Csúcsos timpanon

Ablakstukkó, csúcsos timpanonok

A csúcsos timpanon az ablakdekoráció látványos eleme, mely csupán egyetlen mozdulattal beépíthető. A polisztirolból készült és kéregbevonattal ellátott csúcsos ablak stukkó termékeket több különböző mintával, számos különböző kávaszélességhez kínáljuk. Ezen az oldalon minden csúcsos ablak stukkót megtalál. A bal oldali szűrőben kiválaszthatja a kívánt kávaszélességet. Ezután lehetősége van minta szerint választani. A csúcsos ablakstukkót rendelése alapján gyártjuk le a kiválasztott méretben és mintával.

19 Items

per page
Set Descending Direction

19 Items

per page
Set Descending Direction

A csúcsos timpanon kiválasztása

Ezen az oldalon megtalálja az ablakdíszítéshez tervezett csúcsos timpanonokat. Több különböző mintájú timpanon közül választhat: megtalálhatók a modern, letisztult vonalú ablakszemöldökök, a klasszikus stílusú szemöldökpárkányok és a hagyományos farkasfog mintával díszített timpanonok is. A csúcsos ablakszemöldököt rendelése alapján gyártjuk az Ön által kiválasztott méretben és mintával. A csúcsos timpanonok polisztirolból készülnek és üzemünkben kéregbevonattal látjuk el őket, melynek köszönhetően ellenállók lesznek a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben.

Egyenes timpanonok

A komplett ablakstukkó, timpanon termékek által biztosított előnyök:

  • méretre gyártott termék, így nem szükséges anyagveszteséggel számolnia

  • beépítésre kész termék, tehát nem kell időigényes előkészületekkel számolnia

  • üzemi körülmények között gyártott termék, tehát biztos lehet benne, hogy a megadott méretben, kiváló minőségben kapja készhez

  • egy darabban, késztermékként szállítjuk, így a beépítése roppant egyszerű és gyorsan kivitelezhető

Melyik csúcsos timpanont válasszam?

A csúcsos timpanon rendkívül praktikus homlokzati díszítőelem, hiszen könnyen és gyorsan beépíthető, valamint számos kültéri ablakkeretező díszléccel és ablakpárkánnyal is kombinálható. A csúcsos timpanonok kihangsúlyozzák az ablak formáját és a ház homlokzatának egy különleges karaktert adnak.

Ízlésének megfelelően az alábbi csúcsos ablakszemöldökök közül választhat:

Modern 108/117

A modern 108/117 ablakszemöldök remekül használható városi villák homlokzatán, melyhez kiválóan illik pl. a bordázott mintával ellátott ablakkeretező kültéri díszléc vagy egy letisztult formájú homlokzati díszléc.

Modern farkasfog mintával 108/104-F

A 108/104-F jelölésű modern szemöldökpárkányt farkasfog minta teszi dekoratívvá. A hagyományos mintához remekül illik a bordázott mintával díszített és a minta nélküli keretező díszléc is.

Farkasfog mintás 107-F/117

A hagyományos farkasfog mintával díszített 107-F/117 timpanon egy klasszikus mintájú keretezőléccel és a farkasfog mintás ablakpárkánnyal is kombinálható.

Farkasfog mintás 107-F/104-F

A 107-F/104-F elnevezésű szemöldökpárkány a tradicionális farkasfog mintával díszített, melyhez tökéletesen illik a klasszikus stílusú keretező díszléc és a letisztult formájú ablakstukkó is.

Klasszikus 103/117

Klasszikus stílusjegyeivel a 103/117 ablakszemöldök dekoratívan díszíti az ajtó és ablak felső oldalát. A lépcsőzetes mintájú komplett timpanonhoz választhat bordázott keretezőlécet.

Klasszikus farkasfog mintával 103/104F

A 103/104-F timpanon a hagyományos díszítőelemek jegyeit hordozza, ezért kiválóan kombinálható klasszikus stílusú ablakkeretező díszléccel.

Hogy válasszam ki a helyes méretet?

Annak érdekében, hogy a homlokzatdíszítés esztétikus legyen, ne csak a ház karakterére figyeljen a termék kiválasztásakor, hanem az ablak méretére is. Hogy a helyes méretet válassza ki, a következő eljárást javasoljuk Önnek.

Kávaszélesség helyes mérése

A vakolási munkák végeztével mérje le az ablakkáva szélességét milliméter pontosan – mint ahogy a következő képen ez látható. Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélességéhez faltól falig vesz méretet. Ez a káva szélessége. A termékválasztás során először válassza ki az oldal tetején a bal oldali termékszűrő segítségével a kávaszélességet. Ezután már csak a kiválasztott méretű timpanonok jelennek meg és ki tudja választani a kívánt mintát.

Nézzünk meg egy példát: Tegyük fel, hogy 1145 mm ablakkávaszélességet mértünk és Önnek a hagyományos, farkasfog mintázat tetszik. A mért 1145 mm-es kávaszélesség az 1120 mm 1170 mm kategóriában található. Most már csak az adott méretű timpanonok jelennek meg. Ezekből a mintákból választhat megfelelő kávaszélességű ablakstukkót.

Amit a timpanon kiválasztásánál tudni érdemes

Hogyan állapítja meg, hogy a kiválasztott timpanon tényleg az ablaka méretéhez passzol? Végül is minden ablak különböző méretű és mégis egy arányos képet kellene adnia a homlokzatdekorációnak! Tud nyugodt szívvel választani a megadott méretkategóriából? Számítok a figyelmére, hiszen további tudnivalókkal és figyelemreméltó információkkal szolgálok a timpanon helyes kiválasztásával kapcsolatban.

Mint fent említettük, a méretkategóriák 5 cm-es lépcsőkben vannak besorolva. Az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriából szeretném Önnek a méretkategória-rendszer logikáját szemléltetni. Ez a rajz megmutatja Önnek a timpanon tervét:

Csúcsos timpanon

A vázlat a timpanon szemben levő oldalát mutatja és két keresztmetszetet. Jól látható a díszlécek elhelyezkedése a timpanonon. Az A rajz a timpanon elejét mutatja és egyértelműen látjuk, mennyire ugrik ki a timpanon díszeleme az ablakszemöldöktől.

A rajz timpanonja a 108 és 117 stukkóprofilokkal 1006 mm széles. Ebből kiesik ebben a példában az ablakkáva szélessége, 600 mm. Emellett marad mindkét oldalon 140 mm a 140 mm széles díszlécnek az ablak oldalsó díszítésére. A széleken kisebb túllógás keletkezik. Ez a túllógás fent 63 mm és alól 23 mm. Ily módon az ablakszemöldök egy tökéletes, esztétikus összbenyomást kelt szemlélőjénél és ablaka kisugárzását egy letisztult ablakkerettel hangsúlyozhatja.

Minden szemöldökpárkány olyan gondosan tervezett, mint ez a timpanon – minden kávaszélességben.

Eltérő méretű ablakkáva – melyik timpanont válasszam?

A tervezés és házépítés során a legnagyobb odafigyelés mellett mindig előfordulhatnak az ablak kávájánál, pl. homlokzat vakolásánál vagy szigetelőanyag felhelyezésekor kisebb eltérések. Ez látszólag megnehezíti a helyes timpanon kiválasztását, mert ezeket a készre gyártott, komplett homlokzati ablak stukkókat nem lehet rövidíteni, sem hosszabbítani. Pontosan erre gondoltunk a timpanonok tervezésénél, amikor a méretkategóriában 5 cm-es lépéseket határozunk meg:

Maradjunk a példa-timpanonunknál 570-620 mm kávaszélességgel.

Ideális esetben az Ön ablakkávájának szélessége is 600 mm. Miután beépítette a dekoratív, 140 mm széles polisztirol díszlécet az ablak oldalához, mindkét oldalon marad a díszléc mellett 23 mm túllógás, mely olyan hatást kelt, mintha a timpanon az oldalsó díszléceken pihenne, mint egy oszlopon. A szemlélő egy befejezett, kész ablakdíszítést fog látni.

Csúcsos timpanon 103-117

Mi történik akkor, ha ablakkávája szélesebb – pl. 20 mm? Nincs ok aggodalomra!

Ebben az esetben az ablakkáva szélessége 620 mm. A 140 mm széles díszlécek beépítése után 13 mm széles túllógás keletkezik a két oldalon az díszlécek mellett. Ez a túllógás csak egy kicsit kisebb, és nem lesz olyan, akinek ez az ablakdíszítésen feltűnik, míg fel nem hívja rá a figyelmet. Tehát nyugodt szívvel választhatja az 570-620 mm kávaszélesség-kategóriát.

Csúcsos timpanon 103-117

Ablakkávája 30 mm-rel keskenyebb? Az sem probléma!

Ez azt jelenti, hogy az ablakkáva szélessége 570 mm. A 140 mm széles homlokzati díszlécek beépítése után 38 mm széles túllógás keletkezik. A túllógás csak kicsit szélesebb, és a szemlélő alig veszi majd észre a különbséget. Válasszon nyugodtan itt is az 570-620 mm kávaszélesség méretkategóriájából.

Csúcsos timpanon 103-117

Mint a két példából láthatta, nem probléma, ha az ablakkáva méretei enyhén eltérnek. A homlokzati elemek tervezésénél és a kávaszélesség méretkategóriáinak beosztásakor figyeltünk arra, hogy egy harmonikus összkép keletkezzen. Figyeljen arra, hogy a mért ablak kávaszélessége ténylegesen a kiválasztott méretkategóriába essen – már jó irányba halad a tökéletes homlokzatkialakítás felé.

Kávatakarás

A gyorsan és egyszerűen beépíthető timpanonok mellett még egy hatékony és praktikus ablakdíszítési megoldást kínálunk Önnek. Kávatakaró profiljainkkal az egyenetlen, vakolat nélküli kávát fedheti be, mellyel kiválthatja a vakolás munkafolyamatát. A ragasztóhabbal gyorsan beépíthető polisztirol profilokat illesztőbordával látjuk el, mely az ablakkeretező díszlécek és timpanonok nútjával könnyedén összepattintható. Ezzel a technikai megoldással stabilan illeszkednek egymáshoz a stukkóelemek.

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

Kávatakaró lécek illesztése a díszlécéhez

 

A csúcsos timpanon beépítése

Kérem nézze meg videónkat az ablakdíszítésről beépítésre kész timpanon ablak stukkóval:

A méretre gyártott timpanon ablak stukkó pillanatok beépíthető. Ebben a videóban megmutatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan beépítheti a timpanont homlokzati díszítőelemként akár saját kezűleg is. Csak elegendő mennyiségű Soudal ragasztóhabra van szüksége. Vigye fel a ragasztóhabot a timpanon hátoldalára és rögzítse az ablak stukkót a homlokzatra. Ugye milyen egyszerű? A méretre gyártott timpanon természetesen számos ablakkeretező díszléccel kombinálható a harmonikus ablakdíszítés jegyében.

 

Komplett kültéri stukkó rendszer

Felejtse el a drága kivitelezést, a körülményes beépítést és az elemekből való barkácsolást! Gondolkodjon rendszerben, mint a profik! Használja ki Ön is az egymáshoz illő, és egymással kombinálható kültéri stukkó termékből álló komplett rendszer előnyeit! Amennyiben Ön tőlünk, direktben a gyártótól vásárol kültéri stukkó díszléceket, azonnal beépíthető homlokzati stukkó termékeket kap, melyeket készletről postázunk Önnek közvetlenül gyártóüzemünkből. Kérem, tekintse meg a komplett kültéri stukkórendszerünket bemutató videót. Nem fogja megbánni!

 

Egyenes és íves ablakstukkó

Kínálatunkban a csúcsos ablakstukkó mellett megtalálható egynes és íves timpanon is.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket