Polisztirol oszloptalp kérgesítve

Polisztirol oszloptalp kérgesítve

Polisztirol oszloptalp kérgesítve

 

Az oszloptalp védi és díszíti az oszlop alsó részét. Oszloplábként a kérgesített polisztirol is alkalmazható, hiszen a kéreganyag az oszloplábat ütésállóvá teszi.

A kérgesített oszloptalp azonnal felhasználható az oszlop díszítéséhez, így időt és költséget is spórol. Kínálatunkban 3 különböző stukkóminta áll rendelkezésére, melyet 23 különböző méretben kínálunk. Az oszloptalp átmérőket 1 cm-es lépcsőkbe soroltuk be.

Kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

További hasznos információkat, számos tippel ellátott beépítési videót kültéri oszlop burkolása témában a terméktáblázat alatt talál ezen az oldalon.

Kérem figyeljen arra, hogy a kérgesített kültéri oszlop burkolat, oszlopfő és oszloptalp szállítási ideje szezonban 1-2 hét is lehet.

69 Items

per page
Set Descending Direction

69 Items

per page
Set Descending Direction

Kérgesített oszloptalp, oszlop burkolatok

Az oldal tetején a kérgesített oszloptalp szériatermékek áttekintését találja. 23 különböző átmérőjű polisztirol oszloptalpat kínálunk. Az egyes oszloptalp méreteit 1 cm-es lépcsőkben határoztuk meg. A legkisebb átmérő 130 mm, a legnagyobb átmérő 350 mm. Kattintson a kiválasztott méretre és megjelenik a kiszemelt termékoldal.

 

Minimalista kérgesített oszloptalp

 

 

Klasszikus kéregesített oszloptalp

 

 

Kérgesített, klasszikus oszlopláb talppal

 

A kültéri oszloptalp rendelésekor így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló kültéri polisztirol burkolat termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a kültéri oszloptalp fél darab mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra. Ezután ugyanezen az oldalon a terméktáblázatban bordázott oszloptest negyedeket is tehet bevásárlókosarába, melyek méretben a kiválasztott kérgesített oszloptalphoz illenek.

Kérem olvasson tovább, hiszen a továbbiakban hasznos információkat talál a helyes méret kiválasztásához, kültéri oszloptalp és oszlopfő fél darabok, valamint oszloptest negyedek beépítéséhez egy sikeres oszlop burkolat megvalósításáért. A szöveg figyelmes olvasása, a képek és videók megtekintése során számos tippet mutatunk Önnek kültéri oszlop burkolása témában.

Komplett oszlop burkolatok – Miért szükséges oszlopfő és oszloptalp?

Oszlopok, féloszlopok és pillérek régóta kedvelt és dekoratív elemei az építészetnek. Védelmező funkciója mellett az oszlopok esztétikai funkciót is ellátnak. Az oszlopokat, féloszlopokat és pilléreket ezért dekorációs oszlopként tartó funkció nélkül is használhatja.

Mi a kültéri oszloptalp?

Az oszloptalp képezi az oszlop alsó lezárását. Az oszloptalp dekoratív célokat szolgál, emellett az oszlop védelméért is felelős.

Mi az oszlopfő?

Az oszlopfő az oszlop felső lezárását képezi. Az oszlop és a gerendázat, oszlopsor és árkádok közötti átmenetet biztosítja. A kültéri oszlopfő gyakran gazdagon díszített.

A kültéri oszloptalp és oszlopfő védelmi és díszítő funkciót is ellát, használatukkal elegánsnak és dekoratívnak hatnak a polisztirol oszlopok. Az oszloptalp és oszlopfő stukkóprofil növeli az oszlopok optikai hatását. 3 különböző oszlopfőt és oszloptalpat vezetünk kínálatunkban. Az esztétikus, könnyen beépíthető oszloptalp és oszlopfő segítségével a kültéri oszlop burkolása minimális költséggel elvégezhető.

Stukkó oszlopburkolat kültérre

 

Egy komplett kültéri oszlop burkolása a következő elemekből áll:

  1. Oszloptalp, tehát oszlopláb, mely díszíthető és nagyobb külső átmérőjének köszönhetően védi az oszloptestet.

  2. Oszloptest, tehát az oszlophéj. Az oszloptestet kültéri polisztirol burkolat elemekkel fedheti. Az oszloptest az oszlop egyetlen statikailag feltétlenül szükséges alkotóeleme.

  3. Oszlopfő, mely általában szembetűnő és gyönyörűen díszített.

Az oszloptalp és oszlopfő elemek túlnyomórészt díszítő funkciót látnak el, a komplett oszlopdíszítéshez mindhárom elem rendelése ajánlott.

 

Klasszikus oszloptalp kéregesítve 130 mm átmérőjű oszlopra

 

 

Kérgesített, bordás oszlopburkolat 130 mm átmérőjű oszlopra

 

 

Klasszikus oszlopfő kéregesítve 130 mm átmérőjű oszlopra

 

Kínálatunkban minden kérgesített oszloptesthez megtalálja a megfelelő méretű oszloptalpat és oszlopfőt. Mindegy, hogy minimalista, klasszikus vagy ókori oszlopot szeretne: Az oszlophoz oszloptalp, oszloptest és oszlopfő is szükséges. Válassza azt az oszloptestet, oszloplábat és oszlopfőt, mely legjobban az Ön háza stílusához és ízléséhez illik.

Hogyan válasszak megfelelő méretű oszloptalp elemeket oszloptesthez?

Mérje le az oszlop, féloszlop vagy pillér kerületét. Kérem, a pontos munka érdekében kétszer mérjen! A kerületet ossza el π-vel (3,14). Így megkapja az átmérőt. Kérem adjon hozzá kb. 1 cm-t, hiszen a ragasztóréteget kb. 1 cm-re kell kalkulálni. Ily módon megkapja az oszloptalp megfelelő méretét az oszloptesthez.

Minimalista kéregesített oszloptalp 170 mm-es oszlopra

 

Az oszloplábakat belső átmérő szerint tüntetjük fel. Minden oszloptalpnál megadjuk a belső és a külső átmérőt. Így választhatja ki a szükséges oszloptalp méretét.

Példa:

A kör átmérőjét a következőképpen számoljuk ki: d= u : π

Önnek van egy oszlopa, melynek átmérője 50 cm: 50 : 3,14 = 15,9235669 (kerekítve 15,92 cm)

Az oszlop átmérője tehát 15,92 cm

A ragasztóréteg miatt hozzáadunk még kb. 1 cm-t. Ebben az esetben 1,08 cm-rel számolunk, hogy egész számot kapjunk: 15,92 cm + 1,08 cm = 17 cm

Ez összesen 17 cm = 170 mm átmérőt jelent. A fenti terméktáblázatban válasszon egyet a 3 oszlopfő közül 170 mm-es átmérővel.

Kültéri oszloptalp rendelésénél így járjon el: Kattintson a megfelelő képre. A megnyíló oszloptalp termékoldalán talál egy áttekintést névvel, cikkszámmal, árral és mennyiséggel. Írja be a keresett oszloptalp fél darab mennyiségét és kattintson a bevásárlókosár szimbólumra.

Az oszlopfők az oszloptalpak mintájával és méretével azonosak, de nem rendelkeznek mosólábazattal. Ha nem szeretne mosólábazatot, melyre járólapot ragaszthat, az oszlopfőt oszloptalpként is felhasználhatja.

Tekintse meg kérem a mellékelt képen az oszlopfő fél darabok méretét és stukkómintáját és hasonlítsa össze az oszloptalp fél darabok méretével és mintájával az előző képen. Mindkét képen az OFMK szerepel 170 mm átmérőjű polisztirol oszlophoz.

Minimalista kergesített oszlopfő 170 mm-es oszlopra

 

A kültéri oszlopfő méretei ezen az oldalon milliméterben vannak megadva. A termék képén az oszloptalp belső és külső átmérője is szerepel, így tudja, mennyi helyet vesz igénybe az Ön által kiválasztott oszloptalp a beépítés után. Egy kerek oszlophoz 2 oszloptalp fél darabra, egy féloszlophoz 1 oszloptalp fél darabra van szükség.

Oszloptalp kérgesítve polisztirolból

Kültéri oszloptalp stukkó oszlophoz

 

Kérgesített minimalista oszloptalp

 

 

Kérgesített klasszikus oszloptalp

 

 

Kérgesített, klasszikus oszlopláb talppal

 

A kérgesített oszloptalpak nagyszerű megoldást kínálnak oszlopdíszítéshez. A stukkóoszlopokat, mint oszloplábakat és oszlopfőket már üzemünkben bevonhatjuk kéreganyaggal. Ebben az esetben az egyes elemek (oszloptalp, oszlopfő és oszloptest) kéreganyag bevonatot kapnak, mely biztosítja a masszívságot és stabilitást. Így az oszlopok az ütésektől és időjárási viszonyoktól védettek.

Kültéri oszlop burkolása

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan történik a kültéri oszlop burkolása. Mielőtt megrendeli a polisztirolelemeket a betonoszlophoz, mérje le pontosan a burkolni kívánt oszlopot! Ha az oszlop burkolat megérkezett Önhöz, az oszlop díszítését Ön is elvégezheti.

Először ragassza az oszloptalp, azután az oszlopfő fél darabokat. Mérje le az oszloptalp és oszlopfő közti távolságot. Az oszlophéj negyedeket a helyszínen méretre vághatja és ragaszthatja. A toldási hézagokat az oszloptesten kéreganyaggal, az oszlopfőnél és oszloptalpnál műgyantával és kvarchomokkal rejtheti el. A szerelési videóban lépésről lépésre követheti a munkafolyamatot.

Kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videót!

 

Oszlopfő ragasztása

A munka megkezdése előtt készítse elő a szükséges anyagokat és szerszámokat! Az oszlop burkolat ragasztásához használjon Soudal ragasztóhabot.

A beépítést kezdje az oszlopfő fél darabjaival. Vigye fel a Soudal ragasztóhabot először hullámos formában az oszlopfő kerekített részére, majd egyenes vonalban az oszlopfő felső oldalára. A két oszlopfő elem találkozásához csak az egyik elemre vigyen fel ragasztóhabot. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását.

Várjon a ragasztó kinyomása után 3-5 percet! Ezután rögzítse az oszlopfő elemeket az oszlopra és nyomja jól oda. Ellenőrizze rögtön az oszlopfő helyes elhelyezkedését, hiszen későbbi korrigálás nem lehetséges!

 

Beépítés 1. lépés - Előkészületek

 

 

Beépítés 2. lépés - Soudal PU ragasztóhab

 

 

Beépítés 3. lépés - Ragaszóthab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 4. lépés - Ragasztóhab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 5. lépés - Ragasztóhab felvitele az oszlopfőre

 

 

Beépítés 6. lépés - A ragasztóhab megbőrösödik

 

 

Beépítés 7. lépés - Az oszlopfő ragasztása

 

 

Beépítés 8. lépés - Az oszlopfő illesztése

 

Oszloptalp beépítése

A következő lépésben az oszloptalp elemeit ragasztja fel, melyhez szintén Soudal ragasztóhabot használjon.

Először vigye fel a ragasztóhabot hullámos alakban a kerekített ragasztási felületre, majd egyenes vonalban az oszloptalp alsó oldalára. A két oszloptalp elem találkozásához csak az egyik elemre vigyen fel ragasztóhabot. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását.

Várjon 3-5 percet, míg a ragasztón vékony filmréteg keletkezik! Ragassza a két oszloptalp elemet az oszlop aljához és nyomja jól oda. Ellenőrizze az oszloptalp elhelyezkedését, hiszen későbbi korrigálásra nincs lehetőség!

Ragassza le gondosan az oszloptalp felső oldalát maszkolószalaggal! A későbbi fárasztó takarítás elkerülése érdekében dolgozzon pontosan. Védje az oszloptalp melletti járólapot a szennyeződésektől, ragasszon körbe egy maszkolószalag csíkot!

A vízálló akril tömítővel zárja le a fugát a padló és az oszloptalp között. Húzza egyenletesen a tömítőanyag tubus végét a fugák mentén. Végül a felesleges tömítőt nedves ujjbeggyel távolítsa el!

 

Beépítés 9. lépés Soudal PU ragasztóhab felvitele az oszloptalpra

 

 

Beépítés 10. lépés Soudal PU ragasztóhab felvitele az oszloptalpra

 

 

Beépítés 11. lépés Soudal PU ragasztóhab megbőrösödik

 

 

Beépítés 12. lépés Az oszloptalp ragasztása

 

 

Beépítés 13. lépés - Az oszloptalp előkészítése fugázáshoz

 

 

Beépítés 14. lépés - Az oszloptalp előkészítése fugázáshoz

 

 

Beépítés 15. lépés - Az oszloptalp illesztéseinek tömítése

 

 

Beépítés 16. lépés - Az oszloptalp tömítésének eldolgozása

 

Hézagok feltöltése és elrejtése

Az oszlopfő és oszloptalp elemek közötti toldási hézagokat műgyantával tüntetheti el. Ehhez öntsön műgyantát egy tiszta tálkába. Egy ecset segítségével vigyen fel egyenletesen elegendő mennyiségű műgyantát az oszlopfők és oszloptalpak toldási hézagaiba. A felesleges gyantát oszlassa el az ecsettel.

Vegyen egy keményebb papírlapot és öntsön rá egy kevés minősített kvarchomokot. Tartsa a papírt a toldási hézagok elé és fújja a homokot óvatosan a papírról a kemény műgyantára. Ehhez a folyamathoz egy hajszárítót vagy sűrített levegős fúvópisztolyt is használhat.

Ragassza le az oszlopfő alját gondosan maszkolószalaggal. Ezután zárja le a vízálló akril tömítővel a hézagot az oszlopfő és a homlokzat között és távolítsa el a felesleges tömítőanyagot ujjbeggyel! Végül töltse ki az oszloptest és oszlopfő közötti hézagot vízálló akril tömítővel. A felesleges tömítőt ujjbeggyel távolítsa el!

 

Beépítés 17. lépés - Hézagok eltüntetése

 

 

Beépítés 18. lépés - Gyanta használata

 

 

Beépítés 19. lépés - Gyanta felvitele

 

 

Beépítés 20. lépés - Homokszórás

 

 

Beépítés 21. lépés - Illesztések lezárása

 

 

Beépítés 22. lépés - Illesztések elsimítása

 

 

Beépítés 23. lépés - Illesztések lezárása

 

Kültéri oszlop burkolat mérése és vágása

Mérje le az oszlopfő és oszloptalp közötti távolságot és jelölje be a hosszt a kérgesített polisztirol burkolaton. A jelöléshez használja a jelölősablont. Tegye a jelölősablont az oszloptest negyedére és jelölje be ceruzával a vágás vonalát.

Helyezze be a gyémántvágó korongot a sarokcsiszolóba és vágja el az oszloptest negyedet a kijelölt vonal mentén. Ezután csiszolópapírral dörzsölje simára a vágott élt!

Az oszlop burkolat ragasztásához is a Soudal ragasztóhabot használja, melyet egyenes és hullámos alakban vigyen fel az oszlop burkolatok hátoldalára. A Soudal pisztolytisztítóval megakadályozza a ragasztóhab flakonján a kivezetőnyílás beszáradását. Várjon 3-5 percet a ragasztó kinyomása után!

 

Beépítés 24. lépés - Oszlopburkolat mérése

 

 

 

 

Beépítés 26. lépés - Oszlopburkolat jelölése

 

 

Beépítés 27. lépés - Oszlopburkolat vágása gyémántbevonatú vágókoronggal

 

 

Beépítés 28. lépés -Vágási felület csiszolása

 

 

Beépítés 29. lépés - Soudal PU ragasztóhab

 

 

Beépítés 30. lépés - Soudal PU ragasztóhab felvitele

 

 

Beépítés 31. lépés - Soudal PU ragasztóhab börösödése

 

Oszlop burkolat beépítése

Rögzítse az első oszlop negyed elemet az oszlopra, nyomja meg jól és egyenletesen. A helyes elhelyezést egy hosszú vízmértékkel ellenőrizze! Végül rögzítse a további 3 oszloptest negyedet is pontosan ilyen alaposan és azok elhelyezkedését is vizsgálja meg egy vízmértékkel.

Amennyiben a burkolni kívánt oszlop magasabb, mint 2 m, az oszlop burkolat negyedet vágja méretre és vigyen fel elegendő ragasztóhabot. Várjon a ragasztó kinyomása után 3-5 percet és nyomja a toldást az oszlopra.

Ragassza az oszlop burkolat negyedeket eltolva, így a toldás stabilabb és a hézagokat egyszerűbb megmunkálni. A ragasztó végleges száradásáig rögzítse az oszlop burkolatokat maszkolószalaggal.

 

Beépítés 32. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 33. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 34. lépés - Oszlopburkolat ragasztása

 

 

Beépítés 35. lépés - Felragasztott oszlop burkolat

 

 

Beépítés 36. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 37. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 36. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

 

Beépítés 39. lépés - Oszlopburkolás toldásának ragasztása

 

Oszlop burkolatok toldási hézagainak elrejtése

A terasz oszlop burkolat elemek toldási hézagainak eltüntetéséhez használja a Soudal ragasztóhabot. Töltse fel az 5-6 mm széles hézagokat egyenletesen ragasztóhabbal, hogy a kész kültéri polisztirol burkolat hőmérséklet ingadozás esetén se repedjen.

3 órával később távolítsa el a száraz, felesleges ragasztót éles szike segítségével. Ezután csiszolópapírral dörzsöljön kb. 3 mm mély vájatot az oszlop burkolatok toldási hézagaiba, mely a kéreganyagnak biztos tartást ad.

Egy tiszta edénykébe tegyen kéreganyagot és öntsön hozzá egy kis vizet. Keverje addig, míg egynemű folyadékot kap! Vigye fel a hígított kéreganyagot alaposan egy ecsettel a toldási hézagokba! Ez egy további feltétel a kéreganyag hosszú, biztos tartásáért a hézagokban. Törölje le a hígított, felesleges kéreganyagot még nedves állapotban!

Ezután kenje be a toldási hézagokat hígítatlan kéreganyaggal. Használjon ehhez egy tiszta spaklit. Vegyen elegendő kéreganyagot, hogy a hézagok teljesen fel legyenek töltve. A felesleges kéreganyagot távolítsa el a fuga irányába a spaklival. A bordákban a feltöltés és a simítás ujjbeggyel a legegyszerűbb. Végül a felesleges kéreganyagot távolítsa el még nedves állapotban!

 

Beépítés 40. lépés - Toldási hézagok kitöltése

 

 

Beépítés 41. lépés -  Toldási hézagok kitoltésénél a felesleg eltávolíása

 

 

Beépítés 42. lépés - Toldások csiszolása

 

 

Beépítés 43. lépés - Toldáshorgony

 

 

Beépítés 44. lépés - Oszlop burkolat illesztésének feltöltése

 

 

Beépítés 45. lépés - Toldáshorgony feltöltése

 

 

Beépítés 46. lépés - Kéreganyag felvitele spaklival

 

 

Beépítés 47. lépés - Kéreganyag elsimítása

 

Oszlop burkolatok végső munkálatai

Vigyen fel kéreganyagot az oszloptest és oszlopfő, ill. oszloptest és oszloptalp toldási hézagaiba. A kéreganyag használatával a kész oszlop burkolata egységes és megakadályozza a nedvesség behatolását.

Végül törölje le itt is a felesleges kéreganyagot még nedves állapotban! 4-5 óra száradási idő után a feltöltött toldási hézagokat dörzsölje át csiszolópapírral. Most az alapos előkészület kifizetődik, hiszen már csak kevés tennivalója van.

Az utolsó lépés a kérgesített oszlop burkolat festése. A polisztirol oszlop festéséhez NE használjon alapozót! A polisztirol oszlopelemek csak vízbázisú festékkel festhetők! A nehezebben hozzáférhető bordákat ecsettel fesse, minden más felületet festőhengerrel.

A polisztirol oszlop burkolat lábazata alól egy széles mélyítéssel rendelkezik. Ide a teraszon használt burkolólapot helyezheti, hiszen a csempézett oszloptalp még jobban véd a mechanikai sérülésektől.

 

Beépítés 48. lépés - Illesztések kitöltése

 

 

Beépítés 49. lépés - Illesztések simítása

 

 

Beépítés 50. lépés - Illesztések simítása

 

 

Beépítés 51. lépés - Festés, vízbázísú oldószermentes festékkel

 

 

Beépítés 52. lépés - Oszlopfő festése, vízbázísú oldószermentes festékkel

 

 

Beépítés 53. lépés - Mosólábazat beépítése

 

Polisztirol oszlop burkolat ragasztása fémfelületre

Kérgesített oszlop burkolat elemeinket beépítheti műanyag-, üveg-, csempe-, fa- és fémfelületekre:

Először tisztítsa meg az oszlop felületét, hogy az oszloptest por- és zsírmentes legyen. Csiszolja durvára az oszloptestet egy finom szemcsés csiszolópapírral, hogy a szilikonragasztó és az oszlop burkolat jobban tartson. Vigye fel a szilikonragasztót hullámos formában a kérgesített oszlop burkolat elemeire. Először az oszlopfőt és az oszloptalpat ragassza, majd az esetlegesen méretre vágott oszloptest negyedeket. Kész is van!

 

Kéregsíett polisztirol oszlopok ragasztása fémfelületre

 

 

Soudal FBS ragasztó

 

 

Soudal FBS ragasztó használta

 

Beépítési útmutató videóval: kérgesített oszlop burkolat oszlopra, féloszlopra és pillérre

Tekintse meg videónkban, milyen egyszerű kérgesített oszloptalpainkat betonoszlopra ragasztani. Továbbá megmutatjuk azt is, hogyan építheti be az oszlopfőt és oszloptestet. A polisztirol oszlopdíszítést lépésről lépésre mutatjuk be a videóban.

 

Mindegy, hogy minimalista oszloplábat, klasszikus oszloplábat vagy talppal ellátott klasszikus oszloptalpat választ, a beépítés lépései ugyanazok.

Itt juthat el a kérgesített oszloptest, oszlopfő és oszloptalp beépítéséhez >>>

Kérgesített oszloptestek polisztirolból

A kérgesített oszloptesthez kínálatunkban megtalálja a hozzá illő kérgesített oszlopfőt is. A kérgesített, bordázott oszloptesteket 13 cm-től 35 cm átmérőig 1 cm-es lépcsőkben kínáljuk. A kéreganyag az oszlopdíszítést az időjárással és a mechanikai sérülésekkel szemben ellenállóvá teszi. A kérgesített oszloptest negyedeket olyan egyszerűen rögzítheti, mint a kérgesített oszlopfőket. Tekintse meg termékpalettánkat és válassza ki az Ön oszlopához illő kérgesített oszlopburkolatot:

Oszlop burkolás kéregesített polisztirol oszlopburkolattal, oszlopfővel és oszloptalppal

 

Itt találja a kérgesített oszlopdíszítést >>>

Kérgesített oszlopfő kérgesített oszlophoz, féloszlophoz és pillérhez

Az oszloptalphoz profilban és méretben passzoló oszlopfőt is talál. Az oszlopfőket a szériatermékként gyártott oszloptesthez 13 cm-től 35 cm oszlopátmérőig állítjuk elő. A kérgesített oszlopfők még jobban védik az oszlopot az időjárás és mechanikai sérülések ellen. A kérgesített oszlopfő exkluzív megjelenést kölcsönöz oszlopdíszítésének. Tekintse meg kérgesített oszlopfő kínálatunkat:

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket