Íves megoldások homlokzatstukkó beépítésével

Hajlítható díszléc - íves megoldások homlokzatstukkó beépítésével

Íves megoldások, homlokzat stukkó segítségével

Ezen az oldalon XPS alapanyagból gyártott hajlítható stukkókat kínálunk Önnek háza homlokzatának díszítéséhez. A hajlítható díszlécek speciális tulajdonsága, hogy beírdaljuk őket. Ezáltal hasonló kinézetet kapnak a stukkók, mint egy „fésű fogai”, ennek köszönhetően lesz a díszléc flexibilis. A hajlítható stukkóprofilok között két csoportot különítünk el: külső és belső ívre hajlítható díszlécek.

A hajlítható díszlécek tökéletesen képesek felvenni egy ívelt ablak vagy ajtó formáját, illetve körablak kialakítására is alkalmasak. Válassza ki az Ön számára megfelelő hajlítható díszlécet kínálatunkból! Minden díszléc termékoldalán talál mintában és méretben megegyező kiegészítőelemeket, melyek lényegesen megkönnyíthetik Önnek a kivitelezési munkálatokat: kültéri díszléc, profil símító, sarokelemek, ékkő és homlokzatstukkó díszítőelemek. A termékoldalakon további hasznos információkat talál a hajlítható stukkó beépítéséhez, valamint tippeket és trükköket homlokzatdíszítés témában.

10 Items

per page
Set Descending Direction

10 Items

per page
Set Descending Direction

Kültéri stukkó - polisztirol hajlítható díszléc

 

 

Hajlítható díszléceinket boltíves ajtó-ablak körüli szép keretek, körablakok, íves párkányok díszítéséhez fejlesztettük ki!

Ebben a videóban egy íves ablak stukkózását mutatjuk meg, lépésről-lépésre.

Ön Webáruházunkban megtalálja az épületének homlokzatstukkózásához szükséges összes kültéri stukkót.

Ha Önnek egyedi tervezésű stukkóra van szüksége abban is segítünk, legyártjuk egyedi gyártásban.

 

Ezen az oldalon hajlítható stukkóinkat találja, melyek alkalmasak íves és kerek formák kialakításához, ajtó- és ablakkeretezéshez vagy párkánykialakításhoz ill. különböző minták létrehozásához a homlokzaton - ezzel teljesen új lehetőségek nyílnak meg Ön előtt. Használja Ön is hajlítható díszléceinket háza homlokzatán.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Az ívrehajtható díszlécek natúr kültéri homlokzatdíszítő elemek XPS alapanyagból készülnek. A hajlítható díszlécet azonos távolságban bevágásokkal látjuk el, ezáltal úgy néz ki, mint egy 2 m hosszú fésű. Az egyes díszlécek hajlíthatósága függ: a stukkó mintájától, a díszléc méretétől, a bevágások számától és a bevágások mélységétől. Fontos szerepet játszik a hajlíthatóság szempontjából az is, hogy a polisztirolelem melyik oldalán történik a bevágás. Amennyiben a stukkóprofil mintája alulról van beírdalva, akkor belső ívre hajlítható díszlécet kapunk, ha a bevágások a minta felső részén történnek, a profil külső ívre hajlítható stukkó lesz. Oszlopokra és köríves falakra is készítünk speciális ívre hajtható díszlécet, mely két irányból kap bevágásokat, így térben is hajlíthatóvá válik. Tökéletes választás pl. oszlopfők kialakításához.


A natúr homlokzati polisztirolprofilok előnyei

Hajlítható stukkóléceinket 2 m hosszú szálakban gyártjuk, natúr, zárt cellaszerkezetű XPS alapanyagból. Ennek a szerkezetnek köszönhetően a díszlécek masszívak, de mégis rugalmasak, a nedvesség nem szivárog be az anyagba, így felhasználható olyan helyiségekben, mint például a konyha vagy fürdőszoba.

Fontos, hogy pihentetett polisztirol anyagot használunk termékeink gyártásához. A pihentetett azt jelenti, hogy a további megmunkálás előtt legalább 3 hónapig nem dolgozunk az alapanyaggal, ilyenkor megy végbe a természetes tömörödési folyamat. Így lesznek a hajlítható díszléceink, mint minden más kültéri stukkó termékünk is egyaránt formatartó és homlokzatdíszítésre alkalmas. Használja ki ezt homlokzatdíszítő ötletei megvalósításához!

Már biztosan észrevette, hogy webáruházunkban kérgesített homlokzati stukkókat és natúr díszléceket értékesítünk. A hajlítható díszléceket csak natúr változatban kínáljuk Önnek. Miért? Egészen egyszerűen azért, mert a kéreganyag a polisztirolt megerősíti és stabillá teszi. Tehát ha a hajlítható díszléceinket felületkezelnénk, elvesztenék rugalmasságukat és hajlítható tulajdonságukat. Ez az oka annak, hogy csak natúr felületű hajlítható stukkóelemeket talál kínálatunkban.

 

Ablak keretezés ívre hajlítható stukkó profillal

 

 

Ívre hajlítható homlokzati profil beépítve

 

Előny az, hogy ívre hajtható díszléceink használatával egyedileg, a kívánt méretnek megfelelően tud létrehozni bármilyen homlokzati ívet. Miután a hajlítható díszlécet elhelyezte a homlokzaton, töltse fel a hézagokat polisztirol lapragasztóval és simítsa el a felszínt, a kitüremkedett felesleges stukkóragasztót a toldásoknál távolítsa el egy negatív profillal - más néven profil símítóval, mely kínálatunkban minden díszlécnél elérhető. Ez után hígítsa fel a polisztirol lapragasztót és vigye fel ecsettel a díszítőelem teljes felületére. Ismételje meg a lépést 3-4 alkalommal és minden réteget hagyjon egyenként megszáradni. Így őrizheti meg a stukkó mintáját, továbbá kültéri stukkója kap egy kéregerősített réteget, mely megvédi az UV-sugárzástól, más időjárási hatásoktól és a mechanikai sérülésektől. Végezetül fesse le a homlokzati stukkót egy Önnek tetsző színre vízbázisú oldószermentes festékkel és gyönyörködjön háza új homlokzatában.

Natúr kültéri homlokzatstukkóinkat azok a szakemberek és házépítők használják szívesen, akik örömmel valósítanak meg egy homlokzatot egyéni elképzelések alapján és ezért készek arra, hogy kültéri stukkót saját maguk vonják be kéreganyaggal. Ön is ebbe a csoportba tartozik? Próbálja ki!

Válassza ki kínálatunkból az Önnek megfelelő natúr hajlítható díszléceket és egészítse ki ezeket a díszítőelemeket más kültéri ablakstukkóprofilokkal, alakítson ki így egy egyedi stukkódíszítést a ház homlokzatán. Varázsoljon háza homlokzatának egy új arculatot termékeink segítségével!


Hajlítható stukkó, mint ablakkeret

Hajlítható díszléceinket 3 különböző kivitelben kínáljuk Önnek: külső ívre hajlítható, belső ívre hajlítható és oszlopra ill. íves falakra hajlítható díszlécek:

Belső ívre hajlíthatóról beszélünk, ha a hajlítható stukkó alulról van beirdalva, és a stukkóminta befelé hajlik (bal oldali kép). Külső ívre hajlítható a stukkó, ha a hajlítható díszléc a felső részén van beirdalva, így a stukkóprofil kívül hajlik (jobb oldali kép).

A középső képen az ablak felső, középső részén láthat egy belső ívre hajlítható elemet, melyhez két külső ívre hajlítható csatlakozik. A külső ívre hajlítható stukkót a példánkban jobbról ill. balról egy-egy végelem zárja le.

Pécs 103 belső ívre hajlítható díszléc, homlokzat stukkó

 

Pécs 103 belső ívre hajlítható

 

Pécs 103 külső ívre hajlítható díszléc, homlokzat díszítés

 

Minden kiegészítőelemet, melyet fenti képen mutatunk, megtalál a hajlítható stukkóelemek termékoldalán. A hajlítható polisztirolstukkók és azok kiegészítőelemei méretben és stukkóprofilban megegyeznek.

A hajlítható díszlécek kiegészítőelemei közé tartoznak mintában megegyező egyenes díszlécek, továbbá a jobb és bal oldali záróelemek is:

Pécs 103 homlokzati díszítés, bal oldali véglezárás

 

Pécs 103 polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Pécs 103 homlokzati díszítés jobb oldali véglezárás

 

Az ablakdíszítéshez 3 különböző sarokelemet álmodtunk meg, ezzel is színesebbé téve a lehetőségek palettáját:

a bal oldali képen egy homlokzati ablakkeretező sarokelemet láthat, mely megkönnyíti a munkáját. Időt és felesleges bosszankodást spórol meg a kiegészítőelemek használatával a kivitelezési munkák során. Ezzel a sarokelemmel ablak nélküli homlokzatot is díszíthet, ezáltal egy különleges homlokzatkialakítás lehetősége nyílik meg Ön előtt. Köríves ablakdíszítés esetén, mely az egész ablak szélességét beborítja, stílusos választás lehet a körív lezárása képpen például egy jobb és egy bal kombisarokelem. Ezt láthatja a másik két képen:

Pécs 103 homlokzati díszítés sarok elem

 

Pécs 103 homlokzati díszítés bal oldali kombi sarok

 

Pécs 103 homlokzati díszítés jobb oldali kombi sarok

 

Hajlítható díszlécek használatánál is megkoronázhatja ajtó- és ablakdíszítését egy formás ékkővel:

Pécs 103 DF homlokzati díszítés

 

Annak érdekében, hogy a felesleges ragasztót egyszerűen és gyorsan el tudja távolítani a toldásoknál, javasoljuk, hogy rendeljen a stukkóprofilhoz passzoló negatív elemet, ún. profil simítót. A stukkóprofil negatívja a stukkóminta tükörképe, megkönnyíti munkáját a szakszerű végeredmény érdekében.

Pécs 103 profilsimító homlokzati díszítés

 

Eddig csak az ablakok és a falak díszítéséről beszéltünk. A hajlítható díszlécekkel azonban oszlopokat vagy íves falakat is megszépíthetünk. Erre azok a stukkók alkalmasak, melyek a hátoldalukon vannak bevágva. Ez a stukkóprofil mintában és méretben is azonos az eddig említett külső és belső ívre hajtható lécek adott típusával, csupán funkciójukban térnek el egymástól. Használja ezt háza homlokzatán, íves ablakdíszítésén és oszlopfőjeként is! Díszítsen azonos mintájú stukkóprofilokkal a teljesség igénye nélkül.

Budapest 108 homlokzati díszléc, oszlop ívre hajlítható, polisztirol stukkó

 

Ügyfeleink kedvelt kültéri ablakdíszítő terméke a Miskolc 102 nevű díszléc, mely már dupla sarokkal is elérhető szériakínálatunkban. Ez még több lehetőséget nyújt az ablak- és ajtókeretezéshez vagy ablak nélküli homlokzatok kialakításához. Talán Ön is azon ügyfeleink közé tartozik, aki az új díszítési lehetőségről egy fotót küld nekünk, mert a homlokzatkialakítást egyedi elképzelések alapján pl. a homlokzaton lépcsőzetesen vezette végig vagy az osztópárkányt nem csak egyenesen, hanem érdekes mintákkal együtt alakította ki...

Miskolc 102 kültéri díszléc, bal oldali díszes sarok elem

 

Miskolc 102 homlokzat dekoráció

 

Miskolc 102 kültéri díszléc, jobb oldali díszes sarok elem

 

Az Ózd 60 nevű stukkóterméknél kínálatunkban a hajlítható díszléc mellett 2 különböző negyed körívet ajánlunk: egy külső ívre és egy belső ívre hajlítottat.

Ózd 60 homlokzati elem n ív belső

 

Ózd 60 homlokzati elem

 

Ózd 60 homlokzati elem n ív külső

 

Stukkóprofilok, homlokzati profilok vagy hajlítható homlokzati profilok más méretben, formában és stukkóprofilban?

Kínálatunkban a legkeresettebb stukkóprofilokat hajlítható stukkóelemként is gyártjuk. Amennyiben Önnek tetszik egy stukkóprofil, de nem találja termékeink között, vegye fel velünk a kapcsolatot vagy írjon nekünk. Szívesen elkészítünk Önnek különleges méretű és más formájú stukkóterméket.

Kültéri stukkó Baja 99 hajlítható díszléc

A Baja 99 nevű homlokzati díszlécet használhatja ablakkeretként, de akár nagyon jól alkalmazható ablakkávához is a homlokzatdíszítés mellett. Ez a Baja 99 egy speciális homlokzati profil, mely egy különleges tulajdonsággal is rendelkezik: Egy éles szikével az íves formát leválaszthatja a lapos résztől, az így megmaradt csíkot bemetszés nélkül is enyhén hajlíthatja miután méretre szabta:

Baja 99 kültéri díszléc, homlokzati elem

 

Baja 99 kültéri díszléc, homlokzati elem

 

Baja 99 kültéri díszléc, homlokzati elem

 

Ívre hajlítható díszlécek egyedi gyártásban

Szeretne egy másik kültéri díszlécünkből ívre hajlítható terméket? Semmi akadálya, kérjük keressen meg minket telefonon, vagy e-mailben, és bármelyik termékünkből elkészítjük Önnek az ívre hajlítható változatot.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Nem találja az Önnek tetsző mintát az ívre hajlítható díszléceink között? Semmi probléma! Keressen minket e-mailben vagy telefonon és legyártjuk Önnek álmai díszlécét. Nincs más dolga, mint egy keresztmetszeti rajzot küldeni nekünk az Ön által elképzelt díszlécről, és kollégáink méretpontos rajzot készítenek. Ez alapján készítjük Önnek el ajánlatunkat, majd az ajánlat elfogadása után gyorsan, precízen és előre egyeztetett időpontban szállítunk prémium minőségben. Garantáljuk a termékek pontos feladását, hogy a beruházást és kivitelezést zökkenőmentesen folytathassa!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mennyi hajlítható díszlécre van szükségem?

A hajlítható stukkóelemek mennyiségének kiszámolása egyáltalán nem nehéz. Szeretnénk megmutatni Önnek, hogyan járjon el a legegyszerűbben:

Félköríves díszítés az ablak felső részén:

Mérje le az ablak kávájának szélességét az ablak felső részén. Tételezzük fel, hogy az ablaka 1 m széles, azaz 1000 mm – ez az 1000 mm a kívánt ív átmérőjének felel meg.

Továbbá tegyük fel, hogy termékpalettánkból a Budapest 108 nevű hajlítható stukkót választotta. Ez a díszléc 134 mm széles. Adja hozzá az 1000 mm-es átmérőhöz kétszer a 134 mm-t:

1000 mm + 134 mm + 134 = 1268 mm

Ez azt jelenti, hogy a külső átmérő a Budapest 108 díszléccel együtt 1268 mm. Számolja ki a kör kerületét az alábbi módon:

1268 x 3,14 (π) = 3981,52 mm

Egy méter széles ablak esetén a kör kerülete stukkó díszítéssel együtt 3981,52 mm. Félköríves ablakdíszítés esetén a kerületet el kell osztani kettővel:

3981,52 / 2 = 1990,76 mm

Tehát Önnek egy 1 m széles ablakhoz 1990,76 mm-es hajlítható stukkóelemre van szüksége egy félköríves ablakdíszítéshez az ablak felső részénél. Ívre hajlítható díszléceink 2 m hosszúak, ebben a példában a rendelésnél 2 m-t kell megadnia.

Ha Ön csak felületesen mért, rendeljen a biztonság kedvéért még egy hajlítható stukkót. Így költséget spórolhat, hisz abban az esetben, ha egy hajlítható díszlécet még rendelnie kell, a szállítási költség újra esedékes.

Ezért a rendelésnél kérem Önt, a példában bemutatott ablak félköríves díszítéséhez az ablak feletti részre 4 m hajlítható stukkót rendeljen. Ez a 4 m 2 hajlítható stukkóelemnek felel meg. Egy hajlítható stukkót tehát felhasznál ablakdíszítéshez és 1 hajlítható díszlécet tartalékként biztosít önmagának.

Belső ívre hajlítható stukkó díszléc

 

Félköríves díszítés az ablak felső részén

A többszörösen íves ablakdíszítésnél a hajlítható stukkóelemek rendelési mennyiségének megállapítása nem olyan egyszerű, de erre is van megoldás:

Készítsen egy vázlatot ablakáról és jegyezze fel az ablak méreteit (ablakszélesség és ablakmagasság). Most rajzolja be az ablakdíszítést elképzelése szerint. Mivel kezdetben az egész ablakot felrajzolta, meg tudja most becsülni az ablakdísz arányait és könnyen el tudja dönteni, milyen magas és széles legyen végül a díszítés. Jegyezze fel a rajzra az ablakdísz méreteit: magasságot, hosszúságot.

Ha Ön először rendel íves ablak- vagy ajtókeretstukkót, ajánljuk Önnek, hogy 1 vagy 2 stukkóval többet rendeljen – ezt vevőszolgálati tapasztalatunk mutatja.

Amennyiben Ön egy belső és külső ívre hajlítható ablakdíszítés mellett dönt, akkor 2 hajlítható stukkóprofilra van szüksége: egy belső ívre hajlíthatóra és egy külső ívre hajlítható stukkóra. Ez azt jelenti, hogy 2 m belső ívre hajlítható elemet és 2 m külső ívre hajlítható díszlécet kellene rendelnie a példában szereplő 1 m széles ablakhoz.

Félköríves díszítés

 

Homlokzatdekoráció íves ablakformákhoz kültéri stukkóval

A homlokzati dekoráció íves ajtókereteknél vagy kerek ablakoknál is könnyedén megvalósítható hajlítható díszléceinkkel. De akár egy párkányt is szépen és egyszerűen díszíthetünk hajlítható stukkóelemekkel. Sőt, ablak feletti részeket is dekorálhat hajlítható homlokzati profilokkal.

Íves megoldások, homlokzat stukkó segítségével

Hajlítható díszléceink alkalmasak a homlokzaton belső íves, külső íves és félköríves formák megvalósítására – ablakdíszként, íves, hullámos párkányokhoz vagy homlokzati dekorációhoz ablak nélküli házhomlokzat felületére. Válasszon kínálatunkból hajlítható díszléceink közül.

Hajlítható homlokzati díszléceink segítségével az íves ablak- és ajtóformák díszítése nagyon egyszerű. Szériakínálatunkban különböző mintájú és méretű, irdalt kültéri stukkókat talál. Minden hajlítható stukkóprofilnál talál ahhoz illő kiegészítőelemeket. Kérem, nézzen körül, hiszen hajlítható stukkódíszeink segítségével és kiegészítő homlokzati elemekkel jóval egyszerűbben és gyorsabban fejezheti be kreatív homlokzatdíszítését és valósíthatja meg merész homlokzati ötleteit! Először próbálja ki a háza hátsó részén és mivel biztosan tetszeni fog Önnek, hamarosan a ház frontját is magabiztosan meri majd díszíteni.


Hajlítható díszléc beépítési útmutatója

Ebben a videóban a hajlítható díszléceinkkel ismerkedhet meg. Ezeket a stukkó léceket boltíves ajtó-ablak körüli szép keretek, körablakok, íves párkányok díszítéséhez fejlesztettük ki. A videóban végigkalauzoljuk Önt az ívre hajlítható díszlécek világában. Megismerkedhet a termékek funkcióival, felhasználási lehetőségeivel, emellett megmutatjuk Önnek, hogyan kombinálhatja a díszléceket további termékeinkkel.

 

A videó második részében pedig megmutatjuk Önnek, hogyan tudja beépíteni termékeinket. A beépítést a legnépszerűbb hajlítható díszlécünkkel, a Budapest 108-as homlokzati díszléccel mutatjuk be. Nézze végig videónkat és győzödjön meg Ön is róla, hogy nem csupán egy igazán impozáns díszítési lehetőséget kínálunk Önnek, hanem egy alaposan megtervezett és végiggondolt terméket, amivel a kivitelezés gyerekjáték lesz!

1. lépés a beépítés előtt

Az íves díszlécek beépítéséhez elsőként óvatosan bontsa ki a csomagolásból a megrendelt díszléceket! Kérem figyeljen arra, hogy NE húzza vagy tolja ki a kartonból az ívre hajlítható díszlécet, mert könnyen eltörhet! Vágja el a csomagolás ragasztószalagját és fejtse le óvatosan a védőborítást a díszlécről.

 

Kicsomagolás, a díszléc csomagolásának felbontása

 

 

Kicsomagolás, a díszléc csomagolásának eltávolítása

 

Beépítés előtt hajlítsa meg a díszlécet egy munkaasztalon úgy, hogy a stukkót két kézben fogja és hajlítás közben nyomja össze a hajlítandó stukkószakaszt.

 

Beépítés előtt hajlítsuk meg a díszlécet

 

 

Hajlítás, két oldalról nyomva hajlítsuk meg

 

 

Hajlítás, hogy beépítés közben ne törjön a léc

 

2. lépés a beépítés előkészítése

Jelölje fel a hajlítandó léc beépítésének kezdő- és végpontját.

 

Az íves rész jelölése

 

 

Az íves rész jelölése derékszöggel

 

Egy hajlítható XPS lapra nyomjon meleg ragasztót, ezt helyezze be a kávába. (A hajlítható XPS lap webáruházunkban a hajlítható díszléccel és kiegészítőelemeivel együtt megrendelhető.) A hajlítható XPS lap száradásig helyén tartja a hajlítható díszlécet.

 

A hajlítható XPS lap ragasztása

 

 

A hajlítható XPS segéd lap felhelyezése

 

 

A hajlítható XPS segéd lap felragasztása

 

Tartsa a hajlítható díszlécet a helyére, jelölje fel a léc szélességét.

 

Az ívre hajlítható díszléc oda próbálása

 

 

Az ívre hajlítható díszléc helyének kijelölése

 

 

Az ívre hajlítható díszléc jelölése

 

3. lépés ragasztás

Keverjen csomómentes, tejföl sűrűségű polisztirol lapragasztót.

 

Csemperagasztó

 

 

Csempe ragasztó hígítása

 

 

A csempe ragasztó keverése

 

 

Tejföl sűrűség

 

Kenje az elkészített masszát a díszléc helyére, a homlokzaton kijelölt területre. A felkent polisztirol lapragasztón húzzon végig egy fogazott glettvasat, ezzel megfelelő ragasztófelületet biztosít a díszléc számára.

 

A csempe ragasztó felvitele

 

 

Csempe ragasztó az előre kijelölt felületén

 

 

Csempe ragasztó simítása

 

 

Fogazott glettvas

 

Hajlítsa meg és tegye a stukkó díszlécet a helyére, majd egyenletesen nyomja a felkent ragasztóba. A léc külső ívén támassza meg az ívre hajlítható stukkót szegekkel, melyet a ragasztó megkötése után természetesen eltávolíthat.

 

Az ívre hajlítható díszléc ragasztása

 

 

Szegekkel stabilizáljuk a díszlécet

 

 

Szegekkel stabilizáljuk a díszlécet

 

 

Szegekkel stabilizáljuk a díszlécet

 

Amennyiben szükséges, egy másik ívre hajlítható díszléccel folytassa a ragasztást, hogy az teljesen végigérjen az íven, a további részt vágja le egy szikével.

 

A díszléc toldása ha szükséges

 

 

A díszléc méretre vágása

 

A léc mellett kinyomódott ragasztót egy spakli segítségével távolítsa el, mielőtt a ragasztó megkötne. Hagyja a ragasztót egy napig száradni.

 

A felesleges csemperagasztó eltávolítása

 

 

A kialakult íves díszléc

 

4. lépés az ívre hajlítható léc felületének kezelése

A következő napon eltávolíthatja a szegeket és az XPS lapot. Keverjen ismét polisztirol lapragasztót csomómentesre és tejföl sűrűségűre.

 

A hajlítahtó XPS lap eltávolítása

 

 

A hajlítható XPS lap eltávolítása

 

 

A tartó szegek eltávolítása

 

A bekevert ragasztót egy lapos ecset segítségével kenje a felragasztott íves stukkó teljes felületére. A profilsimítóval simítsa el a felkent lapragasztót.

 

Tejföl sűrűségű csempe ragasztó felhordása a díszlécre

 

 

Tejföl sűrűségű csempe ragasztó felhordása a díszlécre

 

 

Tejföl sűrűségű csempe ragasztó felhordása a díszlécre

 

 

Tejföl sűrűségű csempe ragasztó felhordása a díszlécre

 

 

Tejföl sűrűségű csempe ragasztó felhordása a díszlécre

 

 

A profil simító használata

 

 

A profil simító használata

 

 

A felesleg eltávolítása

 

Ha szükséges, ismételje meg a polisztirol lapragasztó felkenésének műveletét! Várja meg, hogy az előző felkent réteg megszáradjon, majd a bekevert ragasztót lapos ecset segítségével vigye fel a felragasztott íves díszlécre. A profilsimítóval simítsa el a felkent lapragasztót.

 

Második réteg felhordása, ha szükséges

 

 

Profil simító használata a második rétegen

 

5. lépés ablakkeretezés

Önnek több lehetősége van az íves ajtó- és ablakdíszítés folytatására: használhat keretezéshez, az íves profillal megegyező mintázatú és méretű kérgesített díszlécet ...

 

Keretezés az ívre hajlítható díszléccel azonos profillal

 

 

Keretezés az ívre hajlítható díszléccel azonos profillal

 

... vagy hajlítható díszléc végeihez beépíthet az íves díszléccel méretben és mintában megegyező kombi végelemeket és homlokzati profilokat is. Mi a továbbiakban ennek a beépítését mutatjuk be.

5.1. lépés kombi végelem ragasztása

A kéregbevonattal ellátott kombi végelemek beépítéséhez nyomjon Soudal ragasztóhabot a stukkóelem ragasztási felületére.

 

Kombi végelemek

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

A Soudal tisztítóspray használata megakadályozza a ragasztóhab kivezetőnyílásának beszáradását.

 

Soudal pisztoly tisztító

 

 

Soudal pisztoly tisztító használt közben

 

3-5 perc múlva a sarokelemet nyomja a kijelölt helyre, majd ellenőrizze az illesztés pontosságát. Az elemek között tartson 5-8 mm toldási hézagot. Ez a hézag a ragasztó helye, mely a stukkóelemek stabil összeragasztását biztosítja.

 

A ragasztóhab megbőrösödött

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

 

Kombi végelemek ragasztása

 

5.2. lépés a keretezőprofil méretre vágása

Mérje le a távolságot az ablakpárkány és a kombi végelemek között. A keretezőprofilon jelölősablon segítségével rajzolja be a vágás vonalát, majd vágja a díszlécet méretre sarokcsiszolóba helyezett gyémántvágó koronggal. Ezután csiszolja meg a vágási felületet csiszolópapírral.

 

Keretező profil méretének jelölése jelölő sablonnal

 

 

Kerető profil méretének jelölése jelölő sablonnal

 

 

Keretező profil méretének jelölése jelölő sablonnal

 

 

A keretező profil méretre vágása

 

 

A keretező profil méretre vágása

 

 

A keretező profil méretre vágása

 

 

 

5.3. lépés a keretezőprofil ragasztása

Nyomjon Soudal ragasztóhabot a stukkóprofil hátoldalára.

 

A keretező profil ragasztása

 

 

A keretező profil ragasztása

 

 

A keretező profil ragasztása

 

 

A keretező profil ragasztása

 

 

A keretező profil ragasztása

 

Használjon Soudal tisztítósprayt a ragasztóflakon tisztításához.

 

Soudal pisztoly tisztító

 

 

Soudal pisztoly tisztító

 

Várjon 3-5 percet a ragasztóhab felvitele után, majd illessze a helyére a keretezőléceket.

 

A keretező profil ragasztása

 

 

A keretező profil ragasztása

 

A felragasztott stukkóelemek összeragasztásához is a Soudal ragasztóhabot használja.

 

Az illesztések kitöltése

 

 

Az illesztések kitöltése

 

5.4. lépés az illesztések eldolgozása

3 óra száradási idő múlva a megkeményedett felesleges ragasztóhabot vágja le egy éles szikével. Csiszolópapírral készítsen 3 mm mély hornyot a toldási hézagokba.

 

Az illestésekből kitüremkedő ragasztóhab eltávolítása

 

 

Horgony csiszolása

 

 

Horgony csiszolása

 

Az illesztési hézagokat a kérgesítéshez is használt kéreganyaggal tüntetheti el. A kéreganyagból kis mennyiséget hígítson fel vízzel egy tálkában.

 

Kéreganyag higítása

 

 

Kéreganyag higítása

 

 

Kéreganyag higítása

 

 

Kéreganyag higítása

 

 

Kéreganyag higítása

 

A masszát egy ecset segítségével alaposan kenje bele a toldási hézagokba. A hígított kéreganyag megköti a csiszolásnál keletkezett port és jó tapadási felületet biztosít a kéreganyagnak. A felesleget törölje le egy szivaccsal, mielőtt megkötne.

 

Kéreganyag felhordása ecsettel

 

 

Kéreganyag felhordása ecsettel

 

 

Kéreganyag felhordása ecsettel

 

 

A felesleg eltávolítása

 

Várjon 4-5 órát a száradásra, majd eltüntetheti a toldási hézagokat. Ehhez használjon hígítás nélküli kéreganyagot. Spaklival vigye fel a kéreganyagot, a felesleget törölje le egy szivaccsal.

 

A kéreganyag felhorása spaklival

 

 

A kéreganyag felhorása spaklival

 

 

A kéreganyag felhordása spaklival

 

 

A kéreganyag felhordása spaklival

 

 

A felesleg elávolítása

 

6. lépés a stukkóprofilok tömítése

Ragasszon maszkolószalagot a kérgesített stukkóelemek homlokzat felőli oldalára és az ablakpárkányra a díszléc végéhez.

 

Maszkolás

 

 

Maszkolás

 

 

Maszkolás

 

 

Maszkolás

 

Vízzáró tömítőanyaggal zárja le a homlokzathoz és az ablakpárkányhoz a keretező stukkóprofilt.

 

Mester essőálló tömítő anyag

 

 

A tömítőanyag használata

 

 

A tömítőanyag használata

 

 

A tömítőanyag használata

 

 

A tömítőanyag használata

 

A felesleges tömítőanyagot ujjbeggyel távolítsa el. Húzza le a maszkolószalagot. A vízzáró tömítő száradására várjon 24 órát.

 

A felesleges tomítőanayag újbeggyel való eltávolítása

 

 

A felesleges tömítőanyag újbeggyel való eltávolítása

 

 

A felesleges tömítőanyag újbeggyel való eltávlítása

 

 

A maszkoló szalag eltávolítása

 

7. lépés festés

Takarófóliával és maszkolószalaggal takarja le az ablakpárkányt és az ablaktokot.

 

Festés előtti előkészítés

 

 

Festés előtti előkészítés

 

Csiszolja meg a már beépített, hajlítható stukkó és a toldási hézagok felületét csiszolópapírral. Portalanítsa le a stukkóelemeket egy száraz ecsettel, majd fesse le a stukkódíszítést.

 

Festés előtti csiszolás

 

 

Festés előtti csiszolás

 

 

Festés előtti csiszolás

 

 

Festés előtti portalanítás

 

A festéshez NE használjon alapozót! A stukkólécet és a stukkódíszeket vízbázisú homlokzatfestékkel kenje.

 

Festés

 

 

Festés

 

 

Festés

 

 

Festés

 

Kész az egyedi ajtó- és ablakdíszítés hajlítható díszléc és kiegészítőelemei segítségével!

 

Íves homlokzatdíszítés kombi végelemekkel, keretező profilokka és komplett aluminium ablakpárkánnnyal

 

 

Íves homlokzatdíszítés kombi végelemekkel, keretező profilokka és komplett aluminium ablakpárkánnnyal

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket