Egyenes timpanon

Egyenes timpanon

 

Az egyenes timpanonok kiválóan alkalmasak ajtók és ablakok díszítésére akkor is, ha az ablak felett kevés hely áll rendelkezésre. Egyenes timpanonjaink egy mozdulattal beépíthetők. A polisztirolból készült és kéregbevonattal ellátott egyenes ablakstukkó termékeket több mintával, számos különböző kávaszélességhez kínáljuk.

Ezen az oldalon minden egyenes timpanont megtalál. Válassza ki a bal oldali szűrőben a szükséges kávaszélességet. Ezután lehetősége van minta szerint választani. Ekkor kiválaszthatja azt az ablakszemöldököt, mely Önnek a legjobban tetszik.

19 Items

per page
Set Descending Direction

19 Items

per page
Set Descending Direction

Az egyenes timpanon kiválasztása

Ezen az oldalon megtalálja az ablakdíszítéshez tervezett egyenes timpanonokat. Több különböző mintájú timpanon közül választhat: megtalálhatók a modern, letisztult vonalú ablakszemöldökök, a klasszikus stílusú szemöldökpárkányok és a hagyományos farkasfog mintával díszített timpanonok is. Az egyenes ablakszemöldököt rendelése alapján gyártjuk az Ön által kiválasztott méretben és mintával. Az egyenes timpanonok polisztirolból készülnek és üzemünkben kéregbevonattal látjuk el őket, melynek köszönhetően ellenállók lesznek a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben.

Egyenes timpanonok

Fent – az oldal tetején – a timpanonok minta és kávaszélesség alapján vannak rendezve. A terméktáblázat tartalmazza a különböző stukkóprofilokat 19 különböző kávaszélességben – a legkisebb mérettel kezdve. Minden mintát ki lehet választani az 570-től 1520 mm kávaszélességig. Kattintson a kívánt képre az Önnek megfelelő stukkóprofillal és kávaszélességgel. Azonnal megnyílik a timpanon megfelelő termékoldala. A termékoldalon további különböző homlokzati elemeket és profilokat talál a komplett, egyenes ablakszemöldökhöz, mely méretben, formában és mintában a kiválasztott timpanonnal harmonizál. Így könnyen el tudja dönteni, mely kültéri stukkóelemeket szeretné a kiválasztott timpanonhoz rendelni, hogy ablakát egyedien díszíthesse.

A komplett ablakstukkó, timpanon termékek által biztosított előnyök:

  • méretre gyártott termék, így nem szükséges anyagveszteséggel számolnia

  • beépítésre kész termék, tehát nem kell időigényes előkészületekkel számolnia

  • üzemi körülmények között gyártott termék, tehát biztos lehet benne, hogy a megadott méretben, kiváló minőségben kapja kézhez

  • egy darabban, késztermékként szállítjuk, így a beépítése roppant egyszerű és gyorsan kivitelezhető

Melyik egyenes timpanont válasszam?

Az egyenes timpanon óriási előnye, hogy az ablak feletti kis helyre is be lehet építeni, mely az ablakot dekoratívvá teszi. A komplett timpanon további előnyei: először is ezeket a kültéri stukkókat már csak az ablak fölé kell ragasztania, másodsorban az ablakot még jobban kiemeli, hiszen a megfontoltan kiválasztott timpanonok úgy hatnak a homlokzaton, mint szépen megformált szemöldök egy arcon. Kihangsúlyozzák az ablak formáját és a ház homlokzatának egy különleges karaktert adnak.

Ízlésének megfelelően az alábbi egyenes ablakszemöldökök közül választhat:

Modern 108

A 108 egyenes timpanon az élekkel és az íves részekkel a klasszikus ablakdíszítést idézi meg, melyhez kiválóan illik a bordázott keretezőléc és akár különböző sordíszek is.

Modern 108/117

A 108/117 komplett egyenes timpanonnal klasszikus ablakstukkó valósítható meg, mely remekül kombinálható hasonló mintájú keretezőprofiljainkkal.

Modern farkasfog mintával 108/104-F

Hagyományos farkasfog minta díszíti a 108/104-F egyenes ablakszemöldököt, mellyel klasszikus stílusú ablakdíszítés építhető ki. Válasszon hozzá bordázott keretezőlécet és ugyancsak farkasfog mintás ablakpárkányt!

Farkasfog mintás 107-F

A 107-F egyenes szemöldökpárkány tökéletesen megjeleníti a hagyományos stílust, mely kiválóan kombinálható a klasszikus mintával díszített keretezőlécekkel és ablakpárkánnyal.

Farkasfog mintás 107-F/117

Rendkívül látványos a tradicionális mintával díszített 107-F/117 egyenes ablakszemöldök, melyhez a hagyományos mintával díszített ajtó- és ablakkeretező díszlécek illenek.

Klasszikus 103/117

A modern kialakítású 103/117 egyenes szemöldökpárkány a hagyományos és klasszikus stílusú ablakkeretező díszlécekkel is kiválóan kombinálható.

Hogy válasszam ki a helyes méretet?

Annak érdekében, hogy a homlokzatdíszítés esztétikus legyen, ne csak a ház karakterére figyeljen a termék kiválasztásakor, hanem az ablak méretére is. Hogy a helyes méretet válassza ki, a következő eljárást javasoljuk Önnek.

Kávaszélesség helyes mérése

A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét milliméter pontosan – mint ahogy a következő képen ez látható. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Ez a káva szélessége. A termékválasztás során először válassza ki az oldal tetején a bal oldali termékszűrő segítségével a kávaszélességet. Ezután már csak a kiválasztott méretű timpanonok jelennek meg és ki tudja választani a kívánt mintát.

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 1145 mm ablakkávaszélességet mértünk és Önnek a hagyományos, farkasfog mintázat tetszik. A mért 1145 mm-es kávaszélesség az 1120 mm 1170 mm kategóriában található. Most már csak az adott méretű timpanonok jelennek meg. Ezekből a mintákból választhat megfelelő kávaszélességű ablakstukkót.

Amit a timpanon kiválasztásánál tudni érdemes

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon tényleg az ablaka méretéhez passzol? Végül is minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok a timpanon helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek a timpanon tervét:

Egyenes timpanon 108-117-570-620

A vázlat a timpanon szemben levő oldalát mutatja és egy keresztmetszetet. Jól látható a díszlécek elhelyezkedése a timpanonon. Az A rajz a timpanon elejét mutatja és egyértelműen látjuk, mennyire ugrik ki a timpanon díszeleme az ablakszemöldöktől.

A rajz timpanonja a 108 és 117 stukkóprofilokkal 1006 mm széles. Ebből kiesik ebben a példában az ablakkáva szélessége, 600 mm. Emellett marad mindkét oldalon 140 mm a 140 mm széles díszlécnek az ablak oldalsó díszítésére. A széleken kisebb túllógás keletkezik. Ez a túllógás fent 63 mm és alól 23 mm. Ily módon az ablakszemöldök egy tökéletes, esztétikus összbenyomást kelt szemlélőjénél és ablaka kisugárzását egy letisztult ablakkerettel hangsúlyozhatja.

Minden szemöldökpárkány olyan gondosan tervezett, mint ez a timpanon – minden kávaszélességben.

Eltérő méretű ablakkáva – melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett mindig előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes timpanon kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a timpanonok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a díszléc mellett 23 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha a timpanon az oldalsó díszléceken pihenne, mint egy oszlopon. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Egyenes timpanon 103-117-570-620

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm? Nincs ok aggodalomra!

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 13 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriát.

Egyenes timpanon 103-117-570-620

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 38 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit szélesebb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Egyenes timpanon 103-117-570-620

Mint a két példából láthatta, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati elemek tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy harmonikus összkép keletkezzen. Figyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Kávatakarás

A gyorsan és egyszerűen beépíthető timpanonok mellett még egy hatékony és praktikus ablakdíszítési megoldást kínálunk Önnek. Kávatakaró profiljainkkal az egyenetlen, vakolat nélküli kávát fedheti be, mellyel kiválthatja a vakolás munkafolyamatát. A ragasztóhabbal gyorsan beépíthető polisztirol profilokat illesztőbordával látjuk el, mely az ablakkeretező díszlécek és timpanonok nútjával könnyedén összepattintható. Ezzel a technikai megoldással stabilan illeszkednek egymáshoz a stukkóelemek.

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

Az egyenes timpanon beépítése

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről beépítésre kész timpanon ablak stukkóval:

A méretre gyártott timpanon ablak stukkó pillanatok beépíthető. Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként akár saját kezűleg is. Csak elegendő mennyiségű Soudal ragasztóhabra van szüksége. Vigye fel a ragasztóhabot a timpanon hátoldalára és rögzítse az ablak stukkót a homlokzatra. Ugye milyen egyszerű? A méretre gyártott timpanon természetesen számos ablakkeretező díszléccel kombinálható a harmonikus ablakdíszítés jegyében.

 

Komplett kültéri stukkó rendszer

Felejtse el a drága kivitelezést, a körülményes beépítést és az elemekből való barkácsolást! Gondolkodjon rendszerben, mint a profik! Használja ki Ön is az egymáshoz illő, és egymással kombinálható kültéri stukkó termékből álló komplett rendszer előnyeit! Amennyiben Ön tőlünk, direktben a gyártótól vásárol kültéri stukkó díszléceket, azonnal beépíthető homlokzati stukkó termékeket kap, melyeket készletről postázunk Önnek közvetlenül gyártóüzemünkből. Kérem, tekintse meg a komplett kültéri stukkórendszerünket bemutató videót. Nem fogja megbánni!

 

Csúcsos és íves ablakstukkó

Kínálatunkban az egyenes ablakstukkó mellett megtalálható csúcsos és íves timpanon is.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket