LED Dimmer, LED vezérlő

LED Dimmer, LED vezérlő

LED Dimmer, LED vezérlő

A LED vezérlő a LED szalag vezérléséhez használható. A szalag fényerejét szabályozhatja ezzel az eszközzel. Emellett beépítésével akár áramot is spórolhat, hiszen a dimmelhető rejtett világítás kevesebb energiát használ fel. A meleg fehér és hideg fehér LED szalagoknál a LED-ek fényerősségét változtathatja.

A többszínű RGB LED szalag vezérlővel a fény színét is kedve szerint variálhatja és mindig a megfelelő hangulathoz illően állíthatja be. Csábítóan hangzik? Ismerje meg a számtalan lehetőséget és előnyt, melyet a LED szalag és a LED dimmer a polisztirol díszléccel együtt kínál Önnek!

Kérem, tekintse meg termékinformációinkat, melyeket az egyes LED vezérlő oldalán talál. A beépítésről és üzembe helyezésről részletes információkat az indirekt világítás kategóriában olvashat.

7 Items

per page
Set Descending Direction

7 Items

per page
Set Descending Direction

LED Dimmer, LED vezérlő

A dimmer (más néven vezérlő) egy olyan eszköz, mellyel a LED szalag be- és kikapcsolását és a fényerő szabályozását végezhetjük el. A többszínű RGB szalag esetében a vezérlő a szín és a fényjáték program kiválasztását is lehetővé teszi.

Minden LED szalaghoz különböző LED dimmert kell használni:

  • az egyszínű LED szalagokhoz kulcstartós dimmer vagy érintős vezérlő,

  • a többszínű RGB LED szalagokhoz érintős vezérlő,

  • a többszínű és meleg fehér színhőmérsékletű LED szalaghoz (RGB-WW) az RGB-W érintős vezérlő használandó.

  • A fényerőszabályozható / dimmelhető LED spotokhoz fali dimmer szükséges.

A LED szalag világítás kiválasztásánál a következő sorrendben kell haladni: Válassza ki a LED szalag színhőmérsékletét, annak szükséges hosszát és fényerejét. Minden LED szalaghoz más-más LED vezérlőt kell használni. A LED szalag összteljesítménye is fontos adat, hiszen ennek függvényében kell kiválasztani a trafót és a vezérlőt is. A LED szalag összteljesítményének kisebbnek kell lennie a LED dimmer teljesítményénél. Amennyiben a LED szalag összteljesítménye nagyobb, mint a vezérlő teljesítménye, LED jelerősítő használata szükséges. A jelerősítő ugyanis a dimmer maximális teljesítményét növeli.

Minden LED szalaghoz a megfelelő LED dimmert társítottuk termékoldalainkon. Javasoljuk, hogy a LED szalaghoz szükséges kellékeket gondosan, mindenképpen szakértő felügyelete mellett kell kiválasztani a biztonságos működés érdekében.

Vezérlő, jelerősítő elrejtése

A LED szalagokat általában hangulatvilágítás kialakítására használjuk. A LED szalag világításhoz több kellék is szükséges, amit a legtöbben szeretnénk eltüntetni. LED stukkóink felhasználásával ez gyerekjáték, hiszen a megfelelő stukkóelemek alkalmasak a LED trafó tárolására. Nézzük például a Budapest 202 LED-es stukkót, mely rejtett világítás kialakítására alkalmas és az oldalfal és a mennyezet találkozásához építhető be. A Budapest 202 LED-es díszléc önmagában nem alkalmas a kellékek tárolására, azonban a következő elemek segítségével könnyedén kialakítható pl. a helyiség sarkában egy dekoratív stukkódíszítés: 1 db polisztirol profil belső sarok Budapest 190+202, 1 db Budapest polisztirol profil jobb oldali végelem 190+202 és 1 db Budapest polisztirol profil bal oldali végelem 190+202. Az elektromos berendezések levegőzését szellőzőrács biztosítja, melyet kiegészítőelemként minden stukkóprofilhoz kínálunk.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket