Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és LED szalag használatával

Direkt fényforrás és indirekt világítás, LED stukkó használatával

Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és LED szalag használatával

 

 

A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi profiljaink lehetővé teszik a LED szalagok beépítését az indirekt világításhoz a lámpa oldalsó díszlécébe, valamint a LED izzók beszerelését a direkt világítás létrehozásához a stukkó alsó részébe.

Egy díszléc a LED világítás mindkét variációjának megvalósításához – direkt és indirekt világítás egyben. Különböző kiegészítőelemek, melyeket az adott termékoldalakon talál, segítenek Önnek egy egyedi mennyezeti LED világítás létrehozásában.

Beépítési tippeket és további információkat a kombi stukkókról, valamint a direkt és indirekt világításról a terméktáblázat alatt talál.

36 Items

per page
Set Descending Direction

36 Items

per page
Set Descending Direction

LED-es stukkó direkt és indirekt világítás kialakításához

Világítás ötletei egyedi megvalósítása még soha nem volt ilyen egyszerű és kedvező árú, mint LED szalagokkal, LED izzókkal, színes RGB szalagokkal és díszlécekkel. Merítsen ötleteket sokszínű és egyedi ajánlatainkból és ismerkedjen meg az energiatakarékos LED-ek világával!

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

LED-es stukkó konyhai világítás, fürdőszoba világítás vagy nappali indirekt világítás megvalósításához

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

LED stukkó használatának előnyei – kombi stukkóprofil a direkt és indirekt világításhoz: LED izzók és LED szalagok

Direkt és indirekt világítás polisztirol stukkóba építve

 

Stukkó díszléc direkt és indirekt világítással

 

Polisztirol stukkó direkt és indirekt világítással

 

1. funkció: 2 az 1-ben direkt és indirekt világítás egy komplett rendszerben!

A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas LED fényforrások és stukkók nem csak egyszerű díszlécek. Egy komplett rendszert kínálunk Önnek. A LED izzók és díszlécek mellett a direkt és indirekt világítás kialakításához a stukkóprofilokhoz kiegészítőelemeket is kínálunk, mint pl. belső és külső sarokelemeket, csatlakozóelemeket. A kiegészítőelemeket mindig az adott díszléc termékoldalán találja. A LED-es stukkó beépítéséhez szükséges anyagokat, mint pl. ragasztó, spakli ugyancsak megtalálja kínálatunkban!

2 az 1-ben azt jelenti, hogy a LED stukkó használatával a direkt világításhoz LED izzókat, az indirekt világításhoz LED szalagokat építhet be. A díszléc alsó oldalába LED izzókat, a mintás részébe LED szalagot ragaszthat. Nem kell többé eldöntenie, hogy egy esztétikus hangulatvilágítást vagy irányított fényt szeretne kiépíteni.

2. Design: Alakítsa ki egyedien otthonát vagy irodáját!

Kínálatunkban összesen 18 LED-es stukkó közül választhat. A termékek képein is láthatja, két különböző kivitel közül választhat: egyoldalas és kétoldalas LED stukkót gyártunk.

Egyoldalas és kétoldalas LED stukkóinkat 3 különböző mintával kínáljuk 3 különböző szélességben. A „LED világítás LED izzóval és LED szalaggal” című leírásban további információkat és képeket talál a különböző LED díszlécekről.

3. Áramspórolás a környezetvédelem jegyében: Spóroljon áramköltségén és figyeljen környezetére!

LED-es stukkóinkba a direkt és indirekt világítás kialakításához LED izzókat és LED szalagokat egyszerűen beépíthet. Míg a halogén- és energiatakarékos lámpák a szakértők véleménye alapján csak átmeneti megoldások voltak, a LED lámpák a jövő technológiája. A LED izzók és LED szalagok 30.000-50.000 óra élettartamukkal hosszú távú megoldást jelentenek a direkt és indirekt világítás kialakítása során.

A LED izzók és LED szalagok lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, mint a halogén izzók. LED izzóink 5 W-ot fogyasztanak és fényerejük 400 Lumen. Ez egy 40 W teljesítményű halogénlámpának felel meg. Bámulatos, ugye? Tudta, hogy a LED-eket közlekedési lámpákban és zseblámpákban is használják? Ami még fontosabb: LED izzók és LED szalagok beépítésével Ön energiaköltséget spórolhat! Rendeljen direkt és indirekt világításához LED izzókat és LED szalagokat, építse be LED-es stukkójába!

4. Spóroljon beépítési költséget: stukkó LED világítás beszerelése saját kezűleg

A LED izzók és LED szalagok beépítésével tehát áramköltségén spórolhat. Milyen költségek merülnek még fel? A magas beépítési költségek... De nem a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas LED stukkóinkkal! Az új LED-es stukkókat XPS alapanyagból gyártjuk, melyeket Ön is beépíthet!

Stukkó LED világítás beépítése saját kezűleg? Nem hiszi, hogy el tudja végezni? Kérem tekintse meg szerelési videónkat!

 

Indirekt világítás beépítési költségek? Saját kezű kialakítással sokat spórolhat

A díszléc egy kedvező alternatívája a direkt és indirekt világításnak. Amennyiben LED világítását gipszkarton lapokba vagy gipszstukkóba építené be, magas anyagköltséggel kellene számolnia. További hátránya, hogy a LED szalagot nem tudja egyedül beépíteni, tehát szakember munkájáért kellene fizetnie.

Stukkó LED világításaink lehetővé teszik az alacsony beruházási költségeket. A stukkó24.hu oldalon a LED-es stukkókat direktbe a gyártótól rendelheti meg. Így biztosítunk Önnek kiváló minőséget és árengedményt is.

Díszléc LED világításhoz

Most röviden elmesélem direkt és indirekt világítás kialakításához használt LED stukkóink történetét és fejlődését:

Évek óta kínáltunk indirekt világításhoz használt profilokat. Egyre gyakrabban kaptunk hotelektől és éttermektől egyedi megrendeléseket világítás gyártásához. Az ügyfelek egyértelmű elképzeléseiket közölték velünk:

 • a polisztirol stukkó LED világításhoz legyen elegáns és modern egyszerre és mindenekelőtt dekoratív

 • a díszlécbe LED izzókat lehessen beépíteni

 • a hangulatvilágítás LED szalaggal legyen kialakítva

 • a stukkó LED világítás beépítésére legyen alkalmas

Sok étteremnek van szüksége nyitott konyhája miatt kombimegoldásra – direkt és indirekt LED konyhavilágításra egy stukkóban. Miért? Egyszerű: A szakácsnak és kollégáinak világos, irányított fényre van szükségük. További hangulatfény legyen beépíthető az indirekt világítás mellé, hiszen a konyha nyitott. A vendégek belátják az egész konyhát, így a LED-es konyhai világítást is. Funkció és design egyesül az egyedülálló LED konyhai világításban.

Ugyanezzel a problémával fordultak hozzánk különböző hotelek előtereik díszítése során. A dolgozóknak a recepción LED izzós direkt világításra van szükségük, de a LED szalag kellemes fényét is elvárásként tüntették fel.

Stukkó LED világításhoz nappaliba, konyhába? Itt mindent megtalál erről!

A hotelek és éttermek megbízásait a direkt és indirekt világítás kialakításához LED izzókkal és LED szalagokkal mindig nagy örömmel fogadtuk és sikeresen teljesítettük. Ezután egyre több megkeresés érkezett magánszemélyek részéről, akik egy dekoratív és energiatakarékos LED konyhai vagy nappali világítás kialakítását tervezték. Ezeket a felkéréseket is szívesen fogadtuk és teljesítettük, hiszen mottónk: Mindenki megérdemel egy kis luxust saját otthonában!

A LED világításnak nem kell egy vagyonba kerülnie! LED-es stukkók teljesen új termékcsaládját fejlesztettük ki! Mindegy, hogy egy LED konyhai világítást vagy egy indirekt nappali világítást keres, a fenti LED stukkók közül választhat. A díszléceknek köszönhetően nappalijában LED szalagokat és LED izzókat használhat egyszerre, egy kellemes olvasósarkot alakíthat ki, íróasztalát és egy képet is megvilágíthat.

Kombi világítás direkt és indirekt LED világítás stukkó díszlécbe építve

 

Kombi világítás direkt és indirekt LED világítás díszlécben

 

Díszléc LED világításhoz konyhába és fürdőszobába

LED konyhai világítás

A konyhában különösen fontos a konyhapult feletti világos, irányított fény. Emellett fontos, hogy a konyhai tevékenység közben jól érezzük magunkat, hiszen gyakran hosszabb időt töltünk ott. Ráadásul vendégeit is elkápráztathatja ezzel az egyedülálló LED konyhai világítással.

Csábítóan hangzik? Állítsa össze egyedi LED konyhai világítását! Hogyan? Egyszerű: Válasszon ki egy direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi díszlécet és rendeljen hozzá kiegészítőelemeket (pl. sarokelemeket), melyek megkönnyítik munkáját. A LED izzókat a stukkó alsó részébe, a LED szalagokat a díszlécbe építheti be. A LED konyhai világításhoz szükséges LED izzókat és LED szalagokat ugyancsak webáruházunkban találja a LED shop menüpont alatt.

Fürdőszoba világítás – LED szalaggal és díszléccel

A fürdőszoba világítás is pontos tervezést igényel. Sokan akkor veszik észre, hogy a világítás jól működik, de nem lett hangulatos, amikor már kész van. Ezért kérjük, tervezésnél figyeljen szokásaira, kívánságaira és ne csak az alapvető funkciókra gondoljon:

 • A fürdőszoba világításának elegendő irányított fényt kell szolgáltatnia, hogy a nap jól kezdődjön. Mindegy, hogy borotválkozáshoz vagy sminkeléshez, arcának jól megvilágítottnak kell lennie! Ezért érdemes már a fürdőszoba világítás tervezésénél a LED izzóra és a billenthető lámpakeretre gondolni. Így tudja a LED izzókat személyes igényeinek megfelelően beállítani. A LED izzókat egyszerűen be tudja építeni a fent felsorolt LED-es stukkókba.

 • A fürdőszoba világításának mindemellett energiatakarékosnak kell lennie. Kínálatunkban fellelhető LED izzók és LED szalagok kellemes, világos fényt hoznak létre és energiatakarékosak is. Ezt villanyszámláján is látni fogja, hiszen a LED izzók és LED szalagok lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak halogénlámpa elődeihez képest.

 • Kombi díszlécprofiljaink legnagyobb előnye azonban a következő: csak egy könnyen kezelhető polisztirol díszlécre van szüksége! A stukkó alsó részébe építheti a hideg fehér vagy meleg fehér LED spotokat, a díszléc mintás részébe az egyszínű vagy többszínű RGB LED szalagokat. Képzelje csak el: korán reggel, ha még nem egészen ébredt fel – egy világos, de kellemes fény ébreszti fel szunnyadó lelkét...

Mennyezeti világítás stukkó díszlécbe épített LED spotokkal és LED szalaggal

 

LED stukkó díszléc polisztirolból

 

… este, egy fárasztó nap után indirekt világítás kölcsönöz jóleső kikapcsolódást lefekvés előtt. Az RGB LED szalag színét tetszőlegesen változtathatja.

Hogyan mutatna egy hasonló világítás fürdőszobájában?

RGB LED szalagok és LED spotok mennyezeti stukkó díszlécbe építve

 

Mennyezeti stukkó díszléc polisztirolból beépített LED spotokkal és LED szlaggal

 

Melyik díszléc illik LED világításához?

A stukkó stílusa és a LED világítás

Direkt és indirekt világításhoz kialakított kombi stukkóinkat 3 különböző mintával kínáljuk. Az új kombi termékcsaládunkhoz díszléceinket használjuk az indirekt világítás beépítéséhez. A kombi díszléc cikkszáma mindig a stukkó szélességét és a mintáját jelzi. A 190+202 cikkszám azt jelenti, hogy a díszléc belső oldalán mért szélessége 190 mm (az alapterület szélessége a LED lámpák számára). A 202 azt jelzi, hogy az indirekt világítás Budapest 202 a kombi díszléc mintája.

Polisztirol stukkó kombi LED világítással

 

Kombi világítás polisztirol stukkóba építve

 

Polisztirol stukkó kombi világítással

 

Stukkó díszléc kombi LED világítással

 

Melyik LED stukkó illik a LED világításhoz?

Direkt spot és indirekt LED világítás Budapest polisztirol stukkó 190+202 PLEXI PLUS

 

190 a stukkó mélysége milliméterben. Ennél a díszlécnél tehát 190 mm áll rendelkezésére LED izzók beépítésére.

Spot lámpa és led világítás polisztirol profil Budapest 270+202 PLEXI PLUS

 

270 a stukkó mélysége milliméterben. Ennél a díszlécnél 270 mm áll rendelkezésére LED izzók beépítésére.

Spot izzó és LED rejtett világítás polisztirol profil Budapest 400+202 PLEXI PLUS

 

400 a stukkó mélysége milliméterben. Ennél a díszlécnél 400 mm áll rendelkezésére LED izzók beépítésére.

Tippek az indirekt világítás kialakítására alkalmas díszlécekhez

Polisztirol díszléc rejtett világítással – beépítés

Polisztirol díszléc rejtett világítással – beépítés

 

Ezek a díszlécek a rejtett világítás kiépítéséhez lettek kifejlesztve. A képen jól láthatók a stukkóink belsejében kialakított nútok. Egyik nútba a reflektorlécet és a LED szalagot helyezheti, a másik nútban a kábelt rejtheti el. Így nem kell azon gondolkoznia, hogyan fedi el elegánsan a vezetékeket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Stukkó LED világítással – Tápegység/Trafó beépítése

Stukkó LED világítással – Tápegység/Trafó beépítése

 

A tápegység árammal való ellátásához egy további kábelre van szükség. Ezt a kábelt a LED-es stukkó hátsó részénél rejtheti el. A kábelt rögzítse egy ragasztópisztoly segítségével a fal és a mennyezet találkozásánál a sarokban. Ezután építse be a díszlécet polisztirolragasztó segítségével. Így a vezeték láthatatlan lesz és zavaró kábelek nélkül élvezheti a pompás és hangulatos LED világítást.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Díszléc beépítése LED világítással

 

A videóban jól látható, hogy a kombi stukkó profil belsejébe a vezeték mellett a tápegységet, a vezérlőt és a jelerősítőt is elrejtheti. A direkt és indirekt világítás kombi profiljába LED szalag és LED spot is beépíthető. Amennyiben csak rejtett világítást épít be, a kombi profilt használhatja a kábelek elrejtésére.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A díszléc ragasztása

Polisztirol stukkó díszléc beépítés tippek

 

A videóban a LED stukkó rögzítéséhez a polisztirolragasztó mellett melegragasztót is használunk. A polisztirolragasztót hullámos formában kell felvinni. Ezenkívül nyomjon pontokat a melegragasztóval. Így a stukkóprofilokat nem kell alátámasztani. A melegragasztó ugyanis azonnal megköt. Mindkét ragasztó használatával a beépítés egyszerűbb és gyorsabb. Ezzel továbbá az egyenetlenségeket is kiküszöbölheti. Amennyiben alátámasztást kellene használnia, nehéz lenne továbbdolgozni, hiszen a támasztékokat kellene kerülgetni. Két ragasztó használatával azonban a LED stukkó beépítése gyors, egyszerű és tiszta.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Szellőzőrács a LED-es stukkóban

Polisztirol stukkó díszléc rejtett világítás hűtése

 

A LED-ek elenyésző hőt termelnek. Mégis javasoljuk a szellőzőráccsal ellátott kiegészítőelem beépítését, ha tápegységet vagy vezérlőt épít be rejtett világításához. Így biztosítja a szellőzést és az elektronika hosszabb élettartamát. A díszléc szellőzőráccsal ellátott kiegészítőeleméhez kínálunk végelemeket, toldóelemeket és záróelemeket.

A szellőzőráccsal ellátott kiegészítőelemeket az adott rejtett világítás stukkó termékoldalán találja.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A szellőzőrácsok hatékonysága

Szellőzőrács hatékonysága polisztirol LED stukkónál

 

Amikor a LED szalagok és LED izzók beépítéséhez a speciális stukkókat kifejlesztettük, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az elektronikai eszközöket, mint pl. tápegységet is el lehessen rejteni. Nincs mindenkinek lehetősége a szükséges kábeleket és tápegységeket egy elkülönített helyen tárolni.

Annak érdekében, hogy a kedvező árú LED világítás előnyeit Ön is élvezhesse, létrehoztuk a szellőzőráccsal ellátott díszlécet.

A nyári hőségben teszteltük egy hőmérővel a beépített szellőzőrács hatékonyságát. A mérések eredményeit a következő képgalériában állítottuk össze. Mint a képeken jól látható, a szellőzőrácsnak köszönhetően a hőmérséklet a LED világítás és így a tápegység 8 órás működési ideje alatt csak +7°C-kal emelkedett.

Ez azt jelenti, hogy a szellőzőrács a feladatát megbízhatóan elvégzi. A szellőzőrács hozzájárul ahhoz, hogy a szoba hőmérséklete a LED világítás hosszabb működésével se emelkedjen tovább. Szeretném megjegyezni, hogy a polisztirol olvadáspontja 70°C. A stukkóinkba épített szellőzőrácsnak köszönhetően a hőmérséklet meleg nyári napokon is jóval a polisztirol olvadáspontja alatt marad. Kérem tekintse meg a mérési eredmények képeit:

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Lumen átszámítása luxba – a LED világítás fényereje

A LED szalagok és LED izzók csomagolásán a teljesítmény wattban, a fényerő lumenben van megadva. A kalkulátorral lehetősége van lument luxba átszámolni. Így könnyebb lesz eldönteni, melyik LED szalagot vagy LED izzót rendelje az Ön igényeihez.

Miért kell átszámolni? Egyre gyakrabban feltüntetik a fényerőt lumenben vagy a fényerősséget luxban. Sokak számára ezek a számok azonban nem elég informatívak. Továbbá ajánlott a LED stukkó és LED világítás vásárlása előtt fényerősséget kalkulálni. Így egyszerűbben ki tudja választani, melyik és hány darab LED izzóra és LED szalagra van szüksége. Csak gondoljon arra, hol használja a LED világítást. Egy hangulatvilágításhoz elegendő 80-100 lux (lx). Olvasáshoz kb. 250-500 lx javasolt. A kor előrehaladtával sajnos romlik a látás. Érdemes tehát több LED világítást számolni. A LED szalagok szabályozhatók. Így a LED-eket hangulatnak és napszaknak megfelelően erősebbre vagy gyengébbre állíthatja.

LED világítás fényerősség mérése

Megmértük a LED-es stukkóinkba épített LED világítás fényerejét. Ebben a videóban megmutatjuk Önnek a beépített LED világítás mérési eredményeit. Méréseket végeztünk egy olvasósarokban, egy festmény és egy íróasztal felett.

Véleményünk szerint a jó nem elég jó! Teremtsen reflektorléceinkkel egy tökéletes végeredményt!

3 meggyőző érv a reflektorléc használatához:

Reflekorléc LED stukkó

 

1. dupla fényerő

A reflektorléc foncsorozott felületének köszönhetően megduplázódik a LED szalag fényereje, ezáltal alacsonyabb fogyasztás mellett hatékonyabb, erősebb fényt kapunk. A reflektorlécek pontosan beleillenek a LED-es stukkóba.

Reflekorléc fólia eltávolítása

 

LED stukkó

 

Aluminium profil LED stukkóban

 

Fényerősítő léc mint hűtőborda

 

2. A LED szalagok tökéletes hűtése a díszlécben

A felhasznált alumíniumnak köszönhetően a reflektorlécek elsőosztályú hővezető tulajdonsággal rendelkeznek, mellyel a reflektorléc garantálja a LED szalagok hűtését.

LED stukkó díszléc reflektorléccel

 

Stukkó LED díszléc reflekorléc nélkül

 

LED világítás díszléc

 

LED szalag világítás stukkó díszlécben

 

3. Esztétikai szempontok

Érdemes a LED szalagot a reflektorlécre ragasztani, hiszen ha a LED szalagot közvetlenül a stukkóba ragasztaná, a LED szalag fénye a díszlécet átvilágítaná, ezzel a fénykibocsátás korlátozódna, valamint a stukkó formája optikailag eltűnne.

Stukkó LED díszléc reflektorléc nélkül

 

LED stukkó polisztirol díszléc reflektorléccel

 

Polisztirol stukkó LED világítással reflekorléccel

 

Segítség a LED szalag kiválasztásához

LED shopunkban különböző LED szalagokat kínálunk. Kérem először döntse el, hogy egyszínű vagy többszínű LED szalagot szeretne:

Az egyszínű LED szalagokat 2 színárnyalattal kínáljuk: a meleg fehér LED szalagokat (3000 K alatt) általában magánszemélyek otthonában építik be, hiszen ez a fény kellemes hangulatot teremt és biztonságérzetet nyújt. A hideg fehér LED szalagokat (5300 K felett) többnyire irodákban, praxisokban vagy lakásokban használják, melyek a modern, minimalista stílus jegyeit képviselik, hisz a LED szalag napfényhez hasonló fényt bocsát ki. A színes RGB LED szalagokat olyan helyre érdemes beépíteni, ahol a különböző fényeknek a hangulatot pozitívan kell befolyásolniuk. Pl. élénkítő színek, mint zöld és kék vagy nyugtató színek, mint piros, lila és narancssárga.

A LED szalag színhőmérsékletének tesztelése beépítés előtt

Kérem minden LED szalagot teszteljen beépítés előtt – párhuzamosan is! - egy sötét környezetben, ahol a beépítés előtt ellenőrizheti, hogy minden LED szalag ugyanolyan színnel rendelkezik-e! A teszt elvégzése az RGB szalagoknál és az egyszínű LED szalagoknál is szükséges!

A LED-ek gyártástechnológiája miatt kisebb színkülönbségek fordulhatnak elő. Tesztelje ezért a LED szalagokat beépítés előtt, mielőtt a LED szalagokat elvágja vagy a hátoldaláról a fóliát eltávolítja!

LED szalag beépítése

 

Kérem figyeljen arra, hogy a fólia eltávolítása vagy a LED szalag elvágása után reklamációt nem tudunk elfogadni és a LED szalagot már nem tudjuk kicserélni!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A LED szalag hosszát Ön választhatja meg. A LED szalagok egybefüggő maximális mérete 5 méter. Amennyiben Önnek több, mint 5 méter hosszú szalagra van szüksége, legalább KÉT szalagot küldünk, melyek mérete 1-5 m lehet. Tegyük fel, hogy 6 méter LED szalagot rendel, akkor vagy 1 m + 5 m vagy 2 m + 4 m vagy 3 m + 3 m-t küldünk. Kérem figyeljen a LED szalag rendelésénél a gyors csatlakozók és sarokelemek mennyiségére is. Természetesen rendelése csomagolásakor ügyelünk arra, hogy valamennyi LED szalag azonos gyártásból származzon.

A LED világítást beépítéskor 5 cm-enként a kijelölt helyen méretre vághatja, így a LED szalagot a helyiség adottságaira szabva építheti be.

Kérem figyeljen arra, hogy max. 5 m hosszú LED szalagokat csatlakoztathat soros kapcsolással dimmerhez. Ez is egy ok arra, miért csak 5 m LED szalag található egy csomagolásban. 5 méternél hosszabb LED szalag esetén feltétlenül párhuzamos kapcsolás szükséges, hogy elkerülje a teljesítmény- és fényveszteséget. A LED szalagok és az elektronika élettartama is csökkenne – ezzel együtt öröme a LED világításban is. Ha Ön tehát összesen 20 m LED szalagot rendel, 4 csomag LED szalagot küldünk Önnek egyenként 5 m-es kiszerelésben, melyeket párhuzamos kapcsolással kell beszerelni.

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mire van szükségem az indirekt világítás megvalósításához?

A LED világítás kialakításához szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 250 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Direkt világítás LED izzókkal a LED shopból

LED-es stukkóink mellett a LED világítás megvalósításához LED shopunkban különböző LED izzókat is talál: meleg fehér és hideg fehér LED izzókat kínálunk. A komplett LED világításhoz szükség van keretre és kerámia foglalatra. Fix és billenthető kereteket is rendelhet nálunk. Ezeket a termékeket is webáruházunkban találja a LED shop kategóriában.

Megnézem a LED ízzókat >>>

Indirekt világítás LED szalaggal LED shopunkból

Az indirekt LED világítást különböző LED szalagokkal alakíthatja ki. LED shopunkban megtalálja az SMD 5050 LED szalagot és az SMD 3528 LED szalagot. Az 5050 és 3528 a LED szalag egyes LED-ek beépítési méretét jelentik. Az 5050 LED szalag tehát 5,0 x 5,0 mm nagy LED-ekkel, a 3528 LED szalag 3,5 x 2,8 mm nagyságú LED-ekkel rendelkezik. Minél nagyobbak az egyes LED-ek, annál több fényt képes a LED kibocsátani. Továbbá figyeljen a LED szalagok kiválasztásánál arra, méterenként hány LED van beépítve a LED szalagba. A LED szalagról további információkat a LED shop kategóriában talál.

Megnézem a LED szallagokat >>>

Lumen átszámítása luxba

Lumen átszámítása luxba

   

Az izzók csomagolásán a fényerő lumenben (lm) vagy a világítóerő luxban (lx) van megadva. Mit jelent a fényáram és a fényerősség? Miért kell ismernem és átszámolnom őket?

A fényerő a látható fény mennyisége, mely fényforrást ad le. A fényerősség megadja, hogy ebből a látható fényből mennyi esik egy felületre négyzetméterenként. Erre az értékre van szüksége egyéni igényeinek és személyes fényszükségletének megfelelő LED világítás összeállításához.

Mint azt Ön is tapasztalta, különböző tevékenységekhez, szituációkban és helyiségekben eltérő fényerő szükséges. Tájékozódásképpen összeállítottunk egy kisebb válogatást Önnek:

 • telihold: 1 lx

 • éjszakai utcafény: 2-30 lx

 • folyosóvilágítás: 80-100 lx

 • nappali világítása: 80-100 lx

 • íróasztal megvilágítása olvasáshoz: 250-500 lx

Kérem a LED-es stukkók és hangulatvilágítás vásárlása előtt gondolja át a helyiség adottságait és az egyes helyiségekben fennálló igényeit, vagyis: Hol és mihez milyen fényerőre van szükség? Kérem gondoljon arra is, hogy az életkor előrehaladtával látása is romlik. Ésszerű tehát kicsit erősebb LED szalag vagy néhány LED spottal többet tervezni. A LED szalag fényét napszaknak és hangulatnak megfelelően egy LED szalag dimmer segítségével világosabbra vagy gyengébbre állíthatja be.

A kalkulátorral lehetősége van fényerősséget (Lux) fényáramba (Lumen) átszámolni, melyet a LED szalag és LED spot csomagolásán és LED webáruházunkban az adott termékoldalakon olvashat. Ennek segítségével egyszerű lesz eldönteni, melyik LED szalag ideális rejtett világítása megvalósításához ill. hány LED spot szükséges direkt világítása kialakításához íróasztala vagy konyhapultja fölé.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket