Homlokzatdíszítési ötletek kültéri stukkóval

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítési ötletek kültéri stukkóval

Minden ház homlokzata sokrétű funkciót tölt be. Többek között védi az épületet az időjárás viszontagságaitól, a melegtől é és fagytól, valamint a csapadéktól és széltől. A homlokzat továbbá fontos szerepet tölt be a zaj, - és tűzvédelem területén. Építkezés vagy felújítás során mindezeket az érvényes építési szabályzat szerint figyelembe kell venni. Csak ezek után következhet az épület megjelenésének tervezése. A körülményes és időigényes építési engedélyeztetések után nem meglepő, ha már belefáradunk a tervezésbe, ötletelésbe. Szeretnénk megkönnyíteni Önnek a homlokzatdíszítés tervezését és kivitelezését. Éppen ezért összegyűjtöttünk Önnek homlokzatdíszítési ötletet kültéri stukkóval.

Kültéri stukkó minták

A funkcionalitás mellett természetesen a homlokzat esztétikai szerepe is kiemelkedően fontos. A homlokzat ugyanis a ház azon része, melyet először veszünk szemügyre és döntően meghatározza az épület jellegét, karakterét.

Persze itt is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás. Minden tulajdonos más-más ízléssel rendelkezik, mást talál szépnek, esztétikusnak. Éppen ezért a homlokzat díszítésére számtalan lehetőségünk van.

  • Homlokzatburkoló téglák: a falazott téglával vagy másnéven klinker téglával díszített homlokzatok igen gyakoriak az elmúlt években. Időtálló és dekoratív homlokzatdíszítési megoldás. Elsősorban klasszikus és mediterrán stílusú épületek díszítésére használják.

  • Alumínium homlokzatburkolat: egy rendkívül modern és esztétikus homlokzatdíszítési megoldás. Hátránya sajnos a körülményes és költséges kivitelezés.

klinker téglás homlokzat

klinker téglás homlokzat

modern alumínium homlokzat

modern alumínium homlokzat

homlokzat faburkolattal

homlokzat faburkolattal

  • Fa homlokzatburkolat: természetes és szép megjelenést nyújtó homlokzatdíszítési megoldás. Hátránya, hogy a fa időről időre felületkezelést igényel, mely magas költségekkel társul.

  • Stukkó homlokzat: klasszikus homlokzatdíszítési megoldás korszerű alapanyagból modern stílusban. A legújabb gyártási technológiának köszönhetően polisztirolból különböző kültéri stukkó minták gyárthatóak gyorsan és költséghatékonyan.

Dekoratív kültéri stukkó minták homlokzatfelújítás után

Homlokzati stukkó különböző formái

A polisztirolból készült homlokzati stukkó elemeket üzemünkben időjárásálló kéregbevonattal látjuk el, mely védi a díszítőelemeket a mechanikai sérülésektől is. Homlokzati stukkót számos különböző formában, méretben és mintával gyártunk. Az alábbiakban összegyűjtöttök a legkedveltebb kültéri stukkó mintákat és formákat, hogy megkönnyítsük Önnek a homlokzatdíszítés tervezését.

Évszázadok óta kedvelt homlokzati stukkó a dísztégla, másnéven kváderkő, mely egyszerre védi és díszíti is az épület sarkait. Kínálatunkban számos különböző megjelenésű homlokzati stukkó közül választhat kezdve a rusztikus felületű kváderkőtől egészen a modern, sima felületű dísztégláig.

A kérgesített kültéri díszléc formájától és kialakításától függően többféle díszítőelemként alkalmazható. Szériatermékeink között megtalálhatóak hungarocell kültéri díszlécek, melyek alkalmazhatóak ereszpárkány vagy osztópárkány kialakításához. A párkány díszléceket elsősorban a homlokzat optikai tagolására használják.

A kérgesített díszlécek között továbbá megtalálhatóak az ablakpárkány díszlécek is, melyek meglévő kő vagy műanyag ablakpárkányok díszítésére szolgálnak. Amennyiben még nincs beépített kő vagy műanyag párkánya, érdemes az alumíniumlemez-borítású komplett ablakpárkányt választania, melyet esztétikus stukkóprofil díszít.

A homlokzat ízléses megjelenésének kialakítása során az ablakok díszítése és párkányelemek felhasználása mellett fantasztikusan látványos eredményeket érhet el polisztirol oszlopdíszítéssel. Kínálatunkban az oszlopburkolatok mellett megtalálhatóak oszlopfők és oszloptalpak is.

Amennyibe egyszerű, gyors és látványos megoldást keres háza homlokzatának stukkózására, tekintse meg komplett timpanon termékeinket! A timpanonokat három formákban (egyenes, csúcsos és íves) számos különböző kültéri stukkó mintával gyártjuk. A timpanon az ablak szemöldök részének díszítésre szolgál. Üzemünkben ezt a homlokzati stukkót beépítésre készen gyártjuk. Önnek a helyszínen csupán egyetlen mozdulattal kell felragasztania. Biztos lehet benne, hogy ennél gyorsabb és egyszerűbb homlokzatdíszítési megoldást nem talál!

Az ablak stukkózás nélkülözhetetlen eleme az ablak díszléc, mely talán a legismertebb és legyakrabban használt kültéri stukkó. Széria termékeink között számos ablak díszléc megtalálható az egyszerű, visszafogott mintájú hungarocell kültéri díszléctől kezdve egészen a díszes mintájú stukkóprofilokig.

Az ablak díszlécekkel különböző stílusú ablakkeretezéseket valósíthat meg. Összeállításunkban több, mint 50 ablakkeretező megoldást gyűjtöttünk össze Önnek.

Ahogy a fentiekben is olvashatta, a polisztirol stukkó számtalan lehetőséget kínál Önnek, hogy háza homlokzatának esztétikus megjelenést adjon. Ha egy könnyen, költséghatékonyan és gyorsan kivitelezhető megoldást keres a homlokzatdíszítéshez, a polisztirol homlokzati stukkó biztosan jó választás! Teljes kültéri stukkó kínálatunkat itt tekintheti meg:

Kültéri stukkó >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket