Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

A Debrecen 100 kérgesített kültéri stukkó egy letisztult, modern polisztirol homlokzati elem, mely ablakkeretezésre és az ablak oldalsó díszítésére alkalmas. Osztópárkányként is felhasználható, hiszen tökéletesen kombinálható más kültéri homlokzati elemekkel. A sarokelemek és végelemek méretben és mintában megegyeznek a kérgesített homlokzati profillal.

Válassza ki az Ön ízlésének, otthona stílusának megfelelő hungarocell díszléceket, ablakdíszeket, polisztirol díszítő elemeket kínálatunkból!

A terméket 2 méteres szálakban gyártjuk, így a hosszlécből csak páros méter rendelhető!

Méret (mm): 140x18x2000

In stock
SKU
100-2150-kérgesített-díszléc-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

Cikkszám: 100-2150-kérgesített-díszléc

Regular Price 2 405 Ft Special Price 2 045 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Debrecen 100 kéregsített polisztirol stukkó sarok elem

Cikkszám: 100-2150-s-kérg

3 606 Ft

db

Debrecen 100-k1 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

Cikkszám: 100-k1 kérgesített díszítőelem

513 Ft

db

Debrecen 100-k2 kérgesített polisztirol stukkó, polisztirol dísz

Cikkszám: 100-k2-kérgesített-díszítőelem

353 Ft

db

Debrecen DT-3 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

Cikkszám: dt-3-kérgesített-díszítőelem

412 Ft

db

Debrecen 100 polisztirol stukkó, polisztirol dísz profilsimító

Cikkszám: 100-2150-ps

69 Ft

db

Debrecen 100 polisztirol stukkó, polisztirol dísz jelölő sablon

Cikkszám: 100-2150-sablon

207 Ft

db

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 150-3152

Cikkszám: KT-150-3152

1 753 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 200-3203

Cikkszám: KT-200-3203

2 055 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Zalaegerszeg kérgesített kávatakaró stukkó díszléc 250-3254

Cikkszám: KT-250-3254

2 364 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Kéreganyag 200 ml

Cikkszám: kéreganyag-200ml

846 Ft

db

Ragasztóhab Soudal Soudabond EASY / 750 ml - IFBT/Lipcse

Cikkszám: soudal-purhab

3 131 Ft

db

PU-pisztoly fém

Cikkszám: pu-pisztoly-fem

8 599 Ft

db

PU-tisztító / 500ml

Cikkszám: pu-tisztito

2 048 Ft

db

Vízálló akril tömítő

Cikkszám: akril-tomito

936 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 676 Ft

db

Vágókorong (gyémántvágó szegmenses)

Cikkszám: vagokorong-gyemant

2 354 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, kültéri stukkó

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és nézze meg a videókat!

 

 

 


 KÁVATAKARÁS

Egyesítse a kávatakarást és ablakkeretezést homlokzati profilokkal és spóroljon időt és pénzt a homlokzatkialakításnál! Ezekben a videókban megmutatjuk Önnek a kávatakaró elemek előnyeit és beépítésének lépéseit.

 

 


Anyag: EPS polisztirol ütésálló bevonattal
Magasság: 140 mm
Mélység: 18 mm
Hossz: 2 m
Ragasztás fajtája: Soudal ragasztóhab
Átmenetek közötti fugák: Soudal ragasztóhab és kéreganyag
Stukkó és fal közötti átmenet: vízálló akril tömítő
Vágás: jelölősablon és gyémántvágó korong/éles kés
Festés: vízbázisú festék (diszperziós festék)

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, kültéri stukkó

 

Különböző ablakkeretezési megoldások a Debrecen 100 homlokzati stukkó felhasználásával

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, kültéri stukkó

A Debrecen 100 nevű kültéri stukkó díszléc polisztirolból készül és egy ütésálló bevonattal van ellátva. A klasszikus stílusnak köszönhetően ez a stukkó az ablakdíszítés egy kedvelt eleme.

A Debrecen 100 díszléc tökéletesen alkalmas a letisztult ablakdíszítéshez (1. kép). A legegyszerűbb ablakkeretet az ablak három oldalán ugyanolyan díszléc beépítésével valósíthatjuk meg. Mivel a stukkó 18 mm mély, a Budapest 108 nevű homlokzati profillal kiválóan összeilleszthető (2. kép). Az ablakkeretezés kedvelt alternatívája két különböző díszléc beépítése. Oldalt általában egy egyszerűbb profil, ebben az esetben a Debrecen 100 díszléc van felhasználva. Az ablak feletti részre egy pompásabb homlokzati profil kerül szemöldökpárkányként, mely a jobb és bal oldalán végelemekkel van lezárva. A Debrecen 100 díszléc kombinálására a kérgesített Budapest 108 (3. kép) és Szolnok 107-F (4. kép) nevű stukkóelemek állnak rendelkezésre. Minden szemöldökpárkány profilhoz kínálunk végelemeket és ékköveket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Dekoratív ablakkeret ékkővel és homlokzati díszítőelemekkel

Az egyszerű minta ellenére a Debrecen 100 kültéri stukkó dekoratív és esztétikus ablakkeretezésre is alkalmas. Az ékkövek és díszítőelemek segítségével az ablak keretezése tetszőlegesen összeállítható és variálható. A következő fotókon példákat mutatunk felhasználására. Minden ablakkeret oldala a Debrecen 100 nevű díszléccel, a szemöldökpárkány pedig a Budapest 108 stukkó lécünk. Továbbá a Budapest 108-EK nevű ékkő, illetve a Debrecen DT-3, Debrecen 100-K1 és Debrecen 100-K2 díszítőelemek különböző módon lettek felhasználva.

Elsőként egy klasszikus, visszafogott ablakkeretezést láthat, ahol a két keretező profil mellett a Budapest 108 ék nevű elemet használták fel (1. kép). Ezt az alapdíszítést ki lehet egészíteni a Debrecen DT-3 és Debrecen 100-K1 nevű díszelemekkel a jobb és bal oldalon (2. és 3. kép). A Debrecen 100-K1 helyett alternatívát nyújt a kissé keskenyebb kivitel, a Debrecen 100-K2 díszítőelem (4. és 5. kép).

Az ékkővel egy személyes jegyet kölcsönözhet ablakkeretének (6. kép): a Budapest 108 díszléchez választhatja a Budapest 108-ék nevű stukkókat. A szögletes forma egy klasszikus megjelenést kölcsönöz az ablakkeretnek.

Melyik ablakdíszítés mellett dönt, csak az Ön ízlésén múlik. Hagyja kreativitását szárnyalni!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Harmonikus ablakkeret – így hangolja össze a szemöldök díszlécét az ablakpárkányprofillal

A szemlélő legtöbbször akkor találja a házhomlokzatot dekoratívnak, ha a díszítőelemek egységet képeznek. A történelmi épületek motívumai is össze lettek hangolva a díszítőelemekkel. Pontosan ez az oka annak, hogy a keretprofilokhoz hozzájuk illő ablakpárkányprofilokat is kínálunk. A következő képeken 2 lehetőséget mutatunk az esztétikus ablakkeretezéshez. Mindkét képen az oldalsó keretet a Debrecen 100 díszléc alkotja. Az első képen a szemöldök a modern Budapest 108 homlokzati profillal lett díszítve. Ehhez a Pécel 124 ablakpárkány lett felhasználva, mely hasonló mintával rendelkezik.

A második képen egy klasszikus ablakkeretet lát. A farkasfog minta évszázadok óta kedvelt motívum a homlokzatdíszítésnél. A 2. fotón egy hagyományos ablakkeretet lát Szolnok 107-F és Dunaújváros 106-F polisztirol stukkóinkkal.

Minkét ablakkeret oldalsó díszekkel és a szemöldöknél egy ékkővel lett lezárva.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Épületdíszítés, ablakkeretezés keskeny kialakítású díszléc beépítésével

A keskeny kialakítású polisztirol stukkó profilok kiválóan alkalmasak ablakkeretezésre. A teljesen lapos hátoldalak elrejtik az apróbb egyenetlenségeket, melyek általában a ház homlokzata és az ablak kávájának találkozásánál találhatóak. A Debrecen 100-as modern polisztirol díszlécet 3 hosszanti barázda díszíti, mely mintát az épületdíszítés során már az ókor óta használják. A kültéri polisztirol díszléc kérgesítetten kapható, mely annyit tesz, hogy a kültéri stukkó kap egy kéreganyagot, mely felületét tökéletesen ellenállóvá teszi az időjárással szemben, s védi a mechanikus sérülésektől is. Miután a díszléc felkerül a ház homlokzatára, bármilyen vízbázisú, oldószermentes festékkel festhető, hogy az tökéletesen illeszkedjen az épülethez stílusához.

Ablakkeretező megoldások kültéri kérgesített polisztirol díszléccel

 

A termékcsalád további díszítőelemeivel megtörheti a hosszabb egyenes szakaszokat, ez által teljesen más hangulatot sugározhatnak ablakai. Dekoratív megjelenést adhat, ha az ablak szemöldök részére végelemekkel lezárt homlokzati stukkót, oldalra pedig eltérő mintázatú profilt teszünk. A letisztult ablakkeretezést látványossá tehetjük, ha a szemöldök részre, középre egy díszkövet teszünk.

Kérgesített, kültéri sarok elem Debrecen 100

 

Kültéri, kérgesített díszítőelem 100-K1

 

Kültéri, kérgesített díszítőelem 100-K2

 

Kültéri, kérgesített díszítőelem DT-3

 

A termékek között megtalál minden olyan terméket, melyek a beépítéshez szükségesek, ajánlottak: profil simítót, a fugák simításához, kéreganyagot, a toldások eltüntetéséhez, ragasztót, a díszléc felragasztásához.

Kérgesített kültéri stukkóinkat beépítésre készen kapja. A kérgesített díszléceket már csak Soudal ragasztóhabbal kell bevonni, a homlokzathoz ragasztani és a fugákat eldolgozni. Fesse le a kérgesített homlokzati profilokat, díszléceket, homlokzati stukkó díszelemeket és ablakpárkányprofilokat egy tetszőleges vízbázisú festékkel – kész az egyedi, dekoratív homlokzatdekoráció! Kérem figyeljen arra, hogy NE használjon alapozót! CSAK vízbázisú festék (diszperziós festék) alkalmas a festésre!


Kültéri stukkó díszlécek, homlokzati profilok, ablakpárkányok és homlokzati stukkó díszelemek beépítése

Alu ablakpárkány az esztétikus homlokzatdíszítésért

A Debrecen 100 kültéri stukkó nem ok nélkül kínálatunk legnépszerűbb terméke. A bordázott stukkóminta letisztult, esztétikus és időtlen. A modern építészetben is szívesen használják, hiszen sok más mintával kombinálható. Ezért kínálunk az ablakkerethez kiegészítésül komplett alumínium ablakpárkányokat. 3 különböző stukkómintából választhat, melyeket több kávaszélességben és kávamélységben gyártunk. A következő képgalériában Ön is meggyőződhet az összhatásról!

Kültéri ablakpárkányainkat polisztirolból gyártjuk, kéreganyaggal ellenállóvá tesszük az időjárás hatásaival szemben és felső oldalát egy alumíniumlemezzel borítjuk a mechanikai sérülések elkerülése érdekében. Hogy az esővíz az ablakpárkányon le tudjon folyni, a felső borítás enyhén lejt. A komplett ablakpárkány a beépített alumíniumborítással 2 fokos szöget zár be. Az alumíniumlemez mindkét oldalát egy műanyagból készült élvédő zárja le, hogy a víz ne tudjon oldalra folyni és a házhomlokzat védve legyen. Válassza tehát a Debrecen ablakkerethez az ahhoz illő ablakpárkányokat!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Kérem, tekintse meg videóinkat, melyben megmutatjuk Önnek a komplett alumíniumlemez borítású ablakpárkányaink gyártását és beépítését:

 

 

Kávatakarás gyorsan és egyszerűen: keretprofiljaink a kávatakaró lécekkel összeilleszthetők

Új, kávatakaró díszléceink beépítésével egyszerre kivitelezhetjük a káva takarását és az ablak díszítését. A sima kávatakaró profilok kombinálhatók a kínálatunkban található kültéri díszlécekkel. A kávához használt lapos homlokzati profilok egy hosszanti illesztőbordával rendelkeznek. Ablakkeretezésre alkalmas kültéri homlokzati stukkóinkat hátoldalukon hosszanti núttal láttuk el, melyek ez által egyszerűen és gyorsan összeilleszthetők a kávatakaró lécekkel.

Illesztő borda a kávatakaró stukkó lécen

 

Illesztő nut az ablakkeretező stukkó profilon

 

Az ütésálló kávatakaró profilok és polisztirol díszlécek előnyei ablakkeretnél:

  1. Idő- és energiaspórolás: az ablak- és ajtókáva díszítése a kérgesített homlokzatléccel gyorsan elkészül. Miután a kávatakaró profilokat méretre vágta, illessze be az ablakkávába, ezután ragassza a kültéri stukkót az ablak felső részére. A következő lépésben rögzítse a timpanonelemet az ablak felső részének közepére. Ezzel az eljárással időt és energiát spórol meg és csökkenti a beruházási költséget.

  2. Egységes és esztétikus végeredmény: a kérgesített kávatakaró díszelemek a kávához és az ablak oldalsó részéhez használt díszlécek ugyanolyan minőségű felületek. Így hat az ablakkeret és a kávadísz egységesnek és esztétikusnak.

  3. Hőszigetelő hatás: a mi polisztirol stukkóink ugyanolyan anyagból készülnek, mint a hőszigetelő rendszerek használata során alkalmazottak. Az ablakkávánál használt kávaprofilok hozzájárulnak a szigeteléshez és megakadályozzák a hőhidat, valamint a penész keletkezését.

  4. Robusztus és időtálló: az ütésálló réteg időjárásállóvá és ellenállóképessé teszi a kávatakaró és díszléceket a mechanikai sérülések ellen. Ön egy profi végeredményt kap, mely sokáig örömet okoz Önnek!


A kültéri kérgesített díszlécek beépítése

Kérjük olvassa el következő három blogbejegyzésünket, mely végig vezeti Önt a beépítés rejtelmein:

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

Homlokzat dekoráció – talán sokaknak kissé idejétmúltnak tűnik a kifejezés, de próbáljunk egy pillanatra elvonatkoztatni a legtöbbekben megjelenő képektől, a barokkos, cirkalmas, időnként a mai szem számára giccsnek tűnő homlokzatoktól, és ismerkedjünk meg a modern stukkózás rejtelmeivel, hiszen manapság már sokkal nagyobb választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban passzoló terméket.

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

 

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

Több éves tapasztalatunk alapján könnyen kijelenthetjük, hogy az egész, kérgesített kültéri stukkó léceken túl egyéni méretezésű darabokra is szükség van szinte minden esetben. A két méter hosszú dekorlécek nem minden esetben passzolnak tökéletesen ajtók- és ablakok-keretezéséhez, de gyakran a ereszpárkányoknál, vagy a szalagpárkánynál is szükséges egy kis finomhangolás. Az általunk gyártott kéregerősített, hungarocell stukkók esetében ez nem jelenthet gondot Önnek sem, hiszen ha követi a következő pár lépést, akkor pillanatok alatt méretre szabhatja kültéri stukkó léceinket:

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

 

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

A következő útmutató használatával senkinek nem fog gondot okozni, hogy saját maga építse be kérgesített hungarocell stukkó léceinket. Mielőtt részletesen leírjuk, hogy pontosan mi is a feladata, hogy szakszerűen kerüljenek végső helyükre léceink, nézze meg videónkat, melyben végig követheti a folyamatot:

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket