Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez 400+2x205

A kombi világítás kialakítására alkalmas U-formájú stukkó alaplapja 40 cm széles, melynek mindkét oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A stukkó alsó részébe egy- vagy kétsorosan építhet be LED izzókat és tetszés szerint lámpakereteket, a díszléc mintás részébe LED szalagokat vagy RGB LED szalagokat. A LED reflektorléc beépítésével optimalizálhatja a rejtett világítást, hiszen amellett, hogy megduplázhatja a LED szalag fényerejét, a reflektorléc hűti a LED-eket és megakadályozza a fény polisztirolon való átjutását.

Ez a stukkóprofil 1 m hosszú – a beépítéshez méterenként 3 csatlakozó elemre van szükség (az elejére, a közepére és a végére). A terméktáblázatban szereplő stukkóelemek méretben és mintában megegyeznek.

Kérem a díszlécnél a kívánt méterszámot, a kiegészítőelemeknél a darabszámot adja meg!

In stock
SKU
400+2x205-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205

6 097 Ft

méter

Debrecen spot lámpa rejtett világítás stukkó csatlakozó elem 400+205

Cikkszám: 400+205-cse

683 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez toldó elem 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-toldo

4 512 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez toldó elem szellőzővel 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-toldo-szellozo

5 132 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez végelem 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-veg

4 390 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez végelem szellőzővel 1 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-veg-1-szellozovel

5 011 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez végelem 2 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-veg-2

4 993 Ft

db

Debrecen stukkó spot lámpa direkt világítás és Led szalag indirekt világítás kiépítéséhez végelem szellőzővel 2 400+2x205

Cikkszám: 400+2x205-veg-2-szellozo

5 612 Ft

db

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205 PLEXI PLUS

Cikkszám: 205-6146-plexi

1 838 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Rejtett világítás stukkó belső sarokelem Debrecen 205 PLEXI PLUS

Cikkszám: 205-6146-sb-plexi

2 410 Ft

db

Rejtett világítás stukkó külső sarokelem Debrecen 205 PLEXI PLUS

Cikkszám: 205-6146-sk-plexi

2 410 Ft

db

Reflektorléc alumínium L profil LED szalaghoz

Cikkszám: aluminiumprofil

1 475 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Rejtett világítás stukkó profilsimító Debrecen 205 Plexi Plus

Cikkszám: 205-6146-ps-plexi

35 Ft

db

Polisztirol stukkó ragasztó

Cikkszám: mester-diszlec-stukko-ragaszto

1 847 Ft

db

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

Cikkszám: fbs-szilikon-stukkó-ragasztó

5 837 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 894 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas Debrecen 400+2x205 díszléc

Kérem, győződjön meg róla, milyen fantasztikus lehetőséget kínálnak díszléceink. Fantáziája szárnyalni fog, ha a termékeket közelebbről megismeri. Termékeink garantálják Önnek az egyszerű és gyors beépítést, függetlenül attól, hogy LED izzókat vagy LED szalagokat szeretne. Képzelje el, milyen lehetőségek állnak rendelkezésére: Csak egyszer kell kiépíteni a világítást és a csodálatos, modern stukkóval díszített szoba mellett egy kellemes, LED szalaggal ellátott rejtett világítást és LED izzóval kialakított direkt világítást hozhat létre.

Kérem számítógépén kapcsolja be a hangot és tekintse meg videóinkat!

 

 

 

Mindegy, hogy a direkt és indirekt világítást otthonában vagy irodájában szeretné kiépíteni, termékeink garantálják a hosszú élettartamú, egyszerű és kedvező árú direkt és indirekt világítás kiépítésének alternatíváját. A LED világítás pozitív tulajdonságai, mint a hosszú élettartam, tökéletes fényerősség és alacsony áramfogyasztás az Ön és családja örömét szolgálják.

Szeretnénk a direkt és indirekt világítás, LED szalagok, LED panelek tervezésére és kiépítésére ösztönözni és természetesen egyidejűleg a LED világítás témájáról tájékoztatni.

Feltétlenül olvasson tovább, ha a LED világítás kiépítésénél nem akar hibát elkövetni. A hangulatos LED világítás kiépítése stukkóprofilokkal gyors és egyszerű. Feltéve, ha előtte alaposan végigjárja a témakört. Összeállítottuk Önnek a direkt és indirekt LED világítás tervezéséhez és kiépítéséhez szükséges legfontosabb információkat. Olvassa át az oldalt, tekintse meg a szerelési videókat és tervezze meg lépésről lépésre LED világítását.

 


Fontos információ

Rejtett világítás a Debrecen 205 stukkó és LED reflektorléc használatával

A reflektorléc cégünk új fejlesztésű terméke. Anyagát és formáját tekintve egy L-alakú alumínium léc, mely egy egyedülálló termék a rejtett LED világítás élményének maximalizálásáért. A reflektorlécet védőfólia borítja, melyet beépítés előtt el kell távolítani.

 

Milyen előnyöket nyújt Önnek?

 1. Alacsonyabb energiafelhasználás mellett a foncsorozott felületének köszönhetően dupla fényerőt ad.

 2. Alumínium anyagának köszönhetően, hűti a beépített LED szalagot.

 3. Meggátolja, hogy a LED szalag átvilágítsa a stukkót és ezzel egyidejűleg eltüntesse a stukkó mintázatát.

Stukkó LED díszléc reflektorléc nélkül

 

LED stukkó díszléc reflektorléccel

 

Reflektorléc fólia eltávolíása

 

LED világítás díszcléc

 

A reflektorlécet rögzítse polisztirolragasztóval a díszléc belső oldalába. A LED szalagok öntapadós hátoldallal rendelkeznek, így azt csak a reflektorlécre kell helyezni. Spóroljon áramköltségén és biztosítsa a LED szalag hosszú élettartamát LED reflektorléc segítségével!


Fontos információ

PLEXI PLUS díszlécek – új fejlesztés a rejtett világításhoz

Minden LED-es stukkó belső részében két nútot talál: az egyik a LED szalag és a reflektorléc, a másik az elektromos vezeték számára lett kialakítva. Most a rejtett világítás stukkókat egy plexicsíkkal bővítettük ki, mely LED szalagját védi a por és rovarok ellen! A por a LED-ek fényerejét korlátozza. Ezért kell a LED szalagot rendszeresen portalanítani. Korábban az ecsettel és porszívóval történő takarítás fárasztó és időigényes volt. Képzelje el, milyen kellemetlen lehetett – főleg allergiás ügyfeleinknek.

LED stukkó plexi plus takarítása helytelenül

 

LED stukkó plexi plus takarítása helyesen

 

Plexi léc indirekt világítás kialakításához alkalamas stukkkó díszléceben

 

Por és rovarok elleni védekezés plexiléccel a hosszú élettartamú LED szalagért

Új PLEXI PLUS díszléceinket rejtett világítás megvalósításához tehát plexiléccel kínáljuk. A plexicsík milliméterpontosan illik az arra kialakított nútba. A díszlécbe épített plexilécet könnyedén tisztíthatja egy mikroszálas törlőkendővel. Spórolja meg a LED szalag takarítás nehézségeit! A plexiléc megakadályozza továbbá a rovarok díszlécbe való bejutását is. A plexicsíkot egy védőfóliával szállítjuk a felületen keletkező esetleges karcolások elkerülése érdekében. A védőfóliát a plexicsík behelyezése előtt el kell távolítani.


Mit tudnak direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas díszléceink? Hogyan segítenek Önnek kombi profiljaink a LED világítás kialakításában?

A Budapest díszléc szerelési útmutatója a direkt és indirekt világítás megvalósításához

Épp a nappali vagy iroda világítását tervezi LED-ekkel és stukkóval? Megvalósítható a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas Budapest díszlécekkel, LED izzókkal és LED szalagokkal! A kombi stukkó alsó részébe a LED izzókat, a stukkó mintás részébe a LED szalagokat építheti be. A Budapest közvetlen és rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléc 100 cm hosszú. A rendelésnél darabszámot kell megadni.

A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi stukkók 2 funkciója

A kombi stukkó alsó részébe LED izzókat építhet be egyszerűen és gyorsan. Amennyiben a direkt világítást nem építi be, a kombi léc belsejében tápegységet, kábeleket, jelerősítőt és vezérlőt rejthet el.

LED spotok, LED panelek és LED szalagok beépítése

 

1. LED spotok, LED panelek és LED szalagok beépítése

Az energiatakarékos LED spotokat és LED paneleket keret segítségével építheti be stukkóink alsó részébe. A LED shopban a LED izzók, LED panelek és keretek mellett megtalálja a kerámia foglalatokat és a Wago vezeték összekötőt is. A képek a LED izzók egyszerű és gyors beépítését mutatják be.

A stukkó mintás részébe LED szalagokat építhet be. További információkat a LED szalag beépítéséről ezen az oldalon lent talál.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Tápegységek, jelerősítő, vezérlő elrejtése

2. Tápegységek, jelerősítő, vezérlő elrejtése

A videón látható, hogy a kábel mellett a tápegységet, vezérlőt és jelerősítőt is elrejtheti a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi stukkó belső részében. Amennyiben csak LED szalagot szeretne beépíteni, a kombi stukkót használhatja a tápegység és kábelek eltüntetésére. Az elektromos berendezések levegőzését szellőzőrács biztosítja, melyet kiegészítőelemként minden stukkóprofilhoz kínálunk.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Tippek az indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkók beépítéséhez

Polisztirol díszléc rejtett világítással – beépítés

Tippek az indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkók beépítéséhez

Ezek a díszlécek a rejtett világítás kiépítéséhez lettek kifejlesztve. A képen jól látható a stukkóink belsejében kialakított nútok. Egyik nútba a reflektorlécet és a LED szalagot helyezheti, a másik nútban a kábelt rejtheti el. Így nem kell azon gondolkodnia, hogyan takarja el a vezetékeket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Stukkó LED világítással – trafo beépítése

Stukkó LED világítással – trafo beépítése

A tápegység árammal való ellátásához egy további kábelre van szükség. Ezt a kábelt a LED-es stukkó hátsó részénél rejtheti el. A kábelt rögzítse egy ragasztópisztoly segítségével a fal és a mennyezet találkozásánál a sarokban. Ezután építse be a díszlécet polisztirolragasztó segítségével. Így a vezeték láthatatlan lesz és zavaró kábelek nélkül élvezheti a pompás és hangulatos LED világítást.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Díszléc beépítése LED világítással

A videóban jól látható, hogy a kombi stukkó profil belsejébe a vezeték mellett a tápegységet, a vezérlőt és a jelerősítőt is elrejtheti. A direkt és indirekt világítás kombi profiljába LED szalag és LED spot is beépíthető. Amennyiben csak rejtett világítást épít be, a kombi profilt használhatja a kábelek elrejtésére.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A díszléc ragasztása

A díszléc ragasztása

A videóban a LED stukkó rögzítéséhez a polisztirolragasztó mellett melegragasztót is használunk. A polisztirolragasztót hullámos formában kell felvinni. Ezenkívül nyomjon pontokat a melegragasztóval. Így a stukkóprofilokat nem kell alátámasztani. A melegragasztó ugyanis azonnal megköt. Mindkét ragasztó használatával a beépítés egyszerűbb és gyorsabb. Ezzel továbbá az egyenetlenségeket is kiküszöbölheti. Amennyiben alátámasztást kellene használnia, nehéz lenne továbbdolgozni, hiszen a támasztékokat kellene kerülgetni. Két ragasztó használatával azonban a LED stukkó beépítése gyors, egyszerű és tiszta.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Szellőzőrács a LED-es stukkóban

Szellőzőrács a LED-es stukkóban

A LED-ek elenyésző hőt termelnek. Mégis javasoljuk a szellőzőráccsal ellátott kiegészítőelem beépítését, ha tápegységet vagy vezérlőt épít be rejtett világításához. Így biztosítja a szellőzést és az elektronika hosszabb élettartamát. A díszléc szellőzőráccsal ellátott kiegészítőeleméhez kínálunk végelemeket, toldóelemeket és záróelemeket.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A szellőzőrácsok hatékonysága

A szellőzőrácsok hatékonysága

Díszléceinket zárt cellaszerkezetű XPS alapanyagból gyártjuk. Az alapanyag 70 ºC-os hőmérsékleten kezd olvadni. Megmértük a LED világítás és tápegység által kibocsátott hőt, melyeket díszléceinkbe építettünk be. A hőmérsékletet 7 órakor, 8 órakor, 11 órakor és 15 órakor mértük. A mérési eredményeket a képeken látja. A hőmérséklet 37,6 ºC-ig emelkedik, mégis a normál tartományban marad. Kérem gondoskodjon a LED világítás kiépítésénél a megfelelő szellőzésről. Egyeztessen villanyszerelővel, aki a LED világítást beszereli. Az Ön biztonsága érdekében tervezzen vele együtt.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A LED lécek beépítése – csatlakozó elem

A LED lécek beépítése – csatlakozó elem

Direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi díszléceinkhez kínálunk ahhoz illő csatlakozó elemeket is. A csatlakozó elemek segítségével a díszléceket egyszerűen és stabilan ragaszthatja a mennyezetre. Kombi LED díszléceink 100 cm hosszúak. Egy méter léchez 3 csatlakozó elem szükséges, melyeket azonos távolságra kell rögzíteni. A csatlakozó elemek mennyezetre való rögzítéséhez használja a polisztirol ragasztó mellett a melegragasztót, melyet ragasztópisztollyal vihet fel a stukkóra. A polisztirol ragasztót hullámos formában, a melegragasztóval pontokat vigyen fel. Az így felragasztott díszlécet már nem kell alátámasztani. A melegragasztó ugyanis azonnal megköt. Mindkét ragasztó használatával a beépítés egyszerűbb és gyorsabb.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A LED lécek toldásainál keletkezett ragasztó eltávolítása – a profilsimító

A LED lécek toldásainál keletkezett ragasztó eltávolítása – a profilsimító

A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas kombi díszléceket a fal és mennyezet közötti sarokban kell rögzíteni. A LED stukkó hátoldalát a falra, az oldalsó részét a mennyezetre rögzítse. Az egyes stukkóelemeket is egymáshoz kell ragasztani. Amennyiben a fal 4 m hosszú, 2 darab 2 méteres díszlécet ragasszon fel. Pontosan így járjon el a kiegészítőelemek ragasztásánál is. A toldási hézagokba sok polisztirol ragasztót vigyen fel. A negatívprofillal a toldásoknál a felesleges ragasztót egyszerűen eltávolíthatja. A ragasztó száradása után ellenőrizze a toldási hézagokat. Amennyiben csiszolni kell, a vízbázisú festék festése előtt tegye azt meg.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A LED lécek beépítése – üvegszálas hézagerősítő szalag

A LED lécek beépítése – üvegszálas hézagerősítő szalag

A videón is látható, az alsó toldási hézagokat hézagerősítő szalaggal erősítjük meg. Ezáltal a szerkezet stabilitása biztosított.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Lumen átszámítása luxba – a LED világítás fényereje

A LED szalagoknál és LED izzóknál a teljesítményt wattban, a fényerőt lumenben adjuk meg. A következő kalkulátorral lehetősége van lument luxba átszámolni. Így egyszerűen eldöntheti, melyik igényeinek megfelelő LED szalagot vagy LED izzót rendelje.

Miért kell átszámolni? Egyre többször olvashatjuk az izzón a fényerőt lumenben vagy a fényerősséget luxban. Sokan nem ismerik ezeket az elnevezéseket és értékeket. Továbbra is ajánlott a díszléc és a LED világítás vásárlása előtt a fényerősséget kalkulálni. Így könnyebben meghatározhatja, melyik és hány darab LED izzóra és LED szalagra van szüksége. Egy hangulatvilágításhoz elegendő 80-100 lux (lx). Olvasáshoz kb. 250-500 lx ajánlott. Az életkor előrehaladtával látásunk is romlik, érdemes tehát kissé erősebb LED-eket választani. A LED szalagok szabályozhatók. Így lehetősége van hangulatnak és napszaknak megfelelően a LED-eket erősebbre vagy gyengébbre állítani.

LED világítás – a fényerősség mérése

Megmértük a díszléceinkbe épített LED fényforrás fényerejét. Ebben a videóban megmutatjuk az eredményeket. Mértük a fényerősséget egy olvasósarokban, egy festmény és egy íróasztal felett.

A LED szalag kiválasztása

LED shopunkban különböző LED szalagokat kínálunk. Először döntse el, hogy egyszínű vagy többszínű szalagot szeretne. Az egyszínű LED szalagokat meleg fehér színben (3000 K alatt) kínáljuk. A meleg fehér LED szalagokat általában családi otthonokban építik be. Hideg fehér LED szalagokat (5300 K felett) irodákban, dolgozószobákban, praxisokban vagy minimalista stílusban berendezett lakásokban használják.

LED szalag meleg fehér

LED szalag hideg fehér

LED szalag RGB

A LED szalag színhőmérsékletének beépítés előtti ellenőrzése

LED szalag beépítése

Kérem tesztelje a LED-eket a beépítés előtt. Az ellenőrzés az RGB szalagok és az egyszínű LED szalagok esetében is szükséges.

Gyártástechnikai okokból a LED-ek kisebb színárnyalat-különbsége lehetséges. Ezért kérem tesztelje a LED szalagokat beépítés előtt, mielőtt a fóliát a hátoldaláról eltávolítja. Amennyiben a fóliát már eltávolította vagy a LED szalagokat méretre vágta, sajnos nem tudjuk őket kicserélni.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A többszínű LED szalagot RGB szalagnak is hívjuk. Az RGB a piros (red), zöld (green) és kék (blue) színeket jelentik. A következő képek példákat mutatnak Önnek többszínű RGB szalaggal és meleg fehér LED szalaggal beépített rejtett világításra – természetesen polisztirol díszléceinket használva.

RGB LED szalag stukkó díszlécben

Spot LED világítás stukkó díszléccel

LED világítás stukkó díszléccel

Mennyezeti világítás LED szalag és LED spotokkal stukkó díszlécben

A LED szalag hosszát Ön választhatja meg. A LED szalagok egybefüggő maximális mérete 5 méter. Amennyiben Önnek több, mint 5 méter hosszú szalagra van szüksége, legalább KÉT szalagot küldünk, melyek mérete 1-5 m lehet. Tegyük fel, hogy 6 méter LED szalagot rendel, akkor vagy 1 m + 5 m vagy 2 m + 4 m vagy 3 m + 3 m-t küldünk. Kérem figyeljen a LED szalag rendelésénél a gyors csatlakozók és sarokelemek mennyiségére is. Természetesen rendelése csomagolásakor ügyelünk arra, hogy valamennyi LED szalag azonos gyártásból származzon.

A LED világítást beépítéskor 5 cm-enként a kijelölt helyen méretre vághatja, így a LED szalagot a helyiség adottságaira szabva építheti be.

Kérem figyeljen arra, hogy max. 5 m hosszú LED szalagokat csatlakoztathat soros kapcsolással dimmerhez. Ez is egy ok arra, miért csak 5 m LED szalag található egy csomagolásban. 5 méternél hosszabb LED szalag esetén feltétlenül párhuzamos kapcsolás szükséges, hogy elkerülje a teljesítmény- és fényveszteséget. A LED szalagok és az elektronika élettartama is csökkenne – ezzel együtt öröme a LED világításban is. Ha Ön tehát összesen 20 m LED szalagot rendel, 4 csomag LED szalagot küldünk Önnek egyenként 5 m-es kiszerelésben, melyeket párhuzamos kapcsolással kell beszerelni.


Hasznos információ

LED szalagok párhuzamos kapcsolása

Szánjon rá néhány percet és tekintse meg a LED szalagok párhuzamos kapcsolását bemutató videónkat! Ne maradjon le a LED világítás kiépítéséhez szükséges információkról, hiszen a pontos és szakszerű tervezés a LED szalag biztonságos bekötésének és hosszantartó működésének egyik alapfeltétele!

 

 

Tudjon meg többet a reflektorléc és plexiléc előnyeiről

Mint az előbb már hangsúlyoztuk, a LED szalagokat 5 m-nél hosszabb LED világításhoz párhuzamos kapcsolással kell beépíteni. A következő képeken lépésről lépésre nyomon követheti a LED szalagok beszerelését.

Kérem figyeljen arra, hogy a kapcsolási rajzok csak példák és csak otthona valós kapcsolási terve összeállításának segítségéül szolgálnak. Minden helyiség különböző! A valós kapcsolási tervet ezért mindenképpen a helyszínen villanyszerelő állítsa össze! Még egyszer felhívom figyelmét arra, hogy az 5 méternél hosszabb LED szalagok soros kapcsolás alatt túlterheltek és gyorsan elromlanak. Ezért tervezze meg szakember segítségével a rejtett világítás projektjét, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Mire van szükségem a rejtett világítás megvalósításához?

A LED-es stukkóhoz szüksége van LED szalagra, tápegységre, esetleg egy dimmerre és tartozékokra, mint LED szalaghoz gyors csatlakozóra, sarokcsatlakozóra, stb. Mindenekelőtt döntse el, melyik LED szalagot szeretné beépíteni. Webáruházunkban minden LED szalag méterenkénti teljesítményét is megadtuk. Nézze meg a kiválasztott LED szalag termékoldalán a méterenkénti teljesítményt és szorozza be a Watt-számot a teljes hosszal (egész méterre felkerekítve). Így kapja meg a rejtett világítás összteljesítményét. Ennek függvényében választhatja ki a megfelelő trafót, adott esetben trafókat. Kérem figyeljen arra, hogy minden tápegység maximum 80%-ig terhelhető, ezért az összteljesítményt 0,8-cal osztani kell.

Példa:

Kiválasztottuk a LED szalag SMD 3528-at 120 LEDs/m meleg fehér színben (méterenkénti teljesítmény: 9,6 Watt). 27 m LED szalagot kell a díszlécbe beépíteni. Az összteljesítményt a trafóhoz a következőképpen számoljuk ki: 27 m x 9,6 W = 259,2 W, ezután 259,2 W / 0,80 = 324 W. Ez azt jelenti, hogy legalább 324 W tápegységre van szükség. Ebben az esetben 2 tápegység beépítése javasolt (1 x 250 W és 1 x 100 W).

A dimmer egyszínű LED szalaghoz max. 96 W-hoz elegendő. A példánkban szereplő összteljesítmény 259,2 W, ezért szükség van egy jelerősítőre (plusz 216 W). A LED szalag dimmer és a jelerősítő teljesítménye összesen 312 W, tehát elegendő a példánkban szereplő LED világítás összteljesítményéhez (259,2 W).

A következőkben néhány példaként szolgáló kapcsolási rajzot, dimmer, vezérlő, tápegység és LED szalag bekötéséhez szükséges információt talál.

Kérem figyeljen arra, hogy ezek a kapcsolási rajzok csak példaként szolgálnak. Minden helyiség más, ezért nem kínálunk minden megoldáshoz kapcsolási rajzot. Az Ön biztonsága érdekében azt ajánljuk, a rejtett világítás beépítéséhez vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel.

Példa kapcsolási rajz 10 m ill. 20 m RGB LED szalag bekötéséhez

Ezen a képen a 10 m és 20 m hosszú többszínű RGB szalag bekötési rajzát mutatjuk példaként. Mint a képen megfigyelheti, a 10 m RGB szalagot a vezérlővel párhuzamosan kell bekötni. 20 m-nél szükség van egy plusz jelerősítőre. További információkat a jelerősítőről az oldal alján talál.

 

 

Példa kapcsolási rajz 24 m LED szalag 5050-60 meleg fehér bekötéséhez

Alapvetően a különböző egyszínű LED szalagok beépítése ugyanaz. Mindig figyelni kell azonban a kiválasztott LED szalagok teljesítményére. Csak így lehet a megfelelő tápegységet kiválasztani és eldönteni, hogy szükség van-e jelerősítőre. A képen látható, hogy mindkét tápegységhez a dimmer és a jelerősítő van csatlakoztatva. A LED szalagokat a dimmerhez és a jelerősítőhöz kell bekötni.

 

 

2 tápegység + LED vezérlő + jelerősítő

A jelerősítő segítségével a dimmer és az RGB vezérlő kapacitását bővítheti. Ebben az esetben a beépítés egyszerűbb, ha két kisebb tápegységet használ. Az egyik tápegység az RGB vezérlőhöz / dimmerhez van kötve, a másik tápegység a jelerősítőhöz. Tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat.

 

 

RGB szalagok – több jelerősítő, több tápegység

Nagyobb mennyiségű RGB szalagnál valószínűleg több jelerősítőre van szükség. Így egyszerre kezelheti ugyanazzal a vezérlővel az összes LED világítást. Ilyen esetekben ajánlott több kisebb tápegység beépítése, ekkor a kiépítés egyszerűbb. Ehhez tekintse meg példa-kapcsolási rajzunkat. A jelerősítőt használhatja egyszínű LED szalaghoz is. Ebben az esetben az egyszínű LED szalaghoz RGB vezérlő helyett egy dimmer ajánlott.

 

 


Hasznos információ

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt beltéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

 • ötleteket meríthet, tervezhet szabadon

 • biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg

 • időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

 • pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Most kérem nézze meg a videót és hasznosítsa mind azt az előnyt amit termékeink biztosítanak Önnek!

 

 


2x3 lehetőség a direkt és indirekt világítás kombinálására

Debrecen termékcsalád: díszlécek a direkt és indirekt világításhoz

A Debrecen 205 egy komplett termékcsalád, mely a LED világítás kialakításához használható különböző díszlécekből áll.

A Debrecen 205 (205-6142) egy stukkó a rejtett világítás megvalósításához. Egyre több ügyfelünk kereste a megoldást a LED szalag és LED izzók kombinálására. Ezért bővítettük a Debrecen 205 termékcsaládot további díszlécekkel. A Debrecen 205 (205-6142) stukkót alapvetően kombi díszlécként kétféle módon kombinálhatja:

 

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205

 

1. LED világítás a fal mentén egyoldalas L-profillal

Debrecen 190+205 díszléc
Fürdőszoba világítás LED-ekkel

Direkt spot és indirekt LED világítás Debrecen polisztirol stukkó profil 190+205

Az L-formájú Debrecen 190+205 díszléc direkt és indirekt világításhoz használható. A 190+205 cikkszám arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 190 mm és a kombi stukkó oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 190+205 stukkó alkalmas fürdőszoba LED-ekkel való megvilágítására és dekorációs világítás kialakítására.

Debrecen 270+205 díszléc
Nappali világítás

Spot lámpa és LED világítás polisztirol profil Debrecen 270+205

A Debrecen 270+205 egy L-formájú stukkó direkt és indirekt világítás megvalósításához. A 270+205 cikkszám arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 270 mm és a kombi stukkó oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 270+205 stukkó alkalmas festmények és tárgyak megvilágítására a nappaliban.

Debrecen 400+205
LED világítás a konyhában, irodában

Spot izzó és LED rejtett világítás polisztirol profil Debrecen 400+205

A Debrecen 400+205 egy L-formájú stukkó direkt és indirekt világítás megvalósításához. A 400+205 cikkszám arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 400 mm és a kombi stukkó oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 400+205 stukkó alkalmas konyhában (pl. reggelizőpult) és iroda megvilágítására.

2. LED világítás kétoldalas U-profillal

Debrecen 190+2x205 díszléc
LED fürdőszoba világítás, dekorációs világítás

Debrecen polisztirol díszléc LED rejtett világítás és spot lámpa kiépítéséhez 190+2x205

A Debrecen 190+2x205 egy U-formájú stukkó direkt és indirekt világítás megvalósításához. A cikkszám 190+2x205 arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 190 mm és a kombi stukkó mindkét oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 190+2x205 stukkó alkalmas fürdőszoba és iroda LED-ekkel való megvilágítására.

Debrecen 270+2x205 díszléc
LED világítás a nappaliban

Debrecen polisztirol stukkó profil spot izzó és LED szalag világítás kiépítéséhez 270+2x205

A Debrecen 270+2x205 egy U-formájú stukkó direkt és indirekt világítás megvalósításához. A 270+2x205 cikkszám arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 270 mm és a kombi stukkó mindkét oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 270+2x205 stukkó alkalmas festmények és tárgyak megvilágítására a nappaliban.

Debrecen 400+2x205 stukkó
LED világítás konyhában, irodában

Direkt fény és rejtett világítás stukkó profil Debrecen 400+2x205

A Debrecen 400+2x205 egy U-formájú stukkó direkt és indirekt világítás megvalósításához. A 400+2x205 cikkszám arra utal, hogy a díszléc alsó részének szélessége 400 mm és a kombi stukkó mindkét oldalát a Debrecen 205 díszléc díszíti. A Debrecen 400+2x205 stukkó alkalmas konyhában (pl. reggelizőpult) és iroda megvilágítására.

LED-shop

LED webáruház

Nem kell a stílusos és energiatakarékos, új és egyedi közül választania. Mi komplett megoldást kínálunk Önnek!

Egyszerű beépítés és kedvező árak: A LED szalagokat Ön is beépítheti stukkójába! Minden hétfőn az indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkókhoz és az ahhoz tartozó LED szalagokhoz 20%-kal olcsóbban juthat hozzá! Ragadja meg az alkalmat, most építse be indirekt világítását!

LED szalagok

LED szalag SMD 3528

Minden, amit a LED szalagokról tudni kell. Még nem ismeri ki magát a LED szalagok világában? Mi az az SMD?
Mit jelent az IP20? LED szalagot szeretne rejtett világításként? Alkossa meg Ön csodás rejtett világítását nappalijában!
Itt minden információt megtalál a különböző LED szalagokról!

LED-tápegység

LED Trafo

Kímélje pénztárcáját és csökkentse otthona áramfogyasztását LED tápegységgel! A LED szalagok és hozzá tartozó LED vezérlővel válasszon egy kedvező árú, energiatakarékos és mindenekelőtt környezetbarát megoldást, a rejtett világítást!

LED Dimmer

LED Dimmer

A LED vezérlőt egyszínű LED szalagnál a fényerősség beállítására használhatja. Többszínű RGB LED szalag esetén a világítás színét vezérlővel állíthatja be. Rejtett világítás modern megoldásai már nem lehetetlenek!

LED kellékek

LED kellékek

Szüksége van a LED szalaghoz tartozékokra? Komplett megoldást kínálunk Önnek: díszléceket, LED szalagokat és azok tartozékait rendelheti nálunk.

A Debrecen 400+2x205 díszléc használatával szerzett előnyök:

 • A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas LED fényforrások és stukkók nem csak egyszerű díszlécek. Egy komplett rendszert kínálunk Önnek. A LED izzók és díszlécek mellett a direkt és indirekt világítás kialakításához a stukkóprofilokhoz kiegészítőelemeket is kínálunk, mint pl. belső és külső sarokelemeket, csatlakozóelemeket. A kiegészítőelemeket mindig az adott díszléc termékoldalán találja. A LED-es stukkó beépítéséhez szükséges anyagokat, mint pl. ragasztót, spaklit ugyancsak megtalálja kínálatunkban!

 • 2 az 1-ben azt jelenti, hogy a LED stukkó használatával a direkt világításhoz LED izzókat, az indirekt világításhoz LED szalagokat építhet be. A díszléc alsó oldalába LED izzókat, a mintás részébe LED szalagot ragaszthat. Nem kell többé eldöntenie, hogy egy esztétikus hangulatvilágítást vagy irányított fényt szeretne kiépíteni.

 • Kínálatunkban összesen 18 LED-es stukkó közül választhat. A termékek képein is láthatja, két különböző kivitel közül választhat: egyoldalas és kétoldalas LED stukkót gyártunk. Egyoldalas és kétoldalas LED stukkóinkat 3 különböző mintával kínáljuk 3 különböző szélességben. A „LED világítás LED izzóval és LED szalaggal” című leírásban további információkat és képeket talál a különböző LED díszlécekről.

 • LED-es stukkóinkba a direkt és indirekt világítás kialakításához LED izzókat és LED szalagokat egyszerűen beépíthet. Míg a halogén- és energiatakarékos lámpák a szakértők véleménye alapján csak átmeneti megoldások voltak, a LED lámpák a jövő technológiája. A LED izzók és LED szalagok 30.000-50.000 óra élettartamukkal hosszú távú megoldást jelentenek a direkt és indirekt világítás kialakítása során.

 • A LED izzók és LED szalagok lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, mint a halogén izzók. LED izzóink 4 W-ot fogyasztanak és fényerejük 280 Lumen. Ez egy 35 W teljesítményű halogénlámpának felel meg. Bámulatos, ugye? Tudta, hogy a LED-eket közlekedési lámpákban és zseblámpákban is használják? Ami még fontosabb: LED izzók és LED szalagok beépítésével Ön energiaköltséget spórolhat! Rendeljen direkt és indirekt világításához LED izzókat és LED szalagokat, építse be LED-es stukkójába!

 • A LED izzók és LED szalagok beépítésével tehát áramköltségén spórolhat. Milyen költségek merülnek még fel? A magas beépítési költségek... De nem a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas LED stukkóinkkal! Az új LED-es stukkókat XPS alapanyagból gyártjuk, melyeket Ön is beépíthet! Stukkó LED világítás beépítése saját kezűleg? Nem hiszi, hogy el tudja végezni? Kérem tekintse meg szerelési videónkat!

 • A díszléc egy kedvező alternatívája a direkt és indirekt világításnak. Amennyiben LED világítását gipszkarton lapokba vagy gipszstukkóba építené be, magas anyagköltséggel kellene számolnia. További hátránya, hogy a LED szalagot nem tudja egyedül beépíteni, tehát szakember munkájáért kellene fizetnie.

 • Stukkó LED világításaink lehetővé teszik az alacsony beruházási költségeket. A stukko24.hu oldalon a LED-es stukkókat direkt a gyártótól rendelheti. Így biztosítunk Önnek kiváló minőséget és árengedményt is. Tipp: Webáruházunkban minden hétfőn kedvezményesen rendelheti meg a díszlécet LED világításához.

Kérem figyeljen arra, hogy direkt és indirekt világítás beszerelését képzett szakember végezze el. Csak LED szalagok és LED izzók alkalmasak a polisztirolba való beépítésre az alacsony hőtermelés miatt. Halogén világítás NEM alkalmazható polisztirol stukkóban!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket