Ablakstukkó, ajtóstukkó, L-profil

Ablakstukkó, ajtóstukkó, L-profil

L-formájú ablak stukkó, ajtó stukkó, homlokzatdíszítő elemek kávatakarással

 

Az L-profil az ablak kávájához és oldalához való beépítésekor lehetővé teszi Önnek a kávaszigetelést és az ablakkeretezést egy lépésben, praktikum és díszítés egy termékben.

1. Az L-profil az ablak kávájához és oldalához való beépítésekor lehetővé teszi Önnek a kávadíszítést és az ablakkeretezést egy lépésben.

2. Az ablakkeretezéshez különböző keretprofilokat kínálunk Önnek. Ezeket a keretprofilokat egy pattintással össze tudja illeszteni a kávatakaró léccel. Webshopunkban a „Kültéri stukkó” menüpont alatt mindkét variációról részletes leírást talál.

Az L-formájú kérgesített, kültéri díszléceink az ablakkávánál és az ablakkeretnél megkönnyítik a munkát és egy első osztályú végeredmény biztosítanak. Használja Ön is az ütésálló kérgesített homlokzatstukkó profilokat ablaka dekorálásához és az ablakkáva szigeteléséhez! Az L-alakú ablak- és ajtókeretezéshez való kérgesített díszléceink rövid időn belül szállíthatók, akárcsak kérgesített kültéri ablak díszléceink.

Kérgesített kültéri stukkó az ablakkáva szigeteléséhez és díszlécek homlokzatdíszítéshez:

47 Items

per page
Set Descending Direction
 1. Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó
  Regular Price 2 601 Ft Special Price 2 211 Ft
 2. Miskolc 102 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc
  Regular Price 2 113 Ft Special Price 1 797 Ft
 3. Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó, homlokzati díszléc
  Regular Price 3 317 Ft Special Price 2 820 Ft
 4. Baja 119 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc
  Regular Price 3 498 Ft Special Price 2 973 Ft
 5. Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés
  Regular Price 2 503 Ft Special Price 2 128 Ft
 6. Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó
  Regular Price 2 444 Ft Special Price 2 078 Ft

47 Items

per page
Set Descending Direction

Kültéri díszlécek ablakkávához és az ablakkeretezéshez

Tudta, hogy nálunk van arra lehetőség, hogy egyszerre oldja meg ablaka, ajtaja díszítését és a káva takarását? Mi kettő az egyben megoldást nyújtunk Önnek kávatakaró stukkó díszléceinkkel. A kínálatunkban található kávatakaró L-profilok, a káva takarására, szigetelésére alkalmas kérgesített kültéri stukkók garantálják Önnek az egyszerű, gyors beépítést, a prémium minőséget, és biztosíthatjuk Önt, hogy elégedett lesz a végeredménnyel. A káva takarására, valamint az ablakdíszítésre két megoldást is kínálunk Önnek. Kövesse az alábbi linkeket és válasszon a megoldásaink közül:

Hasznos információ

1. megoldás: L-profil az ablak kávájához és keretéhez

Az L-profilú kávatakaró kültéri díszlécünk 2 az 1-ben megoldást kínál Önnek. Egy lépésben öltözteti fel a kávát és keretezi az ablakokat, ajtókat. L-profilú kávatakaró díszléceinket 3 különböző mintával és 11 méretben érheti el választékunkban (kávamélység 95 mm-től 205 mm-ig).

L-profilú kávatakaró díszlécek >>>

Fontos információ

2. megoldás: Kávatakaró profilok és kültéri kérgesített keretező lécek

Kínálatunkban többféle keretező díszléceink közül választhat ablakkeretezéshez. Szériatermékként ezekhez 3 különböző kávamélységű kávatakaró lécet kínálunk Önnek! A beépítés pedig az illesztő nútnak és az illesztő bordának köszönhetően gyermekjáték lesz!

Keretezőprofilok és kávatakaró lécek >>>

Nem tud dönteni?

Segítünk! Rendeljen mintacsomagot, és győződjön meg Ön a termékek minőségéről és azok felhasználási lehetőségéről!

Mintacsomag rendelés >>>

Válogasson kültéri díszléceink széles választékából ablak keretezéséhez

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A fenti képeken különböző ablakkeretezés megoldásokat lát termékpalettánkban szereplő ablakstukkókkal. A keretprofilok széles választéka számos variációt tesz lehetővé Önnek ablaka keretezéséhez. Ha ablakát egyfajta homlokzati díszítőelem ékesíti, visszafogott és elegáns ablakkerete lesz. Ha az ablakszemöldöknél mégis egy másik profilt használ, mint a két oldalán, az ablakkerete feltűnőbb lesz. További díszítéssel az oldalán pompás keretezést készíthet. Méretre gyártott timpanon segítségével az egyszerű ablakból homlokzata igazi szembetűnő dekoráció lehet. Inspirálódjon ötleteinkből ablaka díszítéséhez!

Hasznos információ

L-profilok kültérre, kérgesítve díszítéshez és szigetelésre - mindössze 2 perces rövid videó az ablakkáva öltöztetéséről

A következő videókban megmutatjuk Önnek, milyen gyorsan és egyszerűen díszítheti fel homlokzatát L-formájú ablakstukkóval.

Kérjük, kapcsolja be a számítógépen a hangot, és nézze meg a videót!

 

 

Kültéri kérgesített díszlécek kávatakaró megoldásokkal, ablakstukkó, ajtóstukkó

Ezen az oldalon fent találja az L-profilú kávatakaró termékeinket és komplett homlokzati megoldásokat ablakkeretezéshez, ahol a káva mélysége 95 mm és 205 mm között mozog. Kávatakaró profiljainkat kávamélység szerint méretkategóriákba soroljuk. Ezek a méretkategóriák 1 cm-es lépésekben váltakoznak. Minden díszléc profil méretkategória 3 különböző L-profilt tartalmaz ablakkáva ás ajtókáva részére. Itt tud kiválasztani egyet az L-profilból a kávatakarás céljából. Hogyan? Nagyon egyszerű:

Elsőként válassza ki a homlokzati díszítőelemek közül a méretkategóriát, melybe az Ön ablak- ill. ajtókáva mélysége tartozik. Kattintson a megfelelő képre és nézze meg az L-profilú kávatakaró díszléceinket. Válassza ki az ablak ill. ajtó kávájának megfelelő mélységű L-profilt, kattintson rá és máris az L-profilú kültéri díszlécek oldalára jut el, ami tetszik Önnek és megfelel az ablak- ill. ajtókáva mélységének. A termékoldalon megtalál mindent, ami az L-formájú ablakkeret beépítéséhez szükséges.

A továbbiakban számos hasznos információt kínálunk az L-profilú ablak- és ajtókávázáshoz egy sikeres ablakdíszítés érdekében az ablakstukkóval és ajtóstukkóval. A szöveg figyelmes olvasása, a képek és videók megtekintése során számtalan tippet és trükköt talál majd, melyek a kültéri polisztirol díszléc témájában komplett homlokzati elemekkel segít az ablakdekorálásban.

Polisztirol stukkó, ablak stukkó, Debrecen 100-KT

 

Polisztirol stukkó, ablak stukkó, Miskolc 102-KT

 

Polisztirol stukkó, ablak stukkó, Pécs 103-KT

 

Ablakkávázás L-profilú ablak díszléccel – a helyes mérés

Kész a háza és kezdődhet a homlokzati díszítés és ablakkeretezés, mellyel egyedi, összetéveszthetetlen karaktert kap? Dekoratív, figyelemfelkeltő és praktikus L-alakú homlokzati díszítőelemeinkkel ablaka kávatakarását és díszítését egy lépésben el tudja végezni és háza homlokzatának egy egyedi, szembetűnő karaktert tud adni. Minden L-profil ablakkáva és oldalsó díszítőelem a különböző stukkóprofil miatt másképp hat háza homlokzatának karakterére. Már ki is választotta a 3 szép L-profilú ablakstukkó közül az ön ablakára illőt? Csodálatos!

A vakolási munkálatok végeztével mérje le pontosan az ablakkávája mélységét. A következő kép megmutatja, hol mérheti le a kávamélységet legegyszerűbben:

Kávamélység mérése helyesen

 

Kültéri ablakkáva fedése L alakú profillal – a helyes méret kiválasztása

 

Az L-formájú ablakkáva és oldalsó dísz mélységében hosszabb, mint a káva.

L-profilú kültéri ablak díszléceinket ablakkávához és oldalsó díszelemhez 11 különböző kávamélységben kínáljuk (95 mm-től 205 mm-ig) - 1 cm-es lépcsőkben

Vegyük példaként "stukkó homlokzati kávatakaró 95-105 mm" méretkategóriát: ebben a kategóriában olyan homlokzati profilokat talál a kávatakaráshoz, ahol ablakok és ajtók kávamélysége 95-105 mm között található. Az L-profilnak ebben a méretkategóriában 100 mm a kávamélysége.

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

Ha az Ön ablakának a kávamélysége 95 mm, akkor a kávatakaró L-profil 5 mm-rel hosszabb, mint az ablak kávája. Így keletkezik kívülről a ház homlokzata és az L-profilú kávatakaró elem között 5 mm-es távolság.

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

A toldási hézagot egyszerűen vízálló akril tömítővel kell feltölteni a képen látható módon.

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

Végezetül a vízálló akril tömítőt ujjbeggyel elsimíthatja.

 

Az L-profilú kültéri ablak stukkó mélységében rövidebb, mint a káva

Maradjunk a példánknál a "stukkó homlokzati kávatakaró 95-105 mm" kategóriában:

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

Ha az Ön ablakának kávamélysége 105 mm, akkor az L-profil a kávatakaráshoz az ablakkávában 5 mm-rel rövidebb, mint az ablakkáva mélysége. Így marad a káva belső oldalán a kültéri díszléc és az ablakkeret között 5 mm távolság.

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

Az ablakstukkó belső széle és az ablakkáva közötti rést egyszerűen vízálló akril tömítővel töltjük fel, ahogy ez a képen látható.

Kültéri kérgesített L profil ablakhoz zárása

Végül a vízálló akril tömítőt ujjbeggyel elsimíthatja.

Kültéri stukkó, ablakdísz - miért?

Ön is megcsodálta már a homlokzatdekorációt egy műemlék jellegű homlokzaton? Felkeltette már a figyelmét egy jól sikerült homlokzati díszítés modern, időtálló kültéri díszléccel? Biztos vagyok benne, hogy már Önnek is megakadt a szeme kültéri polisztirol díszléceken vagy egy-egy ablakkeretezésen, pontosan azért, mert ezek a kültéri stukkók oly feltűnően kiemelkednek a modern építészet egyhangúságából.

Kültéri kérgesített profil ablakhoz zárása

 

A ház homlokzata a ház tulajdonosának névjegye - mondják. Egy vonzó, egyedileg megalkotott homlokzati díszítéssel Ön kifejezheti a saját stílusát a ház homlokzatán is. Egy ház homlokzata - homlokzati stukkóval díszítve - visszatükrözi a benne lakók személyiségét, ízlését. Próbálja ki!

 

Ezek az ablakdíszek kültéri stukkó homlokzati elemekkel lettek kialakítva: az ablak alsó részénél külső ablakpárkánnyal, az ablakkávánál és szemöldöknél L-profilokkal a káva és oldalsó rész díszítésére. Fesse le az ablakkeretet egy tetszőleges színű vízbázisú festékkel (diszperziós festéknek is nevezik), így egy egyedi homlokzati díszítést hoz létre, mely sokáig örömet okoz majd Önnek.

Ablakstukkó, ajtóstukkó polisztirolból kéregbevonattal - robusztus és időtálló?

Persze, hogy lehetséges! Kültéri díszléceket - akár az itt szereplő L-profilokat is – stukkógyártásra kifejlesztett polisztirol anyagból készítjük. Ehhez először egy közepes sűrűségű EPS anyagot használunk alapnak. A díszléceket megvágjuk, majd egy speciális, számunkra gyártott kéregbevonatot húzunk rá gépi technológiával. Ez a kéregbevonat ellenállóvá teszi a stukkó díszeket a külső mechanikai behatásokkal szemben, és természetesen védi az időjárás viszontagságaitól. Így garantáljuk Önnek, hogy az ablakkáva és az ajtókáva díszítéséhez használt L-formájú kültéri stukkónk ugyanúgy, mint más homlokzati díszléceink háza homlokzati díszítésénél tartósan megőrzik formájukat. Használja Ön is ablaka és ajtaja keretezéséhez!

Ablakkávánál használt L-alakú profilok előnyei

Az ablakkávánál és az ablak oldalsó kereténél használt L alakú kültéri díszlécünk több előnyt kínál Önnek:

 • Hőszigetelés: a polisztirolból gyártott homlokzati díszítőelemek lezárják az esetleges hőhidat az ablakkávánál és ajtókávánál, hiszen ez a polisztirol ugyanolyan anyag, mint a hőszigetelő rendszerekhez használt.

 • Időmegtakarítás: az L-formának köszönhetően a kültéri stukkó felhelyezése az ablak- és ajtókávára, valamint az ablak- és ajtókerethez egy lépésben elvégezhető. Ez időt, energiát és idegeskedést spórol meg Önnek!

 • Beépítésre kész: a polisztirolból készült L-profilok egy ütésálló réteggel vannak ellátva. A jelölősablon és a gyémántkorong segítségével Ön az L-profilokat az ablakkáva és az ablak oldalsó részéhez professzionálisan, időt spórolva és a helyes szögben tudja méretre vágni. A felhelyezés után a ablakstukkót csak egy diszperziós festékkel kell bevonni.

 • Egységes és esztétikus megjelenés: az ablakstukkó ill. ajtóstukkó felragasztása után nem kell azért aggódnia, hogy az ablakkáva ill. ajtókáva és a ház homlokzatának átmenetének éle rosszul sikerül. Az L-formának köszönhetően ez tökéletes! Az ablakkeret és a káva azonos szerkezetet, egységes felületet és ezáltal egységes kinézetet kap.

 • A vakolat kisebb egyenetlenségeit és az éleket könnyen elfedheti: vigyen fel elegendő Soudal ragasztóhabot az L-formájú kávatakaró díszléc hátoldalra (belső oldal), rögzítse az ablakstukkót vagy ajtóstukkót a kívánt helyre és jól nyomja rá a kültéri polisztirol díszlécet. Kész az ablakkeretezés!

 • A homlokzat gyors és egyszerű helyreállítása nyílászárócsere után: a nyílászárók cseréje után a kész homlokzat sérül, ezt azonban nem feltétlenül szükséges helyreállítani, hiszen polisztirol kávatakaró profiljaink és díszléceink beépítésével elfedi a vakolatot, szigeteli a kávát és esztétikusan díszíti a ház homlokzatát. Így megspórolja a nemesvakolat és a munkadíj költségét.

Kültéri kérgesített profil ablakhoz zárása

 

Kültéri kérgesített L-profil Miskolc 102-KTa

 

ültéri kérgesített L-profil Pécs 103-KT

 

L-formájú kültéri, kérgesített stukkó profil

 

L-profilú kávatakaró díszléc beépítése ablakkeretezéshez és kávafedéshez


1. Homlokzati stukkó vágása az ablakkávához

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil jelölése vágás előtt

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil vágása

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil vágása

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil vágása

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil vágása

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil csiszolása

 

Kültéri, kérgesített, L-formájú stukkó profil 45 fokba vágva

 

Az L-profilú kávatakaró ablak díszléccel egy lépésben öltöztetheti fel a kávát és az ablakkeretet. Helyezze be a gyémántvágó korongot a sarokcsiszolóba és vágja el az ablakstukkó kérgesített felületét a kijelölt vonal mentén. A polisztirol belsejét egyszerűen egy éles szikével el tudja vágni. Csiszolópapírral dolgozza simára a levágott éleket.


2. L-profilú ablak díszléc kávához ragasztása

Kültéri, kérgesített L-formájú profil ragasztása

 

Soudal technikai hab használata

 

Soudal pisztoly tisztító használata

 

Soudal technikai hab 4-5 perc után

 

Használjon az L-profilú ablakstukkó ragasztásához Soudal ragasztóhabot. Vigye fel először a Soudal ragasztóhabot a Soudal saját kinyomópisztolyával a díszléc ragasztandó felületére egyenes, majd hullámos mintában. A ragasztó felhelyezése után egy kevés pisztoly-tisztítóval megakadályozhatja, hogy a ragasztó a pisztoly végébe száradjon. Pihentesse a felvitt ragasztót 4-5 percig. A várakozási idő után felragaszthatja az L-profilú kültéri stukkót az ablakkávára.


3. Ablakkáva és ablakkeret díszítése L-formájú homlokzati stukkóval

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkóléc beépítése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkóléc beépítése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkóléc beépítése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkóléc beépítése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkóléc beépítés

 

Mivel az L-profil belső szára az ablakkávát az ablakkeretig fedi, hozzájárul a ház homlokzatának szigeteléséhez. A kávatakaró díszléc tehát megakadályozza a hőhíd kialakulását. Az L-profilú kávatakaró ablakstukkó kemény bevonata ellenáll az időjárás viszontagságainak és a mechanikai sérüléseknek.

Kérem, figyeljen az ablakkáva és ablak felső részének díszítése során arra, hogy az L-alakú kültéri díszléc ragasztásánál az egyes homlokzati díszítőelemek között 5-8 mm fugaszélesség legyen. A rést a következő lépésben egyenletesen és teljes mértékben feltölti Soudal ragasztóhabbal.


4. A díszléc elemek közötti illesztések elfedése

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek feltöltése

 

Körülbelül 3 órás szárítási idő után az egyes homlokzati elemek közötti kitüremkedett, megkötött ragasztóhabot egy éles szike segítségével egyszerűen levághatja.

Ezután csiszoljon kb. 3 mm mély hornyot a toldásokba csiszolópapírral.

Hígítson egy kevés kéreganyagot kevés vízzel, és keverje össze a kettőt. Vigye fel ezt a hígított kéreganyagot egyenletesen a mélyedésbe egy keskeny ecsettel. Ezután egy nedves szivaccsal azonnal eltávolíthatja a felesleges bevonatot.


5. Az illesztések kérgesítése

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek elfedése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek elfedése

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek illesztéseinek elfedése

 

2 órával később az illesztéseket hígítatlan kéreganyaggal kell feltölteni. A legjobb, ha erre egy spaklit használ. Ezután egy nedves szivaccsal azonnal eltávolíthatja a felesleges kéreganyagot. A illesztések kitöltésével biztosíthatja, hogy azok a festés után láthatatlanná váljanak.


6. Zárja le a homlokzat és a homlokzati profil közötti réseket

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

A speciális akril tömítőanyaggal a homlokzati profil és a homlokzat közötti illesztések minden oldalról zárva vannak. Nedves szivaccsal eltávolíthatja a felesleges tömítőanyagot.


7. Zárja be az ablak nyílásait

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Kültéri, kérgesített L-formájú stukkólécek lezárása

 

Mielőtt a homlokzati profil és az ablak kerete közötti toldási hézagokat kitöltenénk, óvatosan ragassza le az éleket maszkoló szalaggal. Ilyen módon megvédi az ablakkeretet, és megspórolhatja a későbbi fárasztó takarítást. A nedves ujjheggyel a vízálló akril tömítőt az ablakon belül az ablakkeret résébe dörzsölheti, ugyanakkor eltávolíthatja a felesleges akril tömítőt. Az utolsó lépésben csak el kell távolítania a maszkolószalagot az ablakkeretről. Könnyen lehúzható, és az összes akril tömítő maradékot magával viszi.

Hozzávetőlegesen 4-5 óra múlva az ízületek bevonata száraz. Most eltávolíthatja a kis dudorokat csiszolópapírral. Óvatosan csiszolja meg az illesztéseket, hogy a fenékcsíkok festés után láthatatlanok legyenek.


Fontos információ

Kávaprofilok az ablakkeretezéshez

 

 

Kérjük nézze meg termékeinket, melyekhez párosítani tudja kávatakarós léceinket! A díszlécek és timpanonok termékoldalán a kávatakaró lécet is megrendelheti.

Az új kávaprofiljaink lehetővé teszik Önnek a gyors és egyszerű ablakkáva feldíszítést. Továbbra is kombinálhatja az ablakkáva díszléceit az ablakkeretezéshez. Az ablakkávához használt homlokzati stukkók egy hosszanti illesztőbordával rendelkeznek. Az ablak oldalát díszítő kültéri stukkók és timpanonok hátoldala hosszanti núttal vannak ellátva. Egy pattintással stabilan összeillesztheti az ablak oldalsó részénél a kávatakaró profilt a díszléccel és az ablak felső oldalán a timpanonnal. A fenti videókban lépésről lépésre megtekintheti az ablakkeretezést és azt is, hogyan fedheti az ablakkávát.

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

I. A kávatakaró profilok előnyei az ablakkeretezésnél

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 150-3152

 

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 200-3203

 

Zalaegerszeg kérgesített kávatkaró stukko díszléc 250-3254

 

Szériatermékként kínálunk Önnek 3 különböző kávamélységű kávatakaró díszlécet.

A Zalaegerszeg 150 nevű kávatakaró stukkó max. 150 mm-es kávamélységig alkalmas az ablakkávába való beépítésre. A Zalaegerszeg 200 kávaprofil 150-200 mm mélységű ablakkávához használható. A Zalaegerszeg 250 elnevezésű profilunk 200-250 mm mély ablakkába építhető be.

Polisztirolból készült kérgesített kávatakaró díszléceink előnyei az ablakkeret kialakításánál

 1. Időt és energiát spórol meg: az ablak- és ajtókáva díszítése kérgesített homlokzatstukkóval gyorsan elkészül. Miután a kávatakaró profilokat méretre vágta, illessze be az ablakkávába, ezután ragassza a keretező díszléceket az ablak oldalsó részére. A következő lépésben rögzítse a timpanont az ablak felső részének közepére. Ezzel az eljárással időt és energiát spórol meg és csökkenti beruházási költségeket is.

 2. Egységes és esztétikus végeredmény: a kérgesített kültéri ablakdíszítő elemeink és a kávatakaró profilok azonos felülettel rendelkeznek, így az ablak kávája és a külső díszítőelemek homogén és igényes, egységes képet alkotnak a homlokzaton.

 3. Hőszigetelő hatás: stukkóink ugyanolyan alapanyagból készülnek, mint a hőszigetelő rendszerek kialakítása során használt polisztirol elemek. Az ablakkávánál használt kávaprofilok hozzájárulnak a szigeteléshez és megakadályozzák a hőhidak kialakulását, valamint a penész keletkezését.

 4. Strapabíró és időtálló: a kérgesített réteg időjárásállóvá és ellenállóvá teszi a kávatakaró profilokat és a díszléceket a mechanikai sérülésekkel szemben. Ennek köszönhetően háza homlokzata sokáig tündökölhet.

 5. A homlokzat gyors és egyszerű helyreállítása nyílászárócsere után: a nyílászárók cseréje után a kész homlokzat sérül, ezt azonban nem feltétlenül szükséges helyreállítani, hiszen polisztirol kávatakaró profiljaink és díszléceink beépítésével elfedi a vakolatot, szigeteli a kávát és esztétikusan díszíti a ház homlokzatát. Így megspórolja a nemesvakolat és a munkadíj költségét.

Ablak keretező megoldás kávatakaró léccel

 

Ablak keretező megoldás kávatakaró léccel

 

II. Kávaprofilok beépítése


1. Kávaszélesség lemérése és kávaprofil hossz vágása

Kávaszélesség mérése

 

Kávaszélesség jelölése a profilon

 

Kávatakaró léc vágása

 

Kávatakaró léc csiszolása

 

Először mérje le pontosan a kávaszélességet és jelölje be a lemért kávaszélességet az ablakstukkón ill. ajtóstukkón. Ezután vágja méretre a díszlécet egy gyémántvágó koronggal és dolgozza simára az éleket csiszolópapírral.


2. Kávamélység lemérése és kávaprofil mélységének vágása

Kávamélység mérése

 

Kávamélység jelölése a profilon

 

Kávatakaró léc méretre vágása

 

Kávatakaró léc csiszolása

 

Mérje le a kávamélységet több helyen is! Vágja el a kávatakaró profilt a legnagyobb értéknél! Ehhez jelölje be a mért kávamélységet a homlokzatlécen. Vágja a kívánt méretre a kérgesített polisztirol lécet egy gyémántvágó koronggal! Csiszolja simára ezt a hosszanti vágást is alaposan csiszolópapírral, hogy a megrövidített kültéri díszléc egyenletesen lezárja az ablakkeretet és megakadályozza a nedvesség behatolását.


3. Ragasztó felvitele a kávatakaró kültéri stukkóra

Kávatakaró léc ellenőrzése

 

Soudal purhab és Soudal kinyomó pisztoly

 

Soudal purhab felvitele a profilra

 

3-5 perc várakozás után

 

Mielőtt a ragasztót felviszi, ellenőrizze, hogy a méretre vágott ablak díszléc a kávába illik-e. Az ablak dísz Soudal ragasztóhabbal lesz rögzítve. Vigye fel ehhez a Soudal ragasztóhabot egyenesen és hullám alakban is a díszléc ragasztandó felületére! Várjon 3-5 percet - mielőtt a kültéri stukkót az ablakkávába ragasztja és erősen odanyomja.


4. Díszlécek felragasztása

Kávatakaró léc ragasztása

 

Kávatakaró léc ellenőrzése vízi mértékkel

 

Kávatakaró léc ragasztása

 

Kávatakaró léc ellenőrzése vízi mértékkel

 

Ellenőrizze egy vízi mértékkel az ablakstukkó ill. ajtóstukkó pontos helyzetét, hogy a következő díszléceket könnyen a kávába helyezhesse. Most mérje le a távolságot az ablak felső része és az ablakpárkány között és vágja le a díszléceket az ablak oldalsó részéhez. Vigyen fel a kültéri polisztirol díszlécek ragasztandó felületére elegendő Soudal ragasztóhabot. Azután rögzítse az egyik oldalsó profilt a helyére az ablakkávában és nyomja meg erősen. Bizonyosodjon meg róla, hogy az ablakkerethez is szorosan rátapad!

Most helyezze be a második oldalprofilt az ablakkávába pontosan olyan alaposan és nyomja meg erősen. Ellenőrizze a díszléc tökéletes helyét, hogy az oldalsó díszlécek és a felső részhez helyezett timpanon is kézzel könnyen felhelyezhető legyen. Végül ellenőrizze vízi mértékkel, hogy a díszlécek függőlegesek-e.

A kávatakarás ezennel vége! Ezután a felső és oldalsó stukkódíszítés következik.


Az ablakkeret és timpanon beépítése kültéri díszléccel


1. Oldalsó ablakdísz vágása

Díszléc jelölése jelölő sablonnal

 

Díszléc vágása kézi flexszel

 

Díszléc vágása szikével

 

Díszléc csiszolása

 

Mérje le az ablak magasságát az oldalsó résznél és jelölje be a méretet az ablakstukkón. Bejelöléshez használhatja jelölősablonunkat. Így garantált, hogy a díszléc rövidítésénél derékszögben dolgozik. Vágja el az oldalsó ablak díszt egy gyémántvágó koronggal a kívánt méretre. Szükség esetén vágja át a polisztirol belsejét egy éles szikével és a vágott felületet egyszerűen csiszolja át csiszolópapírral.


2. A ragasztó felhelyezése az oldalsó díszlécre

Soudal purhab és Soudal kinyomó pisztoly

 

Soudal purhab felvitele a díszlécre

 

Soudal pisztoly tisztító

 

Soudal pisztolytisztító használata

 

Ezen kültéri stukkók is Soudal ragasztóhabbal lesznek rögzítve. Vigye fel a ragasztót egyenesen és hullámos alakban a díszléc hátoldalára, és lássa el a hosszanti nutot az összepattintáshoz elegendő ragasztóval. Így fognak a kávatakaró elemek és a kültéri ablak stukkók stabilan egymással kapcsolódni. Miután felvitte a ragasztót, várjon 3-5 percet, hogy a ragasztó megdagadjon. Soudal szilikonpisztoly tisztítóval megakadályozza a kinyomófej végének beragadását.


3. Oldalsó ablakstukkó ablakkerethez ragasztása

Díszléc illesztése a kávatakaró profilhoz

 

Díszléc ragasztása

 

Ragassza a díszlécet az ablakkávához. Ezzel összeköti a kültéri stukkó nútját a kávatakaró díszléc illesztőbordájával és nyomja jól a kérgesített ablakstukkót a homlokzathoz.

Győződjön meg a díszléc helyes elhelyezkedéséről. Ezután ragassza fel a második méretre vágott kültéri stukkót a szemben lévő ablakoldalra és bizonyosodjon meg itt is a helyes felhelyezésről.


4. A timpanon beépítése

Soudal purhab felvitele a timpanonra

 

Timpanon ragasztása

 

Most az ablak felső részével foglalkozunk, amit egy gyönyörű, beépítésre kész timpanon koronáz meg. Vigye fel a Soudal ragasztóhabot először egyenesen, majd hullám alakban is. Figyeljen arra, hogy a nútba elegendő mennyiségű ragasztót helyezzen el a tökéletes illesztés érdekében.

Az ablak felső részének beépítésekor úgy járjon el, mint a kávaprofilok és az oldalsó díszlécek felhelyezésekor. Helyezze el a timpanont az ablak felső részénél és állítsa azt középre. Figyeljen arra, hogy a kávadísz illesztőbordája és a timpanon nútja egymásra illeszkedjenek és nyomja meg a díszlécet jól.


5. Találkozási élek elrejtése

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés eldolgozása

 

Illesztés csiszolása

 

A toldási hézagokat professzionálisan eltüntetheti a kéreganyaggal. Tegyen egy keveset a kéreganyagból egy kis tálkába és adjon hozzá egy kevés vizet. Egy spaklival elkeverheti a kéreganyagot a vízzel, mely egy kenhető, homogén massza lesz. A hígított massza felkenéséhez használjon egy ecsetet. Minden hézagot kenjen be egyenletesen a felhígított kéreganyaggal. A felesleges anyagot még nedves állapotban el tudja távolítani az ablak díszlécekről.

A következő lépésben a kéreganyag HÍGÍTATLAN állapotban lesz a toldási hézagokba helyezve. Ezt a legegyszerűbben egy spaklival végezheti el. Figyeljen arra, hogy egyenletesen dolgozzon és elegendő kéreganyagot vigyen fel a hézagokba. A felesleges kéreganyagot távolítsa el a spaklival. Minél alaposabban dolgozik most, annál több utómunkálatot spórol meg. 4-5 óra száradási idő után a feltöltött toldási hézagok csiszolópapírral simára csiszolhatók.


6. Toldási hézagok feltöltése

Homlokzat védő ragasztás

 

Fugázás a homlokzat és a díszléc között

 

Fugázás elsimítása

 

Párkány védő ragasztás

 

Fugázás a kávatakaró léc és a homlokzat között

 

Fugázás elsimítása

 

A következő lépésben gondosan ragassza le maszkolószalaggal a kültéri díszléc széleit! Ezután töltse ki a homlokzat és az oldalsó díszlécek közötti rést vízálló akril tömítővel. Ehhez húzza végig egyenletesen a szilikonpisztolyt az ablakstukkó mentén. Ugyanígy lesznek az ablak felső dísze és a homlokzat közötti rések vízálló akril tömítővel eltüntetve. A felesleges tömítőanyag eltávolításához használjon egy spaklit! Így gyorsan és tisztán tud dolgozni.

Végezetül ragassza le gondosan az ablakpárkányt és a műanyag ablakkeretet, hogy mindkettőt védje az elkoszolódástól és megspórolhassa a későbbi fárasztó takarítási munkát. A kávaprofil és ablakkeret közötti, valamint a kávaprofil és ablakpárkány közötti réseket már csak vízálló akril tömítővel kell lezárni. Távolítsa el itt is a felesleges tömítőanyagot. A legegyszerűbben az ujjbegyével tudja ezt elvégezni! Akkor mindenütt óvatosan húzza le a festőszalagot és jöhet az ablakkeret festése.


7. Ablakkeret és ablakkáva festése

Stukkó díszléc festése vízbázisú, oldószermentes festékkel

 

Díszléc festése teddy hengerrel

 

A kéreganyaggal bevont polisztirol kávatakaró profilok és díszítőelemek festéséhez NE használjon alapozót! A kávatakaró homlokzati stukkókat és az oldalsó díszléceket elegendő egy tetszőleges színű, vízbázisú festékkel lefesteni. A nehezen megközelíthető helyeket egy ecsettel érheti el. Minden más felületre használhat festőhengert.


III. Kávatakaró profilokhoz illő kültéri stukkók az ablak keretezéséhez

Kávatakaró profiljaink hosszanti illesztőbordával, az ablakot keretező és az ablakszemöldököt díszítő díszléceink pedig núttal rendelkeznek. Így azok egy pattintással, stabilan összeilleszthetők, ahogy azt korábban már említettük.

Ablaka díszítéséhez választhat különböző méretű és mintájú díszléceink közül. Az ablak stukkódíszítéséhez használhat az ablak minden oldalához azonos mintájú kültéri stukkót, vagy kombinálhatja a különböző mintájú polisztirol díszléceket.

A könnyebb eligazodást segítve összeszedtük Önnek, hogy milyen módon használhatja fel ezeket a léceket:

 1. Amennyiben egyfajta díszléccel szeretné keretezni az ablakait, akkor a következő termékek közül válogathat: Debrecen 100, Miskolc 102, Szarvas 120, Komló 122, Fót 123, Kecskemét 112, Kalocsa 121, Pécs 103 és Baja 119.

 2. Amennyiben kombinálni szeretné a díszléceket, akkor ablakszemöldökként használhatja a Budapest 108, a Visegrád 108+117-7217, a Szolnok 107-F, az Esztergom 107-F+117 vagy a Balatonlelle 103+117 profilt, melyekhez tökéletesen illeszkednek a következő keretező profilok: Debrecen 100, Fót 123, Kecskemét 112.

A következő termékképeken megtalálja az összes díszlécet, mellyel kombinálhatóak kávatakaró profiljaink. Válogasson közöttük és találja meg az Ön ízléséhez legjobban passzoló megoldást:

IV. Kávatakaró profilokhoz illő timpanonok ablak keretezéséhez

Kávatakaró profiljaink mellé, az ablak, illetve az ajtó felső oldalának díszítéséhez válasszon dekoratív komplett timpanonjaink közül!

Minden egyenes és csúcsos timpanont hosszanti núttal láttunk el, így azok a kávatakaró profil illesztőbordájával egyszerűen összeilleszthetők. Így az ablakkáva hőszigetelését és az ablak stukkódíszítését egy lépésben elvégezheti.

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket