Stukkó burkolat: klasszikus díszítés modern kültéri díszlécekkel

Kültéri stukkó

Stukkó burkolat: klasszikus díszítés modern kültéri díszlécekkel

Egy kültéri stukkó burkolattal ellátott épület homlokzata eleganciát és méltóságot sugároz a külvilág felé. A kültéri stukkó már évszázadokkal ezelőtt is a stílus és ízlésesség jelképe volt. A régi barokk és reneszánsz épületek stukkódíszítései igazi remekművek, melyeket ma is csodálattal szemlélünk. Akkoriban a stukkó nagyrészt az arisztokrácia privilégiuma volt, ma azonban már mindenkinek elérhető. Sőt, a modern stukkó akár szakember segítsége nélkül is beépíthető! Nem csak a minták és formák változtak ugyanis, hanem az alapanyag és a gyártási technológia is. A mai modern stukkó ízléses homlokzati díszítőelem, mely gyorsan és egyszerűen beépíthető, ráadásul megfizethető áru.

Mi a kültéri stukkó?

A kültéri stukkó ma már polisztirolból készült díszléc vagy díszítőelem, mely ütésálló és időjárásálló kéregbevonatának köszönhetően biztonsággal alkalmazható kültéri homlokzatdíszítéshez. A modern technikának köszönhetően polisztirolból szinte bármilyen formájú és mintájú stukkó készíthető. A kültéri stukkó lehet szögletes formájú dísztégla, de akár hosszú díszléc is, mely ereszpárkány vagy osztópárkány kialakítására használható. A homlokzatdíszítés legkedveltebb eleme azonban mai napig az ablak stukkó.

A kültéri ablak stukkó fajtái

Az ablak stukkó tulajdonképpen egy összefoglaló kifejezés különböző polisztirol stukkó termékekre, melyek az ajtók és ablakok keretezésére, díszítésére használhatóak. Az ablak stukkó rendkívül sokrétű és számos különböző formában elérhető.

Ablakkeretezés díszlécekkel

Ablakkeretezés díszlécekkel

Az ablak stukkó talán legismertebb formája a kültéri díszléc vagy díszlécek felhasználásával készült ablakkeretezés. Ebben az esetben az ablak három oldalát egy vagy többfajta díszléccel foglalják keretbe. Ízlésünktől függően választhatunk visszafogott, szolid stukkóprofilokat vagy akár feltűnő mintájú díszléceket is. A díszlécekhez méretben és mintában illő kiegészítőelemek-mint például sarokelemek, középdíszek, sordíszek- felhasználásával még egyedibb ablakkeret hozható létre. Kínálatunkban az ablakkeretező profilokhoz illő ablakpárkány díszléceket és alumíniumlemez-borítású komplett ablakpárkányokat talál. A kültéri ablakkeretező díszlécek számos módon kombinálhatóak. Egy összeállításban összegyűjtöttünk Önnek néhány ablakstukkó-ötletet kültéri díszlécek felhasználásával.

Ablakkeretezés díszlécekkel >>>

Ablakkeretezés komplett ablak stukkóval

Ablakkeretezés komplett ablak stukkóva

Az egyenes és csúcsos timpanonok méretre gyártott termékek, melyek az ablakszemöldök díszítésére szolgálnak. Óriási előnyük, hogy beépítésre kész ablakstukkók, melyek valóban egyetlen mozdulattal felragaszthatóak a homlokzatra. Ennél gyorsabb és egyszerűbb ablakkeretezést elképzelni sem lehet! A timpanonok üzemükben számos különböző mintával készülnek- klasszikus dekortól kezdve a modern díszítésig. A komplett ablak stukkó természetesen kombinálható az ablakpárkányokkal és az ablakkeretező díszlécekkel.

Ablakkeretezés komplett ablak stukkóval >>>

Ablakkeretezés L-formájú kültéri díszléccel

Ablakkeretezés L-formájú kültéri díszléccel

2 az 1-ben megoldás: az L-formájú díszlécek segítségével egyszerre takarhatja el az egyenetlen ablakkávát és keretezheti az ablakot. Főleg homlokzatfelújítás során jó választás ez a praktikus kültéri díszléc, hiszen elkerülheti vele az ablakkáva időigényes és költséges vakolását. Az L-profil formájának köszönhetően lehetővé teszi egy munkamenetben a kávatakarást és ablakkeretezést.

Ablakkeretezés L-formájú kültéri díszléccel >>>

Milyen előnyei vannak a kültéri ablak stukkónak L-profil beépítésével?

Ebben a rövid videóban részletesen bemutatjuk, milyen előnyöket biztosít Önnek, ha az ablakstukkó kialakításához polisztirol L-profilt használ.

 

 

  • Egyszerűen, tiszta körülmények között beépíthető stukkó: körülményes gipszkartonozás és vakolás nélkül kivitelezhető az ablak keretezése és az ablakkáva borítása. A beépítés kimondottan egyszerű, a következő bekezdésben videón is megmutatjuk!

  • Ablak stukkóval csökkentheti a hőhidak kialakulásának lehetőségét: a kávatakaráshoz készített L-formájú homlokzati profiljainkat polisztirolból gyártjuk. A kávatakarásra is alkalmas L-profil minta nélküli szára az ablakkávába nyúlik be, így védi az ablakkávát az időjárás viszontagságaitól és hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően csökkenti a hőhidak kialakulásának lehetőségét.

  • Különböző mintájú és méretű ablak stukkó díszlécek: szériatermékként számos kávamélység és 3 minta közül választhat

  • Tartós kávatakarás és ablakkeretezés: az L-profil a kéregbevonatnak köszönhetően ellenálló az időjárásviszontagságaival és a mechanikai sérülésekkel szemben is, így hosszú éveken, évtizedeken át fogja az épület homlokzatát díszíteni

Kérgesített kültéri díszléc beépítése saját kezűleg?

A stukkó beépítéséhez sajnos sokan még mai is a magas kivitelezési költségeket társítják, holott ez már régen érvényét vesztette. A modern kérgesített kültéri díszlécek beépítése gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, akár szakember segítsége nélkül is! Nézze meg az alábbi videót és győződjön meg róla Ön is!

 

 

Beépítés utána a hungarocell kültéri díszléc egy vízbázisú festékkel a kívánt színre festhető. Ugye milyen egyszerű? Vágjon bele a homlokzatdíszítésbe és valósítsa meg álmai otthonát!

Tippek a hungarocell kültéri díszléc és ablak stukkó beépítéséhez

Amennyi a hungarocell kültéri díszléc és ablak stukkó beépítését szakember nélkül, saját kezűleg szeretné elvégezni, érdemes néhány dolgot szem előtt tartania. A beépítéssel kapcsolatos legfontosabb tippeket összegyűjtöttük Önnek:

  1. Válassza ki az Önnek leginkább tetsző ablakstukkó-megoldást.

  2. Mérje le a díszítendő ablakokat pontosan, hogy ki tudja számolni a díszítéshez szükséges hungarocell kültéri díszléc mennyiségét.

  3. Ismét mérje le a díszítendő ablakokat pontosan. Higgye el, érdemes inkább kétszer helyesen mérni, mint egyszer hibásan.

  4. Számolja ki az ablakok díszítéséhez szükséges díszlécek és stukkók mennyiségét. A feltétlenül szükséges mennyiségnél érdemes egy kicsivel többet rendelni. Ebben az esetben nem kerül nehéz helyzetbe, ha esetleg egy vágás nem sikerül tökéletesen, hiszen van még tartalék díszléce. Gondoljon csak bele, milyen bosszantó lenne, ha egyetlen félresikerült vágás miatt már nem állna elegendő díszléc a rendelkezésére és nem tudná befejezni az ablakok díszítését. Természetesen van lehetősége, hogy megrendelje a hiányzó mennyiséget, de ebben az esetben félbe kellene szakítania a beépítési munkálatokat amíg megérkezik az új rendelés.

  5. Webáruházunkban minden hungarocell kültéri díszléc termékoldalán részletes információkat és beépítési videókat talál. Kérem olvassa el figyelmesen a leírásokat és nézze meg a videókat. Nagy segítségére lesznek az ablak stukkó beépítése során!

  6. A webáruházban a beépítéshez minden szükséges anyagot megtalál kezdve a ragasztótól egészen a profilsimítóig. A beépítési videókban azt is részletesen megmutatjuk, mikor melyik terméket kell használnia a toldások elsimításához vagy éppen a díszlécek felragasztásához. Amennyiben a beépítéshez webáruházunkban rendeli meg a rezsianyagokat, biztos lehet benne, hogy az eredmény tökéletes lesz.

Stukkógyártóként igyekeztünk Önnek a praktikusan beépíthető kültéri díszlécek mellett minden beépítéshez szükséges terméket, valamint hasznos információt és tippet is összegyűjteni, hogy az ablak stukkó beépítését a lehető legegyszerűbben kivitelezhesse és a legszebb eredményt érje el.

Vágjon bele az ablakok díszítésébe hungarocell kültéri díszléccel! Higgye el, nem fogja megbánni!

Teljes kültéri stukkó kínálatunkat itt tekintheti meg:

Tekintes meg kültéri stukkó kínálatunkat >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket