Egyenes timpanon

Egyenes timpanon

 

 

 

Az egyenes timpanonok akkor előnyösek, ha az ablak felett kevés hely van, ablakát mégis dekoratívan szeretné díszíteni. Használjon beépítésre kész, egyenes timpanont ablakdíszítéshez. 3 különböző stukkóminta közül választhat állandó kínálatunkban. Minden minta elérhető valamennyi kávaszélességben.

Ezen az oldalon minden egyenes timpanont megtalál. Válassza ki a bal oldali táblázatból azt a kávaszélességet, melyre Önnek szüksége van. Akkor megjelennek a timpanonok a 3 különböző stukkómintával. Ezután kiválaszthatja azt az ablakszemöldököt, mely Önnek a legjobban tetszik.

Kérem vegye figyelembe, hogy a timpanonok szállítási ideje szezonban 2-3 hétig tarthat.

57 Items

per page
Set Descending Direction

57 Items

per page
Set Descending Direction

Az egyenes timpanon kiválasztása

 

Ezen az oldalon megtalálja az egyenes, komplett timpanonokat. 3 különböző stukkómintából választhat állandó kínálatunkban: 2 különböző kifejező minta egyenes vonalakkal és 1 minta a kedvelt, hagyományos farkasfog mintázattal. Ezen szemöldökpárkányok alapját egy polisztirolelem képezi, melyen a méretnek megfelelően kivágott díszléc komplett homlokzati elemként áll össze. Minden ablakszemöldököt egy speciális kéreganyaggal vonunk be, hogy az az időjárási hatásoktól és mechanikai sérülésektől védelmet nyújtson.

 

Egyenes timpanon

 

Fent – az oldal tetején – a timpanonok stukkóminta és kávaszélesség alapján vannak rendezve. A terméktáblázat a következőképpen van felépítve: Vízszintesen találja a 3 különböző stukkóprofilt, függőlegesen a 19 különböző kávaszélességet – mindig a legszerényebb mintával, ill. legkisebb mérettel kezdve. Mind a 3 stukkómintát ki tudja választani az 570-től 1520 mm kávaszélességig. Kattintson a kívánt képre az Önnek megfelelő stukkóprofillal és kávaszélességgel. Azonnal megnyílik a timpanon megfelelő termékoldala. A termékoldalon további különböző homlokzati elemeket és profilokat talál a komplett, egyenes ablakszemöldökhöz, mely méretben, formában és stukkóprofilban a kiválasztott timpanonnal harmonizál. Így könnyen el tudja dönteni, mely kültéri stukkóelemeket szeretné a kiválasztott timpanonhoz rendelni, hogy ablakát egyedien öltöztethesse fel. .

Amit az egyenes timpanon kiválasztásánál tudni érdemes

Az egyenes timpanonok óriási előnye, hogy az ablak feletti kis helyre is be lehet építeni, ennek ellenére az ablakot dekoratívvá teszik. A komplett timpanonok 2 további előnyt kötnek össze egy homlokzati stukkóban: először is ezeket a kültéri díszléceket már csak az ablak fölé kell ragasztania, másodsorban ablakának még több kifejezőerőt ad, hiszen a megfontoltan kiválasztott timpanonok úgy hatnak a homlokzaton, mint szépen megformált szemöldök egy arcon. Kihangsúlyozzák az ablak formáját és a ház homlokzatának egy különleges bájt adnak.

 

Beépített egyenes timpanon

 

Annak érdekében, hogy a timpanon teljesen kibontakozhasson, ne csak a ház karakterére figyeljen a termék kiválasztásakor, hanem az ablak méretére is. Hogy a helyes méretet választhassa ki, a következő eljárást javasoljuk Önnek

A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét milliméter pontosan – mint ahogy a következő képen ez látható. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Ezzel a mérettel nézzen utána ezen az oldalon fent a terméktáblázatban és válassza ki a megfelelő timpanont, melyben a megfelelő képre kattint.

 

Kávaszélesség helyes mérése

 

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 1145 mm ablakkáva szélességet mértünk és Önnek a hagyományos, farkasfog mintázat tetszik. Tehát nézzük meg a felső terméktáblázatban a stukkóprofilokat és találjuk meg a stukkómintánkat a 3. oszlopban (középen jobbra). Most vegyük az 1145 mm kávaszélességet. Ez a méret az 1120 mm 1170 mm kategóriában található. Menjünk most a jobb oszlopban le, amíg a 107F/104F 1120-1170 timpanont megtalálja és kattintson erre a képre. Már meg is jelenik a termékoldal és kényelmesen ki tudja választani a webáruházban a timpanont.

Amit a timpanon kiválasztásánál tudni érdemes

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon tényleg az ablaka méretéhez passzol? Végül is minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok a timpanon helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek a timpanon tervét:

Egyenes timpanon 108-117-570-620

 

A vázlat a timpanon szemben levő oldalát mutatja és egy keresztmetszetet. Jól látható a díszlécek elhelyezkedése a szemben levő oldalon. Az A rajz a timpanon elejét mutatja és egyértelműen látjuk, mennyire ugrik ki a timpanon díszeleme az ablakszemöldöktől.

A rajz timpanonja a 108 és 117 stukkóprofilokkal 1006 mm széles. Ebből kiesik ebben a példában az ablakkáva szélessége, 600 mm. Emellett marad mindkét oldalon 140 mm a 140 mm széles díszlécnek az ablak oldalsó díszítésére. A széleken kisebb túllógás keletkezik. Ez a túllógás fent 63 mm és alól 23 mm. Ily módon az ablakszemöldök egy tökéletes, esztétikus összbenyomást kelt szemlélőjénél és ablaka kisugárzását egy letisztult ablakkerettel hangsúlyozhatja.

Egyéb stukkómintájú szemöldökpárkányok is pontosan olyan alaposan átgondoltak, mint ez a timpanon – minden kávaszélességben.

Eltérő méretű ablakkáva – melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett mindig előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes timpanon kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a timpanonok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Egyenes timpanon 103-117-570-620

 

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a díszléc mellett 23 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha a timpanon az oldalsó díszléceken pihenne, mint egy oszlopon. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm? Nincs ok aggodalomra!

Egyenes timpanon 103-117-570-620

 

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 13 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriát.

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Egyenes timpanon 103-117-570-620

 

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 38 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit szélesebb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Mint a két példából láthatta, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati elemek tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy meggyőző összhatás keletkezzen. Figyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Alu ablakpárkány az esztétikus homlokzatdíszítésért

Kültéri ablakpárkányainkat polisztirolból gyártjuk, kéreganyaggal ellenállóvá tesszük az időjárás hatásaival szemben és felső oldalát egy alumíniumlemezzel borítjuk a mechanikai sérülések elkerülése érdekében. Hogy az esővíz az ablakpárkányon le tudjon folyni, a felső borítás enyhén lejt. A komplett ablakpárkány a beépített alumíniumborítással 2 fokos szöget zár be. Az alumíniumlemez mindkét oldalát egy műanyagból készült élvédő zárja le, hogy a víz ne tudjon oldalra folyni és a házhomlokzat védve legyen. Válassza tehát az ablakkerethez illő ablakpárkányokat! 3 különböző stukkóminta közül választhat, melyeket sokféle kávaszélességben és kávamélységben kínálunk. A következő képgalériában Ön is meggyőződhet az összhatás sikeréről!

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Kérem, tekintse meg videóinkat, melyben megmutatjuk Önnek a komplett alumíniumlemez borítású ablakpárkányaink gyártását és beépítését:

 

 

 KÁVATAKARÁS

Egyesítse a kávatakarást és ablakkeretezést homlokzati profilokkal és spóroljon időt és pénzt a homlokzatkialakításnál! Ezekben a videókban megmutatjuk Önnek a kávatakaró elemek előnyeit és beépítésének lépéseit.

 

 

Kávatakarás gyorsan és egyszerűen: keretprofiljaink a kávatakaró lécekkel összeilleszthetők

Új, kávatakaró díszléceink beépítésével egyszerre kivitelezhetjük a káva takarását és az ablak díszítését. A sima kávatakaró profilok kombinálhatók a kínálatunkban található kültéri díszlécekkel. A kávához használt lapos homlokzati profilok egy hosszanti illesztőbordával rendelkeznek. Ablakkeretezésre alkalmas kültéri homlokzati stukkóinkat hátoldalukon hosszanti núttal láttuk el, melyek ez által egyszerűen és gyorsan összeilleszthetők a kávatakaró lécekkel.

Illesztő borda a kávatakaró stukkó lécen

 

Illesztő nut az ablakkeretező stukkó profilon

 

Az ütésálló kávatakaró profilok és polisztirol díszlécek előnyei ablakkeretnél:

  1. Idő- és energiaspórolás: az ablak- és ajtókáva díszítése a kérgesített homlokzatléccel gyorsan elkészül. Miután a kávatakaró profilokat méretre vágta, illessze be az ablakkávába, ezután ragassza a kültéri stukkót az ablak felső részére. A következő lépésben rögzítse a timpanonelemet az ablak felső részének közepére. Ezzel az eljárással időt és energiát spórol meg és csökkenti a beruházási költséget.

  2. Egységes és esztétikus végeredmény: a kávába épített kérgesített kávatakaró profilok és az ablak oldalsó részéhez használt díszlécek ugyanolyan minőségű felületek.

  3. Hőszigetelő hatás: a mi polisztirol stukkóink ugyanolyan anyagból készülnek, mint a hőszigetelő rendszerek használata során alkalmazottak. Az ablakkávánál használt kávaprofilok hozzájárulnak a szigeteléshez és megakadályozzák a hőhidat, valamint a penész keletkezését.

  4. Robusztus és időtálló: az ütésálló réteg időjárásállóvá és ellenállóképessé teszi a kávatakaró és díszléceket a mechanikai sérülések ellen. Ön egy profi végeredményt kap, mely sokáig örömet okoz Önnek!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket