Kültéri díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Akciós kültéri kérgesített stukkó lécek

Ezen az oldalon Ön az épülethomlokzatok stukkódíszítéséhez talál kiváló minőségű, kéregbevonattal ellátott stukkóprofilokat. Kérgesített stukkódíszléceinket a 21. század elvárásainak megfelelően terveztük meg és gyártottuk le.

Előnyök:

 1. Könnyű súly, a lépésálló expandált polisztirol az alaplécnek köszönhetően.

 2. Kemény kéregbevonat, amely védi a profilt a szélsőséges időjárási viszonyokkal és a mechanikai sérülésekkel szemben.

 3. Költséghatékony kivitelezés, az egyszerű beépíthetőség eredményeképpen.

Ön megtalálhatja ezen az oldalon, a homlokzat teljes stukkódíszítéshez szükséges valamennyi kültéri díszlécet: ereszpárkány profilokat, osztópárkány profilokat, ablakpárkány profilokat, ablakkeretező profilokat.

A kész homlokzatdíszítő elemek felületét már csak egy vízbázisú homlokzatfestékkel kell festeni.

16 Items

per page
 1. Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó
  Regular Price 2 601 Ft Special Price 2 211 Ft
 2. Miskolc 102 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc
  Regular Price 2 113 Ft Special Price 1 797 Ft
 3. Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó, homlokzati díszléc
  Regular Price 3 317 Ft Special Price 2 820 Ft
 4. Baja 119 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc
  Regular Price 3 498 Ft Special Price 2 973 Ft
 5. Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés
  Regular Price 2 503 Ft Special Price 2 128 Ft
 6. Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó
  Regular Price 2 444 Ft Special Price 2 078 Ft

16 Items

per page

Kültéri polisztirol díszlécek kérgesítve

Videó galéria - Kérem Önt, tekintse meg a kültéri díszlécek beépítéséről készített videóinkat!

Kérem kapcsolja be számítógépén a hangot és tekintse meg a videókat!

 

 

 

 

 

 

Homlokzatdíszítés kérgesített kültéri díszléc, kültéri stukkó felhasználásával

Ezen az oldalon találja az ütésálló bevonattal ellátott homlokzatdíszítő elemeket. Kérgesített kültéri profilokkal egy szempillantás alatt modern és dekoratív homlokzatot hozhat létre. A kérgesített kültéri díszléc alkalmas ereszpárkány, osztópárkány vagy ablakkeretezés kialakítására, továbbá az ablak felső részének díszítésére. Ezen az oldalon számos felhasználási lehetőséget és beépítési leírást mutatunk be Önnek, valamint a kültéri díszléc előnyeiről is olvashat. Gyűjtsön ötleteket és kezdje el a stukkóhomlokzat tervezését!

A kültéri díszléc tulajdonságai

A modern, kérgesített homlokzati profilok sok pozitív tulajdonságot egyesítenek magukban. Többek között a kültéri stukkó bevonata erős és ütésálló (1. kép). A homlokzatdíszítő elemek ugyanakkor rugalmasak és hajlékonyak (2. kép). Erősebb mechanikai hatások és az időjárási viszonyok ellen a stukkót speciális kéreganyaggal tesszük ellenállóvá (3. kép). Így a kérgesített polisztirol kültéri díszléc a homlokzatdíszítés tökéletes alternatívája!

erős és ütésálló

Erőteljesek és ütésállók

 

rugalmas és hajlékony

Rugalmasak és hajlékonyak

 

ellenálló

Ellenállók

 

Az oldal tetején megtalálhatók a homlokzati profilok, kültéri díszlécek és ablakpárkányprofilok különböző mintában és méretben. A termékoldalakon hozzárendeltük a méretben és mintázatban a stukkóhoz illő ékköveket, sarokelemeket, végelemeket valamint díszítőelemeket. Állítsa össze a homlokzati profilokat, ablakpárkányprofilokat és díszítőelemeket tetszés szerint és igényeit figyelembe véve. Így biztosan egy egyedi homlokzatdíszítést tudhat magáénak! A termékoldalakon mindent megtalál, amire a kültéri díszléc és homlokzatdíszítő elemek beépítéséhez és a homlokzatdíszítés tökéletes kivitelezéséhez szüksége van.

Ezen kívül ez az oldal számtalan hasznos információt kínál a kérgesített kültéri stukkó beépítéséhez. A szöveg figyelmes olvasásakor, valamint a képek és videók megtekintésekor számos tippet talál a kültéri díszléc, az ablakkeretezés és a párkányok témakörében.

 

Homlokzatdíszítés kültéri kérgesített stukkó profillal

 

 

Kérgesített homlokzat profilok

 

Kültéri díszlécek: A kérgesített ablakstukkó és a polisztirol párkányok előnyei

A párkányok és ablakstukkók polisztirolból is készülhetnek, hiszen a polisztirol elemek nagyon könnyűek, kitűnő hőszigetelőképességgel rendelkeznek és a ház homlokzatán könnyedén beépíthetők. Ezen kívül minden kérgesített homlokzati profilt üzemünkben speciális kéregbevonattal látunk el. Ez a bevonat védi a kültéri stukkó felületét az időjárástól és a mechanikai sérülésektől. A kérgesített kültéri díszléc beépítésével időt és költséget takaríthat meg. Használja ezeket az előnyöket homlokzati ötletei megvalósításához!

 

Kültéri kérgesített stukkó profilok

 

Kérgesített kültéri díszléceinket beépítésre készen kapja. A kész kérgesített polisztirol profilokat Soudal ragasztóhabbal ajánlott a homlokzatra rögzíteni. Fesse le a kérgesített kültéri stukkó elemeket egy Ön által kiválasztott vízbázisú festékkel – kész az egyedi stukkóhomlokzat!

Kérem vegye figyelembe: NE használjon alapozót! CSAK vízbázisú (diszperziós) festék alkalmas a festésre!

A polisztirol kültéri díszléc beépítésével tehát időt, költséget és felesleges bosszankodást is spórolhat, hiszen az időigényes kérgesítés folyamatát átvállaljuk Ön helyett! A homlokzatdíszítés a kérgesített kültéri stukkó felhasználásával gyors és kedvező árú. Próbálja ki! Válasszon kérgesített kültéri díszléc kínálatunkból és állítsa össze az ablakdíszítéshez és párkánykialakításhoz szükséges homlokzatdíszítő elemeket egyedi igényei szerint. Hozza formába a ház homlokzatát, csillogtassa meg ablaka szépségét ablakstukkó segítségével!

Kültéri díszléc felhasználási lehetőségei a homlokzaton

A praktikus, kérgesített polisztirol elemekkel homlokzatát egyedien díszítheti, hiszen a kültéri díszlécek és homlokzatdíszítő elemek számtalan variációban kombinálhatók. A polisztirol kültéri díszléc csoportjába tartoznak homlokzati profilok, ablakkeretező profilok, ablakpárkányprofilok és párkányprofilok. Különböző kiegészítőelemek gazdagítják kínálatunkat, melyek megtöbbszörözik a homlokzatdíszítés lehetőségeit. A kiegészítőelemekhez tartoznak az ablak felső részére beépíthető ékkövek és díszítőelemek, melyekkel az ablakkeretezés egyedi igények szerint variálható. 2 kültéri ablakkeretezést mutatunk Önnek a következő képeken.

A bal oldali képen lévő ablakdíszítés gazdagon díszített és nagyon dekoratív, mégse túlzó. Az ablak felső oldalát egy farkasfog mintájú homlokzati profil díszíti, melynek közepét egy ékkő koronázza meg. Az ablak oldalsó díszítését bordázott mintájú kültéri stukkó alkotja. Az ablak oldalsó részének feltűnést keltő eleme a díszkő, mely az ablak felső részére beépített ékkőhöz hasonlít. A farkasfog minta az ablakpárkányprofilon ismétlődik. Az ablakpárkány méretben és mintában az ablak felső részén lévő homlokzati profillal összehangolt.

 

Díszes kérgesített polisztirol stukkó profil

 

 

Egyszerű kérgesített polisztirol stukkó profil

 

A letisztult ablakkeretezés a jobb oldalon nagyon esztétikus. A díszítés nélküli stukkó ablak köré elhelyezett elemei hangsúlyozzák az ablak oldalait, hiszen a polisztirol profilok kiemelkednek a homlokzatból. Az ablakkeret feltűnő eleme a harmonikus, lekerekített lépcsőkből álló ablakpárkányprofil mintája. Ilyen dekoratív is lehet egy letisztult ablakkeretezés.

A ház formájától, stílusától és karakterétől függően mindkét verzió tökéletes választás. Az Ön döntése, melyik illik leginkább stílusához. Tekintse meg az oldal tetején a kültéri díszlécek különböző variációit és állítsa össze az Ön számára ideális ablakdíszítést.

Ablakpárkány

Ebben a képgalériában az ablakpárkányok további változatait tekintheti meg. Az ablakok a homlokzaton olyan hatást keltenek, mint a szemek az arcon. Már egy kevés változás a mintában vagy az egyes homlokzatdíszítő elemek elrendezésében nagy hatást eredményez. Minden ablakpárkány más hatást, látványt nyújt. Figyelje meg a galéria képeit, a mintákat és a kompozíciókat! Mely ablakpárkány felel meg leginkább az Ön ízlésének? Mely illik legjobban háza karakteréhez?

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Homlokzati profilok az ablak felső oldalának díszítéséhez

Az oldal tetején többek között az ablak felső oldalának díszítéséhez használt kérgesített homlokzati profilokat is talál. Ezeket a díszített profilokat különböző stukkómintával kínáljuk. Minden polisztirol profilhoz egy jobb és egy bal oldali végelemet, valamint egy ékkövet kínálunk webáruházunkban. A homlokzati profil termékoldalain a beépítéshez szükséges kellékeket is megtalálja.

A következő képek a Budapest 108 homlokzati elemet, két végelemét és az ahhoz tartozó sarokelemet mutatják. A letisztult kültéri díszléc különlegessége az élek és íves részek kiegyensúlyozottságában rejlik:

Budapest 108-vb kérgesített homlokzati díszléc bal oldali véglezárás

 

Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó, homlokzati díszléc

 

Budapest 108-vj kérgesített homlokzati díszléc jobb oldali véglezárás

 

Budapest 108 kérgesített homlokzati díszléc sarok elem

 

A Balatonlelle 103+117 kérgesített kültéri stukkót a modern stílusú díszlécek közé sorolhatjuk. A polisztirol kültéri díszléccel a szemöldökpárkányt díszítheti, a jobb és bal oldali végelemek a stukkó mintáját a falhoz vezetik. A Balatonlelle 103+117 kültéri stukkó segítségével dekoratív osztópárkány is kialakítható. Az osztópárkány továbbvezetéséhez használja a praktikus térsarok kiegészítőelemet, melynek mintája és mérete a kültéri díszléccel megegyezik.

Az élek és íves részek díszítette Visegrád 108+117 kültéri stukkó látványosan díszítheti az ablakszemöldököt, a termékcsaládhoz tartozó végelemek megkönnyítik a beépítést. A kérgesített díszléc impozáns osztópárkány kialakítására is alkalmas a homlokzat üresnek ható részein.

A Visegrád 108+104-F/8213 kérgesített kültéri stukkó díszlécet a Budapest 108 kültéri stukkó íves vonalai és a hagyományos farkasfog minta díszíti. A harmonikus minta dekoratívan díszítheti az ablak szemöldökpárkány részét, melyet a jobb és bal oldali végelemekkel zárhat le. Az esztétikus kialakítású homlokzati stukkó remekül kombinálható más kültéri stukkóval, pl. a Dunaújváros 106 F ablakpárkányprofillal. A kérgesített Visegrád 108+104-F/8213 kültéri díszléc osztópárkányként is beépíthető. Az osztópárkány a belső és külső sarokelemek segítségével a homlokzat szegleteinél egyszerűen továbbvezethető.

A klasszikus kialakítású ablakszemöldök megvalósításához használhatja Esztergom 107-F+117 kérgesített stukkónkat. Építse be a hagyományos farkasfog mintával díszített kültéri díszlécet és tegye feltűnővé az ablakdíszítést a hozzá tartozó ékkővel. Az ablakszemöldök profil kiválóan kombinálható más kültéri stukkóinkkal az egységes homlokzatdíszítés érdekében.

Balatonlelle 103+117 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Visegrád 108 + 117-7217 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Visegrád 108+104-F-8213 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Esztergom 107-F+117 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

A kérgesített Szolnok 107-F kültéri díszléc farkasfog mintával díszített ablakprofil, melyet ablakkeretezéshez kínálunk. A farkasfog minta évszázadok óta a homlokzatdíszítés meghatározó része. Ezért kínáljuk ezt a profilt modern formában homlokzatdíszítéshez – az ablak felső részének díszítéséhez és ereszpárkányként vagy osztópárkányként beépítve:

Szolnok 107-F kérgesített kültéri stukkó, hungarocell díszléc

 

A Pécs 103 és Szarvas 120 kültéri díszléc letisztultabb, mely tökéletesen alkalmas a teljes ablakkeretezés kialakítására, mellyel az ablak minden oldala egységes megjelenésű. Mindkét stukkóprofillal stílusos és elegáns ablakdíszítés valósítható meg. Így minden ablakkeretezés igazi látványosság és tökéletesítik a homlokzatot.

Pécs 103 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

LED szalag beépítésére alkalmas kültéri kérgesített stukkó díszléc

Legújabb fejlesztésünk egy új eszközt kínál a homlokzatdíszítés széles tárházában. A Gödöllő 180 LED szalag beépítésére alkalmas díszlécünk ötvözi a klasszikus homlokzatdíszítést a modern technológia vívmányaival. Kérgesített kültéri lécünkbe kialakításának köszönhetően alumíniumprofil és LED szalag építhető, mely igazán egyedi és különleges karaktert adhat otthonának. Természetesen a helyszíni barkácsolást elkerülendő, ehhez a profilunkhoz is válaszhat előre gyártott sarok és végelemeket.

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó bal oldali véglezárás

 

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

 

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó jobb oldali véglezárás

 

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó bal oldali belső sarok elem

 

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó bal oldali külső sarok elem

 

Letisztult kültéri díszléc ablakkeretezéshez – stukkó ablak köré

A lapos kültéri stukkó tökéletesen alkalmas ablakkeretezéshez. A lapos hátoldallal elrejtheti a kisebb egyenetlenségeket, amennyiben a homlokzat és a káva között nem tökéletesre sikerült az átmenet. A kültéri díszléc pillanatok alatt a kívánt méretre vágható és elegendő polisztirol ragasztóval a homlokzatra ragasztható. Kész az ablakkeretezés és egyidejűleg egy letisztult ablakdíszítés is. Ha minden ilyen egyszerű lenne...

Minden kültéri díszléc termékoldalán megtalálhatók a díszlécek mellett a megfelelő kiegészítőelemek is: sarokelemek, díszítőelemek és a beépítéshez szükséges kellékek, melyekkel az ablakkeretezés tökéletesen sikerül.

A Debrecen 100 homlokzati profil az egyik legkedveltebb kültéri díszléc. Hosszanti bordái által letisztult és egyszerű hatást kelt. Az ablak oldalaihoz függőlegesen beépítve olyan hatású, mintha a homlokzati profil az ablak felső részét oszlopként tartaná.

A Fót 123 és Kecskemét 112 kültéri díszléc 140 mm magas és 18 mm, ill. 19 mm mély. Mindkét kérgesített kültéri díszléc letisztult kialakítású, melyekkel hangsúlyosabb homlokzati profilok díszíthetők az ablak oldalain. Természetesen mindkét kérgesített kültéri díszléc alkalmas ablakkeretezésre és párkány kialakítására.

Debrecen 100 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Kecskemét 112 kérgesített kültéri dekoráció, polisztirol léc

 

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

A homlokzatdíszítő elemek segítségével hosszú profilok vonalát törheti meg. Ezek a kérgesített díszítőelemek díszléc nélkül is kombinálhatók egymással a homlokzaton – legyen az ablakdíszítés vagy homlokzatdíszítés. Párkányként elhelyezve a polisztirol elemek a ház homlokzatának egyedi karaktert kölcsönöznek:

Debrecen 100-k-1 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

Debrecen 100-k-2 kérgesített polisztirol stukkó, polisztirol dísz

 

Debrecen DT-3 kérgesített polisztirol stukkó díszítőelem

 

Mint látja, webáruházunkban minden ízlést kielégítve, figyelembe véve kínálunk díszléceket. Komplett beépítésre kész rendszert kínálunk, egymással összehangolt díszléceket és polisztirol stukkó kiegészítőelemeket talál kínálatunkban. Minden kérgesített kültéri stukkó – mint minden más polisztirol stukkótermék – online rendelhető, melyet otthonába szállítunk.

Modern homlokzat díszítése kültéri díszléc segítségével

 

Modern homlokzat díszítése kültéri díszléc segítségével

 

A modern stílus kedvelőinek sem kell lemondaniuk a polisztirol homlokzati stukkóról és a letisztult díszítésről, hiszen modern homlokzatok ugyancsak polisztirol stukkóval díszítettek! Így modern, időtlen stukkóhomlokzat tulajdonosa lehet.

Kültéri díszléc kínálatunkban több homlokzati profilt talál, melyek tökéletesen alkalmasak egy modern homlokzat kialakítására. Manapság a stukkóhomlokzaton a Fót 123, Kalocsa 121 és Szarvas 120 stukkóval letisztult stílusú díszítés figyelhető meg. Ezek a kültéri stukkók ablakkeretezésre és osztópárkány kialakítására is használhatók az egyes emeletek optikai elválasztásához. A kültéri stukkó függőlegesen vagy vízszintesen kerül elhelyezésre, csak az Ön személyes ízlésén múlik. Engedje szabadon fantáziáját!

Szarvas 120 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Kalocsa 121 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Ablakkeretező profilok kültérben

Kültéri stukkó profiljaink ügyfeleink kedvelt termékei közé tartoznak. A Komló 122, Miskolc 102 és Kalocsa 121 kérgesített kültéri díszléc ideális ablakkeretezéshez. Ezekkel a homlokzati profilokkal az egész ablakkeretezés egy egységes, letisztult formában díszíthető. Ezek a homlokzatdíszítő elemek remekül illenek a modern házhomlokzathoz. Osztópárkány kialakítására is alkalmasak ezek a sokoldalúan beépíthető homlokzati profilok – külön párkányként használva vagy az ablakkeretezést kiegészítve az egységes megjelenés érdekében:

Komló 122 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Miskolc 102 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Kalocsa 121 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

A letisztult megjelenésű Szeged 101 kérgesített stukkó remekül használható ablakkeretezés kialakítására. A kültéri stukkó praktikus kiegészítőelemei, a bal és jobb oldali végelemek, ill. a sarokelem hatékonnyá teszik a beépítést, hiszen a homlokzati elemeket csak egymás mellé kell ragasztani. A lépcsőzetes mintájú kültéri stukkó osztópárkányként is beépíthető, ekkor modern homlokzatdíszítést valósíthat meg.

Szeged 101 kérgesített homlokzati elem, hungarocell díszléc

 

Ózd 60 kérgesített polisztirol léc, homlokzati elem

 

Az Ózd 60 kérgesített polisztirol díszléc széleskörű felhasználást tesz lehetővé a homlokzaton. A modern stílusú kültéri stukkó kiválóan alkalmazható dekoratív ablak- és ajtókeretezéshez. Az Ózd 60 kültéri díszlécet egy ív és két kisebb lépcső díszít, mellyel látványos osztópárkány is kialakítható a homlokzat üresnek ható részein. A homlokzat és a lábazat elválasztására is használható az Ózd 60 kültéri stukkó, hiszen erős felületének köszönhetően ellenáll a mechanikai sérüléseknek. A termékcsaládhoz tartozó jobb és bal oldali végelemek megkönnyítik az ablakszemöldök és a lábazati vonal lezárását.

A Balatonfűzfő 150 kérgesített homlokzati díszléc és a Szombathely 151 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó kis méretű keretezőlécek, melyek kiválóan alkalmas homlokzat díszítésére. Beépítésre kész kérgesített sarokelemet és dupla sarokelemet is gyártunk. A kültéri polisztirol stukkó könnyű, ezért egyszerűen beépíthető.

Balatonfűzfő 150 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Szombathely 151 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Ablakpárkányprofilok vízorral

Milyen lenne egy dekoratívan díszített ablakkeretezés az ablak alsó részénél megvalósított lezárás nélkül? Minden ablakkeretező léchez kínálunk ablakpárkányprofilokat is. Ez az ablakpárkány kihangsúlyozza egy márvány vagy kő ablakpárkány szépségét. Az ablakpárkányprofilt a beépített ablakpárkány alá kell beépíteni – egyszerűen, és gyorsan! Természetesen minden ablakpárkányprofil rendelkezik egy vízorral. A vízorr megakadályozza, hogy az esővíz a ház homlokzatára folyjon. A vízorrnak köszönhetően a homlokzat tiszta és száraz marad.

Minden ablakpárkányprofilhoz kínálunk méretben és mintában egyező jobb és bal oldali végelemet, valamint a kültéri stukkó beépítéséhez szükséges kellékeket. A végelemeket és a beépítési kellékeket minden homlokzati profil termékoldalán megtalálja.

A Pécel 124 ablakpárkányprofil is nagyon kedvelt ügyfeleink körében. A kérgesített Pécel 124 kültéri díszléc egy letisztult, modern polisztirolelem az ablak alsó részének díszítéséhez, melynél élek és íves részek váltakoznak és lépcsőformát öltenek. A keresztmetszetben a két végelem íves részei jól láthatók.

Pécel 124 kérgesített homlokzati díszítés bal oldali véglezárás

 

Pécel 124 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Pécel 124 kérgesített homlokzati díszítés jobb oldali véglezárás

 

A Győr 105 ablakpárkányprofil különösen letisztult kialakítású, mely három lépcsőben ereszkedik a ház homlokzatához. A Dunaújváros 106-F kérgesített kültéri stukkó a ma is nagyon kedvelt farkasfog mintával díszített, mely a nagyobb homlokzati profillal az ablak felső oldalán kombinálható. Az ablakpárkányprofil alsó részén a vízorr beépített, mely a három ábrán is jól felismerhető.

Győr 105 kérgesített ablakpárkány, kültéri stukkó

 

Dunaújváros 106 F kérgesített ablakpárkányok, párkánylécek

 

Komplett kültéri ablakpárkány alumíniumlemez-borítással

Amennyiben nem áll rendelkezésre ablakpárkány, beépítésre kész komplett, alumíniumlemez-borítással fedett ablakpárkányainkat ajánljuk.

Kültéri ablakpárkányainkat polisztirolból készítjük, ütésálló bevonattal látjuk el az időjárás hatásaival szemben és felső oldalukat alumíniumlemezzel borítjuk a mechanikai sérülések elkerüléséért. Annak érdekében, hogy az esővíz lefolyhasson az ablakpárkányról, az ablakpárkány felső része enyhén lejt. Alumínium-borítású komplett ablakpárkányaink lejtése 2 fokos szöget zár be. Az alumíniumlemezt mindkét oldalról egy fehér, műanyag élvédő zárja le, mely megakadályozza, hogy a víz oldalra folyjon le. Így az védi a ház homlokzatát.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Tető túlnyúlása ereszpárkánnyal

A tető túlnyúlása védi a ház falait a csapadéktól és a nedvességtől. A sötét tető alatti részt díszítse rövid idő alatt, könnyen beépíthető, kérgesített ereszpárkánnyal!

Kültéri homlokzati profilokkal egy dekoratív átmenetet hozhat létre a ház fala és a tető között. A letisztult és modern homlokzati profilok a homlokzat általában sötét részének titokzatos ragyogást kölcsönöznek, mely az egész ház homlokzatának karakterére pozitívan hat ki. Webáruházunk széles méret- és mintaválasztéka lehetővé teszi, hogy Ön is megtalálja a megfelelő ereszpárkányt a hagyományos vagy modern díszítésű homlokzat kialakításához.

 

Tető túlnyúlása ereszpárkánnyal

 

Szintén látványos eredmény érhető el osztópárkány díszítéssel. Osztópárkányként beépített kültéri díszlécekkel optikailag bontható a homlokzat összképe. Kültéri díszléceink beépíthetők függőlegesen – egyes épületrészek leválasztásához, erkély és terasz kiemeléséhez- vagy vízszintesen – emeletek elválasztásaként.

A kérgesített polisztirol stukkó kínálatunkban a következő párkányprofilokat kínáljuk: Sopron 110, Mezőtúr 125, Pomáz 127, Dabas 126, Hatvan 130, Siófok 135 és Bécs 133. A polisztirol kültéri díszlécek különböző méretűek és mintájúak:

Sopron 110 kérgesített homlokzati polisztirol, kültéri stukkó

 

Mezőtúr 125 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Dabas 126 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Hatvan 130 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Siófok 135 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Pomáz 127 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Bécs 133 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Egy modern stukkóhomlokzathoz a letisztult Sopron 110, Hatvan 130, Siófok 135 és Pomáz 127 profilok illenek leginkább. A Bécs 133 ezzel szemben élek és íves részek váltakozásából áll. A Mezőtúr 125 és Dabas 126 ereszpárkányok tökéletesen alkalmasak hagyományos díszítés megvalósításához. Ön melyik profilt választja, ha az ereszpárkányt díszíti?

Homlokzati profil osztópárkányként beépítve

 

Homlokzati profil osztópárkányként beépítv

 

 

Homlokzati profil osztópárkányként beépítv

 

A varázslatos párkányok világa még ennél is többet kínál! A Baja 119, Érd 109 és Göd 129 nagyszerűen alkalmazhatók osztópárkányként. Az osztópárkánnyal egy épület szintjeit választhatja el egymástól optikai szempontból. Ezért nevezzük az osztópárkányt szintelválasztó párkánynak is.

A kültéri díszlécek mintája, melyek alkalmasak a homlokzaton párkány kialakítására, az ereszpárkánnyal összhangban lettek megalkotva. Így az osztópárkányt a homlokzati profil mintájával egyeztetheti és egy egységes, harmonikus homlokzatdíszítést valósíthat meg. A Monor 128, Nyírbátor 132, Kapolcs 131 és Biatorbágy 134 osztópárkányok méretben és mintában a nagyobb és magasabb irodaépületekhez vagy társasházakhoz illenek.

Baja 119 kérgesített homlokzat dekoráció, kültéri díszléc

 

Érd 109 kérgesített homlokzat dekoráció, homlokzati elem

 

Kapolcs 131 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Göd 129 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Monor 128 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Nyírbátor 132 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Biatorbágy 134 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Szériakínálatunk egyik legmagasabb kültéri stukkója a Nyíregyháza 140 kérgesített homlokzati díszléc, mely tökéletesen alkalmas ereszpárkány kialakítására. Az élek és íves részek váltakozásával díszített homlokzati profil beépítésével impozáns homlokzatdíszítés alakítható ki. A kérgesített stukkó felső oldala enyhén lejt, így a csapadék könnyen lefolyik. A Nyíregyháza 140 kültéri díszléc kombinálható más homlokzati elemeinkkel, így egyedi homlokzatot valósíthat meg.

Nyíregyháza 140 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Kültéri díszléc méretre vágása

1. opció: A kültéri stukkó vágása sarokcsiszolóval

Az ütésálló bevonattal ellátott vastag polisztirol párkányelemek méretre vágásához használja a stukkóprofilhoz illő jelölősablont, helyezze ezt a kérgesített polisztirol profilra és jelölje be egy filctollal a vágási élt a profil felületén.

Helyezzen a sarokcsiszolóba egy gyémántvágó korongot és vágja át a homlokzati profil kérgesített felületét. Vezesse a sarokcsiszolót egyenletes tempóban a kijelölt vágási él mentén. Ezután vágja át a polisztirolt. Ehhez fogjon egy hosszú, stabil pengéjű éles szikét. Így egy egyenes vágási felületet kap.

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

2. opció: Kültéri stukkó méretre vágása éles szikével

A vékonyabb polisztirol homlokzati profil vágásához helyezzen egy derékszöget a kérgesített homlokzati profil hátoldalára és jelölje be a vágási élt a polisztirol-felületen egy filctoll segítségével. Most vágja át a polisztirolt egy éles szikével a jelölés mentén.

Ezután fordítsa meg a homlokzati profilt és a vágási él mentén óvatosan törje el kifelé – tehát a kérgesített oldal irányába. Szükség esetén a vágási élt csiszolópapírral dörzsölje simára. A méretre vágott homlokzati profilt ragaszthatja a homlokzatra.

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

Kültéri polisztirol díszlécek vágása

 

A kérgesített kültéri díszléc beépítése

1. Ragasztó felvitele a homlokzati profilra

Kezdje a Soudal ragasztóhab felhordásával. A kinyomópisztoly segítségével a ragasztó hullámos és egyenes alakban elosztható a ragasztási felületen. Ezután ugyanígy járjon el a sarokelemek ragasztási felületein. Ha a használat után rögtön pisztolytisztítót fúj a kivezetőnyílásra, megakadályozza, hogy a kivezetőnyílás vége beragadjon.

Kültéri kérgesített stukkó ragasztása

 

Kültéri kérgesített sarokelem ragasztása

 

Ragasztópisztoly tisztítása

 

2. A homlokzati profilok ragasztása

3-5 perc után a homlokzati profil a homlokzatra ragasztható. A ragasztást az ablak felső oldalán kezdje. Építse be a két sarokelemet. Ekkor hagyjon 5-8 mm helyet az egyes homlokzati elemek között. Nyomja az ablakstukkót a homlokzatra és ellenőrizze vízmértékkel, hogy minden profil és sarokelem egyenesen helyezkedik-e el.

Ekkor építse be a kérgesített homlokzati elemeket az ablak oldalához. Az utolsó lépésben a polisztirol elemeket az ablak alsó részéhez – tehát az ablakpárkány alá. Nyomja ezeket az ablakkeretező elemeket is jól a falhoz.

Kérgesített homlokzat dísz beépítése

 

Kérgesített ablakdísz ragasztása

 

Kérgesített stukkólécek ragasztása

 

3. Díszlécek közötti hézagok kitöltése ragasztóval

A következő lépésben töltse fel egyenletesen és teljesen a homlokzati profilok közötti toldási hézagokat Soudal ragasztóhabbal. Figyeljen arra, hogy ne folyjon ki túl sok ragasztó. Minél alaposabban dolgozik, annál egyszerűbbek lesznek a következő lépések.

Körülbelül 3 óra elteltével a ragasztó megköt. A kitüremkedett, megkeményedett purhabot egy éles szike segítségével távolítsa el. Próbálja a szikét a stukkó felületén laposan tartani, hogy a lehető legtöbb felesleget le tudja vágni.

Kb. 3 óra múlva a kitüremkedett ragasztó egy éles szike segítségével eltávolítható. Ehhez a szikét a lehető legközelebb helyezze a profilhoz, hogy pontosan dolgozhasson. Végül dörzsöljön kb. 3 mm mély vájatot csiszolópapírral a toldási hézagba, melybe kéreganyagot fog felvinni.

Homlokzati kérgesített profilok fugázása

 

Kérgesíetett stukkólécek fugázása

 

Homlokzati stukkólécek fugázása

 

Mielőtt feltölti a hézagokat, vegyen valamennyi kéreganyagot egy tálkába és öntsön hozzá egy kevés vizet, majd keverje el alaposan a masszát. Vigye fel egyenletesen a hígított kéreganyagot egy keskeny ecsettel a mélyedésbe. A felesleges kéreganyag egy nedves szivaccsal azonnal eltávolítható.

Kéreganyag higítása

 

Homlokzati kérgesített profilok

 

Kérgesíett stukkóléc

 

4. Toldási hézagok eltüntetése a kérgesített polisztirolprofilok között

2 órával később töltse fel a hézagokat hígítatlan kéreganyaggal. Ehhez használjon egy spaklit. A felesleges kéreganyag egy nedves szivaccsal azonnal letörölhető. Kérem, dolgozzon pontosan, hogy megspórolhassa a fárasztó takarítási munkálatokat!

Kb. 4-5 óra múlva a kéreganyag a toldási hézagokban száraz. Most a toldási hézagok kisebb egyenetlenségeit csiszolópapírral eltüntetheti. Dörzsölje a toldásokat alaposan, hogy a toldások a festés után láthatatlanok legyenek.

Kérgesített homlozati stukkóléc

 

Homlokzati stukkólécek ragasztása

 

Homlokzati stukkóléc

 

Homlokzati ötletek és inspirációk homlokzati profilokkal

Homlokzatdíszítés dísztéglákkal

 

Homlokzatdíszítés dísztéglákkal

 

A kváderkövek dísztéglák, melyeket a homlokzatdíszítéshez használunk. A kváderkövek eredetileg valódi kövek voltak és a ház sarkainak védelmét szolgálták, később homlokzatdíszítő funkciót is elláttak. Ma a modern polisztirol kváderkövek egyesítik a hagyományt, a védelmet és a homlokzatdíszítést. Díszítse háza homlokzatát dísztéglával és használja ki a homlokzat stukkó előnyeit:

A polisztirol kváderkövek könnyűek, könnyen kezelhetőek, ennek ellenére erősek és szigetelik a házhomlokzat sarkait.

Dísztégláinkat különböző kivitelben és formában kínáljuk.

Tekintse meg a kváderkövek kínálatát!

Kérgesített polisztirol stukkó párkány kialakításához a modern ház homlokzatán

Gyakran megcsodáljuk a régi épületeket, milyen különleges és egyedi a homlokzat díszítése. Gazdagon díszített homlokzati stukkó szolgál ablakkeretként és párkányként. Sok modern épület ezzel szemben egyhangú és kevésbé ötletesen díszített. Nagy, monoton hatású felület vagy ablak nélküli oromzat nem ritkaság. Belegondolt már? Hogyan néz ki az Ön házának homlokzata? Mi lenne, ha az üres falfelületeket letisztult, modern homlokzati stukkóval díszítené?

A ház homlokzata olyan, mint egy névjegykártya és sokat elárul a tulajdonosról. A személyes találkozás előtt tudat alatt kialakul egy vélemény Önről. Fordítsa ezt előnyére és díszítse ennek megfelelően a homlokzatot: Kösse össze a hagyományos homlokzati stukkó előnyeit, mint megbízhatóság, formai sokszínűség, pontos kialakítás és tartósság, ezekkel az igényekkel és lehetőségekkel, melyeket a modern polisztirol homlokzati stukkó kínál. A hagyományos homlokzati stukkó előnyeihez társul a modern homlokzati stukkó elemeknél a csekély súly, egyszerű beépítés, valamint az alacsony költségek. A polisztirol homlokzati stukkó elemek pontos méretekkel, gépi gyártással készülnek. A párkányokkal díszített kész stukkóhomlokzat például így is kinézhet:

Stukkózott ház homlokzata

 

Stukkódíszek homlokzaton

 

Stukkózott utcafront

 

Használja polisztirol kültéri díszléc elemeinket ablaka és háza homlokzatának díszítéséhez, melyek egyediséget kölcsönöznek. A modern kültéri stukkó elemek formai sokszínűséget és tartósságot biztosítanak. Ezen kívül a modern homlokzati stukkó anyaga könnyű és egyszerűen, gyorsan méretre vágható. A polisztirol kérgesített kültéri díszléc méretre vágását Ön is elvégezheti. A vágási felületek tiszták és simák. Semmi nem türemkedik ki. A kültéri stukkó elemek polisztirol ragasztóval, polisztirollap ragasztóval vagy Soudal ragasztóhabbal ragaszthatók. Kisebb egyenetlenségek a homlokzaton probléma nélkül kiegyenlíthetők és elrejthetők. A homlokzati munka gyors és tiszta.

A következő három képen példákat láthat, hogyan építhet be homlokzati stukkó profilokat vagy ablakpárkányprofilokat párkányként, hogy a ház homlokzata érdekesebb és élettel telibb legyen. Mint látja, a homlokzati stukkó nem poros és régimódi. A modern technikának és az új anyagoknak köszönhetően egy modern, fiatalnak ható homlokzat alakítható ki:

Modern homlokzat stukkó díszekkel

 

Ház homlokzata modern stukkó díszekkel

 

Modern stukkó díszek ház homlokzatán

 

Mutatunk még három példát a homlokzati profilok dekoratív beépítéséhez és megtekinthet egy stukkóval díszített homlokzatot is:

Első pillantásra a tulajdonos egy körben futó ereszpárkányt épített be, hogy a fadíszítés hatását kiemelje. Az ablakok alatti helyet homlokzatdíszítő elemekkel történő díszítésre használták. Az ablakok alatti homlokzati stukkó tetszene Önnek, de nem a homlokzat ezen részén? Ez nem probléma. Építsen be ilyen homlokzati profilokat, úgynevezett vakablakokat egy ablak nélküli falra! Talán Ön is talál érdekesen kialakított dekoratív homlokzati profil vagy ablakpárkányprofil variációkat, melyet párkányként a ház körül vezetne tovább?

A homlokzati profilok pillérként is beépíthetők, mint a középső kép bizonyítja. A 3. képen a ház tulajdonosa a ház oromzatát keresztben futó párkánnyal hangsúlyozza. Az üres falfelületet kerek formájú vakablak díszíti.

Stukkó díszítés kültéri kérgesített díszlécekkel

 

Kültéri kérgesített lécek homlokzat díszítésként

 

Homlokzat díszítés kültéri kérgesített stukkó lécekkel

 

Önnek milyen homlokzatdíszítési ötlete támadt? Mi áll közel a szívéhez? Valósítsa meg kreatív homlokzati ötleteit egy eredeti homlokzatdíszítés kialakítása érdekében! Tekintse meg webáruházunkban a kérgesített homlokzati stukkókat! Sok felfedezésre váró terméket talál!

Homlokzati profilok egyedi kialakítású ablakkeretezéshez

Az ablakok a homlokzaton olyanok, mint szemek az arcon. Szánjon kicsit több időt az ablakkeret kiválasztására és tervezésére. Dönthet egy kültéri díszléc mellett, de különböző stukkóprofilokat és homlokzati profil méreteket is kombinálhat egymással, hogy egy valóban egyedülálló és teljesen új homlokzatdíszítést hozhasson létre. A homlokzatdíszítés kialakítása a személyes ízléstől függ. Adjon esélyt homlokzati ötleteinek és valósítson meg egy kreatív homlokzatdíszítést. Mutassa meg egyediségét a homlokzaton is.

A homlokzati profilokat ablakkeretezéshez használhatja, ha pl. a homlokzaton bizonyos felületeket szeretne kiemelni vagy egy párkányt szeretne beépíteni a homlokzat dekoratívvá tételéhez. Itt is szabadon választhat. A kültéri stukkó például ereszpárkányként továbbvezethető...

Stukkó díszítés kültéri kérgesített díszlécekkel

 

Kültéri kérgesített lécek homlokzat díszítésként

 

Homlokzat díszítés kültéri kérgesített stukkó lécekkel

 

… vagy más stukkóprofil is beépíthető és különböző homlokzatdíszítő elemek kombinálhatók. Egy homlokzati profilt különböző méretben is alkalmazhat, ha az ablak méreteinek megfelelően kisebb és nagyobb ablakdíszítést valósítana meg egységes kinézetet követve, mellyel a homlokzaton egy esztétikus képet hoz létre:

Kültéri kérgesített lécek homlokzat díszítésként

 

Homlokzat díszítés kültéri kérgesített stukkó lécekkel

 


Kapcsolódó bejegyzések

Kérjük olvassa el következő három blogbejegyzésünket, mely végig vezeti Önt a beépítés rejtelmein:

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

Homlokzat dekoráció – talán sokaknak kissé idejétmúltnak tűnik a kifejezés, de próbáljunk egy pillanatra elvonatkoztatni a legtöbbekben megjelenő képektől, a barokkos, cirkalmas, időnként a mai szem számára giccsnek tűnő homlokzatoktól, és ismerkedjünk meg a modern stukkózás rejtelmeivel, hiszen manapság már sokkal nagyobb választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban passzoló terméket.

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése I.

 

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

Több éves tapasztalatunk alapján könnyen kijelenthetjük, hogy az egész, kérgesített kültéri stukkó léceken túl egyéni méretezésű darabokra is szükség van szinte minden esetben. A két méter hosszú dekorlécek nem minden esetben passzolnak tökéletesen ajtók- és ablakok-keretezéséhez, de gyakran a ereszpárkányoknál, vagy a szalagpárkánynál is szükséges egy kis finomhangolás. Az általunk gyártott kéregerősített, hungarocell stukkók esetében ez nem jelenthet gondot Önnek sem, hiszen ha követi a következő pár lépést, akkor pillanatok alatt méretre szabhatja kültéri stukkó léceinket:

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése II.

 

Elolvasom a teljes bejegyzést

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

A következő útmutató használatával senkinek nem fog gondot okozni, hogy saját maga építse be kérgesített hungarocell stukkó léceinket. Mielőtt részletesen leírjuk, hogy pontosan mi is a feladata, hogy szakszerűen kerüljenek végső helyükre léceink, nézze meg videónkat, melyben végig követheti a folyamatot:

Kérgesített homlokzati díszlécek, ablakdíszek beépítése III.

 

Mintacsomag rendelés...

Mire is használhatom? Szeretne vásárlás előtt meggyőződni a termék és a felhasznált anyagok minőségéről? Válasszon ki szériakínálatunkból egyes termékeket, melyek Önnek tetszenek. Rövid időn belül megkapja a kiszemelt mintadarabokat.

 

Mintacsomag

 

Ön is szeretne fogásmintát a stukkóüzemből? Kövesse a linket:

Itt rendelhet mintacsomagot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket