Időjárásálló kültéri stukkó

Kültéri stukkó

Időjárásálló kültéri stukkó

A modern stukkóval ellátott homlokzatoknak különleges kisugárzása van: korszerű és ízléses. A szemlélődőnek olykor fel sem tűnik, hogy éppen a kültéri stukkó az, amit az épület homlokzatának egyedi megjelenést kölcsönöz. Az időjárásálló kültéri stukkó remek választás, ha szeretné otthonát ízlésének megfelelően, gyorsan és költséghatékonyan díszíteni.

A kültéri stukkó ma már polisztirolból készül, ezért is nevezik köznyelven gyakran hungarocell kültéri díszlécnek. A stukkóelemeket üzemünkben egy stabil kéregbevonattal látjuk el, melynek köszönhetően a hungarocell díszléc valóban egy időjárásálló kültéri stukkó lesz. A polisztirol kültéri stukkó beépítése egyszerűen és gyorsan kivitelezhető. A kérdés csupán csak az, Ön milyen díszlécekkel szeretné háza homlokzatát díszíteni?

időjárásálló kültéri stukkó

időjárásálló kültéri stukkó

modern homlokzat időjárásálló kültéri stukkóval

modern homlokzat időjárásálló kültéri stukkóval

Kérgesített kültéri díszléc felhasználási lehetőségei

A kérgesített kültéri díszléc a homlokzat különböző részeinek díszítésére használható fel. Formáját és funkcióját tekintve megkülönböztetünk párkánylécet és ablak stukkó díszlécet.

Hungarocell kültéri díszléc, mint ereszpárkány

Igen kedvelt díszítőelem az ereszpárkány, mely a homlokzat felsíkjának legfelső, lezáró eleme. Az ereszpárkány tulajdonképpen megkoronázza a homlokzatot, ezért is hívják koronázópárkánynak vagy főpárkánynak is. Leggyakrabban az ereszpárkány egy robosztus hungarocell kültéri díszléc, mely magára vonja a szemlélődő figyelmét.

Szériatermékként számos hungarocell díszlécet talál kínálatunkban, melyek használhatóak ereszpárkányként. Ízlésétől és háza stílusától függően választhat ereszpárkánynak egy modern, visszafogott mintájú hungarocell díszlécet, de akár egy feltűnőbb, díszesebb kültéri profilt is.

Mintája mellett a kívánt optikai hatás elérésében kiemelten fontos szerepet játszik továbbá a ereszpárkány mérete is. Egy alacsonyabb, egy szintes épületen jól mutat ereszpárkányként egy kisebb méretű hungarocell kültéri díszléc is. Ugyanaz az alacsony profil azonban egy magas, többemeletes épületen valószínűleg már kevésbé érvényesülne. Éppen ezért érdemes egy magasabb homlokzathoz nagyobb ereszpárkányt választani.

Hungarocell kültéri díszléc, mint osztópárkány

Az ereszpárkány többszintes épületeken használt hungarocell kültéri díszléc. Elsődleges funkciója az optikai tagolás, valamint az épület díszítése. Az ereszpárkánnyal ellentétben az osztópárkány teteje enyhén lejt, hiszen további fontos szerepe az esővíz elvezetése a homlokzati részről. Osztópárkányból is több különböző méret és stukkóminta rendlehető online webáruházunkból.

Az ereszpárkány használata nem zárja ki osztópárkány beépítést, sőt! Különösen szép homlokzatdíszítés érhető el a két kültéri profil együttes használatával. Szériatermékként gyártott párkányprofiljaink mintáját összehangoltuk. Ízlésének megfelelően választhat tehát méretben és mintában az ereszpárkányhoz illő osztópárkányt is. Természetesen a megszokott módon minden párkányprofilhoz kínálunk előregyártott kiegészítőelemeket (például külső és belső sarkokat), melyek nagyban megkönnyítik a kivitelezést.

Hungarocell díszléc, mint kültéri ablak stukkó

A hungarocell díszlécek között természetesen megtalálhatóak az ablakkeretezésre alkalmas díszlécek is. A kültéri ablak stukkó beépítése ezekkel a profilokkal gyerekjáték.

Egyszerű, mégis ízléses ablakkeretezést alakít hat, ha az ablak három oldalát egy mutatós kültéri díszléccel keretezi. Egy visszafogott, mégis stílus homlokzatdíszítési lehetőség. Még esztétikusabb az ablak stukkó, ha az ablak vízszintes és függőleges oldalain két különböző díszlécet használ. A szembetűnő hatás eléréséhez a függőlegesen beépített díszlécek között használhat dekoratív sordíszeket is. A következő három képen a fenti három ablakkeretezési lehetőségre mutatunk példákat.

Kültéri ablak stukkó egyfajta díszléccel

Kültéri ablak stukkó egyfajta díszléccel

Kültéri ablak stukkó kétféle díszléccel

Kültéri ablak stukkó kétféle díszléccel

Ablak stukkó kétféle díszléccel és sordíszekkel

Ablak stukkó kétféle díszléccel és sordíszekkel

A kültéri ablak stukkó fantasztikus előnye, hogy a hungarocell díszlécekhez számos előregyártott kiegészítőelem rendlehető. A kiegészítőelemek, mint például sarkok és végelemek, méretben és stukkó mintában megegyeznek az azonos elnevezésű díszléccel. Ezek a praktikus kiegészítőelemek egyrészt biztosítják, hogy a végeredmény tökéletes minőségű legyen, másrészt lehetővé teszik a gyors és egyszerű beépítést. Az ablak stukkó árak így valóban megfizethetőek, hiszen rengeteget spórolhat a beépítés költségein, ha nem kell szakembert megbíznia a munkálatok elvégzésével.

Stílusos homlokzat kültéri stukkó minták összehangolásával

Egy ház homlokzatának felújítása során már a legegyszerűbb ablak stukkóval is mutatós eredményt érhetünk el, hiszen a kültéri stukkó minták segítségével kiemeljük az ablakokat a homlokzat síkjából. Van, hogy ablakkeretezés helyett a tulajdonos az optikai tagolás és díszítés mellett dönt. Ebben az esetben is esztétikus homlokzat alakítható ki ereszpárkányok és osztópárkányok felhasználásával.

Igazán látványos homlokzatdíszítést azonban több különböző díszléc kombinációjával érhetünk el. Szó sincs díszítőelemek egymásra halmozásáról! Amennyiben ablak stukkót és párkányléceket is szeretne felhasználni, a túldíszítettség elkerülése végett érdemes a kültéri stukkó mintákat összehangolni. Szériatermékeink között természetesen több, egymással remekül kombinálható, egymással harmonizáló kültéri stukkó minták találhatóak meg.

Kérem, nézze meg az alábbi képet! Ennek a háznak a homlokzatán ablak stukkó és párkány díszléc is fellelhető.

Időjárásálló kültéri stukkó

Párkánylécként a tulajdonos a Baja 119 kültéri kérgesített díszléc felhasználása mellett döntött. Az osztópárkány egy elegáns, visszafogott mintájú profil, mely mind méretben, mind stukkómintáját tekintve remekül illik a ház karakteréhez.

Az ablakok és ajtók keretezéséhez a tulajdonos a Baja 119 díszléc kültéri stukkó mintájával megegyező profilt, a Miskolc 102 díszlécet választotta. A különbség csupán annyi, hogy a a Miskolc 102 hungarocell kültéri díszléc kisebb méretű.

Amint a fenti képek is kiválóan mutatják, a jól megválasztott, egymással harmonizáló kültéri stukkó minták nagy mértékben hozzájárulnak a homlokzat ízléses megjelenéséhez.

Nem kell azonban feltétlenül teljesen egyforma mintájú díszléceket választania. A lényeg, hogy a különböző stukkó minták összhangban legyenek egymással és passzoljanak az épület karakteréhez. Kérem, nézze meg az alábbi két képet!

Az első képen egy szolid, visszagfogott ablak stukkó látható 108/117 mintájú csúcsos timpanonnal és komplett ablakpárkány 124 termékekkel. A timpanon és az ablakpárkány stukkó mintája nem teljesen egyforma, de nagyon hasonló. Remekül illik a két termék egymáshoz.

A második képen egy tradicionális farkasfog mintával díszített 107-F/117 timpanon és egy azonos mintájú ablakpárkány látható. Az ablakkeret függőleges oldalait egy bordázott mintájú profil alkotja. Ennél az ablak stukkónál tehát azonos mintájú stukkóelemeket használtak, mégis kicsit más formában és más profilokkal kombinálva. Osztópárkányként kiegészíthető a homlokzatdíszítés mind farkasfog-mintás, mind egy szolidabb mintájú díszléccel. A lehetőség száma a különböző kültéri stukkó minták kombinációjára határtalan. Csupán az Ön ízlésén és háza stílusán múlik, milyen stukkóval érheti el a legszebb eredményeket. Gyűjtsön ötleteket már realizált homlokzatdíszítések képeiből! Ezen az oldalon megtekintheti időjárásálló kültéri stukkó díszléceinket, valamint számtalan inspiráló képet termékeinkkel megvalósított stukkóhomlokzatokról:

Időjárásálló kültéri stukkó díszlécek

Kültéri stukkó árak

Mielőtt belevágunk a homlokzatfelújításba, érdemes tájékozódni a kültéri stukkó árak és a beépítési költségek kapcsán is. Stukkógyártóként célunk, hogy ügyfeleinknek termékeink által ne csak egy szép homlokzat kialakítás tegyük lehetővé, hanem az egyszerű és könnyű kivitelezést is. Éppen ezért törekedtünk egy komplett stukkó-rendszer kialakítására. Minden díszlécünkhöz számos előregyárott kiegészítőelemet kínálunk, melyek megkönnyítik a beépítést. Mivel a szaktudást igénylő vágásokat elvégezzük Ön helyett az üzemünkben, a stukkót akár szakember segítsége nélkül is el is tudja végezni. Ezzel nem csupán időt, de jelentős összegeket is megtakaríthat. A kültéri stukkó árakat tehát nem csak maga a termék, hanem a velejáró beépítés költéségei is befolyásolják. Mivel nálunk Ön közvetlenül a gyártótól vásárol, biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb kültéri stukkó árakat biztosítjuk Önnek

Meggyőztük? Akkor vágjon bele a homlokzatdíszítés tervezésébe és kivitelezésébe! Amennyiben kérdése van, kollegáink örömmel állnak rendelkezésére!

info@stukko24.hu

Tel: +36303248878

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket