Polisztirol oszlopfő minimalista OFM 280/480

Az oszlopfő és oszloptalp az oszlop felső, ill. alsó lezárását képezik, melyek továbbra is népszerű díszítőelemek. A polisztirol oszlop elemekkel minden oszlop szembetűnő díszítését valósíthatja meg.

Kérem a rendelésnél vegye figyelembe, hogy a natúr oszlopfő kb. 270 mm átmérőjű oszlop burkolására alkalmas, hiszen kb. 10 mm hely (oldalanként kb. 5 mm) szükséges a ragasztó számára. Egy kerek oszlophoz 2 oszlopfő fél darabra, egy féloszlophoz vagy pillérhez csak 1 oszlopfő fél darabra van szükség. A termék ára egy OFM 280/480 oszlopfő fél darabra vonatkozik.

In stock
SKU
ofm-280-480-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Polisztirol oszlopfő minimalista OFM 280/480

Cikkszám: ofm-280-480

3 453 Ft

db

Polisztirol oszlopfő minimalista profilsimító

Cikkszám: ofm-ps-280

75 Ft

db

Polisztirol oszloptest bordázott OB 280/316

Cikkszám: ob-280-316

3 054 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol oszloptest bordázott profilsimító

Cikkszám: o-ps-280

75 Ft

db

Jelölősablon a bordázott polisztirol oszloptest vágásához

Cikkszám: ob-jelolosablon

150 Ft

db

Sima felületű polisztirol oszloptest OS 280/316

Cikkszám: os-280-316

3 054 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol oszloptest sima profilsimító

Cikkszám: o-ps-2-280

75 Ft

db

Polisztirol oszlopfő klasszikus mintázattal OFK 280/444

Cikkszám: ofk-280-444

4 108 Ft

db

Budapest 108 homlokzati díszléc profilsimító

Cikkszám: 108-4140-ps

74 Ft

db

Polisztirol klasszikus oszlopfő talppal OFK-2 280/400

Cikkszám: ofk-2-280-400

4 108 Ft

db

Polisztirol oszlopláb klasszikus OFK-2 280/400-p

Cikkszám: ofk-2-280-400-p

4 108 Ft

db

Polisztirol oszlop távtartó OT-280

Cikkszám: ot-280

734 Ft

db

Polisztirol stukkó ragasztó

Cikkszám: mester-diszlec-stukko-ragaszto

1 847 Ft

db

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

Cikkszám: fbs-szilikon-stukkó-ragasztó

5 837 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 894 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Oszlopdíszítés saját kezűleg oszloptest, oszlopfő és oszloptalp segítségével

2 rövid videó 3 perc alatt a dekor oszlop beépítéséről

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

Kérem tekintse meg videóinkat, melyekben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan díszítheti gyorsan és egyszerűen oszlopát saját kezűleg. Számos tippet mutatunk Önnek, melyek az oszlopdíszítést megkönnyítik.

Az első videóban a kültéri oszlop burkolását tekintheti meg – az oszloptalp beépítésétől az oszlopfő pontos elhelyezéséig, valamint az oszloptest rögzítését és a toldási hézagok elsimítását. A kész oszlop egységes megjelenést kölcsönöz.

A második videó megmutatja Önnek, milyen egyszerű az oszloptalp, oszlopfő és oszloptest elemekből egy dekor oszlop összeállítása, mely otthona helyiségeit díszítheti. Helyezzen a kész oszlop stukkó tetejére egy üveglapot, és használja az exkluzív oszlopot figyelemfelkeltésre és kedvenc tárgyai bemutatására.

OFM 280/480 oszlopfő – oszlopfőként és oszloptalpként is felhasználható

Az OFM 280/480 oszlopfő egy csodás oszlopdíszítés, mely az oszlop felső és alsó részére is beépíthető. A polisztirol oszlopfőt fél darabban kínáljuk oszlopfők és oszloptalpak díszítéséhez, így azokat oszlophoz, féloszlophoz és pillérhez is használhatja. Kerek oszlophoz 2 oszlopfő fél darabot, féloszlophoz 1 fél darab oszlopfőt rendeljen.

A fenti táblázatban az oszlopfő alatt további oszlop elemeket talál, melyek méretben és mintában az oszlopfővel megegyeznek. Ide tartozik az oszlop burkolásához használt 2 különböző oszloptest negyed, melyekkel oszlopát díszítheti. Válasszon bordázott oszloptest negyedet a görög oszlophoz vagy sima felületű oszloptest negyedet díszítés nélküli felülettel. Ezenkívül a beépítéshez szükséges kellékek is megtalálhatók: polisztirol ragasztó, FBS szilikonragasztó és kinyomópisztolyok az oszlopelemek ragasztásához, távtartó elemek a dekor oszlop, féloszlop és pillér utánzathoz, valamint profilsimító, mellyel a felesleges ragasztó könnyedén eltávolítható.

 

Polisztirol oszlopfő minimalista OFM 280/480

 

 

Polisztirol oszlopfő minimalista OFM 280/480 beépítve

 

A natúr oszlopfő fél darabok polisztirol alapanyagból készülnek. Kültérben és magas igénybevételnek kitett beltéri helyeken az oszlop, féloszlop, ill. pillér burkolatokat ajánlott több réteg polisztirol lapragasztóval bevonni. A kérgesített vagy kéreganyag bevonat nélküli oszlopburkolat vízbázisú (diszperziós) festékkel festhető.

 

Polisztirol oszlopfő minimalista

 

 

Polisztirol oszlopfő klasszikus

 

 

Polisztirol oszlopfő klasszikus talppal

 

A natúr oszlopfő rendelésénél így járjon el: A fenti terméktáblázatban a termék neve és képe mellett megtalálja a beépítési képet, cikkszámot, árat és egy mennyiség beírására szolgáló négyzetet. Kérem gondolja végig, hány darab oszlopot szeretne burkolni és azok egész vagy féloszlopok. A kerek oszlophoz 2 oszlopfő fél darabra, a féloszlophoz csak 1 oszlopfő fél darabra van szükség. Szorozza meg a szükséges oszlopfő fél darabokat az oszlopok számával. Írja be a kiszámolt oszlopfő darabok számát az arra kijelölt „Mennyiség” mezőbe. Ezután kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Végül ugyanebben a táblázatban a bordázott és sima felületű oszloptest negyed darabokat is bevásárlókosárába teheti, melyek méretben a kiválasztott natúr oszlopfőhöz illenek. Az oszloptalp a natúr kivitelű oszlopburkolat esetén méretben és stukkómintában az oszlopfővel megegyeznek. Ezért kérem, rendeljen az oszloptalphoz is oszlopfő fél darabokat..

Hogyan válasszak megfelelő méretű oszlop burkolat elemeket?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Ehhez az oszlop köré fogjon egy mérőszalagot. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A mért szám a kerület. Ezt a számot ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt.

Feltétlenül adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni (kb. 0,5 cm oldalanként). Így megkapja az oszlop, féloszlop, pillér burkolat megfelelő méretét.

Polisztirol oszloptest bordázott OB 130/166

 

Példa:

A kör átmérője (d) a kerület (u) osztva a π–vel (3,14):

d= u : π

Tegyük fel, hogy Önnek van egy 37 cm átmérőjű oszlopa:

37 : 3,14 = 11,783439 cm (kerekítve 11,8 cm)

Az oszlop átmérője tehát 11,8 cm.

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 1,2 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk:

11,8 cm + 1,2 cm = 13 cm

Ez összesen 13 cm = 130 mm átmérőt jelent. Kiválasztunk a kb. 120 mm átmérővel rendelkező oszlophoz a 3 közül egy 130 mm belső átmérőjű oszlopfőt, így marad elegendő hely a ragasztó számára.

Az oszloptalpak a natúr kivitelű oszlopburkolat termékcsaládjában méretben és mintában az oszlopfővel megegyeznek. Ezért kérem, az oszloptalphoz is oszlopfő fél darabot rendeljen.

Az oszlopfő méretei milliméterben vannak megadva. Minden termék képén a belső és külső átmérő is fel van tüntetve, így tudni fogja, mennyi helyet vesz igénybe az oszlopfő a beépítés után. A kerek oszlophoz 2 oszlopfő fél darabra, egy féloszlophoz 1 oszlopfő darabra van szükség.

Oszlop burkolása oszlopfő és oszloptalp segítségével

Először ragassza az oszloptalp és az oszlopfő fél darabokat. Mérje le az oszloptalp és oszlopfő közti távolságot és vágja méretre az oszloptest negyedeket. Rögzítse az oszloptest negyedeket az oszlopfő és oszloptalp közé és távolítsa el a felesleges polisztirol ragasztót a profilsimítóval.

Ajánljuk Önnek a natúr oszlopburkolat (oszlopfő, oszloptest, oszloptalp) polisztirol lapragasztóval történő felületkezelését, hogy a polisztirol oszlopot még jobban védje a mechanikai sérülésekkel szemben. Ehhez keverje a polisztirol lapragasztót kissé híg állagúra és vigye fel egyenletesen ecsettel. Igénybevételtől függően 3-4 réteg használata ajánlott. Minden réteget a száraz felületre kell felvinni. Végül az oszloptest vízbázisú (diszperziós) festékkel festhető. Alapozás nem szükséges!

Amennyiben a beltéri oszlopok, féloszlopok és pillérek csak figyelemfelkeltésként szolgálnak, elegendő vízbázisú (diszperziós) festék használata. Alapozás ebben az esetben sem szükséges!

A polisztirol oszlopfőket csak rendelésre, egyedileg gyártjuk le az Ön által kiválasztott méretben és mintával, azaz nem minősülnek előre gyártott terméknek. Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételek ide vonatkozó részét.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket