Monthly Archives: August 2022

Kültéri stukkó

Mire érdemes odafigyelni kültéri ablakpárkány kiválasztásakor?

Egy szép ház ablakok nélkül? Napjainkban a legtöbbünknek elképzelhetetlen. Már egy óvodás gyermek is ablakokkal rajzol le egy házat – hol egyszerűen, hol pedig kimondottan díszesen. Az ablakok lehetővé teszik a fény és friss levegő beáramlását az épületbe kintről, míg bentről zavartalan látvány biztosítanak a külvilág felé, valamint védik a házat a csapadéktól és széltől. Az ablakok mérete és formája mellett szintén fontos szerepet játszik a megfelelő ablakpárkány annak érdekében, hogy az ablak a fenti funkcióit optimálisan töltse be. Nézzük is meg részletesen, mire érdemes figyelni a megfelelő kültéri ablakpárkány kiválasztásakor.

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítési ötletek kültéri stukkóval

Minden ház homlokzata sokrétű funkciót tölt be. Többek között védi az épületet az időjárás viszontagságaitól, a melegtől é és fagytól, valamint a csapadéktól és széltől. A homlokzat továbbá fontos szerepet tölt be a zaj, - és tűzvédelem területén. Építkezés vagy felújítás során mindezeket az érvényes építési szabályzat szerint figyelembe kell venni. Csak ezek után következhet az épület megjelenésének tervezése. A körülményes és időigényes építési engedélyeztetések után nem meglepő, ha már belefáradunk a tervezésbe, ötletelésbe. Szeretnénk megkönnyíteni Önnek a homlokzatdíszítés tervezését és kivitelezését. Éppen ezért összegyűjtöttünk Önnek homlokzatdíszítési ötletet kültéri stukkóval.

Kültéri stukkó

Stukkó burkolat: klasszikus díszítés modern kültéri díszlécekkel

Egy kültéri stukkó burkolattal ellátott épület homlokzata eleganciát és méltóságot sugároz a külvilág felé. A kültéri stukkó már évszázadokkal ezelőtt is a stílus és ízlésesség jelképe volt. A régi barokk és reneszánsz épületek stukkódíszítései igazi remekművek, melyeket ma is csodálattal szemlélünk. Akkoriban a stukkó nagyrészt az arisztokrácia privilégiuma volt, ma azonban már mindenkinek elérhető. Sőt, a modern stukkó akár szakember segítsége nélkül is beépíthető! Nem csak a minták és formák változtak ugyanis, hanem az alapanyag és a gyártási technológia is. A mai modern stukkó ízléses homlokzati díszítőelem, mely gyorsan és egyszerűen beépíthető, ráadásul megfizethető áru.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket