Stukkólámpák direkt és indirekt LED világítás megvalósításáért – egy rendkívüli megoldás

LED stukkó , LED világítás

Stukkólámpák direkt és indirekt LED világítás megvalósításáért – egy rendkívüli megoldás

Volt már olyan helyen, ahol különösen jól érezte magát? Első pillanattól kezdve kellemesen és otthonosan? Sok ügyfelünk – akik stukkólámpát vásároltak – hasonló mágikus helyekről tudósítottak és otthonukban is hasonló légkört szerettek volna kialakítani. Mi volt a varázslatos környezet titka? - Semmi! Csak egy gondosan megtervezett direkt és indirekt világítás, mely mindenkiben a biztonság és az otthon érzését keltette.

Igen, a világításnak mérhetetlen jelentősége van mindannyiunk életében! Életelixírként hat – meghatározza a napi ritmust, befolyásolja a hangulatot és az életminőségre is kihat. Túl sok vagy túl kevés ugyanolyan ártalmas, mint a nem megfelelő fény színe a nem megfelelő időpontban. Talán felismeri ezt az esti televíziózásnál. Akkor is, ha nyugodt programot néz, később az ágyban nehezen tud elaludni. Szakértők azt állítják, hogy ez a hűvös, vibráló fény miatt alakul ki, melyet a képernyő sugároz és az alvásért felelős hormonon kialakulását akadályozzák meg.

Az esti televíziózásnál csak az éjszakai módot kell beállítani, mellyel a képernyő túlnyomóan meleg, megnyugtató színt sugároz elalvás előtt. Mi a helyzet a többi helyiség megvilágításával? Milyen fényt ad Önnek?

Stukkólámpák a direkt és indirekt világítás megvalósításáért

Az utolsó két kérdés vezet a direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas stukkólámpákhoz. Ezek a LED mennyezeti lámpák egyesítik a direkt és indirekt világítás előnyeit: A közvetlen fény elegendő világosságot ad a különböző tevékenységekhez, legyen az munka, olvasás vagy étkezés. A rejtett fény – a kiválasztott színtől függően – egy élénkítő vagy nyugtató hangulatot ad a helyiségben. Nem árnyékol, diszkréten meghúzódik a háttérben és egy kellemes alaphangulatról gondoskodik. Ezáltal a rejtett világítás az ideális választás – pihenéshez, esti televíziózáshoz.

 

Design lámpa, mennyezeti lámpasziget Budapest 303/202 világítás nélkül

 

 

Design lámpa, mennyezeti lámpasziget Debrecen 304/205 világítás nélkül

 

A direkt és indirekt világítás kialakítására alkalmas LED mennyezeti világítás lámpatestei – mint a direkt világítás megvalósítására alkalmas lámpatestek – XPS alapanyagból készülnek. További részleteket az előző, a Lámpatestek polisztirolból című blogbejegyzésben talál.

 

Design lámpa, mennyezeti lámpasziget Győr 308/209 világítás nélkül

 

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 eltolt

 

A direkt és indirekt LED világítás kialakítására alkalmas stukkólámpákat 2 különböző formában gyártjuk: négyzetes és eltolt formájú. Az eltolt forma akkor alakult ki, amikor az egyik ügyfelünk fia olyan mennyezeti lámpát szeretett volna, mely minden este elalvás előtt a kedvenc filmhősére emlékeztette őt. A speciális forma praktikus kialakításáért 2 téglalap alakú lámpát helyeztünk egymás mellé.

Lámpatípustól függően a LED mennyezeti lámpákat LED mélysugárzóval, egy LED panellel vagy 4 LED izzóval látjuk el a direkt világítás megvalósításáért. A csillagos égboltot kis LED lámpácskák képezik, melyek sötétben igazi csillagként ragyognak. A LED csillagos égbolt kis lámpácskái, valamint a rejtett világítás LED-ei dimmelhetők. Mindkét kapcsolási kör külön dimmerrel rendelkezik:

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 meleg fehér

 

 

Mennyezeti LED lámpa Debrecen 304/205 meleg fehér

 

 

Mennyezeti Led lámpa Győr 308/209 meleg fehér

 

 

Design Lámpa csillagos égbolt Budapest 202

 

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 ÚJ meleg fehér

 

Habár az első 4 lámpa formája ugyanolyan, mind az 5 lámpának megvan a maga varázsa. Ez azt jelenti, hogy minden stukkólámpa a különböző stukkóminta miatt más hatást vált ki.

A rejtett világítás megvalósításáért az oldalsó díszlécbe LED szalagot építünk be. A fény színét kapcsolva változik a mennyezeti világítás hatása és a helyiségben más légkör alakul ki. Ön választhat, hogy a LED szalagot meleg fehér, hideg fehér vagy többszínű LED-ekkel szeretné:

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 RGB LED

 

 

Mennyezeti LED lámpa Debrecen 304/205 RGB LED

 

 

Mennyezeti Led lámpa Győr 308/209 RGB LED

 

 

Mennyezeti LED lámpa Budapest 303/202 ÚJ RGB LED

 

A meleg fehér LED-ek használata pihenéshez ajánlott. A hideg fehér LED-ek napfényhez hasonlító légkört teremtenek, melyek ideálisak munkavégzéshez. A többszínű RGB LED-ek bármikor átkapcsolhatók a hangulatnak megfelelően: A hideg színtónusok (kék és szürke) segítenek pl. a reggeli ébredésnél vagy egy buli előtti energiagyűjtésnél. A meleg színek (piros és lila) egy mozgalmas nap után hatnak nyugtatóan. A következő képek a fenti stukkólámpákat mutatják még egyszer – most az indirekt világítás RGB LED-ek különböző színeivel:

Talán csodálkozik, hogy a LED szalagok fénye csak felfelé sugárzik, eközben alatta a polisztirol stukkó mintája tökéletesen látható. Hogyan lehetséges ez? Erre egy különleges megoldást találtunk ki: A LED szalag nútjába először egy LED reflektorlécet rögzítünk, melyre az adott LED szalagot ragasztjuk. A reflektorléc megakadályozza a LED fényének áthatolását, levezeti a hőt és szinte megduplázza a LED-ek fényerejét a fémes, fényes felületnek köszönhetően. Az Ön számára azonban több előnyt is tartogat:

  • A stukkóminta bekapcsolt LED világításnál is jól látható.

  • A hűtött LED-ek az elektronikával együtt hosszabb élettartamúak.

  • A rejtett világítás fényét szabályozhatja és ezzel áramot spórolhat.

Itt juthat el a direkt és indirekt világítás lámpák kínálatához >>>

Stukkólámpák LED panellel és LED szalaggal – beüzemelés és ápolás

Ezennel egy további, nagyon fontos ponthoz érkeztünk – a fantasztikus mennyezeti LED világítás üzembe helyezéséhez és ápolásához. A LED panellel és LED szalaggal ellátott stukkólámpa beépítése éppoly egyszerű, mint a csak rejtett világítás stukkólámpáé. Tekintse meg kérem ehhez a rajzokat:

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

A stukkó mennyezeti lámpa beépítése valóban egyszerű. Csak 4 jól áttekinthető lépés és már élvezheti is stukkólámpáját:

  1. Egy wago vezeték összekötő segítségével kösse a LED panelt vagy LED izzókat a hálózati áramra (230 V).

  2. Az indirekt világítás vagy LED csillagos égbolt trafójának dugóját csak a konnektorba kell dugni.

  3. A lámpatesteket polisztirol ragasztóval kell a tiszta mennyezetre ragasztani.

  4. A hézagokat polisztirol ragasztóval kell kitölteni és a felesleges ragasztót óvatosan eltávolítani.

Az ellenállhatatlan LED stukkólámpa ápolása ugyanolyan egyszerű. Nem szükséges hetente portalanítani, polírozni! A szoba következő felújításánál fesse le a lámpatestet vízbázisú festékkel és távolítsa el a LED szalagról a port. Ekkor LED világítása mintha új lenne és pár évig újra élvezheti a csodás mennyezeti lámpát. Őszintén! Mely másik mennyezeti lámpa kínálja ugyanezt?

Itt többet megtudhat a LED világítással ellátott stukkó mennyezeti lámpánkról >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket