LED webáruház

LED áruház

LED áruházunkat azért hoztuk létre, hogy az egyedi LED szalag világítás készítés Önnek a lehető legegyszerűbb legyen. Mindez hogyan lehetséges? Milyen módon segítjük Önt a LED világítás ötletek megvalósításában? Máris mutatjuk:

Polisztirol díszléceink és profiljaink LED szalag és/vagy LED izzó beépítésére alkalmasak. A különböző LED szalagokat és LED izzókat, valamint a működésükhöz szükséges LED szalag kiegészítőket ebben a fejezetben gyűjtöttük össze.

Ebben a kategóriában megtalálhatók a LED izzók, LED panelek, LED szalagok, melyek a közvetlen, ill. rejtett világítást adják. A LED fényforrások hosszú élettartamúak és rendkívül energiatakarékosak. A LED trafók, LED dimmerek és LED kellékek a LED világítás kiegészítőelemei, melyeket szintén LED áruházunkban rendelhet meg.

LED áruház a tökéletes LED világítás kialakításához

A LED technológia áttörést jelent a világítás történetében, hiszen a LED napjaink legmodernebb világítástechnológiája és számos kimagasló tulajdonságának köszönhetően háttérbe szorítja elődeit. Milyen előnyöket ötvöz a LED világítás a korábbi fényforrásokkal (pl. halogén világítás) szemben?

 

Rejtett világítás díszlécbe építve

 

 

Direkt és indirekt világítás stukkó díszlécekkel irodában

 

A LED fénykibocsátó diódát jelent, mely kevés hőt termel (ezért alkalmas polisztirol díszléceinkbe és profiljainkba történő beépítésre) és élettartama sokszorosa a halogén világításnak: a LED-re általában 30.000-50.000 óra üzemidő jellemző. A LED nem bocsát ki UV sugárzást, jobban ellenáll az áramingadozásnak és a gyakori fel-le kapcsolásnak is. A fényforrás felkapcsolásakor a LED azonnal teljes világítóerővel világít, nincs bemelegedési ideje. A LED üzemeltetése jóval kedvezőbb más típusú fényforrásokkal szemben, energiafogyasztása alacsony. Ez azt jelenti, hogy a LED világítás esetében igen költséghatékony megoldásról beszélhetünk.

 

Stukkó díszlécek LED izzók beépítéséhez

 

 

LED-es stukkó mennyezeti világítás kialakításához

 

Egyes LED izzók és LED szalagok dimmelhetők, tehát fényerejük egy LED vezérlő segítségével tetszőlegesen szabályozható. Ezenkívül vannak olyan LED fényforrások is, melyek többféle színt tudnak megjeleníteni.

A LED világítás legfontosabb előnyei összefoglalva:

 • alacsony energiafogyasztás ugyanolyan fénynél

 • nagyon kevés hőt termelnek

 • rázkódással szemben nem érzékeny

 • jóval rövidebb kapcsolási idő

 • hosszú élettartam

 • színváltozás és hatékonyság csökkenés nélkül működik

A LED áruház elemei

LED szalagok

LED áruházunkban egyszínű és többszínű LED szalagokat kínálunk.

Az egyszínű LED szalagok meleg fehér és hideg fehér színhőmérséklettel, ezen belül méterenként 60 vagy 120 LED diódával rendelhetők meg. Ezen LED szalagok beltéri használatra alkalmasak. A hideg fehér fény munkavégzéshez (pl. konyhai pult kiegészítő világításaként), a meleg fehér fény nappali és hálószobák hangulatvilágításának megvalósítására használhatók.

 

Stukkó díszléc rejtett világítással a nappaliban

 

 

LED világítás a konyhában stukkó díszlécekkel

 

A többszínű LED szalagok méterenként 60 LED diódát tartalmaznak. Kínálunk többszínű LED szalagokat beltéri (jelölése: IP 20) és kültéri (jelölése: IP 65) felhasználásra is.

LED áruház kínálatunkban rendelhető LED szalagok tökéletesen alkalmasak az általunk gyártott polisztirol díszlécekbe történő beépítésre. Hangulatvilágítás LED szalag segítségével kiépíthető az indirekt világítás díszlécekben, melyeket az oldalfal és a mennyezet találkozásához ragaszthat fel. Ekkor a rejtett világítás a kiválasztott színű és erejű fénnyel árasztja el a helyiséget.

 

Indirekt világítás direkt világítással kombinálva

 

 

Stukkó lámpa LED izzókkal és LED szalaggal

 

A LED szalagok a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas polisztirol profiljainkban is elhelyezhetők. Ezen polisztirol stukkókba LED izzó és LED szalag is beépíthető: LED izzó a profil alsó részébe, mely közvetlen fényt ad; LED szalag a profil oldalsó díszlécébe. A rejtett és közvetlen világítás a fal mentén (pl. konyhai munkapult, festmény vagy fal mellett elhelyezett íróasztal megvilágítására) használható, a helyiség közepe felé kiépített direkt és indirekt világítás reggelizőpult számára nyújt közvetett és rejtett fényt. A LED szalagok egyes lámpaszigeteinkbe is beépíthető, így extravagáns és dekoratív mennyezeti lámpa hozható létre, mint a képeken is megfigyelhető.

LED panel

A LED panel kitűnő választás direkt világítás létrehozásához. A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas és a közvetlen fény kiépítésére használható polisztirol profiljainkba beépíthető LED panelek különböző méretben, teljesítménnyel és formában rendelhetők LED áruházunkban az egyedi igényeknek megfelelően. A LED panelek LED világítás nélküli lámpaszigeteinkbe is beépíthetők.

 

LED Panel négyzet alakú meleg fehér

 

 

LED Panel kör alakú hideg fehér

 

Tovább a LED panelekhez >>>

LED izzó

A LED izzót vagy LED szpotot 5 W és 7,5 W teljesítménnyel kínáljuk meleg fehér, hideg fehér és semleges fehér színhőmérséklettel. A LED izzó üzembe helyezéséhez szükséges kiegészítők, mint a GU 10 foglalat, a fix és billenthető keret, valamint a dimmelhető LED izzóhoz LED dimmer is megtalálható LED áruház kínálatunkban.

 

Meleg fehér LED szpot

 

 

Hideg fehér LED szpot

 

A LED izzó beépíthető direkt és indirekt LED stukkóinkba, melyeket kétféle változatban kínálunk: Az L-formájú polisztirol profilok a fal mentén, az U alakú stukkók a helyiség közepe felé építhetők be. Mindkét kivitel alsó részébe – tetszőleges elrendezésben – alakítható ki a direkt világítás LED izzóink segítségével. Ezekben a direkt és indirekt világítás kiépítésére alkalmas stukkókban az oldalsó díszlécben LED szalag is elhelyezhető.

A direkt világítás LED izzóval a közvetlen világítás kialakítására alkalmas stukkóval is lehetséges. Ekkor az oldalsó díszléc mintájának látványát élvezhetjük, miközben az alsó részben LED izzó tündököl. Ezeket a polisztirol profilokat szintén L és U formában kínáljuk.

 

Konyhai világítás LED-es stukkó lécekkel

 

 

LED izzók és LED szalagok mennyezeti stukkó lámpában

 

A helyiséget körbeölelő világítás kiegészítéseként rendelhetők lámpaszigetek, melyekben a LED izzó tetszőleges számban és elrendezésben gondoskodhat az elengedhetetlen közvetlen világításról.

Tovább a LED izzókhoz >>>

LED trafó

A LED trafó használata elengedhetetlen a LED szalag működtetéséhez, hiszen ez az eszköz alakítja a 220 V hálózati áramot 12 V egyenárammá. LED trafó rendelése előtt feltétlenül ellenőrizze a LED szalagok hosszához szükséges LED trafó teljesítményét! Minden LED trafó a gyártó által előírt teljesítmény max. 80%-áig terhelhető!

Tovább a LED trafókhoz >>>

LED trafo

 

LED dimmer

A LED dimmer szintén szükséges a LED szalag üzemeltetéséhez. A LED dimmer a LED szalag be- és kikapcsolását, a fényerő szabályozását és a többszínű RGB LED szalagok esetében a szín kiválasztását teszi lehetővé. A LED dimmerek mellett megtalálhatók a LED jelerősítők is, melyek adott esetben a LED szalag világítás készítés fontos elemei.

Tovább a LED dimmerekhez >>>

LED Dimmer, LED vezérlő

LED kiegészítők

A LED kiegészítők (pl. LED szalag vezeték, toldóelemek, sarokelemek, wago összekötők) a gyors és egyszerű LED világítás kiépítését és a biztonságos üzemeltetést támogatják.

Tovább a LED kiegészítőkhöz >>>

LED világítás kiegészítő elemek

Alumínium profilok

Az alumínium profilok segítségével a LED szalag mennyezetre, padlóba, szekrénybe vagy oldalfalba történő beépítése valósító meg. A különböző kialakítású alumínium profilok sokféle felhasználást tesznek lehetővé.

 

GROOVE alu profil

 

 

CORNER alumínium léc

 

A megfelelő fényerő kiválasztása

A LED szalagok és LED izzók csomagolásán a fényerő mindig fel van tüntetve. De ez milyen megvilágítást eredményez? Elegendő ez a fény az én igényeimnek? A következő kalkulátorral a fényerőt (lumen) világítóerőbe (lux) számolhatja át. Részletes információkat a következő link alatt talál.

Tudnivalók a fényerőről >>>

Lumen átszámítása luxba

Lumen átszámítása luxba

   

Az izzók csomagolásán a fényerő lumenben (lm) vagy a világítóerő luxban (lx) van megadva. Mit jelent a fényáram és a fényerősség? Miért kell ismernem és átszámolnom őket?

A fényerő a látható fény mennyisége, mely fényforrást ad le. A fényerősség megadja, hogy ebből a látható fényből mennyi esik egy felületre négyzetméterenként. Erre az értékre van szüksége egyéni igényeinek és személyes fényszükségletének megfelelő LED világítás összeállításához.

Mint azt Ön is tapasztalta, különböző tevékenységekhez, szituációkban és helyiségekben eltérő fényerő szükséges. Tájékozódásképpen összeállítottunk egy kisebb válogatást Önnek:

 • telihold: 1 lx

 • éjszakai utcafény: 2-30 lx

 • folyosóvilágítás: 80-100 lx

 • nappali világítása: 80-100 lx

 • íróasztal megvilágítása olvasáshoz: 250-500 lx

Kérem a LED-es stukkók és hangulatvilágítás vásárlása előtt gondolja át a helyiség adottságait és az egyes helyiségekben fennálló igényeit, vagyis: Hol és mihez milyen fényerőre van szükség? Kérem gondoljon arra is, hogy az életkor előrehaladtával látása is romlik. Ésszerű tehát kicsit erősebb LED szalag vagy néhány LED spottal többet tervezni. A LED szalag fényét napszaknak és hangulatnak megfelelően egy LED szalag dimmer segítségével világosabbra vagy gyengébbre állíthatja be.

A kalkulátorral lehetősége van fényerősséget (Lux) fényáramba (Lumen) átszámolni, melyet a LED szalag és LED spot csomagolásán és LED webáruházunkban az adott termékoldalakon olvashat. Ennek segítségével egyszerű lesz eldönteni, melyik LED szalag ideális rejtett világítása megvalósításához ill. hány LED spot szükséges direkt világítása kialakításához íróasztala vagy konyhapultja fölé.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket