Polisztirol díszléc karnistakaró Dombóvár 14

A Dombóvár 14 polisztirol karnistakaró díszléc a Dombóvár 14 holkerléc függönykarnis előtti továbbvezetésére szolgál. A karnistakaró díszléccel a függönysín elegánsan elrejthető. A Dombóvár 14 karnistakaró díszléchez belső és külső sarokelemeket is kínálunk, melyek megkönnyítik a beépítést. A sarokelemek mérete és mintája megegyezik a díszléccel. A karnistakaró díszléc vízbázisú festékkel tetszőleges színűre festhető.

Kérem figyeljen arra, hogy a díszlécek 2 m hosszúak, ezért a rendelésnél csak páros számokat adhat meg (pl. 2 m, 4 m, 6 m, …).

Kérem a díszlécnél a kívánt méterszámot, a kiegészítőelemeknél a darabszámot adja meg!

In stock
SKU
14-3110-kt-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Polisztirol stukkó karnistakaró Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-kt

1 217 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol díszléc karnistakaró belső sarok Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-kt-sb

1 835 Ft

db

Polisztirol díszléc karnistakaró külső sarok Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-kt-sk

1 835 Ft

méter

Holker díszléc Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110

608 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Polisztirol díszléc belső sarok Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-sb

913 Ft

db

Polisztirol díszléc külső sarok Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-sk

913 Ft

db

Polisztirol díszléc profil simító Dombóvár 14

Cikkszám: 14-3110-ps

35 Ft

db

Polisztirol holkerléc Dombovár 14 jelölősablon

Cikkszám: 14-3110-sablon

224 Ft

db

Polisztirol stukkó ragasztó

Cikkszám: mester-diszlec-stukko-ragaszto

1 847 Ft

db

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

Cikkszám: fbs-szilikon-stukkó-ragasztó

5 837 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 894 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Dombóvár 14 polisztirol karnistakaró díszléc

A polisztirolból készült Dombóvár 14 karnistakaró díszléc 75 mm magas és 75 mm széles. A karnistakaró díszléc külső méretei megegyeznek az azonos nevű holker díszléccel, így a két termék pontosan összeilleszthető. A függönykarnis előtti részen használja a Dombóvár 14 karnistakaró díszlécet, a többi falfelületen pedig a Dombóvár 14 holkerlécet.

 

>Dombóvár 14 polisztirol karnistakaró díszléc

 

Függönysín eltakarása a Dombóvár 14 karnistakaró díszléccel.

Az igen népszerű holkerléceken két ragasztási felület áll rendelkezésre. A díszléc felső részét a mennyezetre, az alsó részét a falra kell ragasztani. A függönysín vagy függönykarnis előtt azonban csak egy ragasztási felület, a mennyezet áll rendelkezésünkre a díszléc rögzítésére. Éppen ezért terveztük meg a Dombóvár 14 karnistakaró díszlécet, mely mintája és külső mérete teljesen azonos a Dombóvár 14 holkerléccel. A karnistakaró díszléc felső ragasztási felületét megnöveltük, így kellő biztonsággal rögzíthető a mennyezeten.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Polisztirol stukkó karnistakaró Dombóvár 14

 

Polisztirol stukkó karnistakaró Dombóvár 14

 

Könnyű súlyának köszönhetően a polisztirol díszlécek beépítése gyorsan kivitelezhető, sőt az előregyártott kiegészítőelemekkel akár szakember segítsége nélkül is megoldható! A Dombóvár 14 karnistakaró díszléchez az alábbi kiegészítőelemeket gyártjuk szériatermékként:

 

Polisztirol díszléc karnistakaró belső sarok Dombóvár 14

 

Polisztirol díszléc karnistakaró belső sarok Dombóvár 14

 

Belső sarok: az előregyártott 90 fokos belső sarok felhasználásával megspórolhatja a körülményes gérvágást. A karnistakarás során két belső sarokra van szüksége, hogy a díszlécet az oldalfaltól elvezesse és ezáltal eltakarja a függönykarnist.

 

Polisztirol díszléc karnistakaró külső sarok Dombóvár 14

 

Polisztirol díszléc karnistakaró külső sarok Dombóvár 14

 

Külső sarok: szintén megspórolhatja a gérvágást a külső sarkok felhasználásával. A karnistakaró külső sarok átvezeti a karnistakaró belső sarkot a karnistakaró díszléchez

 

Polisztirol díszléc profil simító Dombóvár 14

 

Polisztirol díszléc profil simító Dombóvár 14

 

Profilsimító: a díszlécek illesztésénél a kitüremkedő stukkóragasztó eltávolítására alkalmas eszköz, mellyel biztosíthatja két díszléc közötti esztétikus átmenetet.

 

Polisztirol holkerléc Dombovár 14 jelölősablon

 

Polisztirol holkerléc Dombovár 14 jelölősablon

 

Vágósablon: a sablon segítségével könnyedén jelölheti a díszléc felületén a vágás vonalát

 

A karnistakaró díszlécekhez gyárott belső és külső sarokelemeket a holkerléc folytatásaként építhet be. A holkerléc és az azonos nevű karnistakaró díszléc, illetve azok kiegészítőelemeinek mérete és mintája megegyezik, így egységes és esztétikus stukkódíszítés valósítható meg. A karnistakaró sarokelemek felső ragasztófelülete szintén nagyobb így biztonsággal rögzíthetőek a mennyezetre.

 

Stukkóprofilok

 

 

Stukkómunkák a mennyezeti karnis eltakarásához

 

Komplett megoldás mennyezeti sínnel és karnistakaró díszléccel

Webáruházunkban többféle műanyag függönysín közül választhat, melyeket a praktikus karnistakaró díszléccel rejthet el. A függönykarnis és a karnistakaró díszléc beépítésével kedvező árú megoldást kínálunk Önnek. A műanyag mennyezeti sínek és a karnistakaró díszléc beépítése is egyszerű, megjelenése esztétikus. A karnistakaró díszléc beépítését az alábbi videóban mutatjuk be részletesen.

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videót!

 

1 beltéri stukkó, 5 stukkódíszítési megoldás

A Dombóvár 14 holker díszléc évek óta az egyik legkedveltebb termékünk ügyfeleink körében. Klasszikus mintájának és visszafogott eleganciájának köszönhetően remekül beilleszthető akár modern, akár tradicionális stílusú enteriőrbe is. A Dombóvár 14 díszléchez ezért számos kapcsolódó, azonos mintájú terméket is gyártunk, melyek lehetővé teszik, hogy az adott helyiséget vagy akár az egész lakást azonos mintájú stukkóval díszítse.

1 beltéri stukkó 5 stukkódíszítési megoldást tesz lehetővé! A Dombóvár 14 termékcsalád az alábbi termékeket foglalja magába: Dombóvár 14 holker díszléc, Dombóvár 14 karnistakaró díszléc, L-profilok az oldalfali led spot világításhoz, U-profilok a mennyezeti led spot világításhoz, led szpotokkal szerelt stukkólámpák, led világítás nélküli lámpaszigetek.

Az alábbi videóban bemutatjuk a teljes Dombóvár 14 termékcsaládot. Az videó elkészülte óta a led szpot világítás kiépítésére alkalmas U-profilok és L-profilok már több méretben kaphatóak!

 

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videót!

 

Polisztirol holker díszléc Dombóvár 14

A Dombóvár 14 díszléc szó szerint egy modern klasszikus. Ez a polsztirol stukkó hosszú évek óta ügyfeleink egyik kedvenc terméke és a Dombóvár 14 termékcsalád alapja. Időtlen stukkómintája valóban minden otthonba illik, legyen szó minimalista berendezésről vagy klasszikus díszítésről. A Dombóvár 14 díszléc 75 mm magas és 75 mm mély. Az ezen az oldalon található, azonos elnevezésű összes termék, tehát a led spot világításra alkalmas U-profilok és L-profilok, valamaint a karnistakaró díszléc is kombinálható és összeillesztehtő a Dombóvár 14 díszléccel.

A beépítés megkönnyítése érdekében természetesen ehhez a díszléchez is kínálunk előregyárott külső és belső sarokelemeket, valamint profilsimítót és vágósablont is.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Direkt világítás polisztirol díszlécekkel a Dombóvár 14 stukkóprofil mintájával

Az elmúlt években egyre több háztartásban cserélték a halogén izzókat energiatakarékos led fényforrásokra. Az egyszerű beépítés, az alacsony energiaigény és a kellemes fényhatás is mind a led szpotok felhasználása mellett szólnak. Korábban a led spotokat általában gipszkartonba építették, mely költséges és időigényes volt. Ráadásul a gipszkartonozáshoz nélkülözhetetlen szakember segítsége. A led spot világítás kiépítésére remek alternatíva a gipszkarton helyett a polisztirol stukkó. A led spotok beépítésére kifejlesztett díszléceinket két formában gyártjuk: az U-profil mennyezti világítás kialakítását teszi lehetővé, az L-profil pedig az oldalfal menti led világítás kiépítését. A polisztirol díszlécek beépítése az előregyártott kiegészítőelemeknek köszönhetően könnyű és gyorsan kivitelezhető, akár szakember segítsége nélkül is. Kínálatunkban a led spot világításhoz a Dombóvár 14 díszléc mintájával 3 U-profil (mennyezeti led világításhoz) és 3 L-profil (oldalfali led spot világításhoz) található jelenleg. Amennyiben csak egy adott falszakaszon vagy mennyezeten szeretne led spot világítást kiépíteni, a helyiség többi falán használhatja a klasszikus Dombóvár 14 díszlécet, melynek mintája és magassága megegyezik az azonos elnevezésű spotos díszlécekkel. Az előregyártott kiegészítőelemeknek köszönhetően a Dombóvár 14 díszléc mindegyik U-profil és L-profil egyszerűen összeilleszthető helyszíni barkácsolás nélkül.

3 U-profil oldalfali led spot világításhoz a Dombóvár 14 díszléc mintájával

 

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videót!

 

A Dombóvár 14 díszléc mintájával 3 különböző méretű U-profilt is gyártunk. Attól függően, hogy hány darab led spot izzót szeretne beépíteni, választhat 190 mm, 270 mm és 400 mm széles U-profilok közül. Kérem nézze meg galériánkban, hogy a Dombóvár 14 LED spotok beépítésére alkalmas stukkó profil méretei, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Az első képen a Dombóvár 190+2X14-es profil látható, melynek 190 mm áll rendelkezésre a spotok beépítéséhez. A másodikon a Dombóvár 270+2x14 stukkóprofilt mutatjuk, melynél már 270 mm felület adott a LED ízzók beépítéséhez. Az utolsó képen pedig a Dombóvár 400+2x14 díszléc következik, mely a 400 mm-es egyenes felületével, akár 2 sor LED égő beépítését is lehetővé teszi.

 

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

U-profilok a Dombóvár 14-es mintájával >>>

3 L-profil oldalfali led spot világításhoz a Dombóvár 14 díszléc mintájával

 

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videót!

 

A Dombóvár 14 díszléc egyik legkedveltebb holker díszléc termékünk, ezért az oldalfali led spot világítás kialakításához 3 különböző méretű L-profilt is gyártunk hozzá. Attól függően, hogy hány darab led spot izzót szeretne beépíteni, választhat 190 mm, 270 mm és 400 mm széles L-profilok közül. Kérem nézze meg galériánkban, hogy az Érd LED spotok beépítésére alkalmas stukkó profil méretei, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Az első képen a Dombóvár 190+14-es profil látható, melynek 190 mm áll rendelkezésre a spotok beépítéséhez, és ehhez jön még hozzá a díszléc 75 mm-es kiugrása. A másodikon a Dombóvár 270+14 terméket mutatjuk, melynél már 270 mm felület adott a LED ízzók beépítéséhez és ehhez társul a díszléc 75 mm-es kiugrása. Az utolsó képen pedig a Dombóvár 400+14 díszléc következik, mely a 400 mm-es egyenes felületével, akár 2 sor LED égő beépítését is lehetővé teszi, a 400 mm-hez pedig szintén a díszléc 75 mm-es kiugrása társul.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Stukkólámpa a Dombóvár 14 díszléc mintájával

A Dombóvár 14 holker díszléc remek kiegészítője lehet egy azonos mintájú stukkólámpa, mely helyi világításként vagy fővilágításként is alkalmazható. Szériatermékként jelenleg 6 különböző stukkólámpát gyártunk a Dombóvár 14 stukkómintával. Kérem, nézze meg őket az alábbi képeken!

Dombóvár 14/500x500-1 polisztirol mennyezeti LED lámpa

 

LED spotlámpa Dombóvár 14/500x500 meleg fehér

 

Mennyezeti LED lámpa Dombóvár 14/500x500 ív meleg fehér

 

LED mennyezeti spotlámpa Dombóvár 14/1000x500-1

 

Mennyezeti LED spotlámpa Dombóvár 14/1000x500-2 meleg fehér

 

Dombóvár 14/1000x500-3 polisztirol mennyezeti LED lámpa

 

A stukkólámpákat összeszerelve, fehérre festve, led spotokkal szerelvényezve, tehát beépítésre készen szállítjuk. Amennyiben szeretné Ön beépíteni a led spotokat a stukkólámpába, ajánljuk figyelmébe a Dombóvár 14 díszléccel készült lámpaszigeteket.

Energiatakarékos világítás, mellyel rengeteget spórolhat!

Otthonunk világításának tervezése során az elsők között merül fel a kérdés: hány led spot izzóra van szükség? Az emelkedő energiaárak miatt kétszer is meggondolja az ember, milyen és mennyi izzót vásároljon, melyek kellő fényt adnak, mégis takarékosak. Fontos, hogy hosszútávon gondolkodva, ár-érték-arányt figyelembe véve hozzunk döntést!

Alapvető, hogy kizárólag energiatakarékos led izzók beépítésében gondolkozzunk! A ledek hosszú élettartalmú, alacsony energiafelhasználású, kiváló minőségű és mennyiségű fény biztosítanak. A kérdés csupán csak az, hogyan tudja Ön a saját otthonában úgy kialakítani a led világítást, hogy az

  • esztétikus, az Ön stílusához és háza karakteréhez illő

  • energiatakarékos

  • praktikus

  • könnyen kivitelezhető

legyen.

A válasz egyszerű: polisztirol díszlécbe épített led spot izzókkal. A fentiekben már részletesen bemutattuk a led spotok beépítésére alkalmas polisztirol díszléceket. Nézzük meg most alaposabban a led fényforrásokat. Informálódjon, tájékozódjon, hogy a legjobb döntést tudja meghozni!

Takarékos és praktikus led világítás – mekkora fényerőre van szükség?

Az, hogy mennyi led spotra, mekkora fényerőre van szükség, nagyban függ attól, hogy milyen tevékenységet végzünk az adott helyiségben. Olvasáshoz természetesen sokkal nagyobb fényerő szükséges, mint például étkezéshez. Az alábbi videóban összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat.

 

 

Mielőtt azonban döntést hoznánk, hogy hova hány darab és milyen erősségű led spot izzót építünk be, érdemes tisztáznunk az alapfogalmakat. A led spot izzók gyártói a csomagoláson mindig feltüntetik a teljesítményt watt-ban megadva és a fényáramot lumen-ben megadva. Mire is utalnak ezek?

A watt (W) a fényforrás fogyasztásához, a teljesítményéhez kapcsolódó fogalom.

A lumen (lm) azt mutatja meg, hogy egy adott fényforrás mennyire erősen világít. A megvilágítandó területtől teljesen független mértékegység.

A lux azt mutatja meg, hogy egy adott terület mennyire van megvilágítva.

A korábbi halogén izzók esetében a watt-ban megadott teljesítmény volt mérvadó. Napjainkban azonban már azt kell figyelemben vennünk, hogy adott fényerejű izzó mennyire világítja meg a kívánt területet.

Konkrét példák – így spórolhat a led világítással!

A száraz tények és adatok helyett igyekszünk Önnek kézzelfogható, valódi megoldást adni arra, hogyan spórolhat a villanyszámlán led spotokkal.

3 próbamérését végeztünk, melyeket képekkel dokumentáltunk. A méréseket nem egy fotóstúdióban, hanem egy igazi otthonban végeztük el, ahol a led világítás évek óta napi használatban van. Nem a vendégszobában, ahol évente kétszer kapcsoljuk fel a villanyt, hanem a konyhában és étkezőben, ahol naponta többször gyűlik össze a család apraja-nagyja. Ki főzni, ki tanulni vagy olvasni és persze együtt vacsorázni. A világításnak tehát többfunkciósnak és praktikusnak kell lennie a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett. Nagy kihívás, ugye?

Kérem, nézze meg a mérési eredményeinket!

Csupán 20 W fogyasztás mellett 158 lux fényerő

 

Reggeliző pult fénymérése

 

Reggeliző asztal fényerő

 

Reggelizőpult: a képen látható kb. 1,2 m hosszú reggelizőpult fölötti polisztirol díszlécbe 5 db 4 W erősségű led spotot építettünk. A teljes fogyasztás tehát szinte már kevésnek is tűnő 20 W. Ennek ellenére 158 lux-ot mértünk a megvilágított pulton! Ez pontosan elegendő étkezéshez. Megdöbbentő, igaz? Fölösleges és pazarló lenne az egész konyhát egy 100 W fogyasztású fővilágítással megvilágítani, amikor elegendő kimondottan a reggelizőpult célzott és hatékony, ráadásul energiatakarékosabb 20 W fogyasztású megvilágítása. Ennyit jelent egy praktikus, jó helyre beépített, a fővilágítástól függetlenül kapcsolható helyi világítás.

 

357 lux fényerő és csak 40 W fogyasztás konyhában – pazarló égők helyett takarékos led spotok

 

Konyhapult fénymérése

 

Konyhapult fényerő

 

Konyhapult: a konyhapult fölött érthető módon nagyobb fényerő szükséges, hiszen itt aprólékos, odafigyelést igénylő tevékenységet végzünk. A képen látható konyhai munkafelület közel 4 méter hosszú! És aki már készített vacsorát egy családnak, pontosan tudja, hogy nem elegendő a biztonságos és kényelmes munkavégzéshez egy 20 x 20 cm nagyságú megvilágított felület. A stukkóprofilok 1 méter hosszúak és igény szerint toldhatóak vagy éppen szükség esetén méretre vághatóak. A polisztirol stukkóprofilba pedig annyi led spotot építhet, amennyit szükségesnek ítél meg. A képen látható konyhapult fölé polisztirol L-profilokba 10 db 4 W teljesítményű led izzót építettünk. A mért fényerő itt 357 lux, mely tökéletesen elegendő a konyhapult megvilágításához. Természetesen ez a helyi világítás is a többi konyhai világítástól függetlenül kapcsolható, így takarékos megoldás: csak akkor kapcsoljuk fel, amikor itt van szükség világításra.

 

58,5 W fogyasztás ellenére csupán csak 96,7 lux fényerő – miért?

 

Étkező asztal fénymérése

 

Étkező aszatal fényerő

 

Étkezőasztal: az összehasonlítás kedvéért készítettünk egy mérést az étkezőasztal fölötti is. Őszintén szólva nem csak az összehasonlítás kedvéért, hanem azért is, mert a konyhából az étkezőbe lépve érezhetően más minőségű világítást tapasztaltunk. De vajon miért? Hiszen az étkező asztal fölött is led izzók biztosítják a világítás. A dekoratív mennyezeti lámpában összesen 13 db 4,5 W teljesítményű led spot izzó található, melyek teljes fogyasztása 58,5 W. A fogyasztás tehát dupla akkora, mint a fenti reggelizőpultnál és másfélszer akkora, mint a 4 méteres konyhapult esetében. Ennek ellenére a mért fényerő mégis csak 96,7 lux. Jóval kevesebb, mint a díszlécekbe épített spotok esetében. Étkezéshez tehát éppen elegendő a fényerő, mégis más a fényérzetünk, mint a konyhában. Olvasáshoz ez a megvilágítás már semmiféleképpen sem lenne kielégítő. Egyrészt kellemetlen nem kellően megvilágított helyiségben olvasni, másrész szemünknek rendkívül megterhelő. Hosszútávon komolyabb orvosi következményei is lehetnek! Ne vegye tehát félvállról a szükséges mennyiségű és minőségű világítást!

 

Kifejezetten energiatakarékos led világítás kialakítására tervezett díszlécekkel és led spot izzókkal valóban csökkentheti a villanyszámláját

Összességében tehát egyértelműen látszik, hogy a központi fő világítás (például egy mennyezeti lámpa) helyett sokkal érdemesebb célzottan, adott felületre irányuló helyi világítás kialakítása. A központi, szórt fényű, teljes helyiségre irányuló fő világítással szemben a több, helyi világítás kialakítása egyrészt praktikusabb, hiszen azok külön kapcsolhatóak aszerint, hol van éppen fényre szükség. Másrészt a folyamatosan emelkedő energiaárak mellett a több, célzott felültre irányuló helyi világítások takarékosabb megoldásnak is bizonyulnak.

A megfelelő led világítás kialakítása tehát összetett feladatnak tűnhet, de ha egy kevés odafigyeléssel és a megfelelő termékekkel könnyedén és költséghatékonyan kivitelezhető.

Használjon kifejezetten erre a célra gyártott, kiváló minőségű polisztirol díszléceket és led izzókat és valósítsa meg elékpzeléseit!