Íves timpanon

Ablak stukkó íves timpanon

Az íves timpanon az ablakdekoráció látványos eleme, mely csupán egyetlen mozdulattal beépíthető. A polisztirolból készült és kéregbevonattal ellátott íves ablak stukkó termékeket két különböző mintával, számos különböző kávaszélességhez kínáljuk. Ezen az oldalon minden íves ablak stukkót megtalál. A bal oldali szűrőben kiválaszthatja a kívánt kávaszélességet. Ezután lehetősége van minta szerint választani. Az íves ablakstukkót rendelése alapján gyártjuk le a kiválasztott méretben és mintával.

2 Items

per page
Set Descending Direction

2 Items

per page
Set Descending Direction

Íves timpanonok kiválasztása ablakdíszítéshez

Ezen az oldalon megtalálja az ablakdíszítéshez tervezett íves formájú timpanon termékeinket. 2 különböző stukkómintából választhat kínálatunkban: 1 letisztult ablakstukkó és 1 jellegzetes, farkasfog motívummal díszített ablak stukkó. Ezeket a szemöldökpárkányokat rendelése alapján készre gyártjuk a fent kiválasztott méretben és mintával. Az íves timpanonok polisztirolból készülnek és üzemünkben kéregbevonattal látjuk el őket, melynek köszönhetően ellenállóak lesznek a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben.

 

Íves timpanon

 

Fent – az oldal tetején bal oldalon– lehetősége van méret szerint szűrni a timpanonok között. Válassza ki a kívánt kávaszélességet és csak a kiválasztott mréetű ablak stukkók fognak megjelenni. Mind a 2 stukkómintát ki tudja választani az 570-től 1520 mm kávaszélességig. Kattintson a kívánt képre az Önnek megfelelő stukkóprofillal és kávaszélességgel. Azonnal megnyílik a timpanon megfelelő termékoldala. A termékoldalon további különböző homlokzati elemeket és profilokat talál a komplett, íves ablakszemöldökhöz, mely méretben, formában és stukkóprofilban a kiválasztott timpanonnal harmonizál. Így könnyen el tudja dönteni, mely kültéri stukkóelemeket szeretné a kiválasztott timpanonhoz rendelni, hogy ablakát egyedien díszíthesse.

A komplett ablakstukkó, timpanon termékek által biztosított előnyök:

  • méretre gyártott termék, így nem szükséges anyagveszteséggel számolnia

  • beépítésre kész termék, tehát nem kell időigényes előkészületekkel számolnia

  • üzemi körülmények között gyártott termék, tehát biztos lehet benne, hogy a megadott méretben, kiváló minőségben kapja készhez

  • egy darabban, késztermékként szállítjuk, így a beépítése roppant egyszerű és gyorsan kivitelezhető

Melyik íves timpanont válasszam?

Az íves ablakszemöldök a homlokzatdíszítés látványos része, hiszen íves formája nagyon dekoratív.

A komplett ablak stukkók további előnyei: először is ezeket a kültéri díszléceket már csak az ablak fölé kell ragasztania, másodsorban az ablakot még jobban kiemeli, hiszen a megfontoltan kiválasztott timpanonok úgy hatnak a homlokzaton, mint szépen megformált szemöldök egy arcon. Kihangsúlyozzák az ablak formáját és a ház homlokzatának egy különleges karaktert adnak.

Ízlésének megfelelően az alábbi íves ablak stukkók közül választhat:

Íves ablak stukkó 150/104F

Íves ablak stukkó 150/104F

A 150/104F mintájú íves timpanon felső részét egy visszafogott, szolid profil, alsó részét pedig egy évszázadok óta kedvelt motívum, farkasfog mintázat díszíti. Kínálatunkban megtalálja a timpanonhoz mintában tökéletesen illő ablakpárkányt és ablakpárkányprofilt is

Íves ablak stukkó 150/117

Íves ablak stukkó 150/117

A 150/117 mintájú íves timpanon egy ízléses, dekoratív ablakstukkó, melyet két, egymással rendkívül jól harmonizáló stukkóprofil díszít. Ez az íves ablak stukkó kiváló választás ablakai díszítéséhez a visszafogott elegancia jegyében.

Hogy válasszam ki a helyes méretet?

Annak érdekében, hogy a homlokzatdíszítés esztétikus legyen, ne csak a ház karakterére figyeljen a termék kiválasztásakor, hanem az ablak méretére is. Hogy a helyes méretet válassza ki, a következő eljárást javasoljuk Önnek:

A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét milliméter pontosan – mint ahogy a következő képen ez látható. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Ez a káva szélessége. A termékválasztás során először válassza ki az oldal tetején a bal oldali termékszűrő segítségével a kávaszélességet. Ezután már csak a kiválasztott méretű timpanonok jelennek meg és ki tudja választani a kívánt mintát.

 

Kávaszélesség helyes mérése

 

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 697 mm ablakkávaszélességet mértünk és Önnek az elegáns, díszítés nélküli 150/117 mintájú ablak stukkó tetszik. A mért 697 mm-es kávaszélesség a 670 mm 720 mm kategóriában. Most már csak 2 íves timpanon termék jelenik meg. Ebből a két mintából választhat az adott kávaszélességű ablak díszítéshez ablak stukkót.

Amit a timpanon méretválasztásánál tudni érdemes

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon valóban az ablaka méretéhez passzol? Végül is minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok az íves timpanon helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek a timpanon tervét:

Íves timpanon 150-117-570-620

 

A vázlat a timpanon szemben lévő oldalát mutatja és két keresztmetszetet. Jól látható a díszlécek elhelyezkedése a timpanon. Az A rajz a stukkóprofil legkisebb részét mutatja, a B rajz a díszlécek közötti távolságot szemlélteti a timpanon közepén.

A fenti rajzon látható 150/117 mintájú timpanon leghosszabb részén 1008 mm széles. Ebből kiesik ebben a példában az ablakkáva szélessége, 600 mm. Emellett marad mindkét oldalon 140 mm a 140 mm széles díszlécnek az ablak oldalsó díszítésére. A széleken kisebb túllógás keletkezik. Ez a túllógás fent 64 mm és a díszlécek mellett, a timpanon alsó részénél 23 mm. Ily módon az íves ablakszemöldök egy stílusos, arányos összbenyomást kelt.

Eltérő méretű ablakkáva – melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes kültéri díszléc kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati íves ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a szemöldökpárkányok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Íves timpanon 150-117

 

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a timpanon alsó részénél, a díszléc mellett 23 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha a timpanon az oldalsó díszléceken pihenne, mint egy oszlopon. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm-rel? Nincs ok aggodalomra!

Íves timpanon 150-117

 

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 13 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriát.

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Íves timpanon 150-117

 

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 38 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit nagyobb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Mint a két példából láthatta, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati elemek tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy meggyőző összhatás keletkezzen. Ügyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Az íves timpanon beépítése

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről beépítésre kész timpanon ablak stukkóval:

A méretre gyártott timpanon ablak stukkó pillanatok alatt beépíthető. Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként akár saját kezűleg is. Csak elegendő mennyiségű Soudal ragasztóhabra van szüksége. Vigye fel a ragasztóhabot a timpanon hátoldalára és rögzítse az ablak stukkót a homlokzatra. Ugye milyen egyszerű? A méretre gyártott timpanon természetesen számos ablakkeretező díszléccel kombinálható a harmonikus ablakdíszítés jegyében.

 

Komplett kültéri stukkó rendszer

Felejtse el a drága kivitelezést, a körülményes beépítést és az elemekből való barkácsolást! Gondolkodjon rendszerben, mint a profik! Használja ki Ön is az egymáshoz illő, és egymással kombinálható kültéri stukkó termékből álló komplett rendszer előnyeit! Amennyiben Ön tőlünk, direktben a gyártótól vásárol kültéri stukkó díszléceket, azonnal beépíthető homlokzati stukkó termékeket kap, melyeket készletről postázunk Önnek közvetlenül gyártóüzemünkből. Kérem, tekintse meg a komplett kültéri stukkórendszerünket bemutató videót. Nem fogja megbánni!

 

Egyenes és csúcsos ablakstukkó

Kínálatunkban az íves ablakstukkó mellett megtalálható egyenes és csúcsos timpanon is.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket