganyag 200 ml

Cikkszám: kéreganyag-200ml

846 Ft

db

Ragasztóhab Soudal Soudabond EASY / 750 ml - IFBT/Lipcse

Cikkszám: soudal-purhab

3 131 Ft

db

PU-pisztoly fém

Cikkszám: pu-pisztoly-fem

8 599 Ft

db

PU-tisztító / 500ml

Cikkszám: pu-tisztito

2 048 Ft

db

Vízálló akril tömítő

Cikkszám: akril-tomito

936 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 676 Ft

db

Vágókorong (gyémántvágó szegmenses)

Cikkszám: vagokorong-gyemant

2 354 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és nézze meg a videókat!

 

 

 


 KÁVATAKARÁS

Egyesítse a kávatakarást és ablakkeretezést homlokzati profilokkal és spóroljon időt és pénzt a homlokzatkialakításnál! Ezekben a videókban megmutatjuk Önnek a kávatakaró elemek előnyeit és beépítésének lépéseit.

 

 


Anyag: EPS polisztirol ütésálló bevonattal
Magasság: 140 mm
Mélység: 18 mm
Hossz: 2 m
Ragasztás fajtája: Soudal ragasztóhab
Átmenetek közötti fugák: Soudal ragasztóhab és kéreganyag
Stukkó és fal közötti átmenet: vízálló akril tömítő
Vágás: jelölősablon és gyémántvágó korong/éles kés
Festés: vízbázisú festék (diszperziós festék)

Homlokzat díszítési ötletek a Kecskemét 112 hungarocell stukkó beépítésével

A kültérre fejlesztett, kérgesített hungarocell stukkó, a Kecskemét 112 kedvelt ablakkeretező díszléc. Megjelenésében visszafogott, de mégsem teljesen egyszerű, így esztétikus látványt nyújt. A következő galériánkban megtekintheti a legnépszerűbb homlokzatdíszítési ötleteket, de természetesen a léc felhasználását az Ön fantáziájára bízzuk:

Az első képen egy klasszikus, letisztult megoldást mutatunk Önnek: Az ablak körüli díszítés során a Kecskemét 112 típusú hungarocell stukkót látja, a keretet pedig és egy ablakpárkány zárja. A különböző homlokzati díszlécek kombinálása egy kedvelt megoldás a homlokzatdíszítés során, hiszen változatos formákkal és mintákkal tehetjük még hangulatosabbá és esztétikusabbá otthonunk, épületeink külsejét. Mint a képen is jól látható, a Kecskemét 112 visszafogottságát harmonikusan egészítik ki a díszesebb profilok. Az ablak szemöldök részénél megjelenő díszesebb díszlécek végeit egy-egy végzáróval teheti teljessé (ezeket az elemeket minden profilunknál megtalálja, mind jobbos, mind balos kivitelben). A képeken látható polisztirol lécekkel könnyedén kombinálható a Kecskemét 112 típusú homlokzati díszléc, hiszen mindegyik stukkó profil mélysége 18 mm (2. kép)., azaz a Budapest 108-cal (3. kép), a Szolnok 107-F-vel (4. kép). A termékekhez nem csupán tökéletesen passzoló jobbos és balos végelemek, de különböző díszítő kövek, úgynevezett ékkövek is kaphatóak.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Stílusos ablakkeretezés díszítőelemekkel és homlokzat díszekkel

A klasszikus stílusú Kecskemét 112 díszléc beépítésével egy roppant impozáns és díszes homlokzatot alakíthat ki. Ehhez csupán a szemöldök részen egy díszkőre, és néhány díszítőelemre van szükségünk, melyeket ízlés szerint variálhatunk, hogy a nekünk leginkább tetsző végeredményben gyönyörködhessünk. A következő galériában ezekre mutatunk meg néhány példát, de hogy igazán szembetűnő legyen a különbség, illetve a díszítő elemek hatása, minden képen ugyan azokat a léceket használtuk (Kecskemét 112 és Budapest 108). Természetesen ezeket a stukkóprofilokat más-más díszítőelemekkel kombinálhatjuk: Budapest 108-EK a szemöldökpárkány középdísze, a Debrecen DT-3, a Debrecen K1 és a Debrecen K2 a keretezőléc (az ablak két oldalsó részén) sordíszei.

Az első képen csupán az ablak szemöldök részét díszítettük egy Budapest 108 típusú ékelemmel. A második és harmadik képen jobbról és balról Debrecen DT-3 és Debrecen K1 díszítőelem látható a szemöldökpárkány ékkövén túl. A negyedik és ötödik kép a kissé keskenyebb kialakítású Debrecen 100-K2 ablakdíszt mutatja be. Az utolsó képen pedig az ablakszemöldök profil ékkövét emeltük ki. Amennyiben akár az első szögletesebb, klasszikusabb megjelenés, vagy akár a második harmonikusabb dísz nyerte el a tetszését, mindkét lehetőséget megtalálja a Budapest 108-as termékoldalon. Az ott található termékek tökéletesen illeszkedni fognak a Budapest 108 kültéri, kérgesített stukkó léchez.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Teljes harmónia az épületdíszítésben

A legesztétikusabb a szemlélők számára, ha a homlokzatokon a hungarocell díszlécek és díszítőelemek egységet képeznek. Történelmi épületeink homlokzatán is pontosan ez figyelhető meg. Éppen ezért érdemes az ablak körüli díszítő profilokhoz passzoló ablakpárkány profilt is beszereznünk. A következő galéria ilyen megoldásokat mutat be:

Mindkét homlokzatdíszítési megoldás esetében az ablak oldalán Kecskemét 112 típusú polisztirol díszlécet, illetve ugyanolyan oldalsó és ablakszemöldök stukkókat használtunk. Az első képen az ablak felső, úgynevezett szemöldök részét a Budapest 108 típusú hungarocell stukkóval díszítettük, amihez tökéletesen passzol a Pécel 124 ablakpárkány díszléc, hiszen hasonló szegélyformákkal rendelkeznek. A második képen klasszikus keretező megoldásokat mutatunk be. A Szolnok 107-F és a Dunaújváros 106-F farkasfogai teremtenek teljes összhangot. A farkasfog minta évszázadok óta a homlokzatdíszítés kedvelt motívuma. A 2. képen egy hagyományos ablakkeretezés figyelhető meg a Szolnok 107-F homlokzati profil és a Dunaújváros 106-F ablakpárkányprofil felhasználásával.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Ablakkeretezés lapos díszlécekkel

A keskeny kialakítású polisztirol stukkó profilok kiválóan alkalmasak ablakkeretezésre. A teljesen lapos hátoldalak elrejtik az apróbb egyenetlenségeket, melyek általában a ház homlokzata és az ablak kávájának találkozásánál találhatóak. A Kecskemét 112-es modern stukkó díszléc mintája tükrözve van, így ez a termék egy szimmetrikus kültéri stukkó. A díszítésben enyhe barázdák és íves részek figyelhetőek meg. A kültéri polisztirol díszléc kérgesítetten kapható, mely annyit tesz, hogy a kültéri stukkó kap egy kéreganyagot, mely felületét tökéletesen ellenállóvá teszi az időjárással szemben, s védi a mechanikus sérülésektől is. Miután a díszléc felkerül a ház homlokzatára, bármilyen vízbázisú, oldószermentes festékkel festhető, hogy az tökéletesen illeszkedjen az épülethez stílusához. A fenti termékek között, melyek a Debrecen 100 típusú stukkó termékcsaládjába tartoznak, több kiegészítő elemet is talál.

Debrecen 100-k-1 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

Debrecen 100-k-2 kérgesített polisztirol stukkó, polisztirol dísz

 

Debrecen DT-3 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

A termékcsalád további díszítőelemeivel megtörheti a hosszabb egyenes szakaszokat, ez által teljesen más hangulatot sugározhatnak ablakai. Dekoratív megjelenést adhat, ha az ablak szemöldök részére végelemekkel lezárt homlokzati stukkót, oldalra pedig eltérő mintázatú profilt teszünk. A letisztult ablakkeretezést látványossá tehetjük, ha a szemöldök részre, középre egy díszkövet teszünk.

A termékek között megtalál minden olyan terméket, melyek a beépítéshez szükségesek, ajánlottak: profil simítót, a hézagoknál keletkezett anyag elsimításához, kéreganyagot, a toldások eltüntetéséhez, ragasztót, a díszléc felragasztásához.

Kérgesített kültéri stukkóinkat beépítésre készen kapja. A kérgesített díszléceket már csak Soudal ragasztóhabbal kell bevonnia és a homlokzathoz beépíteni, a fugákat eltüntetni. Fesse le a kérgesített homlokzati profilokat, díszléceket, homlokzati stukkó díszelemeket és ablakpárkányprofilokat egy tetszőleges vízbázisú festékkel – kész az egyedi, dekoratív homlokzatdíszítés!

Kérem figyeljen arra, hogy NE használjon alapozót! CSAK vízbázisú festék (diszperziós festék) alkalmas a festésre!


Kültéri stukkó díszlécek, homlokzati profilok, ablakpárkányok és homlokzati stukkó díszelemek beépítése

Alu ablakpárkány az esztétikus homlokzatdíszítésért

Kültéri ablakpárkányainkat polisztirolból gyártjuk, kéreganyaggal ellenállóvá tesszük az időjárás hatásaival szemben és felső oldalát egy alumíniumlemezzel borítjuk a mechanikai sérülések elkerülése érdekében. Hogy az esővíz az ablakpárkányon le tudjon folyni, a felső borítás enyhén lejt. A komplett ablakpárkány a beépített alumíniumborítással 2 fokos szöget zár be. Az alumíniumlemez mindkét oldalát egy műanyagból készült élvédő zárja le, hogy a víz ne tudjon oldalra folyni és a házhomlokzat védve legyen. Válassza tehát az ablakkerethez illő ablakpárkányokat! 3 különböző stukkóminta közül választhat, melyeket sokféle kávaszélességben és kávamélységben kínálunk. A következő képgaláriában Ön is meggyőződhet az összhatás sikeréről!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Kérem, tekintse meg videóinkat, melyben megmutatjuk Önnek a komplett alumíniumlemez borítású ablakpárkányaink gyártását és beépítését:

 

 

Kávatakarás gyorsan és egyszerűen: keretprofiljaink a kávatakaró lécekkel összeilleszthetők

Új, kávatakaró díszléceink beépítésével egyszerre kivitelezhetjük a káva takarását és az ablak díszítését. A sima kávatakaró profilok kombinálhatók a kínálatunkban található kültéri díszlécekkel. A kávához használt lapos homlokzati profilok egy hosszanti illesztőbordával rendelkeznek. Ablakkeretezésre alkalmas kültéri homlokzati stukkóinkat hátoldalukon hosszanti núttal láttuk el, melyek ez által egyszerűen és gyorsan összeilleszthetők a kávatakaró lécekkel.

Illesztő borda a kávatakaró stukkó lécen

 

Illesztő nut az ablakkeretező stukkó profilon

 

Az ütésálló kávatakaró profilok és polisztirol díszlécek előnyei ablakkeretnél:

  1. Idő- és energiaspórolás: az ablak- és ajtókáva díszítése a kérgesített homlokzatléccel gyorsan elkészül. Miután a kávatakaró profilokat méretre vágta, illessze be az ablakkávába, ezután ragassza a kültéri stukkót az ablak felső részére. A következő lépésben rögzítse a timpanonelemet az ablak felső részének közepére. Ezzel az eljárással időt és energiát spórol meg és csökkenti a beruházási költséget.

  2. Egységes és esztétikus végeredmény: a kávába épített kérgesített kávatakaró profilok és az ablak oldalsó részéhez használt díszlécek ugyanolyan minőségű felületek.

  3. Hőszigetelő hatás: a mi polisztirol stukkóink ugyanolyan anyagból készülnek, mint a hőszigetelő rendszerek használata során alkalmazottak. Az ablakkávánál használt kávaprofilok hozzájárulnak a szigeteléshez és megakadályozzák a hőhidat, valamint a penész keletkezését.

  4. Robusztus és időtálló: az ütésálló réteg időjárásállóvá és ellenállóképessé teszi a kávatakaró és díszléceket a mechanikai sérülések ellen. Ön egy profi végeredményt kap, mely sokáig örömet okoz Önnek!


A kültéri kérgesített díszlécek beépítése

Kérjük olvassa el következő három blogbejegyzésünket, mely végig vezeti Önt a beépítés rejtelmein:

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

Homlokzat dekoráció – talán sokaknak kissé idejétmúltnak tűnik a kifejezés, de próbáljunk egy pillanatra elvonatkoztatni a legtöbbekben megjelenő képektől, a barokkos, cirkalmas, időnként a mai szem számára giccsnek tűnő homlokzatoktól, és ismerkedjünk meg a modern stukkózás rejtelmeivel, hiszen manapság már sokkal nagyobb választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban passzoló terméket.

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

 

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

Több éves tapasztalatunk alapján könnyen kijelenthetjük, hogy az egész, kérgesített kültéri stukkó léceken túl egyéni méretezésű darabokra is szükség van szinte minden esetben. A két méter hosszú dekorlécek nem minden esetben passzolnak tökéletesen ajtók- és ablakok-keretezéséhez, de gyakran a ereszpárkányoknál, vagy a szalagpárkánynál is szükséges egy kis finomhangolás. Az általunk gyártott kéregerősített, hungarocell stukkók esetében ez nem jelenthet gondot Önnek sem, hiszen ha követi a következő pár lépést, akkor pillanatok alatt méretre szabhatja kültéri stukkó léceinket:

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

 

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

A következő útmutató használatával senkinek nem fog gondot okozni, hogy saját maga építse be kérgesített hungarocell stukkó léceinket. Mielőtt részletesen leírjuk, hogy pontosan mi is a feladata, hogy szakszerűen kerüljenek végső helyükre léceink, nézze meg videónkat, melyben végig követheti a folyamatot:

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket