Oszlopfő oszlopdíszítéshez verhetetlen áron

Oszlopfő – natúr kivitelben

Oszlopfő oszlopdíszítéshez verhetetlen áron

 

A beltéri oszlop díszítéséhez használt oszlopfőket és oszloptalpakat 23 különböző átmérővel (130 mm-től 350 mm-ig) kínáljuk, melyeket 1 cm-es lépcsőkbe soroltunk be.

Az oszlop átmérőjéhez adjon kb. 1 cm-t és válassza azt az oszlopfőt ill. oszloptalpat, mely az átmérőnek megfelel. Minden oszlopfő termékoldalon megtalálja az adott oszlopfő átmérőhöz illeszkedő oszlop burkolat elemeket. A natúr oszlopfő elemeket használhatja oszloptalpként is.

Kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

69 Items

per page
Set Descending Direction

69 Items

per page
Set Descending Direction

Natúr polisztirol oszlopfő, oszloptalp, oszlop dekoráció

Oszlop burkolat beltéri oszlop díszítéséhez

Ezen az oldalon hasznos információkat talál az oszlopfő és oszloptalp termékekről oszlop burkolat kialakításához.

Az oldal tetején az oszlopfő szériatermékek áttekintését találja. A 23 különböző átmérőjű polisztirol oszloptesthez kínálunk oszlopfőket. Az egyes oszlopfők és oszloptalpak méreteit 1 cm-es lépcsőkben határoztuk meg. A legkisebb átmérő 130 mm, a legnagyobb átmérő 350 mm. Kattintson a kiválasztott méretre és megjelenik a kiszemelt termékoldal.

 

Polisztirol oszlopfő minimalista

 

 

Polisztirol oszlopfő klasszikus

 

 

Polisztirol oszlopfő klasszikus talppal

 

Az oszlopfő rendelésekor így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló oszlop burkolat termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kívánt oszlopfő fél darab mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Ezután ugyanezen az oldalon a terméktáblázatban bordázott oszloptest negyedeket is tehet bevásárlókosarába, melyek méretben a kiválasztott oszlop dekoráció oszlopfőjéhez illenek.

Kérem olvasson tovább, hiszen a továbbiakban hasznos információkat talál az oszlopfő helyes méretének kiválasztásához, oszlopfő és oszloptalp fél darabok, valamint oszloptest negyedek beépítéséhez egy sikeres terasz oszlop burkolat megvalósításáért. A szöveg figyelmes olvasása, a képek és videók megtekintése során számos tippet mutatunk Önnek beltéri oszlop burkolása témában.

Komplett oszlop burkolat, oszlop dekoráció – Miért szükséges oszlopfő és oszloptalp?

Az oszlopok, féloszlopok és pillérek régóta kedvelt dekoratív elemei az építészetnek. Védelmező funkciója mellett az oszlopok esztétikai funkciót is ellátnak. Az oszlopokat, féloszlopokat és pilléreket ezért dekorációs oszlopként tartó funkció nélkül is használhatja.

Mi az oszlopfő?

Az oszlopfő az oszlop felső lezárását képezi, valamint az oszlop és a gerendázat, oszlopsor és árkádok közötti átmenetet biztosítja. Az oszlopfő gyakran gazdagon díszített.

Mi az oszlopláb?

Az oszloptalp képezi az oszlop alsó lezárását. Az oszlopláb dekoratív célokat szolgál, emellett az oszlop védelméért is felelős.

 

Polisztirol oszlopfő talppal beépítve

 

Az oszlopfő és oszloptalp védelmi és díszítő funkciót is ellát, mely által elegánsnak és dekoratívnak hatnak a polisztirol oszlopok. Az oszlopfő stukkóprofil növeli az oszlopok optikai hatását. 3 különböző oszlopfőt és oszloptalpat vezetünk kínálatunkban. Az esztétikus, könnyen beépíthető oszlopfő és oszloptalp segítségével a beltéri oszlop burkolása minimális költséggel elvégezhető.

Egy komplett beltéri oszlop a következő elemekből áll:

  1. Oszloptalp, tehát oszlopláb, mely díszíthető és nagyobb külső átmérőjének köszönhetően védi az oszloptestet.

  2. Oszloptest, tehát az oszlophéj. Az oszloptestet oszlop burkolat elemekkel fedheti. Az oszloptest a beltéri oszlop egyetlen statikailag feltétlenül szükséges alkotóeleme.

  3. Oszlopfő, mely általában szembetűnő és gyönyörűen dekorált.

Az oszloptalp és oszlopfő elemek túlnyomórészt díszítési funkciót látnak el, a komplett oszlopdíszítéshez mindhárom oszlop stukkó rendelése ajánlott.

 

Klasszikus oszlopfő talppal OFM 130/250

 

 

Bordás oszlop burkolat OB 130/166

 

 

Klasszikus oszlopláb talppal OFM 130/250-p

 

Kínálatunkban minden oszloptesthez megtalálja a megfelelő méretű oszlopfőt és oszloptalpat. Mindegy, hogy ókori oszlopot, klasszikus oszlopot vagy modern oszlopot szeretne: Az oszlophoz oszlopláb, oszloptest és oszlopfő szükséges. Válassza azokat az oszlop dekoráció elemeket, mely legjobban az Ön háza stílusához és ízléséhez illik.

Hogyan válasszak megfelelő méretű oszlopfő elemeket oszloptesthez?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A kerületet ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt. Kérem adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni. Ily módon megkapja az oszlopfő megfelelő méretét.

Klasszikus oszloplfő talppal OFM 130/250

 

Oszlopfőinket belső átmérő szerint tüntetjük fel. Minden oszlopfőnél megadjuk a belső és a külső átmérőt. Így választhatja ki a szükséges oszlopfő méretét.

Példa:

A kör átmérőjét a következőképpen számoljuk ki: d= u : π

Önnek van egy oszlopa, melynek átmérője 37 cm: 37 : 3,14 = 11,783439 (kerekítve 11,8 cm)

Az oszlop átmérője tehát 11,8 cm

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 1,2 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk: 11,8 cm + 1,2 cm = 13 cm

Ez összesen 13 cm = 130 mm átmérőt jelent. A fenti terméktáblázatban válasszon egyet a 3 oszlopfő közül 130 mm-es átmérővel.

Beltéri oszlopfő rendelésénél így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló oszlopfő termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kívánt oszlopfő fél darab mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra.

Az oszloptalpak az oszlopfő mintájával és méretével azonosak. Tekintse meg kérem a mellékelt képen az oszlop stukkó fél darabok méretét és mintáját, és hasonlítsa össze a stukkómintát és méretet az előző képével. Mindkét képen az OFK-2 szerepel 130 mm átmérőjű polisztirol oszlophoz.

Klasszikus oszlopláb talppal OFM 130/250-p

 

Kérem rendeljen az oszloptalphoz is oszlopfő elemeket.

Az oszlopfő méretei ezen az oldalon milliméterben vannak megadva. A termék képén az oszlopfő belső és külső átmérője is szerepel, így tudja, mennyi helyet vesz igénybe az Ön által kiválasztott oszlopfő a beépítés után. Egy kerek oszlophoz 2 oszlopfő fél darabra, egy féloszlophoz 1 oszlopfő fél darabra van szükség.

Oszlop dekoráció, beltéri oszlop beépítése

Először ragassza az oszlopláb és az oszlopfő fél darabokat. Mérje le az oszlopláb és oszlopfő közti távolságot. Az oszlophéj negyedeket a helyszínen vágja méretre és rögzítse az oszlopra, majd távolítsa el a felesleges polisztirol ragasztót a profilsimítóval.

A natúr oszlop burkolat elemeit a ragasztás után ajánlott polisztirollap ragasztóval bevonni, hogy még jobban védje az oszlopot a mechanikai sérülésektől. Adjon egy kevés vizet a polisztirollap ragasztóhoz és vigye fel ecsettel az oszlopra. Igénybevételtől függően 3-4 alkalommal ismételje meg a folyamatot. Száradás után fesse le vízbázisú festékkel az oszlopot.

Amennyiben a beltéri oszlop csak figyelemfelkeltésre szolgál, elegendő vízbázisú festék (diszperziós festék) használata. Alapozás nem szükséges!

Oszlop, oszlopfő és oszloptalp az exkluzív otthondíszítésért

Kínálatunkban megtalálhatók oszlopok és a hozzá illeszkedő oszlopfők és oszloptalpak, melyek együttes használata egy dekoratív otthondíszítést tesznek lehetővé. Mindegy, hogy nappaliját vagy irodáját szeretné oszloppal/féloszloppal/pillérrel díszíteni. A polisztirol oszlop burkolattal egyedülálló dekorációt hozhat létre. Évszázadok óta használják az oszlopokat helyiségek elválasztására, figyelemfelkeltésre és építészeti díszítőelemként is. A különböző oszloptalpak és oszlopfők eltérő hatással bírnak és számtalan kombinálási lehetőséget nyújtanak. Használja a letisztult megjelenésű, modern oszlop dekoráció elemeket! Próbálja ki és győződjön meg róla!

Oszlopfő és oszloptalp oszlop burkolathoz kültérben

A natúr oszlop burkolat mellett kínálunk kérgesített oszlop stukkó elemeket is, melyek kültérben használhatók. Válasszon egy oszlopfőt és egy ahhoz illeszkedő oszloptalpat kérgesített verzióban! A kérgesített oszlopfők és oszloptalpak tökéletesen illeszkednek a kérgesített oszloptesthez. Így a komplett oszlop a mechanikai sérülésekkel és az időjárás hatásaival szemben védett.

Oszlopfő kvarchomok műgyanta bevonattal

 

Méretben és profilban azonos kérgesített oszloptalpat is talál kínálatunkban. A kérgesített oszloptalpak ráadásul mosólábazattal is rendelkeznek, melyre járólapot ragaszthat, így kültérben még jobban védi az oszlopot a sérülések ellen – hiszen tapasztaljuk, hogy az oszloptalp mindig nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint az oszlopfő vagy az oszloptest.

Polisztirol oszloptalp kérgesítve

 

Itt juthat a kérgesített oszloptalphoz >>>

A kérgesített oszlop burkolat előnye, hogy időt és költséget spórol, hiszen az oszlopfő és oszloptalp kérgesítését üzemünkben végezzük el.

A natúr oszlopfőn és oszloptalpon előfordulhatnak kisebb barna foltok, apró lyukak, melyek mikroméretben vehetők észre. A kis foltok a gyártás során jöhetnek létre. A natúr oszlopfők és oszloptalpak vízbázisú festékkel festhetők, így tartósan védve vannak az UV-sugárzástól és a festés után a kis foltok sem látszódnak. A natúr oszlopfők és oszloplábak felületén található kis foltok/lyukak nem selejt termékek, ezeket nem cseréljük. A rendelés elküldésével Ön elfogadja ezt az információt.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket