Homlokzatdíszítési ötletek

Kültéri stukkó

Homlokzatdíszítési ötletek

Szeretné, hogy háza karateréhez illő, egyedi homlokzatot kapjon? Ez egyszerűbb, mint gondolná. A megfelelő alapanyagokkal és néhány kreatív ötlettel otthonának könnyedén kölcsönözhet egyedi megjelenést és mégsem kell vagyonokat kiadnia érte. Felkeltettük az érdeklődést? Akkor olvasson bele ebbe a cikkbe, melyben praktikus homlokzat ötleteket gyűjtöttünk össze Önnek!

Modern homlokzat

Egy modern homlokzat tipikus ismertetőjelei az egyszerű, letisztult megjelenés, geometrikus, szabályos felosztás és gyakran sajnos az egyhangúság is. Ha Ön is szeretne a felújítás során modern megjelenést kölcsönözni egy időt múlt kockaház homlokzatnak, merítsen ötleteket az alábbi képekből. Az unalmas, szokványos homlokzat elkerüléséhez elegendő csupán néhány apró részletre figyelnie.

Homlokzatdíszítés stukkó díszlécekkel

A következő képeken ugyanaz a családi ház látható – a felújítás előtt és a homlokzatfelújítás után.

Megdöbbentő a különbség, ugye? Az épületen ugyan felújították a teljes tetőszerkezetet is, de igazán látványos változáson maga a homlokzat ment keresztül. Ízlésesen kiválasztott kültéri stukkó és egy merész falszín: egy jól sikerült kombináció és egy szép, modern homlokzat. Érdemes tehát a felújítás előtt tervezni, ötletelni és akár homlokzat színezés ötleteket is megnézni. A megfelelő szín kiválasztása után már hozzá is kezdhet, hogy tervezzen háznak egy modern homlokzatot. A fenti képeken látható családi ház homlokzatát több különböző kültéri stukkó díszíti.

Webáruházunkban a polisztirolból készült kérgesített stukkók egész palettája megtalálható:

  • ablakpárkányok

  • kültéri díszlécek

  • komplett ablakstukkó és ablak díszlécek

  • dísztéglák és kváderkövek

  • ereszpárkányok

  • osztópárkányok

A polisztirolból készült kültéri stukkó könnyű, praktikus, egyszerűen és gyorsan beépíthető. Ráadásul óriási előnye, hogy tetszőleges formában és méretben kapható. A jól kiválasztott polisztirol stukkóval egy modern homlokzat díszítése csupán gyerekjáték. Önnek csak ki kell választania, a héz homlokzatának mely részeit szeretné stukkóval díszíteni.

Kültéri ablakdíszítés polisztirol díszlécekkel

Az ablakok a ház alapvető alkotóelemei, hiszen rajtuk keresztül áramlik fény az épületbe. Az ablakok akarva akaratlanul is magukhoz vonzzák a szemlélődő tekintetét. Míg egy dísztelen, egyszerű homlokzat ablakait semleges tekintettel szemlélik, addig egy stílusosan díszített, impozáns ablak megragadja az ember tekintetét. Mit gondol, az Ön háza ablakain is megakad a járókelők szeme?

Kérgestett ablak díszlécek segítségével háza ablakait stílusosan díszítheti. Egy mutatós kérgesített kültéri díszléc az ablakszemöldökre és egy mintában a felső ablakstukkóhoz illő ablakpárkányprofil- máris kész az attraktív ablakdíszítés. A díszléceket lehetősége van további stukkóelemekkel, sordíszekkel vagy akár középdísszel még egyedibbé tenni. Nézze csak meg az alábbi képeket. Mindegyik ablak díszléc polisztirol stukkó, mégis formájának és mintájának köszönhetően más-más stílusú ablakkeretezést testesít meg.

Az alábbi három képen ugyanaz az ablakpárkényprofil és függőleges kültéri díszléc látható. Csupán a felső, vízszintesen elhelyezett ablak díszléc különböző. Három különböző stílusú ablakstukkó – Önnek melyik tetszik leginkább?

Meglévő kő vagy műanyag ablakpárkányát is díszítheti kültéri díszléccel. Az alábbi képeken 3 különböző ablakpárkány-profilt láthat.

Ahogy a fenti képek remekül mutatják, mindegyik párkány egy másik ablakkeretezési stílust valósít meg. Bár a három homlokzat hasonló színű, az ablakpárkány alá beépített ablak díszléc jelentősen meghatározza az összképet. Készítettünk Önnek egy összeállítást, melyben több, mint 50 ablakkeret díszítést mutatunk be részletesen a felhasznált ablak díszlécekkel együtt.

Mindegyik kültéri ablakdíszítés kérgesített polisztirol stukkó felhasználásával készült. Nézze meg összeállításunkat és merítsen belőle ötleteket!

Ablakkeretezés megoldások kültéri díszlécekkel>>>

Egyedi homlokzat díszítés kültéri stukkóval

Bizonyára feltűnt Önnek is a fenti felújított családi ház képein a dekoratív kültéri stukkó az épület sarkainál. A dísztégla, másnéven kváderkő a legkedveltebb homlokzati díszítések közé tartozik, hiszen praktikus és esztétikus is egyben: védi az ház sarkait a sérülésektől és egyben díszíti is.

A kváderkövek több különböző kivitelben rendelhetően webáruházunkban. A sima felületű, kérgesített dísztéglák remekül illenek modern stílusú házak homlokzatához. Még letisztultabb a dizájn, ha már üzemünkben előre gérbevágott dísztéglák mellett dönt. Ez esetben a ház sarkán összeillesztett két kváderkő úgy hat, mintha egy darabból álló stukkó díszítés lenne.

Mediterrán stílusú homlokzati díszítésekhez remekül illik a bőrhengerrel mintázott dísztégla, melynek rusztikus felülete igazán egyedi homlokzat díszítést tesz lehetővé.

Az időjárásálló kéregbevonattal ellátott kültéri stukkó tehát számos lehetőséget ad egyedi homlokzat díszítés kialakítására. Legyen szó ablakkeretezésről vagy éppen az épület sarkának díszítéséről, a kültéri stukkóval készült homlokzati díszítések teljes mértékben személyre szabhatóak. A széles minta, - és méretválaszták lehetővé teszi ugyanis, hogy a kész homlokzat az Ön ízlésének maximálisan megfeleljen. Nézze meg teljes kültéri stukkó kínálatunkat!

Kültéri stukkó >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket