Komplett alumínium ablakpárkány 124

Komplett ablakpárkány 124

Komplett ablakpárkányok 124

 

 

Az ablakpárkány 124 stukkómintája harmonikusnak hat, hiszen kiegyensúlyozott arányban váltják egymást az élek és az ívek. Minden kültéri ablakpárkány felső rétegét egy alumínium lemez borítja, mely időjárásálló, védi a párkányprofilt a környezeti hatásoktól. A beépített vízorr pedig távol tartja a homlokzattól a lefolyó esővizet.

Ezen az oldalon 3 különböző kávamélységben és 19 különböző kávaszélességben kínáljuk Önnek az ablakpárkány 124 nevű termékünket. A bal oldali táblázatból válasszon a kávamélységek közül: 150 mm, 200 mm vagy 250 mm. Akkor megjelennek az ablakpárkányok, melyek ebbe a kávamélységbe illenek. Most egy újonnan megjelenő bal oldali oszlopban kiválaszthatja a kávaszélességet, melyre szüksége van. Kattintson arra, és az ablakpárkány a 124 nevű stukkómintával a kívánt kávaszélességben és kávamélységben megmutatkozik. Miután kiválasztotta a kávaszélességet és -mélységet, a megfelelő terméket láthatja, erre kattintva pedig a termékoldalhoz ér, ahol megrendelheti a párkányprofilt és a hozzá tartozó kiegészítőelemeket.

Kérem vegye figyelembe, hogy a kérgesített homlokzati elemek szállítási ideje szezonban 2-3 hét lehet.

57 Items

per page
Set Descending Direction

57 Items

per page
Set Descending Direction

Homlokzati párkány előregyártott alumínium ablakpárkányok

 

 

A 2 fenti videóban megmutatjuk a polisztirol kültéri alumínium ablakpárkány gyártását és beépítését. Kültéri alumínium ablakpárkányaink polisztirolból készülnek és egy ütésálló réteget kapnak. Ezáltal kültéri ablakpárkányaink, mint a homlokzati profiljaink és timpanonjaink vízhatlanok és ellenállóak. Győződjön meg róla és válassza ki azt az ablakpárkányt, mely a legjobban illik az ízléséhez!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Az ablakpárkány dekoráció választéka

Ezen az oldalon találja ablakpárkányainkat a Pécel 124 stukkóprofillal. Ennél a stukkóprofilnál arányosan váltakoznak a lépcsők és kerekítések, mellyel a minta esztétikusnak és harmonikusnak hat. A kültéri ablakpárkány alapját egy polisztirolelem alkotja a hozzá illesztett polisztirol díszléccel. Az ablakstukkó az ablakpárkány két végéig és a házfalig van továbbvezetve. Az ablakpárkányprofil egy kéreganyaggal véd az időjárás befolyásától, az ablakpárkány felső oldala egy alumíniumlemezzel a mechanikai sérülések ellen.

 

Komplett alumínium ablakpárkány 124

 

Fent – ezen az oldalon – a Pécel 124 nevű stukkómintával rendelkező alumínium ablakpárkányok kávamélység és kávaszélesség szerint vannak besorolva. A terméktáblázat a következők szerint van felépítve: vízszintesen 3 különböző kávamélység, függőlegesen 19 különböző kávaszélesség – mindig a legkisebb mérettel kezdve. Itt választhatja ki a Pécel 124 ablakpárkányt 150 mm, 200 mm és 250 mm kávamélységgel és 570-1520 mm kávaszélességgel. Kattintson a kávamélység képére, mely az Ön ablakkávájának megfelel. Azután megjelenik az ablakpárkány termékoldala. Ezen a termékoldalon talál továbbá a komplett ablakpárkányhoz különböző homlokzati elemet és profilt, melyek méretben, formában és stukkóprofilban a kiválasztott ablakpárkánnyal harmonizálnak. Így könnyen el tudja dönteni, melyik kültéri stukkóelemet rendeli a kiszemelt alu ablakpárkánnyal, hogy ablakát ellenállhatatlanul és egyedülálló módon díszíthesse.

Hogyan válasszon helyesen homlokzati párkányt?

Minden ablaknak kültéri ablakpárkánnyal kellene rendelkeznie. Miért? Mert az ablakpárkányok nem csak dekoratív homlokzatdíszek, hanem különböző funkciókat látnak el. Ezen kívül csapadékot vezetnek el az ablaktól, mint pl. eső, hó és jég. Továbbá az ablak stukkó megakadályozza, hogy a falazatba vagy a hőszigetelő rendszerbe nedvesség kerüljön. Alu ablakpárkányaink további előnyt kínálnak. A külső ablak stukkó beépítésével hőhíd keletkezését és hosszú időre penész képződését akadályozza meg.

 

Komplett alumínium ablakpárkány 124

 

Annak érdekében, hogy a kültéri ablakdísz megbízhatóan lássa el funkcióját, minden ablakpárkánynak precízen kell az ablakkávába illeszkednie. Végül az ablakpárkány és ház fala közötti ill. az ablak és az ablakkáva közötti hézagokat ki kell tölteni.

Hogyan találja meg a helyes méreteket?

Kérem így járjon el: A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét és a mélységét milliméter pontosan – mint azt a következő képek jól mutatják. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Az ablakkáva mélységéhez mérje le az ablakkeret és a fal külső oldalának távolságát. Ezekkel a mérettel nézzen utána ezen az oldalon fent a terméktáblázatban és válassza ki a megfelelő ablakpárkányt, melyhez a megfelelő képre kattint.

Kávaszélesség helyes mérése

 

Kávamélység helyes mérése

 

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 1029 mm kávaszélességet és 166 mm kávamélységet mértünk. Először nézzük meg a 166 mm kávamélységet, mely a 150 mm és 200 mm között mozog. Mivel mindig a nagyobb kávamélység értékét kell figyelembe venni, példánkhoz vegyük a 200 mm kávamélységet. Most nézzük az 1029 mm kávaszélességet. Ez a méret az 1020 mm és 1070 mm méretkategóriába tartozik. Tehát a középső oszlopban menjünk le, míg elérjük az 1020-1070-200 ablakpárkányt, és kattintson a képre. Megjelenik a termékoldal és kényelmesen megrendelheti az alu ablakpárkányt webáruházunkban.

Tudnivalók a külső ablak stukkó kiválasztása során

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon valóban az ablaka méretéhez passzol? Végülis minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok az ablakpárkányok helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek az ablakpárkány tervét:

Komplett alumínium ablakpárkány 124 570-620-150

 

A kép az ablakpárkányt mutatja elölnézetből, felülnézetből és 2 különböző keresztmetszetet is ábrázol. Az A jelű ábrázolja, mennyire áll el a faltól a stukkóprofil. A B jelű ábrázolja továbbá, mekkora kávamélységig lehet alkalmazni ezt az ablakpárkányt.

A rajzon szereplő ablakpárkány a Pécel 124 nevű stukkóprofillal összesen 930 mm széles. A teljes szélességet az ablakkáva szélessége (itt: 600 mm) és az ablak jobb és baloldali túllógásának mértéke (egyenként 165 mm) adja. Amennyiben az alu ablakpárkány teljes szélessége 1680 mm lenne, az ablakkáva szélessége 1350 mm akkor a betervezett, oldalsó túllógás oldalanként 165 mm. A 165 mm oldalsó túllógásból 140 mm az ablak köré beépített díszlécnek lett tervezve, így végül a valós túllógás 25 mm mindkét oldalon. Ily módon az ablakpárkány egy harmonikus, kiegyensúlyozott összkép benyomását kelti, és ablaka szépségét egy átgondolt ablakkeretezés emeli ki.

Mint ez az ablakpárkány, úgy többi alu ablakpárkányunk más stukkómintával is ilyen alaposan átgondolt – minden kávaszélességben és kávamélységben.

Eltérő kávaszélesség méretek – melyik ablakpárkányt válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett mindig előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes kültéri párkány kiválasztását, mert ezeket a komplett ablakpárkányokat szélességében rövidíteni és hosszabbítani sem lehet – csak a kávamélységet szabhatja ablaka méreteihez. Pontosan erre gondoltunk az ablakpárkányok tervezésénél, amikor a kávaszélességben 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-ablakpárkányunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Komplett alumínium ablakpárkány 124 570-620-150

 

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a díszléc mellett 25 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha az oldalsó stukkó a párkányon pihenne, mint egy oszlop. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm-rel? Nincs ok aggodalomra!

Komplett alumínium ablakpárkány 124 570-620-150

 

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 15 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az ablakpárkányt az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából.

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Komplett alumínium ablakpárkány 124 570-620-150

 

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 40 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit szélesebb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Mint a két példából láthatja, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati párkányok tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy megnyerő összhatás keletkezzen. Ügyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Ablakpárkányprofil 124 meglévő párkány díszítéséhez

Amennyiben más típusú ablakpárkányt építene be vagy meglévő ablakpárkányát tartaná meg, ugyanakkor egységes ablakkeretezés megvalósítását tervezi, arra is van megoldásunk!

Ismerje meg ablakpárkányprofiljainkat, melyek speciális anyaggal bevont, ütésálló kültéri stukkók. Ezek az ablakpárkányprofilok ugyanolyan mintával díszítettek, mint az alumíniumborítású ablakpárkányok. Válassza ki az ablakpárkányprofil szükséges mennyiségét és rendeljen méretben és mintában illő bal és jobb oldali végelemeket, hogy tökéletesen mutasson az ablakpárkány díszítése.

A klasszikus stílusú homlokzatdíszítéshez válassza a 124 megjelölésű ablakpárkányprofilt, melyhez mintában számos ablakkeretező díszléc illik.

Meglévő ablakpárkány díszítése a 124 ablakpárkányprofillal

Komplett kültéri stukkó rendszer

Felejtse el a drága kivitelezést, a körülményes beépítést és az elemekből való barkácsolást! Gondolkodjon rendszerben, mint a profik! Használja ki Ön is az egymáshoz illő, és egymással kombinálható kültéri stukkó termékből álló komplett rendszer előnyeit! Amennyiben Ön tőlünk, direktben a gyártótól vásárol kültéri stukkó díszléceket, azonnal beépíthető homlokzati stukkó termékeket kap, melyeket készletről postázunk Önnek közvetlenül gyártóüzemünkből. Kérem, tekintse meg a komplett kültéri stukkórendszerünket bemutató videót. Nem fogja megbánni!

 

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket