Műanyag függönysín, mennyezeti karnis

Műanyag függönysín, mennyezeti karnis

Műanyag függönysín, mennyezeti karnis

 

A mennyezeti függönykarnis eltakarásáról vagy a díszléc rejtett karnis előtti továbbvezetéséről álmodik? A modern otthondíszítéssel ez lehetséges! Különböző hosszúságú egysoros, kétsoros és háromsoros mennyezeti karnis áll kínálatunkban rendelkezésre

A rejtett karnis témához tartozó díszléceket és karnistakaró léceket ugyancsak ezen az oldalon találja. Így a mennyezeti karnis felszerelése és a karnistámasz rögzítése gyerekjáték. Próbálja ki és használja praktikus díszléceinket!

A díszlécek beépítésére vonatkozó tippeket a terméktáblázat alatt találja. Részletes termékinformációkat az adott mennyezeti függönykarnis termékoldalán olvashat.

22 Items

per page
Set Descending Direction

22 Items

per page
Set Descending Direction

Mennyezeti karnis, műanyag függönysín

Rejtett függönykarnis – mindenhol beépíthető

Nem véletlen, hogy a műanyag mennyezeti függönykarnis az utóbbi időben egyre kedveltebb. Kis méretei és egyszerű megjelenése hozzájárul ahhoz, hogy a műanyag rejtett karnis mindenhol felhasználható legyen.

VIDEÓ stukkó beépítéséről: mennyezeti karnis elrejtése, karnistakaró díszléc ragasztása

 

 

Mennyezeti karnis, műanyag függönysín – a funkció számít

A mennyezeti karnis elsősorban könnyű felszerelhetősége miatt kedvelt. A mennyezeti függönykarnis könnyen elrejthető. Egy mennyezetre szerelt karnistakaró stukkóval a vékony, fehér rejtett karnis egyszerűen és stílusosan eltakarható.

A karnistakaró díszlécet egyszerű beépíteni akkor is, ha csak egy ragasztási felület (mennyezet) áll rendelkezésre. A karnistámasz beépítésénél az a probléma, hogy a második ragasztási felület (fal) hiányzik. Ezért szélesítettük ki a stukkó felső ragasztási felületét. Így a karnistakaró díszlécet éppolyan gyorsan és egyszerűen beépítheti, mint a holkerlécet.

 

Karnistakaras polisztirol stukkó díszléccel

 

 

Karnistakaras indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkó díszléccel

 

Mennyezeti függönykarnis elrejtése polisztirol díszléccel

Rejtse el a mennyezeti sín vagy úgynevezett rejtett függönykarnis látható részeit egy esztétikus polisztirol díszléccel. A diszkrét megjelenésű mennyezeti karnis egy stukkóval egyszerűen eltakarítható. A vázlaton látható, hogy a díszlécet a rejtett függönykarnis elé kell szerelni.

 

Metszeti rajz karnisról és karnistakaró lécről

 

A mennyezeti karnis egyszerű beépítése

Rejtett függönykarnis felszerelése

Ilyen egyszerűen építheti be a mennyezeti sín elemeit:

  • Tartsa a rejtett karnist a mennyezethez és jelölje be a csavarok helyeit

  • Fúrógéppel fúrja ki a lyukakat. Használjon a tipli átmérőjénél egy mérettel kisebb fúrószárat!

  • Egy kalapáccsal üsse be a tipliket.

  • Tartsa a mennyezeti karnis sínét a mennyezetre, tekerje a csavart a rejtett függönykarnis kifúrt lyukain keresztül a tiplibe és húzza meg óvatosan a csavart. (Kérem, legyen óvatos a gipszkarton tiplivel! A csavarokat nem szabad túl erősen meghúzni!)

  • Helyezze a lyukakra a furattakaró gombokat.

  • Húzza a mennyezeti sínbe az akasztó csúszkát és helyezze be a végzáró elemeket.

  • Függessze fel a függönyt a csipeszre vagy csúszkára.

Mennyezeti karnis méretei – a megfelelő rejtett függönykarnis kiválasztása

Kiváló minőségű rejtett karnisainkat három szélességben kínáljuk: egysoros, kétsoros és háromsoros kivitelben. Minden rejtett függönykarnis a következő hosszúsággal rendelhető: 120 cm, 150 cm, 180 cm és 200 cm. A termék képein látható a mennyezeti karnis keresztmetszete. Válassza ki a megfelelő rejtett függönykarnist!

Mennyezeti karnis kellékei – mennyezeti függönykarnis és függönysín akasztó csúszka vagy csipesz, végzáró elem és toldó elem

A függöny felakasztásához két lehetőséget kínálunk Önnek: mennyezeti karnishoz választhat akasztó csúszkákat vagy csipeszeket. Mindegy, hogy csúszkákat vagy csipeszeket rendel, 10 cm-enként szüksége van egy függönytartó elemre. A mennyezeti karnis kellékei, a csúszkák és csipeszek egységes mennyisége csomagonként 20 db.

A mennyezeti függönykarnis mindkét végét zárja le végzáró elemekkel. Ez megakadályozza, hogy a csúszka vagy csipesz a műanyag függönysínből kicsússzon. A végzáró elemek továbbá a mennyezeti karnis végeinek esztétikus takarásáról is gondoskodnak.

A mennyezeti függönykarnisok a következő hosszúsággal érhetők el: 120 cm, 150 cm, 180 cm és 200 cm. Amennyiben az ablaknyílás rövidebb, vágja méretre a rejtett karnist. A műanyag függönysín egy kézi fűrésszel vagy egy dekopírfűrésszel könnyedén vágható. A levágott peremet csiszolópapírral kell átdörzsölni.

Amennyiben hosszabb rejtett függönykarnisra van szüksége, pl. 3 m hosszúra, rendeljen 2 db 150 cm-es rejtett karnis elemet. A két mennyezeti karnis egy csatlakozó elemmel, úgynevezett toldóelemmel összekapcsolható. A csatlakozó elem biztosítja a csúszkák és csipeszek a toldásban történő zavartalan mozgását.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket