Komplett alumínium ablakpárkány 105

Komplett ablakpárkány 105

Komplett ablakpárkányok 105

 

 

A komplett ablakpárkány 105 lépcsőzetes mintája elegáns és letisztult. A lépcsők lefelé haladnak a homlokzatig és belül enyhén kerekítettek. Minden ablakpárkányt felül egy alumíniumlemez borít, mely a csapadéktól és környezeti hatásoktól véd. A beépített vízorr pedig távol tartja a házhomlokzatot a lefolyó esővíztől.

Ezen az oldalon 3 különböző kávamélységben és 19 különböző kávaszélességben kínáljuk Önnek az ablakpárkány 105 nevű termékünket. A bal oldali táblázatból válasszon a kávamélységek közül: 150 mm, 200 mm vagy 250 mm. Akkor megjelennek az ablakpárkányok, melyek ebbe a kávamélységbe illenek. Most egy újonnan megjelenő bal oldali oszlopban kiválaszthatja a kávaszélességet, melyre szüksége van. Kattintson arra, és az ablakpárkány a 105 nevű stukkómintával a kívánt szélességben és mélységben megmutatkozik. Miután kiválasztotta a kávaszélességet és -mélységet, a megfelelő terméket láthatja, erre kattintva pedig a termékoldalhoz ér, ahol megrendelheti a párkányprofilt és a hozzá tartozó kiegészítőelemeket.

Kérem vegye figyelembe, hogy a kérgesített homlokzati elemek szállítási ideje szezonban 2-3 hét lehet.

57 Items

per page
Set Descending Direction

57 Items

per page
Set Descending Direction

Homlokzati párkány előregyártott alumínium ablakpárkányok

 

 

A 2 fenti videóban megmutatjuk a polisztirol kültéri alumínium ablakpárkány gyártását és beépítését. Kültéri alumínium ablakpárkányaink polisztirolból készülnek és egy ütésálló réteget kapnak. Ezáltal kültéri ablakpárkányaink, mint a homlokzati profiljaink és timpanonjaink vízhatlanok és ellenállóak. Győződjön meg róla és válassza ki azt az ablakpárkányt, mely a legjobban illik az ízléséhez!

A homlokzati ablakpárkány kiválasztása

Ezen az oldalon találja komplett ablakpárkányainkat a Győr 105 stukkóprofillal. Ez a minta 3 ugyanakkora lépcsőből áll, melyek a házhomlokzathoz vezetnek le. Minden lépcső kívül sarkos és belül az átmenetek lekerekítettek. A stukkóprofl ezáltal elegánsnak és visszafogottnak hat. A kültéri ablakpárkány alapját egy polisztirolelem alkotja a hozzá illesztett polisztirol díszléccel. Az stukkóléc az ablakpárkány két végéig és a házfalig van továbbvezetve. Az ablakpárkányprofil egy kéreganyaggal véd az időjárás befolyásától, az ablakpárkány felső oldala egy alumíniumlemezzel a mechanikai sérülések ellen.

 

Komplett alumínium ablakpárkány 105

 

Fent – ezen az oldalon – a Győr 105 nevű stukkómintával rendelkező alumínium ablakpárkányok kávamélység és kávaszélesség szerint vannak besorolva. A terméktáblázat a következők szerint van felépítve: vízszintesen 3 különböző kávamélység, függőlegesen 19 különböző kávaszélesség – mindig a legkisebb mérettel kezdve. Itt választhatja ki a Győr 105 ablakpárkányt 150 mm, 200 mm és 250 mm kávamélységgel és 570-1520 mm kávaszélességgel. Kattintson a kávamélység képére, mely az Ön ablakkávájának megfelel. Azután megjelenik az ablakpárkány termékoldala. Ezen a termékoldalon talál továbbá a komplett ablakpárkányhoz különböző homlokzati elemet és profilt, melyek méretben, formában és stukkóprofilban a kiválasztott ablakpárkánnyal harmonizálnak. Így könnyen el tudja dönteni, melyik kültéri stukkóelemet rendeli a kiszemelt alu ablakpárkánnyal, hogy ablakát ellenállhatatlanul és egyedülálló módon díszíthesse.

Hogyan válasszon helyesen homlokzati párkányt?

Minden ablaknak kültéri ablakpárkánnyal kellene rendelkeznie. Miért? Mert az ablakpárkányok nem csak dekoratív homlokzatdíszek, hanem különböző funkciókat látnak el. Ezen kívül csapadékot vezetnek el az ablaktól, mint pl. eső, hó és jég. Továbbá az ablak stukkó megakadályozza, hogy a falazatba vagy a hőszigetelő rendszerbe nedvesség kerüljön. Alu ablakpárkányaink további előnyt kínálnak. A külső ablak stukkó beépítésével hőhíd keletkezését és hosszú időre penész képződését akadályozza meg.

 

Komplett alumínium ablakpárkány 105

 

Annak érdekében, hogy a kültéri ablakdísz megbízhatóan lássa el funkcióját, minden ablakpárkánynak precízen kell az ablakkávába illeszkednie. Végül az ablakpárkány és ház fala közötti ill. az ablak és az ablakkáva közötti hézagokat ki kell tölteni.

Hogyan találja meg a helyes méreteket?

Kérem így járjon el: A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét és a mélységét milliméter pontosan – mint azt a következő képek jól mutatják. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Az ablakkáva mélységéhez mérje le az ablakkeret és a fal külső oldalának távolságát. Ezekkel a mérettel nézzen utána ezen az oldalon fent a terméktáblázatban és válassza ki a megfelelő ablakpárkányt, melyhez a megfelelő képre kattint.

Kávaszélesség helyes mérése

 

Kávamélység helyes mérése

 

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 1192 mm kávaszélességet és 127 mm kávamélységet mértünk. Először nézzük meg a 127 mm kávamélységet, mely a 150 mm alapmérettől valamivel kisebb. Mivel mindig a következő kávamélység értékét kell figyelembe venni, példánkhoz vegyük a 150 mm kávamélységet. Most nézzük az 1192 mm kávaszélességet. Ez a méret az 1170 mm és 1220 mm méretkategóriába tartozik. Tehát a bal oszlopban (150 mm) menjünk le, míg elérjük az 1170-1220-150 ablakpárkányt, és kattintson a képre. Megjelenik a termékoldal és kényelmesen megrendelheti az alu ablakpárkányt webáruházunkban.

Tudnivalók a külső ablak stukkó kiválasztása során

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon valóban az ablaka méretéhez passzol? Végülis minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok az ablakpárkányok helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek az ablakpárkány tervét:

Komplett alumínium ablakpárkány 105 570-620-150

 

A kép az ablakpárkányt mutatja elölnézetből, felülnézetből és 2 különböző keresztmetszetet is ábrázol. Az A jelű szemlélteti, mennyire áll el a faltól a stukkóprofil. A B jelű ábrázolja továbbá, mekkora kávamélységig lehet alkalmazni ezt az ablakpárkányt.

A rajz ablakpárkánya a Győr 105 nevű stukkóprofillal összesen 930 mm széles. A teljes szélesség az ablakkáva szélességének (itt: 600 mm) és az ablak túllógásának a jobb és bal oldalon (egyenként 165 mm) az összessége. Amennyiben az alu ablakpárkány teljes szélessége 1680 mm lenne, az ablakkáva szélessége 1350 mm és a betervezett, oldalsó túllógás oldalanként 165 mm. A 165 mm oldalsó túllógásból 140 mm az ablak köré beépített díszlécnek lett tervezve, így végül a valós túllógás 25 mm mindkét oldalon. Ily módon az ablakpárkány egy harmonikus, kiegyensúlyozott összkép benyomását kelti, és ablaka szépségét egy átgondolt ablakkeretezés emeli ki.

Mint ez az ablakpárkány, úgy többi alu ablakpárkányunk más stukkómintával is ilyen alaposan átgondolt – minden kávaszélességben és kávamélységben.

Eltérő kávaszélesség méretek – melyik ablakpárkányt válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett mindig előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes kültéri párkány kiválasztását, mert ezeket a komplett ablakpárkányokat szélességében rövidíteni és hosszabbítani sem lehet – csak a kávamélységet szabhatja ablaka méreteihez. Pontosan erre gondoltunk az ablakpárkányok tervezésénél, amikor a kávaszélességben 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-ablakpárkányunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Komplett alumínium ablakpárkány 105 570-620-150

 

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a díszléc mellett 25 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha az oldalsó stukkó a párkányon pihenne, mint egy oszlop. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm-rel? Nincs ok aggodalomra!

Komplett alumínium ablakpárkány 105 570-620-150

 

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 15 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az ablakpárkányt az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából.

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Komplett alumínium ablakpárkány 105 570-620-150

 

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 40 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit szélesebb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Mint a két példából láthatja, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati párkányok tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy megnyerő összhatás keletkezzen. Ügyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket