Íves timpanon

Ablak stukkó íves timpanon

Az íves timpanon az ablakdekoráció látványos eleme, mely csupán egyetlen mozdulattal beépíthető. A polisztirolból készült és kéregbevonattal ellátott íves ablak stukkó termékeket két különböző mintával, számos különböző kávaszélességhez kínáljuk. Ezen az oldalon minden íves ablak stukkót megtalál. A bal oldali szűrőben kiválaszthatja a kívánt kávaszélességet. Ezután lehetősége van minta szerint választani. Az íves ablakstukkót rendelése alapján gyártjuk le a kiválasztott méretben és mintával.

38 Items

per page
Set Descending Direction

38 Items

per page
Set Descending Direction

Íves timpanonok kiválasztása ablakdíszítéshez

Ezen az oldalon megtalálja az ablakdíszítéshez tervezett íves formájú timpanon termékeinket. 2 különböző stukkómintából választhat kínálatunkban: 1 letisztult ablakstukkó és 1 jellegzetes, farkasfog motívummal díszített ablak stukkó. Ezeket a szemöldökpárkányokat rendelése alapján készre gyártjuk a fent kiválasztott méretben és mintával. Az íves timpanonok polisztirolból készülnek és üzemünkben kéregbevonattal látjuk el őket, melynek köszönhetően ellenállóak lesznek a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben.

 

Íves timpanon

 

Fent – az oldal tetején bal oldalon– lehetősége van méret szerint szűrni a timpanonok között. Válassza ki a kívánt kávaszélességet és csak a kiválasztott mréetű ablak stukkók fognak megjelenni. Mind a 2 stukkómintát ki tudja választani az 570-től 1520 mm kávaszélességig. Kattintson a kívánt képre az Önnek megfelelő stukkóprofillal és kávaszélességgel. Azonnal megnyílik a timpanon megfelelő termékoldala. A termékoldalon további különböző homlokzati elemeket és profilokat talál a komplett, íves ablakszemöldökhöz, mely méretben, formában és stukkóprofilban a kiválasztott timpanonnal harmonizál. Így könnyen el tudja dönteni, mely kültéri stukkóelemeket szeretné a kiválasztott timpanonhoz rendelni, hogy ablakát egyedien díszíthesse.

A komplett ablakstukkó, timpanon termékek által biztosított előnyök:

  • méretre gyártott termék, így nem szükséges anyagveszteséggel számolnia

  • beépítésre kész termék, tehát nem kell időigényes előkészületekkel számolnia

  • üzemi körülmények között gyártott termék, tehát biztos lehet benne, hogy a megadott méretben, kiváló minőségben kapja készhez

  • egy darabban, késztermékként szállítjuk, így a beépítése roppant egyszerű és gyorsan kivitelezhető

Melyik íves timpanont válasszam?

Az íves ablakszemöldök a homlokzatdíszítés látványos része, hiszen íves formája nagyon dekoratív.

A komplett ablak stukkók további előnyei: először is ezeket a kültéri díszléceket már csak az ablak fölé kell ragasztania, másodsorban az ablakot még jobban kiemeli, hiszen a megfontoltan kiválasztott timpanonok úgy hatnak a homlokzaton, mint szépen megformált szemöldök egy arcon. Kihangsúlyozzák az ablak formáját és a ház homlokzatának egy különleges karaktert adnak.

Ízlésének megfelelően az alábbi íves ablak stukkók közül választhat:

Íves ablak stukkó 150/104F

Íves ablak stukkó 150/104F

A 150/104F mintájú íves timpanon felső részét egy visszafogott, szolid profil, alsó részét pedig egy évszázadok óta kedvelt motívum, farkasfog mintázat díszíti. Kínálatunkban megtalálja a timpanonhoz mintában tökéletesen illő ablakpárkányt és ablakpárkányprofilt is

Íves ablak stukkó 150/117

Íves ablak stukkó 150/117

A 150/117 mintájú íves timpanon egy ízléses, dekoratív ablakstukkó, melyet két, egymással rendkívül jól harmonizáló stukkóprofil díszít. Ez az íves ablak stukkó kiváló választás ablakai díszítéséhez a visszafogott elegancia jegyében.

Hogy válasszam ki a helyes méretet?

Annak érdekében, hogy a homlokzatdíszítés esztétikus legyen, ne csak a ház karakterére figyeljen a termék kiválasztásakor, hanem az ablak méretére is. Hogy a helyes méretet válassza ki, a következő eljárást javasoljuk Önnek:

A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét milliméter pontosan – mint ahogy a következő képen ez látható. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Ez a káva szélessége. A termékválasztás során először válassza ki az oldal tetején a bal oldali termékszűrő segítségével a kávaszélességet. Ezután már csak a kiválasztott méretű timpanonok jelennek meg és ki tudja választani a kívánt mintát.

 

Kávaszélesség helyes mérése

 

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 697 mm ablakkávaszélességet mértünk és Önnek az elegáns, díszítés nélküli 150/117 mintájú ablak stukkó tetszik. A mért 697 mm-es kávaszélesség a 670 mm 720 mm kategóriában. Most már csak 2 íves timpanon termék jelenik meg. Ebből a két mintából választhat az adott kávaszélességű ablak díszítéshez ablak stukkót.

Amit a timpanon méretválasztásánál tudni érdemes

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon valóban az ablaka méretéhez passzol? Végül is minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok az íves timpanon helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek a timpanon tervét:

Íves timpanon 150-117-570-620

 

A vázlat a timpanon szemben lévő oldalát mutatja és két keresztmetszetet. Jól látható a díszlécek elhelyezkedése a timpanon. Az A rajz a stukkóprofil legkisebb részét mutatja, a B rajz a díszlécek közötti távolságot szemlélteti a timpanon közepén.

A fenti rajzon látható 150/117 mintájú timpanon leghosszabb részén 1008 mm széles. Ebből kiesik ebben a példában az ablakkáva szélessége, 600 mm. Emellett marad mindkét oldalon 140 mm a 140 mm széles díszlécnek az ablak oldalsó díszítésére. A széleken kisebb túllógás keletkezik. Ez a túllógás fent 64 mm és a díszlécek mellett, a timpanon alsó részénél 23 mm. Ily módon az íves ablakszemöldök egy stílusos, arányos összbenyomást kelt.

Eltérő méretű ablakkáva – melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes kültéri díszléc kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati íves ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a szemöldökpárkányok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Íves timpanon 150-117

 

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a timpanon alsó részénél, a díszléc mellett 23 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha a timpanon az oldalsó díszléceken pihenne, mint egy oszlopon. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm-rel? Nincs ok aggodalomra!

Íves timpanon 150-117

 

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 13 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriát.

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Íves timpanon 150-117

 

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 38 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit nagyobb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Mint a két példából láthatta, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati elemek tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy meggyőző összhatás keletkezzen. Ügyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Az íves timpanon beépítése

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről beépítésre kész timpanon ablak stukkóval:

A méretre gyártott timpanon ablak stukkó pillanatok alatt beépíthető. Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként akár saját kezűleg is. Csak elegendő mennyiségű Soudal ragasztóhabra van szüksége. Vigye fel a ragasztóhabot a timpanon hátoldalára és rögzítse az ablak stukkót a homlokzatra. Ugye milyen egyszerű? A méretre gyártott timpanon természetesen számos ablakkeretező díszléccel kombinálható a harmonikus ablakdíszítés jegyében.

 

Komplett kültéri stukkó rendszer

Felejtse el a drága kivitelezést, a körülményes beépítést és az elemekből való barkácsolást! Gondolkodjon rendszerben, mint a profik! Használja ki Ön is az egymáshoz illő, és egymással kombinálható kültéri stukkó termékből álló komplett rendszer előnyeit! Amennyiben Ön tőlünk, direktben a gyártótól vásárol kültéri stukkó díszléceket, azonnal beépíthető homlokzati stukkó termékeket kap, melyeket készletről postázunk Önnek közvetlenül gyártóüzemünkből. Kérem, tekintse meg a komplett kültéri stukkórendszerünket bemutató videót. Nem fogja megbánni!

 

Egyenes és csúcsos ablakstukkó

Kínálatunkban az íves ablakstukkó mellett megtalálható egyenes és csúcsos timpanon is.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket