Kváderkő dísztégla

Dísztégla és kváderkő polisztirolból homlokzatdíszítéshez

Kváderkő dísztégla

 

 

A polisztirolból készült dísztégla modern megfelelője a hagyományos kváderkőnek.

A polisztirol díszkő védi a ház külső élét, dekorálja és hőszigeteli az épület sarkait. Webáruházunkban 5 különböző téglalap és négyzet alakú kváderkő közül választhat:

sima dísztégla kérgesített felülettel, sima dísztégla kérgesített felülettel gérvágással, kérgesített kváderkő homokszórt felülettel, bőrhengerrel kérgesített dísztégla, natúr dísztégla.

Polisztirol kváderkövek, dísztéglák:

10 Items

per page
Set Descending Direction

10 Items

per page
Set Descending Direction

Kváderkő és dísztégla – hogyan építsük be?

Ebben a videóban megmutatjuk Önnek, milyen gyorsan és egyszerűen beépítheti dísztégláját. Ezeket a kváderköveket üzemünkben polisztirolból gyártjuk, majd egy sima, ütésálló kéregbevonatot kapnak. Ezeket a dísztéglákat gérvágással készítjük, amivel időt és pénzt takarítunk meg Önnek a kváderkövek beépítésénél, mivel így nincs szükség helyszíni barkácsolásra

 Polisztirol kváderkő és dísztégla

A kváderkő a régi épületek sarkán, a falsíkból kiemelkedő vakolatlan díszkő. Ezek a szépen faragott kövek kötésbe rakva, kiemelkedve a vakolt felületből, jelentősen emelik az épület látványát. A kváderkő az épületen a ház sarok részét hivatott díszíteni és egy szép határozott oldalkeretet adni az épületnek.

A modern kor kihívásainak megfelelően a kváderkő ma már nem terméskőből, hanem polisztirolból készül. Az üzemünkben készült kváderköveket ütésálló kéregbevonat védi az esetleges sérülésektől. Így a modern dísztégla nem csupán ékes dísze háza homlokzatának, de védi is azt.

Dísztégla

 

Kváderkő

 

Homlokzat díszítés

 

Fent ezen az oldalon megtalálja kváderköveinket és dísztégláinkat. Kültéri dísztégláink 5 különböző variációja közül választhat:

  • sima dísztégla kérgesített felülettel

  • sima dísztégla kérgesített felülettel gérvágással

  • kérgesített kváderkő homokszórt felülettel

  • bőrhengerrel kérgesített dísztégla

  • natúr dísztégla polisztirolból

Polisztirol dísztégláinkat 2 különböző formában kínáljuk Önnek:

  • dt-1 nevű négyzet alakú 240 mm x 240 mm-es és

  • dt-2 nevű téglalap alakú 340 mm x 240 mm-es kialakításban

A kétféle méretű dísztégla jól kombinálható egymással, különböző minták hozhatók létre homlokzatdekorációként a lábazaton és az épület sarkán is.

A homlokzati dísztégla termékoldalán mindent megtalál, amire a polisztirol stukkó-kváderkő beépítéséhez szüksége lehet.

Kérgesített dísztégla

 

Kváderkő, dísztégla

 

Homlokzat burkolás

 

Az oldal további sorai hasznos segítséget nyújtanak a dísztéglák beépítésénél egy sikeres homlokzatkialakításhoz. A szöveg olvasása, valamint a képek és videók megtekintése során számos tippet és trükköt talál kültéri stukkó és homlokzatdíszítés dísztéglával témakörében.

Homlokzatvédelem és homlokzatdekoráció dísztéglával

Már évszázadokkal ezelőtt használták a kváderkövet a homlokzat védelmére és dekorálására. Akkoriban elsősorban a ház sarkának sérülésektől való megóvására. A dísztéglák ma inkább díszítésként, homlokzatdekorációként szolgálnak. A modern dísztéglák egy harmadik feladatot is ellátnak: A polisztirolból készült kültéri stukkók szigetelik háza homlokzatát és a homlokzat sarkát.

A polisztirol dísztéglák beépítésekor pozitívan befolyásolja a házhomlokzat karakterét és egyidejűleg búcsút mondhat a ház sarkánál kialakuló hőhidaknak. Fesse le a polisztirol kváderköveket egy tetszőleges színű vízbázisú festékkel, hogy kitűnjenek a kváderkövei a homlokzatról.

Homlokzat díszítés kérgesített dísztéglával

 

Homlokzat díszítés kérgesített kváderkővel

 

Kérgesített kváderkő

 

A polisztirol kültéri dísztéglák előnyei

Kültéri stukkó, a dísztéglát beleértve, lehet polisztirolból is, hiszen az EPS alapanyagból készült elemek nagyon könnyűek és tömör cellaszerkezettel rendelkeznek. Ez a szerkezet megakadályozza, hogy a nedvesség a polisztirolból beszivárogjon.

Ezenkívül ugyanúgy, mint a kültéri díszléceinket, a kváderköveket is csak pihentetett polisztirolból készítjük. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált alapanyagokat legalább 3 hónapig pihentetjük, miközben végbemegy a természetes tömörödési folyamat. Használja kreatív homlokzatdekorálásra és homlokzati ötletei megvalósítására, hiszen a polisztirol kváderkővel a hőhidakat is megszüntetheti háza szegleténél.

Polisztirol dísztégla homlokzatdekoráláshoz

Ütésálló sima dísztéglák

Webáruházunkban új termékek az ütésálló, kérgesített, sima polisztirol dísztéglák háza szegletére. Ezeket a kváderköveket egy kéreganyaggal vonjuk be. Ezáltal a dísztéglák elegáns és modern hatást biztosítanak. Könnyű súlya, elsőosztályú minősége és nagy ellenállóképessége mellett kedvező ára is lenyűgöző. Ezenkívül a kváderkövek könnyen kezelhetők és sokoldalúan felhasználhatók.

Gépi kérgesítéssel készült dísztéglák

 

Ütésálló kérgesített dísztégláinkat beépítésre készen kapja. Ha a kváderköveket mindkét méretben felváltva építi be, egy klasszikus mintát kap. A modern hatás érdekében használhat csak nagy vagy csak kis méretű dísztéglákat. A kérgesített polisztirol dísztéglákra csak Soudal habot kell felvinni és a homlokzathoz kell rögzíteni. Fesse le a kérgesített dísztéglákat egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész a mutatós homlokzat díszítés!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Ütésálló sima dísztégla gérvágással

A sima polisztirol kváderkő egy speciális kivitele az ütésálló kérgesített dísztégla gérvágással. Ezeket a letisztult dísztéglákat is kéreganyaggal vonjuk be, mely a kültéri stukkókat ellenállóvá teszi. A dísztéglák felső oldaluk 3 oldalát 45 fokos szögben vágtuk el. A 4. oldal felül egyenes vonalban végződik és az alsó élhez 45 fokos szögben csatlakozik. A gérvágás lehetővé teszi Önnek, hogy a dísztéglákat úgy építse be a házhomlokzaton, hogy azok egyenletesen 90 fokos szöget zárjanak be.

Gépi kérgesítéssel készült dísztéglák gérbevágva

 

Ezeket a praktikus díszköveket beépítésre készen kapja. A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell bevonnia és a ház homlokzatához kell rögzítenie. Fesse le a kérgesített kváderköveket egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az Ön egyedülálló, egyedi homlokzatdekorációja!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Kérgesített dísztégla kültérre

A polisztirol kérgesített dísztéglák egy műgyanta és kvarchomok bevonatot kapnak, melyeket felváltva több rétegben használunk. A kéreganyagnak köszönhetően a homlokzati díszek ellenállóak és erősek. A kéreganyag megbízhatóan védi a kültéri stukkókat az UV-sugárzás ellen, az időjárás és a környezet hatásaival, valamint a mechanikai sérülésekkel szemben. A dísztéglákat tehát használhatja homlokzati dekorálásra. Mivel a kváderköveket főként a házsarkok díszítésére használják, ezért mindig kéreganyaggal kell őket ellátni!

Kézi kérgesítéssel készített dísztéglák

 

Kérgesített dísztégláink homokszórt felülettel beépítésre készek. A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell rögzíteni. Fesse le a díszkövet egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az egyedülálló, egyedi homlokzatdekoráció!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Bőrhengerrel kérgesített dísztégla

Dísztégláink különleges kivitele polisztirol lapragasztóval kérgesített és egy bőrhengerrel mintázott díszkő. Ezáltal a kváderkő egy rusztikus stílust kap és kinézete hasonló, mint a természetes kváderkő, mégis csekély súlya és elsőosztályú minősége, valamint kedvező ára elbűvölő! Ezek a kváderkövek is könnyen kezelhetők és sokoldalúan felhasználhatók.

Bőrhengeres dísztéglák

 

A polisztirol lapragasztóval ellátott, bőrhengerrel mintázott homlokzati díszeket beépítésre készen kapja. Minden kő egy egyedi darab, hiszen a bőrhengerrel való díszítésnél minden díszen egy másik minta keletkezik! A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell rögzíteni. Fesse le a díszkövet egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az egyedülálló, egyedi homlokzatdekoráció!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Natúr dísztégla

Természetesen megtalálja kínálatunkban a természetes állapotú, úgynevezett natúr polisztirol kváderköveket, melyekkel szabadon valósíthatja meg kreatív homlokzatötleteit egyedi karaktert adva házának. Ezeket a natúr polisztirol díszeket ugyanis Ön kérgesítheti és dekorálhatja.

Natúr dísztéglák

 

Kérem gondoljon arra, hogy a natúr polisztirol dísztéglákat Önnek kell kéreganyaggal bevonni, hogy a natúr stukkókat védje az UV-sugárzástól és más időjárási és környezeti hatásokkal szemben!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat. Amennyiben olyan terméket választ, ami kézi kérgesítéssel készül üzemünkben, akkor 1 db 100 K-2-es terméket tudunk Önnek fogásmintaként küldeni. Sajnos bőrhengeres dísztéglából nem tudunk fogásmintát küldeni.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket