Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és LED szalag használatával

LED stukkó rejtett és közvetlen LED világítás kialakításához

Direkt fényforrás és indirekt világítás, spot izzó és LED szalag használatával

 

 

Polisztirol LED stukkóink LED szalag és LED spotok beépítésével rejtett és közvetlen világítás kialakítására alkalmasak. A LED-es stukkók oldalsó díszlécébe LED szalag, alsó részébe LED spotok építhetők be.

A különböző kivitelű LED-es stukkók számos kiegészítőelemmel segítik Önt LED világítás ötletei megvalósításában. A stukkó LED világításhoz kiválóan használható, élvezze Ön is a LED stukkó és a LED világítás előnyeit!

A terméktáblázat alatt számos információt talál, melyek a LED stukkó kiválasztásában és beépítésében lesznek segítségére. Ismerje meg LED-es stukkóink komplett rendszerét és felhasználásának széleskörű lehetőségeit!

36 Items

per page
Set Descending Direction

36 Items

per page
Set Descending Direction

Kombi LED-es stukkó díszlécek direkt és indirekt világítás kialakításához

Kombi profilnak nevezzük azokat a polisztirol elemeket, melyeknek alsó része LED spot izzó, oldalsó díszléce LED szalag beépítésére alkalmasak. Ezek a LED-es stukkók azért praktikusak, mert hangulatvilágítás és közvetlen fényforrás is kialakítható egy kombi profilban, valamint olyan helyekre is beépíthető, ahol csak kevés hely áll rendelkezésre. A LED stukkóba épített LED izzók és LED szalagok fényigénytől függően egyszerre és külön-külön is bekapcsolhatók. A LED-es stukkó praktikus kiegészítőelemei lehetővé teszik, hogy közvetlen és rejtett világítását otthonában tetszőleges kialakítással és hosszúságban építhesse ki.

 

Kombi stukkó díszlécek direkt- és indirekt világítás kialakításához

 

Nagyon sok esetben nem csak hasznos, de elengedhetetlen a közvetlen és rejtett világítás együttes használata. Erre nagyszerű példa a kombi profilok szériatermékként történő bevezetése, melyet hotelek és éttermek egyedi ajánlatkérése inspirált. A vendéglátó egységek a LED világítás mellett elegáns, modern és dekoratív díszítést terveztek a különböző helyiségekbe. Elképzeléseiket világosan felvázolták részünkre, miszerint a díszlécbe LED izzókat lehessen beépíteni, a hangulatvilágítás LED szalaggal legyen kialakítva, illetve a stukkó LED világítás beépítésére legyen alkalmas. Miért volt erre szükség? Az éttermek nyitott konyhájában dolgozóknak világos, irányított fényre volt szükségük, emellett a design miatt a hangulatvilágítás is fontos volt. Hasonló igény merült fel a hotelek előtereinek díszítése során: a dolgozóknak a recepción LED izzós direkt világításra volt szükségük, ugyanakkor a LED szalag fénye kellemes légkört teremtett a vendégek számára.


A LED-es stukkók beépítésének lépései

Az idő pénz! Spórolj idejével és nézze meg az alábbi 3 videót! 5 percnyi videóanyagunkból mindent megtudhat a LED szpotok és szalagok beépítésére alkalmas kombi díszlécek előnyeiről és felhasználási lehetőségeiről. Szánjon idejéből néhány percet a videókra, hiszen olyan tudásanyagra tehet szert, melyek nagyban megkönnyítik majd otthona LED világításának megtervezését stukkóink segítségével. Higgye el, a befektetett idő sokszorosan megtérül majd a kivitelezésénél! A LED-es stukkók beépítésének lépéseiről a videók alatt olvashat részletesen.

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 1. A LED stukkó beépítése előtt győződjön meg arról, hogy a fal és mennyezet felülete zsír- és pormentes. Készítse elő a szükséges polisztirol elemeket, valamint a beépítéshez szükséges kellékeket és rezsianyagokat! Meleg ragasztó segítségével ragassza az oldalfal és a mennyezet találkozásához a kábeleket, melyek az elektronikai kellékek áramellátásához szükségesek.

 2. A csatlakozóelemeket ragassza fel polisztirol ragasztóval a kombi profilok belső oldalára kb. 30 cm-es távolságban és az egyes stukkó elemek találkozásához.

 3. A száradás ideje alatt ragassza fel a sarokeleme(ke)t és/vagy a végelemeket: nyomjon a ragasztási felületekre elegendő polisztirolragasztót, majd nyomja a polisztirol elemeket a kijelölt helyre.

 4. Ezután ragassza fel a többi stukkóelemet is. A LED-es stukkó alsó részénél lévő toldási hézagokat üvegszálas hézagerősítő szalaggal erősítheti meg, a polisztirol profil mintás díszlécén a felesleges polisztirol ragasztót profilsimítóval oszlathatja el.

 5. Fúrja ki a LED szpotok helyeit a stukkó alsó részében, majd helyezze fel a LED izzó keretét. A foglalatot csatlakoztassa a kábelekhez. A LED szpotot csatlakoztassa a foglalatba.

 6. Tesztelje a LED szalagok és a LED izzók színhőmérsékletét, mielőtt végleg beépíti azokat! A LED szalag beépítéséhez szükséges kellékeket a LED stukkó belsejében rejtheti el.

A LED szalagokat és LED spotokat csak képzett szakember szerelheti be, csak így érvényesíthető a garancia!


LED-es stukkó konyhai világítás, fürdőszoba világítás vagy nappali rejtett világítás megvalósításához

A LED-es stukkóba egyszerre építhet LED szpotokat és szalagokat. E kettő fényforrás együttes használata lehetővé teszi a közvetlen és a rejtett világítás kombinációját. Amikor direkt fényre van szüksége, kapcsolja fel a LED spotokat; amikor kellemes hangulatvilágításra, akkor pedig használja a LED szalagok kellemes fényét. Ez a kombinált világítás otthona számos helyiségében használható. Legyen szó konyhai világításról vagy a nappali rejtett világítás megvalósításáról.

Kérem, nézze meg fotóinkat és gyűjtsön ötleteket saját otthona világításának megtervezéséhez és kivitelezéséhez LED-es stukkóink felhasználásával! Higgye el, nem fogja megbánni!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 


Hasznos információ

LED stukkóink komplett rendszere

Tudjuk, hogy az idő a legdrágább fizetőeszköz. Mégis kérem Önt, szánjon rá néhány percet és tekintse meg videónkat, mely bemutatja Önnek LED stukkóink teljes kínálatát! Nem fogja megbánni!

A stukkó LED világításhoz az elmúlt évek az egyik legkedveltebb kreatív eleme lett otthonunk díszítésekor. A LED világításhoz kifejlesztett stukkó számos lehetőséget kínál a fényforrások dekoratív beépítésére. Korábban ez igen körülményes és költséges volt, hiszen a mennyezeti világítás kialakításához leggyakrabban gipszkarton elemeket használtak. Mivel a LED fényforrások csupán minimális hőt termelnek, a polisztirol stukkóba is beépíthetők. Legyen szó LED szalagról vagy LED szpotról, a díszléc LED világításhoz biztosan jó választás!

Hosszú évek gyártói tapasztalatai és vásárlóink pozitív visszajelzései folyamatosan a LED stukkó továbbfejlesztésére ösztönöztek minket. Termékpalettánk átfogó rendszert nyújt Önnek ötleti megvalósításához: Nem egyetlen stukkó LED világításhoz, hanem egymással kombinálható díszlécek komplett rendszere!

Tekintse meg videónkat, melyben részletesen bemutatjuk, milyen lehetőségeket biztosít a díszléc LED világításhoz

 


L- és U-profilok közvetlen és rejtett világítás kiépítéséhez

Az L alakú LED-es stukkó a fal mentén építhető be, oldalsó díszlécébe LED szalag, 190 mm, 270 mm vagy 400 mm széles alsó részébe tetszőleges elrendezésű és számú LED spot izzó szerelhető. Az L-profilt 3 különböző mintájú díszléccel kínáljuk: Budapest 202, Debrecen 205 vagy Győr 209 rejtett világítás kialakítására használható beltéri stukkót használunk fel. Az L alakú LED-es stukkó használható például fal mellett elhelyezkedő íróasztal, pult vagy festmény megvilágítására.

 

Direkt spot és indirekt LED világítás Budapest polisztirol stukkó 190+202 PLEXI PLUS

 

 

Spot lámpa és led világítás polisztirol profil Budapest 270+202 PLEXI PLUS

 

 

Spot izzó és LED rejtett világítás polisztirol profil Budapest 400+202 PLEXI PLUS

 

 

Direkt spot és indirekt LED világítástechnika polisztirol profil Debrecen 190+205 PLEXI PLUS

 

 

Spot lámpa rejtett világítás polisztirol díszléc Debrecen 270+205 PLEXI PLUS

 

 

Debrecen spot lámpa rejtett világítás stukkó 400+205 PLEXI PLUS

 

 

Polisztirol díszléc indirekt és direkt kombinált világításhoz Győr 190+209 PLEXI PLUS

 

 

Polisztirol stukkó kombinált világítás kiépítéséhez Győr 270+209 PLEXI PLUS

 

 

Polisztirol stukkó közvetett és közvetlen világítás kiépítéséhez Győr 400+209 PLEXI PLUS

 

Az U alakú LED stukkó mindkét oldalába LED szalag helyezhető, alsó részébe, melyek 190 mm, 270 mm vagy 400 mm szélesek, LED izzó építhető. Az U-profil a mennyezethez ragasztható, mely pl. pultok megvilágítására kiválóan alkalmas. Az U-profilokat az L-profilhoz hasonlóan 3 különböző rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléc felhasználásával készítjük.

 

Budapest polisztirol díszléc LED rejtett világítás és spot lámpa kiépítéséhez 190+2x202 PLEXI PLUS

 

 

Budapest polisztirol stukkó profil spot izzó és LED szalag világítás kiépítéséhez 270+2x202 PLEXI PLUS

 

 

Direkt fény és rejtett világítás stukkó profil Budapest 400+2x202 PLEXI PLUS

 

 

Debrecen polisztirol profil direkt és indirekt világítástechnika kiépítéséhez 190+2x205 PLEXI PLUS

 

 

Debrecen polisztirol profil mennyezeti direkt és indirekt világítás kiépítéséhez 270+2x205 PLEXI PLUS

 

 

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és LED szalag indirekt világítás kiépítéséhez 400+2x205 PLEXI PLUS

 

 

Világítástechnika polisztirol díszléc Győr 190+2x209 PLEXI PLUS

 

 

Spot lámpa, LED szalag világítástechnika polisztirol stukkó Győr 270+2x209 PLEXI PLUS

 

 

Mennyezetvilágítás spot lámpa, LED szalag polisztirol stukkó használatával Győr 400+2x209 PLEXI PLUS

 

Webáruházunkban komplett rendszert kínálunk Önnek, mely azt jelenti, hogy nem csak LED világítás kialakítására alkalmas polisztirol profilokat, hanem azokhoz milliméterpontosan illeszkedő kiegészítőelemeket is gyártunk. Ilyen például a belső és külső sarokelem. A sarokelemek alsó része és díszléce méretben és formában tökéletesen megegyezik a LED stukkóval, így a helyiség sarkaiban a LED-es stukkó egyszerűen tovább vezethető.

A LED-es stukkók mindegyikéhez kínálunk jobb és bal oldali toldóelemeket, melyek a kombi profilt és a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécet köthetik össze a helyiség sarkában. A toldóelemek szellőzővel is megrendelhetők, melyek biztosítják a díszlécben a LED világításhoz szükséges készülékek szellőzését és hosszabb élettartamát.

Direkt és indirekt világítás polisztirol stukkóba építve

 

Stukkó díszléc direkt és indirekt világítással

 

A rejtett világítás kialakítására alkalmas stukkót tovább vezetheti a jobb és bal oldali végelemek segítségével a LED stukkóhoz. Ebben az esetben a díszléc mintája folytonos és egységes lesz. A végelemek szellőzővel is megrendelhetők.

Amennyiben az L alakú kombi profilt adott esetben a függönykarnis mellett indirekt világítás kialakítására alkalmas díszléccel szeretné továbbvezetni, használhatja jobb és bal oldali záróelemeinket, melyekbe szellőzőrácsot szereltünk be. A szellőzőrács biztosítja a profilban elhelyezett készülékek számára a szellőzést, hogy sokáig élvezhesse a kellemes fényt árasztó LED világítást.

LED-es stukkó előnyei

 1. Funkció: Valósítsa meg Ön is a közvetlen és rejtett világítást egyidejűleg, vagyis a 2 az 1-ben funkciót! A rejtett és közvetlen világítás kialakítására alkalmas LED stukkók ráadásul nem csak egyszerű díszlécek és profilok. A kombi világítás kialakítása érdekében komplett rendszert kínálunk Önnek: a LED-es díszlécekhez kiegészítőelemeket, mint pl. belső és külső sarokelemeket, csatlakozóelemeket is rendelhet webáruházunkban. A kiegészítőelemeket mindig az adott díszléc termékoldalán találja.

 2. Design: Az egyedi LED világítás kiépítéséhez 18 LED-es stukkó közül választhat, melyeket egyoldalas és kétoldalas kivitelben rendelhet meg. Az egyoldalas és kétoldalas LED stukkóinkat 3 különböző mintával kínáljuk 3 különböző szélességben.

 3. Használjon közvetlen fényt, ahol szükséges: a LED-es stukkó egyszerűen összeilleszthető az azonos nevű indirekt világítás kialakítására alkalmas díszlécekkel. A kombi LED stukkó a helyiség bármely részén kiépíthető, ahol a direkt világítás előnyei fontosak.

 4. Spóroljon áramot a környezetvédelem jegyében: A közvetlen és rejtett világítás kialakítására alkalmas stukkóinkba kizárólag LED szalag és LED izzó építhető be, melyek élettartama 30.000-50.000 óra, így hosszú távú megoldást jelentenek a direkt és indirekt világítás kialakítása során. A LED szalagok és LED izzók lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, mint a halogén izzók, így a modern fényforrások beépítésével Ön energiaköltséget is spórolhat!

 5. Spóroljon beépítési költséget: A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkóinkat XPS alapanyagból gyártjuk, így azok nagyon könnyűek. Súlyának és a milliméterpontosan illeszkedő elemeknek köszönhetően a beépítés egyszerűen és gyorsan, speciális szerszámok nélkül elvégezhető!


3x2 percben a díszlécek kombinációs lehetőségeiről

Az idő pénz, tartja a mondás. Rohanó világunkban mi is nap mint nap tapasztaljuk, hogy valóban az időnk a legdrágább fizetőeszköz. Kétszer is meggondoljuk, hogy mire érdemes költenünk. Mindarra, ami nekünk fontos és értékes: családunk, barátaink, otthonunk. Értékelünk mindent, amivel idővel spórolunk magunknak, szeretteinknek, mégis előrébb visz minket, hozzátesz az életünkhöz, tájékoztat, ismeretet ad. Hiszen az információ érték.

Az alábbi három rövid- csupán 2-3 perces- videóban igyekeztünk összegyűjteni Önnek a legfontosabb információkat és bemutatni stukkóléceink kombinációs lehetőségeit, hiszen nem csupán egy díszlécet, hanem egy komplett rendszert kínálunk. Az előregyártott stukkóelemek egymással kombinálhatók és számtalan lehetőséget kínálnak Önnek beltéri stukkódíszítési tervei megvalósításához.

Kérem, tekintse meg a rövid videókat és ismerje meg a polisztirol stukkó nyújtotta előnyöket és lehetőségeket!

 

 

 


LED profilok a világítás optimalizálásához

A mennyezeti LED világítást alaposan megtervezzük, a megvalósításnál mindenre részletre odafigyelünk a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében. A dekoratív LED stukkó és az energiatakarékos LED világítás azonban még nem minden, amit a csodás mennyezeti LED világításért tehetünk. Az alapot a polisztirol LED-es díszléc és a modern LED világítás képezi. Mindez bővíthető a praktikus és sokoldalúan felhasználható LED profilokkal. A következő bekezdésekben bemutatjuk Önnek a két legfontosabb LED profilt – a plexilécet és a reflektorlécet, melyek a világítás optimalizálásához feltétlenül szükségesek.

A LED-es díszléceket úgy terveztük, hogy alkalmasak legyenek reflektorléc és a plexiléc beépítésére. Ismerje meg a praktikus LED profilokat és hozza ki a maximumot rejtett világításából!

Fontos információ

Plexiléc: Por és rovarok elleni védelem LED szalaghoz

A rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléceinket 3 núttal látjuk el. A legalsó a vezeték, a középső a reflektorléc és a LED szalag számára lett kialakítva. A legfelső nútban a plexicsíkot helyezheti el, mely számos előnyt biztosít Önnek. A PLEXI PLUS profiljaink alap tartozéka ez a kiegészítő, de minden rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécbe beépíthető. A plexicsík 2 méter hosszú, 2 mm vastag és 25 mm széles, mely

LED stukkó plexi plus

 

 • megakadályozza a rovarok LED szalaghoz történő behatolását,

 • gátolja a por lerakódását a LED szalagon, így a LED szalag élettartama nő és a fényerő is teljes mértékben érvényesül,

 • víztiszta, ezért a rejtett világítás fényét maximálisan átengedi, tehát nem gátolja a fény áramlását,

 • valamint a takarítás is könnyebb és gyorsabb, ha a port egy egyenletes és vízszintes felületről kell letakarítani.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Fontos információ

Hangulatvilágítás stukkóba építhető reflektorléccel

A reflektorléc cégünk új fejlesztésű terméke. Anyagát és formáját tekintve egy L alakú alumínium léc, mely egy egyedülálló termék a rejtett LED világítás élményének maximalizálásáért. A reflektorlécet védőfólia borítja, melyet beépítés előtt el kell távolítani.

Reflekorléc fólia eltávolítása

 

Milyen előnyöket nyújt Önnek a reflektorléc?

 1. Alacsonyabb energiafelhasználás mellett a foncsorozott felületének köszönhetően dupla fényerőt ad.

 2. Alumínium anyagának köszönhetően, hűti a beépített LED szalagot.

 3. Meggátolja, hogy a LED szalag átvilágítsa a stukkót és ezzel egyidejűleg eltüntesse a stukkó mintázatát.

A LED reflektorléceket az indirekt világításhoz kifejlesztett díszléc belső oldalába rögzítheti polisztirolragasztóval. A LED szalag öntapadó hátoldalával a reflektorléchez ragasztható. Spóroljon energiaköltséget és biztosítsa a LED szalag hosszú élettartamát a reflektorléc segítségével!

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Kombi LED-es stukkó nappaliba, konyhába, fürdőszobába...

A polisztirol kombi profilok a lakás minden pontján beépíthetők, ahol közvetlen és rejtett világításra van szükség. A nappali, konyha és fürdőszoba is ezek közé sorolható.

A nappali többfunkciós helyiség, hiszen általában itt zajlik a családi élet (játék, pihenés és családi összejövetelek). A dekoratív LED-es stukkók önmagában is növelik a komfortérzetet, a kombi profilokba helyezett LED szalagok és LED izzók hasznos közvetlen és rejtett fénnyel világítják meg az adott területet.

Kombi világítás direkt és indirekt LED világítás stukkó díszlécbe építve

 

Kombi világítás direkt és indirekt LED világítás díszlécben

 

A konyhában különösen fontos a konyhapult feletti világos, irányított fény. Emellett fontos, hogy a konyhai tevékenység közben jól érezzük magunkat, hiszen gyakran hosszabb időt töltünk ott. Ráadásul vendégeit is elkápráztathatja ezzel az egyedülálló LED konyhai világítással.

Csábítóan hangzik? Állítsa össze egyedi LED konyhai világítását! Hogyan? Egyszerű: Válasszon ki egy LED világítás kiépítésére alkalmas díszlécet és rendeljen hozzá kiegészítőelemeket (pl. sarokelemeket), melyek megkönnyítik munkáját. A LED izzókat a stukkó alsó részébe, a LED szalagokat a díszlécbe építheti be. A LED konyhai világításhoz szükséges LED izzókat és LED szalagokat ugyancsak webáruházunkban találja a LED shop menüpont alatt.

Mennyezeti világítás stukkó díszlécbe épített LED spotokkal és LED szalaggal

 

LED stukkó díszléc polisztirolból

 

A fürdőszoba világítás is pontos tervezést igényel. Tervezésnél figyeljen szokásaira, kívánságaira és ne csak az alapvető funkciókra gondoljon:

 • A fürdőszoba világításának elegendő irányított fényt kell szolgáltatnia, hogy a nap jól kezdődjön. Mindegy, hogy borotválkozáshoz vagy sminkeléshez, arcának jól megvilágítottnak kell lennie! Ezért érdemes már a fürdőszoba világítás tervezésénél a LED izzóra és a billenthető lámpakeretre gondolni. Így tudja a LED izzókat személyes igényeinek megfelelően beállítani. A LED izzókat egyszerűen be tudja építeni a fent felsorolt LED-es stukkókba.

 • A fürdőszoba világításának mindemellett energiatakarékosnak kell lennie. Kínálatunkban található LED izzók és LED szalagok kellemes, világos fényt hoznak létre és energiatakarékosak is. Ezt villanyszámláján is látni fogja, hiszen a LED izzók és LED szalagok lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak halogénlámpa elődjeihez képest.

 • LED stukkóink legnagyobb előnye azonban a következő: csak egy könnyen kezelhető polisztirol díszlécre van szüksége! A stukkó alsó részébe építheti a hideg fehér vagy meleg fehér LED spotokat, a díszléc mintás részébe az egyszínű vagy többszínű RGB LED szalagokat. Képzelje csak el: korán reggel, ha még nem egészen ébredt fel – egy világos, de kellemes fény ébreszti fel szunnyadó lelkét...

… este, egy fárasztó nap után indirekt világítás kölcsönöz jóleső kikapcsolódást lefekvés előtt. Az RGB LED szalag színét tetszőlegesen változtathatja.

LED szalagok és LED szpotok

A 12 V feszültségű LED szalagok alkalmasak a kombi profil díszlécébe történő beépítésre, hiszen elenyésző hőt termelnek. A LED szalagokban méterenként 60 LED chip vagy 120 LED chip található, melyek fényereje szabályozható.

Először döntse el, hogy egyszínű vagy többszínű LED szalagot szeretne. Az egyszínű LED szalagokat 2 színárnyalattal kínáljuk: a meleg fehér LED szalagokat (3000 K alatt) általában magánszemélyek otthonában építik be, hiszen ez a fény kellemes hangulatot teremt és biztonságérzetet nyújt. A hideg fehér LED szalagokat (5300 K felett) többnyire irodákban, praxisokban vagy lakásokban használják, melyek a modern, minimalista stílus jegyeit képviselik, hisz a LED szalag napfényhez hasonló fényt bocsát ki. A színes RGB LED szalagokat olyan helyre érdemes beépíteni, ahol a különböző fényeknek a hangulatot pozitívan kell befolyásolniuk. Pl. élénkítő színek, mint zöld és kék vagy nyugtató színek, mint piros, lila és narancssárga.

 

Konyhai világítás LED-es stukkó lécekkel

 

 

LED izzók és LED szalagok mennyezeti stukkó lámpában

 

A különböző színhőmérsékletű LED szalagok használata egy lakáson belül is eltérő lehet: Azokban a helyiségekben, melyekben munkavégzés folyik, pl. iroda, hobbiszoba, konyha, ajánlott a hideg fehér LED szalag beépítése. A pihenésre használt szobákban, mint pl. hálószoba, nappali és gyerekszoba javasoljuk a meleg fehér fény használatát. A többszínű RGB LED szalagok pedig akár nappalija dísze is lehet, mely minden esemény alkalmával használható, legyen az parti, családi társasjáték vagy relaxáció.

Minden LED szalagunk dimmelhető, tehát fényereje szabályozható, ez a tulajdonság még több lehetőséget kínál Önnek: használja a maximális fényerőt egy kellemes, erőteljes hangulatvilágítás kialakításához, alacsonyabb fényerő beállítása használható akár éjszakai fényként is pl. gyerekszobában.

A LED izzók energiatakarékosak és hosszú élettartamúak, melyek meleg fehér és hideg fehér színhőmérséklettel elérhetők. A meleg fehér LED izzók használata – a LED szalagokhoz hasonlóan – olyan helyiségekben javasolt, ahol a kellemes és pihentető légkör megteremtése a cél, pl. nappali, hálószoba és gyerekszoba. A koncentrált munkavégzéshez alkalmazza a hideg fehér fényt pl. konyhában munkapult, irodában íróasztal felett. A különböző teljesítményű (5 W vagy 7,5 W) LED izzók dekoratív fix vagy billenthető keretbe szerelhetők. A LED izzók igény szerint egyszerűen más színhőmérsékletű LED izzóra cserélhetők.

Hasznos információ

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Szánjon rá néhány percet és tekintse meg a LED szalagok párhuzamos kapcsolását bemutató videónkat! Ne maradjon le a LED világítás kiépítéséhez szükséges információkról, hiszen a pontos és szakszerű tervezés a LED szalag biztonságos bekötésének és hosszantartó működésének egyik alapfeltétele!

 

 

Tudjon meg többet a reflektorléc és plexiléc előnyeiről

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mire van szükségem a rejtett világítás megvalósításához?

A LED-es stukkóhoz szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 250 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Lumen átszámítása luxba – a LED világítás fényereje

A LED szalagok és LED izzók csomagolásán a teljesítmény wattban, a fényerő lumenben van megadva. A kalkulátorral lehetősége van lument luxba átszámolni. Így könnyebb lesz eldönteni, melyik LED szalagot vagy LED izzót rendelje az Ön igényeihez.

Miért kell átszámolni? Egyre gyakrabban feltüntetik a fényerőt lumenben vagy a fényerősséget luxban. Sokak számára ezek a számok azonban nem elég informatívak. Továbbá ajánlott a LED stukkó és LED világítás vásárlása előtt fényerősséget kalkulálni. Így egyszerűbben ki tudja választani, melyik és hány darab LED izzóra és LED szalagra van szüksége. Csak gondoljon arra, hol használja a LED világítást. Egy hangulatvilágításhoz elegendő 80-100 lux (lx). Olvasáshoz kb. 250-500 lx javasolt. A kor előrehaladtával sajnos romlik a látás. Érdemes tehát több LED világítást számolni. A LED szalagok szabályozhatók. Így a LED-eket hangulatnak és napszaknak megfelelően erősebbre vagy gyengébbre állíthatja.

Lumen átszámítása luxba

   
A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket