Indirekt világítás díszléc Budapest 202 PLEXI PLUS

A rejtett világítás nappalijában egy árnyékmentes, hangulatos fényről gondoskodik. Beépíthet meleg fehér, hideg fehér vagy akár többszínű RGB LED szalagot. Minden színhőmérséklet más-más hatást kelt otthonában. A PLEXI PLUS elnevezésű termékek ára tartalmazza a plexi csíkot. A plexicsík a LED fényét akadálytalanul átengedi és védi a LED szalagot a por és rovarok ellen. A plexiléc könnyen tisztítható. A LED reflektorléc beépítésével optimalizálhatja a rejtett világítást, hiszen amellett, hogy megduplázhatja a LED szalag fényerejét, a reflektorléc hűti a LED-eket és megakadályozza a fény polisztirolon való átjutását.

A következő terméktáblázatban a Budapest 202 PLEXI rejtett világítás díszléc mellett megtalál minden méretben és mintában azonos kiegészítőelemet, valamint a beépítéshez szükséges kellékeket. Kérem figyeljen arra, hogy a díszlécek és reflektorlécek 2 m hosszú.

Kérem a díszlécnél a kívánt méterszámot, a kiegészítőelemeknél a darabszámot adja meg!

In stock
SKU
202-6142-plexi-csoport
Grouped product items
Termék név Mennyiség
Indirekt világítás díszléc Budapest 202 PLEXI PLUS

Cikkszám: 202-6142-plexi

1 619 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Indirekt világítás belső sarokelem Budapest 202 PLEXI PLUS

Cikkszám: 202-6142-sb-plexi

2 122 Ft

db

Indirekt világítás külső sarokelem Budapest 202 PLEXI PLUS

Cikkszám: 202-6142-sk-plexi

2 122 Ft

db

Alumínium L profil LED szalaghoz

Cikkszám: aluminiumprofil

1 299 Ft

méter (csak páros méter rendelhető)

Indirekt világítás díszléc profilsimító Budapest 202 Plexi Plus

Cikkszám: 202-6142-ps-plexi

31 Ft

db

Polisztirol stukkó ragasztó

Cikkszám: mester-diszlec-stukko-ragaszto

1 026 Ft

db

Szilikonpisztoly

Cikkszám: szilikonpisztoly

2 548 Ft

db

FBS Szilikon Ragasztó csempe, fém, üveg, fafelületre

Cikkszám: fbs-szilikon-stukkó-ragasztó

4 469 Ft

db

Az árak az áfát tartalmazzák, a szállítási költség és adott esetben utánvételi díj külön fizetendő..
Minden méret milliméterben van megadva

Budapest 202 PLEXI díszléc rejtett világítás kialakításához

Stukkó díszlécbe épített indirekt világítás LED szalaggal a nappaliban

A nagyításhoz kattintson a képekre!

Kérem, győződjön meg róla, milyen fantasztikus lehetőséget kínálnak díszléceink. Fantáziája szárnyalni fog, ha a termékeket közelebbről megismeri. Termékeink garantálják Önnek az egyszerű és gyors beépítést, függetlenül attól, hogy LED izzókat vagy LED szalagokat szeretne.

Képzelje el, milyen lehetőségek állnak rendelkezésére: Csak egyszer kell kiépíteni a világítást és a csodálatos, modern stukkóval díszített szoba mellett egy kellemes, LED szalaggal ellátott rejtett világítást és LED izzóval kialakított direkt világítást hozhat létre.

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

Itt találja a PLEXI kombi stukkóprofilokat a direkt és indirekt világítás kialakításához

A „Kombi stukkó a direkt és indirekt világítás kialakításáért” kategóriában megtalálja a Budapest 202 PLEXI rejtett világítás díszlécet a kombi profil oldalán kiegészítőelemként.

Budapest 202 PLEXI díszléc a rejtett világítás megvalósításáért

Klasszikus díszléc – rejtett világítás díszléc

A rejtett világítás mindenkit elkápráztat és gyakran felmerül a kérdés: Hogy csinálták? Most felfedjük a titkot Ön előtt:

A Budapest 202 PLEXI a rejtett világítás kialakítására alkalmas polisztirol díszléc. Kívül egy klasszikus díszléc díszíti a stukkót. A Budapest 202 díszléc mintája lépcsőkből és egy íves részből áll. A lekerekített lépcső a klasszikus stukkó harmóniájáért felel.

A stukkó belső része üreges. A díszléc felső része homorú, így a fény optimálisan a helyiségbe tükröződik. A fényforrás a stukkó alsó részében rejtőzik el. Ehhez az alsó részben – kívülről teljesen láthatatlan – 2 nútot dolgoztunk ki: az L-formájú nút a LED szalag, az U-formájú nút a kábel részére lett kialakítva, melyet a párhuzamos kapcsolás számára a LED szalag mellett kell továbbvezetni.

Hová kerül a plexicsík? - A rejtett világítás kialakítására alkalmas Budapest 202 PLEXI további 2 bemetszéssel rendelkezik: a díszléc és a rejtett világítás beépítése után a LED szalagra kerül a plexicsík.

 

Anyag: XPS polisztirol
Magasság: 130 mm
Mélység: 62 mm
Hossz: 2000 mm
Szín: fehér
Festhető: oldószermentes festékkel
Ragasztás módja: polisztirol ragasztó
Ragasztási mennyiség: 1 tubus 6-10 folyóméterre
alkalmas világítás: LED szalag

 

Hasznos információ

PLEXI PLUS díszlécek – új fejlesztés a rejtett világításhoz

Minden LED-es stukkó belső részében két nútot talál: az egyik a LED szalag és a reflektorléc, a másik az elektromos vezeték számára lett kialakítva. Most a rejtett világítás stukkókat egy plexicsíkkal bővítettük ki, mely LED szalagját védi a por és rovarok ellen! A por a LED-ek fényerejét korlátozza. Ezért kell a LED szalagot rendszeresen portalanítani. Korábban az ecsettel és porszívóval történő takarítás fárasztó és időigényes volt. Képzelje el, milyen kellemetlen lehetett – főleg allergiás ügyfeleinknek.

LED stukkó plexi plus takarítása helytelenül

 

LED stukkó plexi plus takarítása helyesen

 

Plexi léc indirekt világítás kialakításához alkalamas stukkkó díszléceben

 

Por és rovarok elleni védekezés plexiléccel a hosszú élettartamú LED szalagért

Új PLEXI PLUS díszléceinket rejtett világítás megvalósításához tehát plexiléccel kínáljuk. A plexicsík milliméterpontosan illik az arra kialakított nútba. A díszlécbe épített plexilécet könnyedén tisztíthatja egy mikroszálas törlőkendővel. Spórolja meg a LED szalag takarítás nehézségeit! A plexicsíkot egy védőfóliával szállítjuk a felületen keletkező esetleges karcolások elkerülése érdekében. A védőfóliát a plexicsík behelyezése előtt el kell távolítani.

Fontos intormáció

Rejtett világítás a Budapest 202 stukkó és LED reflektorléc használatával

A reflektorléc cégünk új fejlesztésű terméke. Anyagát és formáját tekintve egy L-alakú alumínium léc, mely egy egyedülálló termék a rejtett LED világítás élményének maximalizálásáért. A reflektorlécet védőfólia borítja, melyet beépítés előtt el kell távolítani.

 

Milyen előnyöket nyújt Önnek?

  1. Alacsonyabb energiafelhasználás mellett a foncsorozott felületének köszönhetően dupla fényerőt ad.

  2. Alumínium anyagának köszönhetően, hűti a beépített LED szalagot.

  3. Meggátolja, hogy a LED szalag átvilágítsa a stukkót és ezzel egyidejűleg eltüntesse a stukkó mintázatát.

Stukkó LED díszléc reflektorléc nélkül

 

LED stukkó díszléc reflektorléccel

 

Reflektorléc fólia eltávolíása

 

LED világítás díszcléc

 

A LED reflektorlécet rögzítse polisztirolragasztóval a díszléc belső oldalába. A LED szalagok öntapadós hátoldallal rendelkeznek, így azt csak a reflektorlécre kell helyezni. Spóroljon áramköltségén és biztosítsa a LED szalag hosszú élettartamát LED reflektorléc segítségével!

Budapest 202 PLEXI díszléc beépítése

Praktikus kiegészítőelemek a stukkó egyszerű beépítéséhez

Az oldal elején a terméktáblázatban találja az indirekt világítás kialakítására alkalmas Budapest 202 PLEXI díszlécet. A stukkó alatt különböző kiegészítőelemeket is felfedezhet, melyek megkönnyítik munkáját ötletei megvalósításában. A felsorolt stukkóelemek méretben és mintában a Budapest 202 PLEXI nevű termékkel megegyeznek:

  • Belső sarokelem: A belső sarokelem a derékszögű szobasarkokhoz és falakhoz lett kifejlesztve.

  • Külső sarokelem: A külső sarokelem megkönnyíti Önnek a munkát a szoba kéményénél, kandallójánál vagy falkiugrásánál.

  • Profilsimító: A profil negatív a stukkó negatív profilja – ebben az esetben a Budapest 202 PLEXI díszléc negatívprofilja. Ezzel a toldási hézagoknál kitüremkedő ragasztó egyszerűen eltávolítható anélkül, hogy a mintát újra gondosan spaklival ki kellene dolgoznia.

Indirekt világítás belső sarokelem Budapest 202 PLEXI PLUS

 

Indirekt világítás külső sarokelem Budapest 202 PLEXI PLUS

 

Indirekt világítás díszléc profilsimító Budapest 202 Plexi Plus

 

LED reflektorléc – a nagyszerű kiegészítő

Az állítás nem túlzás. A következő 3 kép alapján Ön is meggyőződhet róla!

A bal oldali képen a Budapest 202 PLEXI stukkót látja LED szalaggal beépítve. Az egész profil sárgásan fénylik. A jobb oldali képen ugyanazt a profilt látja LED reflektorléccel és LED világítással ellátva. Melyik tetszik Önnek jobban? A különbség a LED reflektorléc (középső kép) használatának hatására jön létre:

Stukkó LED díszléc reflektorléc nélkül

 

LED stukkó díszléc reflektorléccel

 

Reflektorléc fólia eltávolíása

 

LED világítás díszcléc

 

A reflektorléc még ennél is többet tud! A 3 legfontosabb előny:

  • A fényerő optikai megduplázása: A LED reflektorléc fényes felülete olyannyira tükrözi a fényt, hogy a beépített LED szalag fényereje szinte duplájára nő. Ez azt jelenti, hogy egy LED dimmer segítségével beállított kisebb fényerővel ugyanolyan fényt hoz létre. Ez a villanyszámlájára is pozitív hatással lesz, hiszen a LED-ek kevesebb energiát fogyasztanak, ezért áramköltsége csökken.

  • A rejtett világítás optimalizálása: A LED reflektorléc megakadályozza a fény polisztirolon való átjutását. Ezáltal a díszléc mintája bekapcsolt rejtett világításnál is jól látható és a rejtett világításban sokáig öröme lesz.

  • LED-ek hosszabb élettartama: a LED-ek üzemi hőmérséklete alacsony, ezért is alkalmasak a polisztirollécbe való beépítésre. A LED reflektorlécek gondoskodnak a meleg levezetéséről és a LED-ek hűtéséről. Ez azt jelenti, hogy a LED szalagok élettartama megnő és a rejtett világítást tovább élvezheti.

Az előnyök önmagukban is figyelemre méltóak, de együtt a LED reflektorlécek használata szinte kötelező egy ellenállhatatlan rejtett világítás kialakításához. Ön hogyan látja ezt? Meggyőztük Önt?

3+1 lépés a polisztirol stukkó beépítésénél

A kiegészítőelemek használatával időt spórol és a munkát szakszerűen végezheti el. Igen, Ön. Kérem, nézze meg a videót:

1. lépés:

Először ragassza fel a Budapest 202 díszléc sarokelemeit az arra kijelölt helyekre. Ezután mérje le a sarokelemek közötti távolságot, ennek megfelelően vágja méretre a díszlécet egy sűrű fogazású fűrésszel és ragassza fel a díszlécet a sarokelemek közé. Kész!

Tipp: A toldási hézagokra több polisztirol ragasztót vigyen fel, hogy a díszlécek egymás melletti felhelyezésekor egy kevés ragasztó kifolyjon. A Budapest 202 PLEXI profilsimítóval távolítsa el a nedves polisztirol ragasztót egy mozdulattal. Száradás után a hézagok simák.

2. lépés:

A polisztirol stukkókat egy tetszőleges színű vízbázisú festékkel festheti le. A vízzel hígítható, oldószermentes festékeket diszperziós festéknek is nevezzük. A rejtett világítás díszléc festésére a fehér szín a legalkalmasabb, hiszen a fehér szín nagyon jól tükrözi a fényt. Természetesen másik színű festéket is használhat, mely az otthonához jobban illik.

3. lépés:

A LED reflektorlécet is beépítheti saját kezűleg: mérje le gondosan a stukkóban a reflektorléc helyét és vigye fel a méreteket a reflektorlécre. Egy csípőfogóval vágja a kívánt méretre. Vigyen fel egy kevés polisztirol ragasztót a reflektorléc hátoldalára és ragassza be a helyére a reflektorlécet. Ha minden LED reflektorléc be van rögzítve, távolítsa el óvatosan az alumíniumlemez első oldaláról a védőfóliát.

A Budapest 202 PLEXI díszléc most már készen áll a LED szalag beépítésére.

 

4. lépés:

A LED szalagok és a hozzá tartozó elektronikai eszközök beszerelését bízza szakemberre. Ezt két okból tegye meg: Elsőként ilyen jellegű munkákat csak képzett szakember végezhet el, másfelől szakszerűtlen beépítésnél a garancia nem érvényes.

Kérem figyeljen arra, hogy a LED szalagok beépítése előtt tesztelnie kell az összes LED szalagot egy sötétített szobában úgy, hogy – párhuzamos kapcsolás esetén – minden LED szalag egyszerre világítson. Csak így veheti észre időben az esetleges színkülönbségeket. A megrendelt termékek csomagolásakor ügyelünk arra, hogy valamennyi LED szalag azonos gyártásból származzon. Ennek ellenére gyártástechnikai okokból néha előfordulnak kisebb eltérések. A színkülönbség LED szalag méretre vágása vagy beépítése utáni észlelése esetén a reklamációt sajnos nem tudjuk elfogadni.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

Ötletek a rejtett világítás megvalósításához a Budapest 202 PLEXI díszléccel

Kisebb képgalériát állítottunk össze Önnek a Budapest 202 PLEXI díszléccel kialakított világításról, melyben a klasszikus stílust elegáns díszlécekkel valósíthatja meg.

A nagyításhoz kattintson a képekre!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket