Timpanon, ablak stukkó

Timpanon, ablak stukkó

Homlokzatdíszítés kültéri díszléccel néhány perc alatt? Persze! Előregyártott, polisztirolból készült, kérgesített homlokzati elemeinkkel valóban néhány perc alatt, minimális erőfeszítéssel kialakíthatja az ablakszemöldököt! Ezen az oldalon komplett, kemény kéregbevonattal ellátott timpanon elemeket talál ablaka díszítéséhez. Válassza ki a kívánt ablakdíszt és kattintson a képre! A kiválasztott alkategóriában homlokzatdíszként íves, csúcsos és egyenes timpanonelemeket talál különböző díszlécprofilokkal és kávaszélességgel.

Részletes leírást az ablakszélesség helyes leméréséhez, a helyes timpanon kiválasztásához és méretre gyártott kéregbevonattal ellátott homlokzati elemeink beépítéséhez ezen az oldalon talál lejjebb! Kérem vegye figyelembe, hogy a kérgesített homlokzati termékek szállítása szezonban 2-3 hét lehet!

  

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt és kültéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

- ötleteket meríthet, tervezhet szabadon

- biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg

- időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

- pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Kérem, tekintse meg videónkat és hasznosítsa mindazt az előnyt, melyet homlokzati stukkóink kínálnak Önnek!

 

Komplett külső ablakkeretezés ablakstukkóval, homlokzati díszelemekkel és ablakpárkányokkal

4 perces 3+1 rövid videó a homlokzati stukkó beépítéséhez

Kérem kapcsolja be a hangot a számítógépén és nézze meg videóinkat!

A fenti 3+1 videóban egy komplett ablakdíszítést mutatunk homlokzatdíszeinkkel lépésről lépésre. Kültéri díszléceinket üzemünkben EPS alapanyagból gyártjuk és ütésálló kéreganyaggal vonjuk be. Ennek köszönhetően homlokzati profiljaink, ablakpárkányaink és ablak köré beépíthető díszítéseink, ellenállnak a külső mechanikai hatásoknak és az időjárás viszontagságainak. Kérgesített ablak stukkóink segítenek elkerülni a hőhidak kialakulását és egyszerű beépíthetőségüknek köszönhetően megkönnyítik a homlokzat díszítését.

Válassza ki webáruházunkban azt a kültéri stukkót, mely az Ön ízléséhez legjobban illik!

Ablakszemöldök - timpanon - komplett homlokzatelemek

Ezen az oldalon fent talál különböző mintával díszített timpanonokat. Válassza ki az íves, csúcsos és egyenes formájú szemöldökpárkányok közül azt, mely tetszik Önnek és kattintson a megfelelő képre! Ekkor a kiválasztott alkategória nyílik meg. Itt találja meg komplett kültéri stukkóinkat, 3 különböző stukkómintával 570 mm-től 1520 mm-es kávaszélességig. Méretre gyártott komplett kültéri ablak stukkóinkat 19 különböző méretkategóriába soroltuk 5 cm-es lépcsőkben a kávaszélesség alapján.

Hogyan válasszon gyorsan? - Egyszerű:

A kiválasztott alkategóriában a bal oldali oszlopban válassza ki a kávaszélességet, amely megfelel a díszíteni kívánt ablak kávaszélességének és kattintson rá. Ezután már csak mintát kell választania. Döntsön egy timpanon minta mellett és kattintson a megfelelő képre! Ekkor az Ön által kiválasztott mintázatú és méretű timpanon termékoldalára érkezik. Itt találhatók még a komplett timpanonhoz illő homlokzati profilok és kültéri stukkók, melyek méretben, formában és stukkóprofilban harmonizálnak az Ön által kiválasztott timpanonnal.

Továbbá ez az oldal számos hasznos információt kínál Önnek a timpanon beépítéséhez és itt találhat még kiegészítő homlokzati díszeket, egy remek ablakdíszítéshez. A szöveg figyelmes olvasásakor és a képek, ill. videók megtekintésekor számos tippet és trükköt talál homlokzatdíszítés témában, komplett homlokzati elemekkel.

Kültéri kérgesített timpanonok

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 103/117

 

Amit a timpanon kiválasztásánál tudni érdemes

A ház kész és most megkaphatja a homlokzatdekorációval és ablakdíszítéssel egyedi karakterét. A szemöldökpárkány a homlokzaton úgy hat, mint formás, kifejező szemöldök, mely az arc karakterét alapvetően formálja. Pontosan ilyen hatékonyan formálják a különböző timpanonok a házhomlokzat karakterét.

Az alábbi fotón megmutatjuk, hol kell lemérni az Ön ablakkávájának méretét a vakolási munkák végeztével ahhoz, hogy biztosan a megfelelő méretű előregyártott timpanont tudja kiválasztani kínálatunkból.

Kávaszélesség helyes mérése

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 107 F/104 F

 

Termékoldalainkon megtalálja a kiválasztott timpanonhoz méretben és mintázatban illő díszlécet, homlokzatstukkó díszelemet és ablakpárkányprofilt is. Minden oldalt információkkal, tippekkel és trükkökkel láttunk el a könnyebb választás, majd a későbbi egyszerűbb kivitelezés érdekében.

Timpanon, szemöldökpárkány, ablakszemöldök - komplett homlokzati elemek helyes kiválasztása

Most pedig következzen néhány hasznos információ, hogy biztosan jól válasszon

Csúcsos timpanon méretei

 

Vegyük például a timpanon kategóriát 570-620 mm kávaszélességgel

Ilyen részletes rajzot talál minden timpanon termékoldalán:

A részletes rajz az ablakszemöldök mintáját szemből mutatja és 2 különböző metszetet ábrázol. Az „A” metszet a szemöldökpárkány legalacsonyabb részén egy keresztmetszetet és a „B” metszet a timpanon közepének keresztmetszetét mutatja. Itt látható, mennyire áll ki a fal síkjából a kiválasztott díszítőelem.

Ebben a példában a teljes csúcsos timpanon a legszélesebb részén 1042 mm széles. Ebből kiesik 600 mm ablakkáva. Mindkét oldalon 140 mm-t a homlokzati profilok (oldalsó díszléc) számára terveztünk be, hogy egy szép, arányos külső ablakkeretet kapjunk. A homlokzatstukkó mindkét végén alul 23 mm, fölül pedig 81 mm túllógás látható, a 600 mm-es ablakkáva mérethez képest. Ez a túllógás szükséges ahhoz, hogy egy harmonikus, arányos végeredményt kapjunk.

Pont olyan jól átgondolt ez a csúcsos timpanon, mint a többi szemöldökpárkány forma (íves és egyenes) minden kávaszélességben.

Eltérések az ablakkáva méreteinél? Melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhatnak az ablakkáva kialakításánál (pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor) kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes timpanon kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a szemöldökpárkányok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Ezeket a timpanonokat a 600 mm-es ablakkáva szélességéhez ajánljuk. A készre szerelt, komplett homlokzati stukkót már csak középre kell rögzíteni az ablak fölé. Ez alá az ablakkáva mindkét oldalára egy dekoratív kültéri díszléc építhető be, mely méretben és stukkómintában a timpanonhoz illik, így mindkét oldalon marad még 23 mm túllógás.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Az Ön ablakkávája 20 mm-rel szélesebb mint 600 mm? Nincs ok az aggodalomra!

Ebben az esetben is választhat ablakszemöldököt az 570-620 mm-es méretkategóriában. Az oldalsó függőleges kültéri díszlécek és a timpanon beépítése után csak egy kis különbség figyelhető meg: A túllógás az oldalsó díszlécek mellett így csak 13 mm lesz oldalanként az eredeti 23 mm helyett. Ez olyan minimális eltérés, ami nem tűnik fel az elkészült ablakdíszítést szemlélve.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Nyugodtan válasszon ki egy timpanont komplett homlokzati elem kínálatunkból az 570-620 mm kategóriából. Építse be az ablak köré díszítését és az ablak fölé a timpanont. Látja a különbséget? Valószínűleg nem, hiszen a timpanon túllógása az oldalsó stukkó díszlécnél mindkét oldalon 38 mm, az eredeti 23 mm-rel szemben.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Kültéri díszléceket timpanonhoz saját kezűleg?

Természetesen minden timpanon kivitelezhető otthon is saját kezűleg termékeinkkel, de nézzük meg, hogy tényleg megéri e belevágni:

Ha Ön ugyanazt a kültéri timpanont szeretné saját maga elkészíteni, először meg kellene vásárolnia hozzá minden alkotóelemet: egy hátlapot és több 2 m hosszú díszlécet. Az ablak felmérése után egy timpanon vázlatát elkészíteni, minden méretet berajzolni és a kültéri stukkó mintáját úgy elhelyezni, hogy egy arányos, szimmetrikus egészet kapjon.

Ha a timpanon vázlata készen van, ekkor kezdheti el a homlokzatdísz vázlat szerinti megvágását. Ekkor különböző méterű elemeket kell vágnia, különböző szögekben, hogy azok jól illeszkedjenek egymáshoz. Ezenkívül folyamatosan figyelnie kell a mintát! Ez pedig azt jelenti: ellenőrizni, utánamérni, megvizsgálni... Míg végre eljött a pillanat, amikor az összes homlokzati profilt polisztirolragasztóval egymáshoz és a hátlaphoz ragaszthatja. Majd egy újabb pepecselős munka következik, hiszen a kész díszek közötti átmeneteknek láthatatlanoknak kell lenniük. Őszintén: Van Önnek ilyen sok ideje és türelme???

Kérgesített timpanon, ablakdísz egyenes 103/117

 

Kérgesített timpanon, ablakdísz egyenes 107F/117

 

Kérgesített timpanon, ablakdísz egyenes 108/117

 

És csak ekkor, ha már minden dísz a helyén van és minden egyezik, akkor lehet a készre összeszerelt homlokzati díszt a helyszínen kéreganyaggal bevonni. Ami újra időigényes, a timpanon minden díszelemét gondosan meg kell munkálni, mert a fedőréteg hibája a kész ablakdísznél látható lesz és a szélnek és időjárásnak támadási felületet biztosít. Ehhez jön még, hogy minden egyes rétegnek a következő réteg felkenése előtt száradnia kell.

Természetesen átruházhatja a munkát egy festőnek, aki azonban az ablakstukkóval végzett minőségi munkáért megfelelő bért kér. Nem éri meg jobban a hosszú életű, időjárásálló díszítés beszerzése, amit készre összeszerelve szállítunk Önhöz? Spóroljon időt, költséget és idegeskedést és válasszon homlokzatának ablakdíszítéséhez szeretettel alkotott és gondosan megmunkált komplett homlokzati elemeket. Minden timpanonunkat 2 különböző homlokzati profilból dolgozunk ki, mint a képeken jól látható:

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 103/117

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 108/117

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 107 F/104

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó beépítése

 

Kültéri ablakkeretezés homlokzati stukkóval - időmegtakarítás a mai rohanó világban

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről timpanonnal:

Komplett homlokzati stukkó timpanonokat kínálunk Önnek ablaka keretezéséhez, melyek beépítésre készek és már csak a házhomlokzathoz kell rögzíteni ablakdíszként. Ön vagy festője néhány perc alatt beépíthetik a komplett homlokzati díszt.

Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként saját kezűleg. Csak elegendő mennyiségű polisztirol ragasztóra van szüksége és a timpanont az ablak felett jól meg kell nyomni. Kész az ablakdíszítés!

 

Homlokzati stukkóink alapjait EPS-ből gyártjuk. Ez egy nagyon könnyű anyag, mely zárt cellaszerkezettel rendelkezik, ezért nem szívja magába a nedvességet - tehát ideális kültéri stukkó, homlokzati stukkó, homlokzati dekoráció és ablakdíszítés megvalósításához. Ahhoz, hogy a polisztirolból készült homlokzati stukkót a környezeti hatásoknak és UV-sugárzásnak ellenállóvá tegyük, kéreganyaggal vonjuk be őket, beleértve az ablakdíszítéshez használt timpanonokat. Ezáltal a homlokzati elemek még ellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel szemben.

Különböző timpanonok ablakdíszítéshez - házhomlokzat különböző karakterjegyekkel

Észrevette, hogy egyes házhomlokzatok nagyobb benyomást tesznek Önre, mint a többi? Mi lehet az oka annak, hogy Ön néha sok évvel később is emlékszik egyes házhomlokzatok részleteire? Valószínűleg az, hogy az ablakdíszítésnél minden homlokzati stukkó elem harmonikusan össze volt hangolva. Ha egy házhomlokzat ablakát összehasonlítjuk az arccal és a szemmel, akkor a timpanon a szemöldök. Ahogy a kifejező, szépen formált szemöldök az arcon felcserélhetetlen karaktert ad, pontosan olyan hangsúlyosan jelölik a különböző timpanon formák a házhomlokzat karakterét.

Stukkógyártóként kültéri stukkóink tervezésénél ügyeltünk arra, hogy harmonikus homlokzat kialakítását tegyük lehetővé. Komplett kérgesített timpanonjainkat többféle mintával és formában készítjük, melyekhez méretben és mintában harmonizáló polisztirol ablakkeretező díszléceket választhat.

Minden timpanon nevében számok jelennek meg. A 108 megjelöléssel ellátott timpanonok modern kialakításuk miatt a Debrecen 100 polisztirol keretező díszléccel és a 124 komplett alumínium ablakpárkány kültéri stukkóval párosíthatók. A kérgesített polisztirol homlokzati elemek dekoratívan és egységesen díszítik a homlokzatot és szigetelik az ablakok és ajtók káváját. Az ablakszemöldök díszítéséhez választhat egyenes, csúcsos és íves termékeink közül attól függően, mennyi hely áll rendelkezésre az ablak felett, valamint melyik forma illik a ház karakteréhez. A változatos és feltűnő homlokzat kialakításához akár felváltva építhet be íves és csúcsos timpanonokat, melyeket az azonos élek és íves részek díszítenek.

 

Egyenes timpanon 108-117

 

 

Csúcsos timpanon 108-117

 

 

Íves timpanon 150-117

 

 

Komplett ablakpárkány 124

 

 

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

A klasszikus farkasfog mintával díszített timpanonokat egyenes, csúcsos és íves formában kínáljuk, melyeket ablakszemöldökként építhet be. Az ablak oldalsó díszítéséhez a Kecskemét 112 kérgesített homlokzati stukkót használhatja fel. Az ablak alsó részét az ugyancsak farkasfog mintával díszített 106-F komplett alumínium ablakpárkánnyal díszítheti, ezzel harmonikus ablakdíszítést valósíthat meg. A polisztirol homlokzati stukkók nem csak díszítő funkciót látnak el, hanem megakadályozzák a hőhíd kialakulását és a penész képződését. Az alumíniumlemez-borítású ablakpárkány emellett felső oldaláról levezeti a csapadékot.

 

Egyenes timpanon 107-F-117

 

 

Csúcsos timpanon 107-F-117

 

 

Íves timpanon 150-104-F

 

 

Komplett ablakpárkány 106-F

 

 

Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

 

A lépcsőzetes mintával díszített 103 megjelölésű timpanonok egyenes és csúcsos formában díszíthetik otthona homlokzatát. A letisztult profilú timpanonok mellé választhatja az ablak oldalsó részét díszítő, minta nélküli Fót 123 homlokzati profilt. A modern ablakdíszítés kialakításához a 105 komplett alumínium ablakpárkányt is választhatja, mely lépcsőzetes mintájával az ablakszemöldökhöz beépített timpanonnal harmonizál. A kérgesített kültéri stukkók ellenállnak az UV-sugárzásnak és a mechanikai sérüléseknek. A polisztirol homlokzati elemek beépítés után tetszőleges színű vízbázisú festékkel festhetők.

 

Egyenes timpanon 103-117

 

 

Csúcsos timpanon 103-117

 

 

Komplett ablakpárkány 105

 

 

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Most már ismeri elképzeléseinket, de természetesen a választás az Öné! Válogasson az Ön ízléséhez legközelebb álló díszítést termékeink közül.

Beépítésre kész ablakszemöldök egyedi méretben?

Megépítette álomházát és szüksége van homlokzatdekorációhoz és ablakdíszítéshez kültéri stukkó elemekre egy speciális méretben, melyet nem talál kínálatunkban? Kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Küldjön nekünk ablakáról egy részletes vázlatrajzot minden szükséges mérettel ablaknagyságról és ablakkáváról. Kérem írja le azt is, melyik ablakszemöldököt választotta ki kínálatunkból, hogy timpanonját az Ön által megadott méretek alapján homlokzatára el tudjuk készíteni. Szívesen gyártunk Önnek komplett timpanont a hozzá illő kültéri stukkóelemekkel ablaka speciális méreteihez.

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket