Kváderkő dísztégla

Dísztégla és kváderkő polisztirolból homlokzatdíszítéshez

Kváderkő dísztégla

 

 

A polisztirolból készült dísztégla modern megfelelője a hagyományos kváderkőnek.

A polisztirol díszkő védi a ház külső élét, dekorálja és hőszigeteli az épület sarkait. Webáruházunkban 5 különböző téglalap és négyzet alakú kváderkő közül választhat:

sima dísztégla kérgesített felülettel, sima dísztégla kérgesített felülettel gérvágással, kérgesített kváderkő homokszórt felülettel, bőrhengerrel kérgesített dísztégla, natúr dísztégla.

Polisztirol kváderkövek, dísztéglák:

10 Items

per page
Set Descending Direction

10 Items

per page
Set Descending Direction

Polisztirol kváderkő és dísztégla

 A kváderkő a régi épületek sarkán, a falsíkból kiemelkedő vakolatlan díszkő. Ezek a szépen faragott kövek kötésbe rakva, kiemelkedve a vakolt felületből, jelentősen emelik az épület látványát. A kváderkő az épületen a ház sarok részét hivatott díszíteni és egy szép határozott oldalkeretet adni az épületnek.

A modern kor kihívásainak megfelelően a kváderkő ma már nem terméskőből, hanem polisztirolból készül. Az üzemünkben készült kváderköveket ütésálló kéregbevonat védi az esetleges sérülésektől. Így a modern dísztégla nem csupán ékes dísze háza homlokzatának, de védi is azt.

Dísztégla

 

Kváderkő

 

Homlokzat díszítés

 

Fent ezen az oldalon megtalálja kváderköveinket és dísztégláinkat. Kültéri dísztégláink 5 különböző variációja közül választhat:

  • sima dísztégla kérgesített felülettel

  • sima dísztégla kérgesített felülettel gérvágással

  • kérgesített kváderkő homokszórt felülettel

  • bőrhengerrel kérgesített dísztégla

  • natúr dísztégla polisztirolból

Polisztirol dísztégláinkat 2 különböző formában kínáljuk Önnek:

  • dt-1 nevű négyzet alakú 240 mm x 240 mm-es és

  • dt-2 nevű téglalap alakú 340 mm x 240 mm-es kialakításban

A kétféle méretű dísztégla jól kombinálható egymással, különböző minták hozhatók létre homlokzatdekorációként a lábazaton és az épület sarkán is.

A homlokzati dísztégla termékoldalán mindent megtalál, amire a polisztirol stukkó-kváderkő beépítéséhez szüksége lehet.

Kérgesített dísztégla

 

Kváderkő, dísztégla

 

Homlokzat burkolás

 

Az oldal további sorai hasznos segítséget nyújtanak a dísztéglák beépítésénél egy sikeres homlokzatkialakításhoz. A szöveg olvasása, valamint a képek és videók megtekintése során számos tippet és trükköt talál kültéri stukkó és homlokzatdíszítés dísztéglával témakörében.

Homlokzatvédelem és homlokzatdekoráció dísztéglával

Már évszázadokkal ezelőtt használták a kváderkövet a homlokzat védelmére és dekorálására. Akkoriban elsősorban a ház sarkának sérülésektől való megóvására. A dísztéglák ma inkább díszítésként, homlokzatdekorációként szolgálnak. A modern dísztéglák egy harmadik feladatot is ellátnak: A polisztirolból készült kültéri stukkók szigetelik háza homlokzatát és a homlokzat sarkát.

A polisztirol dísztéglák beépítésekor pozitívan befolyásolja a házhomlokzat karakterét és egyidejűleg búcsút mondhat a ház sarkánál kialakuló hőhidaknak. Fesse le a polisztirol kváderköveket egy tetszőleges színű vízbázisú festékkel, hogy kitűnjenek a kváderkövei a homlokzatról.

Homlokzat díszítés kérgesített dísztéglával

 

Homlokzat díszítés kérgesített kváderkővel

 

Kérgesített kváderkő

 

A polisztirol kültéri dísztéglák előnyei

Kültéri stukkó, a dísztéglát beleértve, lehet polisztirolból is, hiszen az EPS alapanyagból készült elemek nagyon könnyűek és tömör cellaszerkezettel rendelkeznek. Ez a szerkezet megakadályozza, hogy a nedvesség a polisztirolból beszivárogjon.

Ezenkívül ugyanúgy, mint a kültéri díszléceinket, a kváderköveket is csak pihentetett polisztirolból készítjük. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált alapanyagokat legalább 3 hónapig pihentetjük, miközben végbemegy a természetes tömörödési folyamat. Használja kreatív homlokzatdekorálásra és homlokzati ötletei megvalósítására, hiszen a polisztirol kváderkővel a hőhidakat is megszüntetheti háza szegleténél.

Polisztirol dísztégla homlokzatdekoráláshoz

Ütésálló sima dísztéglák

Webáruházunkban új termékek az ütésálló, kérgesített, sima polisztirol dísztéglák háza szegletére. Ezeket a kváderköveket egy kéreganyaggal vonjuk be. Ezáltal a dísztéglák elegáns és modern hatást biztosítanak. Könnyű súlya, elsőosztályú minősége és nagy ellenállóképessége mellett kedvező ára is lenyűgöző. Ezenkívül a kváderkövek könnyen kezelhetők és sokoldalúan felhasználhatók.

Gépi kérgesítéssel készült dísztéglák

 

Ütésálló kérgesített dísztégláinkat beépítésre készen kapja. Ha a kváderköveket mindkét méretben felváltva építi be, egy klasszikus mintát kap. A modern hatás érdekében használhat csak nagy vagy csak kis méretű dísztéglákat. A kérgesített polisztirol dísztéglákra csak Soudal habot kell felvinni és a homlokzathoz kell rögzíteni. Fesse le a kérgesített dísztéglákat egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész a mutatós homlokzat díszítés!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Ütésálló sima dísztégla gérvágással

A sima polisztirol kváderkő egy speciális kivitele az ütésálló kérgesített dísztégla gérvágással. Ezeket a letisztult dísztéglákat is kéreganyaggal vonjuk be, mely a kültéri stukkókat ellenállóvá teszi. A dísztéglák felső oldaluk 3 oldalát 45 fokos szögben vágtuk el. A 4. oldal felül egyenes vonalban végződik és az alsó élhez 45 fokos szögben csatlakozik. A gérvágás lehetővé teszi Önnek, hogy a dísztéglákat úgy építse be a házhomlokzaton, hogy azok egyenletesen 90 fokos szöget zárjanak be.

Gépi kérgesítéssel készült dísztéglák gérbevágva

 

Ezeket a praktikus díszköveket beépítésre készen kapja. A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell bevonnia és a ház homlokzatához kell rögzítenie. Fesse le a kérgesített kváderköveket egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az Ön egyedülálló, egyedi homlokzatdekorációja!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Kérgesített dísztégla kültérre

A polisztirol kérgesített dísztéglák egy műgyanta és kvarchomok bevonatot kapnak, melyeket felváltva több rétegben használunk. A kéreganyagnak köszönhetően a homlokzati díszek ellenállóak és erősek. A kéreganyag megbízhatóan védi a kültéri stukkókat az UV-sugárzás ellen, az időjárás és a környezet hatásaival, valamint a mechanikai sérülésekkel szemben. A dísztéglákat tehát használhatja homlokzati dekorálásra. Mivel a kváderköveket főként a házsarkok díszítésére használják, ezért mindig kéreganyaggal kell őket ellátni!

Kézi kérgesítéssel készített dísztéglák

 

Kérgesített dísztégláink homokszórt felülettel beépítésre készek. A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell rögzíteni. Fesse le a díszkövet egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az egyedülálló, egyedi homlokzatdekoráció!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Bőrhengerrel kérgesített dísztégla

Dísztégláink különleges kivitele polisztirol lapragasztóval kérgesített és egy bőrhengerrel mintázott díszkő. Ezáltal a kváderkő egy rusztikus stílust kap és kinézete hasonló, mint a természetes kváderkő, mégis csekély súlya és elsőosztályú minősége, valamint kedvező ára elbűvölő! Ezek a kváderkövek is könnyen kezelhetők és sokoldalúan felhasználhatók.

Bőrhengeres dísztéglák

 

A polisztirol lapragasztóval ellátott, bőrhengerrel mintázott homlokzati díszeket beépítésre készen kapja. Minden kő egy egyedi darab, hiszen a bőrhengerrel való díszítésnél minden díszen egy másik minta keletkezik! A kérgesített homlokzati díszeket már csak Soudal habbal kell rögzíteni. Fesse le a díszkövet egy tetszőleges színre vízbázisú festékkel - kész az egyedülálló, egyedi homlokzatdekoráció!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Natúr dísztégla

Természetesen megtalálja kínálatunkban a természetes állapotú, úgynevezett natúr polisztirol kváderköveket, melyekkel szabadon valósíthatja meg kreatív homlokzatötleteit egyedi karaktert adva házának. Ezeket a natúr polisztirol díszeket ugyanis Ön kérgesítheti és dekorálhatja.

Natúr dísztéglák

 

Kérem gondoljon arra, hogy a natúr polisztirol dísztéglákat Önnek kell kéreganyaggal bevonni, hogy a natúr stukkókat védje az UV-sugárzástól és más időjárási és környezeti hatásokkal szemben!

Figyelem: NE használjon alapozót! CSAK egy vízbázisú festék (diszperziós festék) szükséges a festéshez!

Dísztégla, kváderkő beépítési útmutatója

Ebben a videóban megmutatjuk Önnek, milyen gyorsan és egyszerűen beépítheti dísztégláját. Ezeket a kváderköveket üzemünkben polisztirolból gyártjuk, majd egy sima, ütésálló kéregbevonatot kapnak. Ezeket a dísztéglákat gérvágással készítjük, amivel időt és pénzt takarítunk meg Önnek a kváderkövek beépítésénél, mivel így nincs szükség helyszíni barkácsolásra

 

1. lépés

Először készítse elő a beépítéshez szükséges kellékeket: a polisztirol dísztéglákat, a Soudal ragasztóhabot, a Soudal pisztolytisztító sprayt, a kéreganyagot és egy ecsetet.

 

Gépi kérgesítéssel készült dísztéglák gérbevágva

 

 

Soudabond Easy ragasztóhab

 

 

PU pisztoly fém

 

 

PU tisztító

 

 

Kéreganyag

 

 

Fanyelű ecset

 

2. lépés

Fújjon Soudal ragasztóhabot a dísztéglák ragasztási felületére. (Egyszerre max. 10 kváderkő hátoldalára vigyen fel ragasztóhabot.) Várjon 3-5 percet, míg a ragasztóhabon vékony filmréteg keletkezik. Eközben a Soudal pisztolytisztító használatával megakadályozhatja a ragasztóhab beszáradását.

 

Soudal ragasztóhab kinyomópisztollyal

 

 

Soudal ragasztóhab DT-1 hátoldalán

 

 

Soudal ragasztóhab DT-2 hátoldalán

 

 

Soudal pisztoly tisztító

 

3. lépés

Helyezze a dísztéglákat a homlokzatra az Ön által kívánt elrendezésben. Ellenőrizze az illesztés pontosságát és a megfelelő elhelyezkedést egy vízmértékkel.

 

Dísztégla ragasztással

 

 

Kváderkő ragasztása

 

 

Vízszint ellenőrzés

 

 

Dísztégla illesztés

 

 

Kváderkő illesztés

 

 

Az illesztés ellenőrzése

 

4. lépés

Egy kis tálkába vegyen ki kéreganyagot, majd hígítsa fel egy kevés vízzel! Keverje össze, majd az ecsettel kenje be alaposan a dísztéglák illesztési hézagait. A felesleget törölje le, mielőtt a kéreganyag megkötne.

 

A kéreganyag higítása

 

 

Kéreganyag higítása

 

 

Víz hozzáadása

 

 

Higítás: víz és kéreganyag

 

 

Higított kéreganyag felvitele

 

 

Higított kéreganyag felesleg eltávolítása

 

5. lépés

Maszkolószalaggal takarja le a dísztégla homlokzat felőli oldalait.

 

Maszkolószalag használata

 

6. lépés

Vízzáró tömítőanyaggal zárja le a homlokzat és kváderkő közötti réseket. A felesleges tömítőanyagot spaklival távolíthatja el. Ezután húzza le a maszkolószalagot.

 

 

 

A vízzáró tömítőanyag feleslegének eltávolítása

 

 

A maszkolószalag eltávolítása

 

7. lépés

Most a hígítás nélküli kéreganyagot vigye fel az illesztési hézagok eltüntetéséhez. Egy spaklival távolítsa el a felesleges kéreganyagot.

 

Hígítatlan kéreganyag

 

 

Hígítatlan kéreganyag felhordása

 

 

Hígítatlan kéreganyag feleslegének eltávolítása

 

8. lépés

4-5 óra száradás után csiszolja meg a dísztéglák felületét csiszolópapírral.

 

Csiszolás

 

 

A megszáradt kéreganyag csiszolása

 

9. lépés

Fesse le a kültéri stukkó felületét vízbázisú homlokzatfestékkel. A stukkó festéséhez NE használjon alapozót!

 

Festés vízbázisú oldószermentes festékkel

 

 

 

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat. Amennyiben olyan terméket választ, ami kézi kérgesítéssel készül üzemünkben, akkor 1 db 100 K-2-es terméket tudunk Önnek fogásmintaként küldeni. Sajnos bőrhengeres dísztéglából nem tudunk fogásmintát küldeni.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket