Esztétikus stukkó homlokzat polisztirol kültéri díszlécekkel

Kültéri stukkó

Esztétikus stukkó homlokzat polisztirol kültéri díszlécekkel

Az épületek homlokzatát évszázadok ót szívesen díszítik kültéri stukkóval. Egy stukkó homlokzat nem csak esztétikus, de nagyban hozzájárul az épület sajátos karakterének kialakításához. Egy ízléses stukkó homlokzat egyedi megjelenést ad az épületnek, ráadásul hűen tükrözi az épület tulajdonosának ízlését is.

A homlokzatdíszítés egyik lehetősége a homlokzat festése. Egyszerű és kevésbé komplex díszítési mód. Tény azonban, hogy egy festett homlokzat nem feltétlenül éri el a kívánt optikai hatást, főleg nem ad egyedi megjelenést az épületnek. Mi a teendő tehát, ha egy igazán látványos homlokzatdíszítést szeretne megvalósítani? Remek alternatívát kínálnak a polisztirol kültéri díszlécek egy stukkóhomlokzat kialakításához. A polisztirol homlokzati díszlécek nem csak kedvező áruk miatt váltak kedvelté az elmúlt években. A könnyű beépítés és a sokoldalú felhasználási lehetőség szintén a polisztirol stukkó pozitív tulajdonságai közé tartozik. Szeretne többet megtudni a kültéri stukkó kínálta lehetőségekről? A továbbiakban bemutatjuk a polisztirol kültéri díszlécek előnyeit, felhasználási lehetőség, sőt még homlokzatdíszítési ötleteket is.

Stukkó homlokzat polisztirolból?

A polisztirolt, mint alapanyagot a legtöbben az elektronikai termékek csomagolása vagy a házak hőszigeteléséhez felhasznált szigetelő lapok kapcsán ismerik. Az utóbbi évtizedekben azonban egyre inkább elterjedt, mint stukkó-alapanyag. Míg régen a stukkó kőből vagy gipszből készült, ma már a modern technológiának hála akár polisztirolból is lehet kültéri és beltéri díszítőelemeket készíteni. Beltéri díszítéshez számos polisztirol díszítőelem kapható az oldalfal és mennyezet díszítéséhez vagy akár beltéri ablak stukkó kialakításához.

Kültéri homlokzatdíszítésnél a gipsz stukkó gyártása, beépítése és karbantartása nem csak költséges, de rendkívül időigényes is volt. Ezzel szemben napjainkban a kültéri polisztirol stukkó a cementmentes kéregbevonatnak köszönhetően ugyanolyan robosztus és stabil, mint a gipszstukkó, mégis kedvező árú és egyszerűen beépíthető. A vakolt falfelületre csupán a megfelelő ragasztóhabbal kell rögzíteni a stukkóelemeket. A kültéri stukkó festése egy vízbázisú festékkel egyszerűen elvégezhető.

 

Ablakkeretezés stukkóval és kültéri ablak díszítés polisztirol díszlécekkel

 

Homlokzatdíszítés kültéri díszlécekkel

A fentiekből már kiderült, hogy a polisztirolból készült stukkó az időjárásálló és ütésálló kéregbevonatnak köszönhetően kiválóan alkalmas kültéri homlokzatdíszítésre. Most azt nézzük meg részletesebben, hogyan és milyen kültéri díszlécekkel érdemes egy homlokzatot díszíteni,

A polisztirol kültéri stukkóelemek kiválóan alkalmasak

  • ajtó – és ablakkeretek díszítésére

  • ablakpárkányok díszítésére

  • ereszpárkányok és osztópárkányok kialakítására

  • a homlokzat síkjából kiugró elemek, például erkélyek díszítésére,

  • az épület sarkainak díszítésére

  • vakablakok díszítésére

Mivel a polisztirol és a kéregbevonat súlya is könnyű, a kérgesített polisztirol díszlécek dübelezés nélkül egyszerűen felragaszthatóak a homlokzatra. Teljesen mindegy, hogy új vagy régebbi építésű ingatlanról van szó, a lényeg, hogy a falfelület tiszta, száraz, pormentes és teherbíró legyen. A kültéri díszlécek felragasztása előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy a vakolat hibátlan állapotban van-e. Amennyiben sérüléseket, repedéseket észlel a homlokzat vakolatán, ezeket mindenképpen javítani kell és utána kezdődhet a kültéri díszlécek beépítése. Csak így lehet biztos benne, hogy a kültéri stukkó hosszú időn fogja díszíteni háza homlokzatát.

Nézzük meg részletesebben, milyen kültéri stukkó termékek kaphatóak a homlokzat ízléses díszítéséhez.

A kérgesített polisztirol díszlécek igen kedvelt felhasználási módja a párkányok kialakítása. Az ereszpárkány közvetlen a tető alatt található, az épületet optikailag lezáró díszítő eleme. Az osztópárkány vagy más néven övpárkány vagy választópárkány a homlokzat optikai tagolására szolgáló profil, mely általában két emelet közötti elválasztóelemként kerül felhasználásra. Mind az osztópárkány, mind az ereszpárkány esetében lehetősége van egyetlen homlokzati oldalt díszíteni vagy a díszlécet körbefutattni az épület összes oldalán.

A ház sarkainak díszítésére szolgálnak a dísztéglák, melyek különböző méretben kaphatóak. Csupán az Ön ízlésén múlik, hogy azonos méretű dísztéglákat választ a díszítéshez vagy a rövid és hosszabb kváderköveket váltakozva felrakva alakít ki esztétikus homlokzatdíszítést.

Meglévő ablakpárkányok díszítésére szolgálnak az ablakpárkányprofilok, melyek nem csak díszítik háza homlokzatát, hanem a vízorrnak köszönhetően el is vezetik a csapadékot a homlokzattól.

A homlokzat üres részeinek vagy akár vakablakok díszítésére szolgálnak a homlokzati oldalfali díszlécek, melyekből dekoratív keretek alakíthatóak ki. Számos különböző méretű és stukkómintájú profilból választhat. A díszkeretek kihangsúlyozása végett érdemes ezeket a profilok a homlokzat színétől eltérő színre festeni. Így még jobban érvényesül a homlokzatdíszítés.

 

Sopron 110 kérgesített homlokzati polisztirol, kültéri stukkó

 

 

Dísztégla és kváderkő polisztirolból homlokzatdíszítéshez

 

 

Balatonfűzfő 150 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Az ablakok és ajtók díszítésre a polisztirol kültéri díszlécek számtalan lehetőséget nyújtanak. Nézzük is meg, milyen polisztirol stukkó termékek kaphatóak ablakkeretezéshez.

Komplett homlokzati ablak stukkó

A méretre gyártott timpanonok ablakpárkányok néhány mozdulattal beépíthetőek, így rengeteg időt spórolhat velük. A timpanonok, komplett ablakpárkányok és keretező díszlécek számos különböző módon kombinálhatóak az Ön ízlésétől függően. A még látványosabb ablakkeretezéshez választhat az ablak stukkó elemekhez további kiegészítőket, mint példásul sordíszeket vagy középdíszeket. Mutatunk néhány példát:

 

Díszes ablakstukkó Esztergom 107-F+117 díszléccel

 

 

Elegáns ablakstukkó Fót 123 és Pécs 103 kültéri díszléccel

 

 

Modern kültéri ablak díszítés csúcsos timpanonnal

 

Időről időre tapasztaljuk, hogy az ablak díszlécek kombinációnak száma határtalan. Még tapasztalt stukkógyártóként is gyakran találkozunk olyan, termékeinkből megvalósított ablakstukkó díszítéssel, ami nekünk is új. Egy és ugyanazon ablak díszléc két különböző stukkóprofillal vagy ablakpárkányléccel való együttes felhasználása már teljesen összhatást eredményez. Ez a sokoldalúság pedig mind a mai napig lenyűgöz minket, hiszen tudjuk, hogy kreatív ügyfeleink szebbnél szebb homlokzatdíszítéseket valósítanak meg.

Kérem, nézze meg alaposan az alábbi 3 képet!

 

Elegáns ablakstukkó Fót 123 és Budapest 108 kültéri díszléccel

 

 

Egyszerű ablakkeret Szarvas 120 díszléccel

 

 

Kültéri ablak díszítés Szolnok 107-F és Debrecen 100 díszléccel

 

A fenti képeken két ablakkereten ugyanaz a középdísz látható, csupán más stukkóprofillal. Az első megoldás inkább egy letisztult, modern stílust testesít meg, míg a harmadik képen látható ablak díszlécek inkább egy klasszikus stílusú homlokzathoz illenek.

Az első képen két visszafogott mintájú díszlécből készült ablakkeret látható, a második képen egy és ugyanazon stukkóprofil képezi az ablakkeret három oldalát, míg a harmadik képen gazdagon díszített profilokkal készült ablakstukkó megoldás látható. Ugye milyen elképesztő, hogy mennyi lehetőséget kínálnak saját ízlésünk kifejezésére a polisztirol díszlécek az ablakkeretezés során?

Amint a fentiekből is láthatta, a kedvező árú polisztirol kültéri díszlécek számos lehetőséget kínálnak háza homlokzatának díszítésére- legyen szó visszafogott vagy akár kimondottan szembetűnő díszítési elképzelésről. A kültéri stukkó felhasználásával otthonának egyedi megjelenést kölcsönözhet és persze növelheti ingatlana értékét. Válasszon ízlésének megfelelő kültéri stukkó elemeket és vágjon bele a homlokzatdíszítésbe polisztirol díszlécekkel!

Itt tekintheti meg ablakkeretezéshez ajánlott díszléceinket >>>

Itt tekintheti meg teljes kültéri stukkó kínálatunkat >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket