Timpanon, ablak stukkó

Timpanon, ablak stukkó

Homlokzatdíszítés kültéri díszléccel vagy ablak stukkó néhány perc alatt? Persze! Előregyártott, polisztirolból készült, ütésálló kéregbevonattal ellátott homlokzati elemeinkkel valóban néhány perc alatt, minimális erőfeszítéssel díszítheti háza ablakait! Ezen az oldalon komplett, kemény kéregbevonattal ellátott timpanon elemeket talál ablaka felső, szemöldök részének díszítéséhez. Az ablak stukkó rendelése alapján méretre gyártva készül és valóban egyetlen mozdulattal beépíthető a helyszínen.

Ablakszemöldök díszítésre alkalmas stukkóelemeinket egyenes, csúcsos és íves formában kínáljuk. A kiválasztott formakategóriában számos különböző méretű és díszítésű ablak stukkót talál.

Részletes leírást az ablakszélesség helyes leméréséhez, a helyes timpanon kiválasztásához és méretre gyártott kéregbevonattal ellátott homlokzati elemeink beépítéséhez ezen az oldalon talál lejjebb!

 

Ablakszemöldök díszítés komplett ablak stukkóval

A timpanon ablak stukkó olyan homlokzati díszítőelem, mely az ablak felső, vízszintes részének, az úgynevezett ablakszemöldöknek a díszítésére szolgál. Ablakstukkó elemeket 3 különböző formában, számos különböző mintával gyártunk 570-1520 mm közötti kávaszélességű ablakokhoz. Méretre gyártott komplett kültéri ablak stukkóinkat 19 különböző méretkategóriába soroltuk 5 cm-es lépcsőkben a kávaszélesség alapján. Önnek csupán ki kell választania a kívánt formát (egyenes, csúcsos vagy íves timpanon), majd a megfelelő méretet. A megfelelő méret kiválasztáshoz az alábbiakban talál információkat.

A komplett ablakstukkó, timpanon termékek által biztosított előnyök:

  • méretre gyártott termék, így nem szükséges anyagveszteséggel számolnia

  • beépítésre kész termék, tehát nem kell időigényes előkészületekkel számolnia

  • üzemi körülmények között gyártott termék, tehát biztos lehet benne, hogy a megadott méretben, kiváló minőségben kapja készhez

  • egy darabban, késztermékként szállítjuk, így a beépítése roppant egyszerű és gyorsan kivitelezhető

Timpnaon

Hogyan válasszon gyorsan? - Egyszerű:

Miután kiválasztotta a kívánt formát, a bal oldali oszlopban válassza ki a kávaszélességet, amely megfelel a díszíteni kívánt ablak kávaszélességének és kattintson rá. Ezután már csak azt kell eldöntenie, milyen díszítésű ablak stukkót szeretne. Döntsön egy timpanon minta mellett és kattintson a megfelelő képre! Ekkor az Ön által kiválasztott mintázatú és méretű timpanon termékoldalára érkezik. Itt találhatók még a komplett timpanonhoz illő homlokzati profilok és kültéri stukkók, melyek méretben, formában és stukkóprofilban harmonizálnak az Ön által kiválasztott timpanonnal.

Továbbá ez az oldal számos hasznos információt kínál Önnek a timpanon beépítéséhez és itt találhat még kiegészítő homlokzati díszeket, egy remek ablakdíszítéshez. A szöveg figyelmes olvasásakor és a képek, ill. videók megtekintésekor számos tippet és trükköt talál homlokzatdíszítés témában, komplett homlokzati elemekkel.

Kültéri kérgesített timpanonok

 

Kérgesített timpanon, ablak stukkó 108/104-F

 

Amit az ablak stukkó méretválasztásánál tudni érdemes

A ház kész és most megkaphatja a homlokzatdekorációval és ablakdíszítéssel egyedi karakterét. A szemöldökpárkány a homlokzaton úgy hat, mint egy formás, kifejező szemöldök, mely az arc karakterét alapvetően formálja. Pontosan ilyen hatékonyan formálják a különböző timpanonok a házhomlokzat karakterét. Az alábbi fotón megmutatjuk, hol kell lemérni az Ön ablakkávájának méretét a vakolási munkák végeztével ahhoz, hogy biztosan a megfelelő méretű előregyártott timpanont tudja kiválasztani kínálatunkból. A megfelelő méretű timpanon ablak stukkó kiválasztásához le kell mérnie az ablakkáva szélességét. A timpanon kiválasztásakor Ön a kávaszélesség alapján tudja majd a megfelelő terméket kiválasztani.

Kínálatunkban 570 és 1520 mm közötti kávaszélességhez talál méretre gyártott ablak stukkó termékeket. A termékek képein jelöltük az adott ablak stukkó teljes szélességét is.

Kávaszélesség helyes mérése

 

Kérgesített timpanon 108/117 különböző méretekben

 

Termékoldalainkon megtalálja a kiválasztott timpanonhoz méretben és mintázatban illő díszléceket és komplett ablakpárkányokat is. A kapcsolódó termékek mellett számos hasznos információt és praktikus tanácsot is összegyűjtöttünk Önnek a könnyebb választás, majd a későbbi egyszerűbb kivitelezés érdekében.

Timpanon, szemöldökpárkány, ablakszemöldök - komplett homlokzati elemek helyes kiválasztása

Most pedig következzen néhány hasznos információ, hogy biztosan jól válasszon

Csúcsos timpanon méretei

 

Vegyük például a timpanon kategóriát 570-620 mm kávaszélességgel

Ilyen részletes rajzot talál minden timpanon termékoldalán:

A részletes rajz az ablakszemöldök mintáját szemből mutatja és 2 különböző metszetet ábrázol. Az „A” metszet a szemöldökpárkány legalacsonyabb részén egy keresztmetszetet és a „B” metszet a timpanon közepének keresztmetszetét mutatja. Itt látható, mennyire áll ki a fal síkjából a kiválasztott díszítőelem.

Ebben a példában a teljes csúcsos timpanon a legszélesebb részén 1006 mm széles. Ebből kiesik 600 mm ablakkáva. Mindkét oldalon 140 mm-t a homlokzati profilok (oldalsó díszléc) számára terveztünk be, hogy egy szép, arányos külső ablakkeretet kapjunk. A homlokzatstukkó mindkét végén alul 23 mm, fölül pedig 63 mm túllógás látható, a 600 mm-es ablakkáva mérethez képest. Ez a túllógás szükséges ahhoz, hogy egy harmonikus, arányos végeredményt kapjunk.

Pont olyan jól átgondolt ez a csúcsos timpanon, mint a többi szemöldökpárkány forma (íves és egyenes) minden kávaszélességben.

Eltérések az ablakkáva méreteinél? Melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhatnak az ablakkáva kialakításánál (pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor) kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes timpanon kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a szemöldökpárkányok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Ezeket a timpanonokat a 600 mm-es ablakkáva szélességéhez ajánljuk. A készre szerelt, komplett homlokzati stukkót már csak középre kell rögzíteni az ablak fölé. Ez alá az ablakkáva mindkét oldalára egy dekoratív kültéri díszléc építhető be, mely méretben és stukkómintában a timpanonhoz illik, így mindkét oldalon marad még 23 mm túllógás.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Az Ön ablakkávája 20 mm-rel szélesebb mint 600 mm? Nincs ok az aggodalomra!

Ebben az esetben is választhat ablakszemöldököt az 570-620 mm-es méretkategóriában. Az oldalsó függőleges kültéri díszlécek és a timpanon beépítése után csak egy kis különbség figyelhető meg: A túllógás az oldalsó díszlécek mellett így csak 13 mm lesz oldalanként az eredeti 23 mm helyett. Ez olyan minimális eltérés, ami nem tűnik fel az elkészült ablakdíszítést szemlélve.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Nyugodtan válasszon ki egy timpanont komplett homlokzati elem kínálatunkból az 570-620 mm kategóriából. Építse be az ablak köré díszítését és az ablak fölé a timpanont. Látja a különbséget? Valószínűleg nem, hiszen a timpanon túllógása az oldalsó stukkó díszlécnél mindkét oldalon 38 mm, az eredeti 23 mm-rel szemben.

Timpanon illeszkedése keretezőléccel

 

Ablak stukkó az esztétikus homlokzatdíszítéshez

Ablak stukkó termékeinket egyenes, csúcsos és íves formában gyártjuk. Minden háznak megvan a maga karaktere, jellege. Ehhez illően és persze saját ízlésünknek megfelelően érdemes kiválasztani az ablakok szemöldök részének díszítéséhez a kültéri stukkót. A méretre gyártott timpanon minden ablaknak dekoratív megjelenést kölcsönöz. Mivel a kész ablak stukkó rendkívül jól kombinálható további kültéri díszlécekkel, háza homlokzatának könnyedén adhat megnyerő, esztétikus külsőt.

Egyenes timpanon termékeinket több különböző mintával gyártjuk. Kínálatunkban megtalálható a letisztult, visszafogott díszítésű, a klasszikus eleganciát megtestesítő és a tradicionális mintával készült ablak stukkó egyenes timpanon is.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

Itt tudja megtekinteni egyenes ablak stukkó termékeinket

 

Csúcsos timpanon termékeink a gót és barokk épületdíszítés fényűző világát idézik. Arisztokratikus, meghatározó, szemet gyönyörködtető látvány. Egyetlen kültéri stukkó termék, mely háza homlokzatának domináns eleme lesz. További kültéri stukkó díszlécekkel kombinálva valóban impozáns ablakkeretezési megoldásokat valósíthat meg.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

Itt tudja megtekinteni a csúcsos timpanonokat

 

Kültéri ablakkeretezés homlokzati stukkóval - időmegtakarítás a mai rohanó világban

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről timpanonnal:

Komplett homlokzati stukkó timpanonokat kínálunk Önnek ablaka keretezéséhez, melyek beépítésre készek és már csak a házhomlokzathoz kell rögzíteni ablakdíszként. Ön vagy festője néhány perc alatt beépíthetik a komplett homlokzati díszt.

Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként saját kezűleg. Csak elegendő mennyiségű polisztirol ragasztóra van szüksége és a timpanont az ablak felett jól meg kell nyomni. Kész az ablakdíszítés!

Homlokzati stukkóink alapjait EPS-ből gyártjuk. Ez egy nagyon könnyű anyag, mely zárt cellaszerkezettel rendelkezik, ezért nem szívja magába a nedvességet - tehát ideális kültéri stukkó, homlokzati stukkó, homlokzati dekoráció és ablakdíszítés megvalósításához. Ahhoz, hogy a polisztirolból készült homlokzati stukkót a környezeti hatásoknak és UV-sugárzásnak ellenállóvá tegyük, kéreganyaggal vonjuk be őket, beleértve az ablakdíszítéshez használt timpanonokat. Ezáltal a homlokzati elemek még ellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel szemben.

 

Különböző timpanonok ablakdíszítéshez - házhomlokzat különböző karakterjegyekkel

Észrevette, hogy egyes házhomlokzatok nagyobb benyomást tesznek Önre, mint a többi? Mi lehet az oka annak, hogy Ön néha sok évvel később is emlékszik egyes házhomlokzatok részleteire? Valószínűleg az, hogy az ablakdíszítésnél minden homlokzati stukkó elem harmonikusan össze volt hangolva. Ha egy házhomlokzat ablakát összehasonlítjuk az arccal és a szemmel, akkor a timpanon a szemöldök. Ahogy a kifejező, szépen formált szemöldök az arcon felcserélhetetlen karaktert ad, pontosan olyan hangsúlyosan jelölik a különböző timpanon formák a házhomlokzat karakterét.

Stukkógyártóként kültéri stukkóink tervezésénél ügyeltünk arra, hogy harmonikus homlokzat kialakítását tegyük lehetővé. Komplett kérgesített timpanonjainkat többféle mintával és formában készítjük, melyekhez méretben és mintában harmonizáló polisztirol ablakkeretező díszléceket választhat.

Minden timpanon nevében számok jelennek meg. A 108 megjelöléssel ellátott timpanonok modern kialakításuk miatt a Debrecen 100 polisztirol keretező díszléccel és a 124 komplett alumínium ablakpárkány kültéri stukkóval párosíthatók. A kérgesített polisztirol homlokzati elemek dekoratívan és egységesen díszítik a homlokzatot és szigetelik az ablakok és ajtók káváját. Az ablakszemöldök díszítéséhez választhat egyenes, csúcsos és íves termékeink közül attól függően, mennyi hely áll rendelkezésre az ablak felett, valamint melyik forma illik a ház karakteréhez. A változatos és feltűnő homlokzat kialakításához akár felváltva építhet be íves és csúcsos timpanonokat, melyeket az azonos élek és íves részek díszítenek.

 

Egyenes timpanon 108-117

 

 

Csúcsos timpanon 108-117

 

 

Íves timpanon 150-117

 

 

Komplett ablakpárkány 124

 

 

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

A klasszikus farkasfog mintával díszített timpanonokat egyenes, csúcsos és íves formában kínáljuk, melyeket ablakszemöldökként építhet be. Az ablak oldalsó díszítéséhez a Kecskemét 112 kérgesített homlokzati stukkót használhatja fel. Az ablak alsó részét az ugyancsak farkasfog mintával díszített 106-F komplett alumínium ablakpárkánnyal díszítheti, ezzel harmonikus ablakdíszítést valósíthat meg. A polisztirol homlokzati stukkók nem csak díszítő funkciót látnak el, hanem megakadályozzák a hőhíd kialakulását. Az alumíniumlemez-borítású ablakpárkány emellett felső oldaláról levezeti a csapadékot.

 

Egyenes timpanon 107-F-117

 

 

Csúcsos timpanon 107-F-117

 

 

Íves timpanon 150-104-F

 

 

Komplett ablakpárkány 106-F

 

 

Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

 

A lépcsőzetes mintával díszített 103 megjelölésű timpanonok egyenes és csúcsos formában díszíthetik otthona homlokzatát. A letisztult profilú timpanonok mellé választhatja az ablak oldalsó részét díszítő, minta nélküli Fót 123 homlokzati profilt. A modern ablakdíszítés kialakításához a 105 komplett alumínium ablakpárkányt is választhatja, mely lépcsőzetes mintájával az ablakszemöldökhöz beépített timpanonnal harmonizál. A kérgesített kültéri stukkók ellenállnak az UV-sugárzásnak és a mechanikai sérüléseknek. A polisztirol homlokzati elemek beépítés után tetszőleges színű vízbázisú festékkel festhetők.

 

Egyenes timpanon 103-117

 

 

Csúcsos timpanon 103-117

 

 

Komplett ablakpárkány 105

 

 

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Most már ismeri elképzeléseinket, de természetesen a választás az Öné! Válogasson az Ön ízléséhez legközelebb álló díszítést termékeink közül.

Beépítésre kész ablakszemöldök egyedi méretben?

Megépítette álomházát és szüksége van homlokzatdekorációhoz és ablakdíszítéshez kültéri stukkó elemekre egy speciális méretben, melyet nem talál kínálatunkban? Kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Küldjön nekünk ablakáról egy részletes vázlatrajzot minden szükséges mérettel ablaknagyságról és ablakkáváról. Kérem írja le azt is, melyik ablakszemöldököt választotta ki kínálatunkból, hogy timpanonját az Ön által megadott méretek alapján homlokzatára el tudjuk készíteni. Szívesen gyártunk Önnek komplett timpanont a hozzá illő kültéri stukkóelemekkel ablaka speciális méreteihez.

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt és kültéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

- ötleteket meríthet, tervezhet szabadon

- biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg

- időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel

- pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Kérem, tekintse meg videónkat és hasznosítsa mindazt az előnyt, melyet homlokzati stukkóink kínálnak Önnek!

 

Komplett külső ablakkeretezés ablakstukkóval, homlokzati díszelemekkel és ablakpárkányokkal

4 perces 3+1 rövid videó a homlokzati stukkó beépítéséhez

Kérem kapcsolja be a hangot a számítógépén és nézze meg videóinkat!

A fenti 3+1 videóban egy komplett ablakdíszítést mutatunk homlokzatdíszeinkkel lépésről lépésre. Kültéri díszléceinket üzemünkben EPS alapanyagból gyártjuk és ütésálló kéreganyaggal vonjuk be. Ennek köszönhetően homlokzati profiljaink, ablakpárkányaink és ablak köré beépíthető díszítéseink, ellenállnak a külső mechanikai hatásoknak és az időjárás viszontagságainak. Kérgesített ablak stukkóink segítenek elkerülni a hőhidak kialakulását és egyszerű beépíthetőségüknek köszönhetően megkönnyítik a homlokzat díszítését.

Válassza ki webáruházunkban azt a kültéri stukkót, mely az Ön ízléséhez legjobban illik!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket