Hogyan növelheti ingatlana értékét polisztirol stukkóval?

Beltéri stukkó , LED világítás

Hogyan növelheti ingatlana értékét polisztirol stukkóval?

A fali és mennyezeti stukkót már az ókorban is előszeretettel használták kültéri és beltéri épületdíszítéshez. Az idő múlásával változott ugyan a minta és forma, de maga a stukkó mindvégig kedvelt díszítőelem maradt. A technológia fejlődésével már olyan anyagból is készület stukkó, mely megfizethető áron beszerezhető. A polisztirol stukkó ára a gipsz stukkóhoz képest sokkal kedvezőbb. A polisztirol stukkó további előnye, hogy rendkívül széles választékot nyújt beltéri épületdíszítéshez, legyen szó oldalfal vagy mennyezet díszítéséről. Melyik fali stukkót válassza? Hogyan kombináljon különböző mennyezeti stukkó díszléceket? Ehhez adunk tippeket és ötleteket ebben a cikkben.

Miből készül ma a beltéri díszléc?

Az ókor óta a stukkó az egyik legkedveltebb beltéri díszítőelemmé nőtte ki magát. Korábban a stukkó habarcsból készült, mivel igen jól formázható. Később, elsősorban beltéri díszítéshez kezdték el a stukkót gipszből készíteni. A barokk és reneszánsz idejében terjedtek el az aprólékos mintázatú, túldíszített fali és mennyezeti stukkó elemek. A díszítőelemeket akkoriban kifejezetten a stukkógyártásra specializálódott stukkómesterek készítették. A stukkót formába öntötték vagy a helyszínen formázták. Ez az időigényes és komoly szaktudást igénylő gyártás akkoriban csak a tehetősebb társadalmi réteg számára volt megfizethető.

 

klasszikus fali stukkó gipszből

 

modern mennyezeti stukkó polisztirolból

 

A klasszikus gipsz stukkó modern alternatívája a polisztirol stukkó, melyből napjainkban a beltéri díszlécek is készülnek. A polisztirol kiváló stukkó-alapanyag, hiszen súlya könnyű, így a polisztirol stukkó egyszerűen és gyorsan beépíthető. Számítógéppel vezérelt gépek segítségével a polisztirolból számtalan különböző formájú és mintájú stukkó gyártható. Az automatizált, gyors gyártásnak köszönhetően a polisztirol stukkó ára sokkal kedvezőbb, mint a gipszstukkó ára. Mind a beltéri díszlécek, melyek extrudált polisztirolból (XPS) készülnek, mint a kültéri díszlécek, melyek expandált polisztirolból (EPS) készülnek és üzemünkben egy cementmentes polimer kéregbevonatot kapnak, sima felületűek.

A modern polisztirolból készült beltéri díszlécet a helyszínen könnyedén méretre lehet vágni és stukkóragasztóval az oldalfalra vagy a mennyezetre rögzíteni. A polisztirol beltéri díszlécek egy környezetbarát vízbázisú (diszperziós) festékkel beépítés után a kívánt színre festhetőek.

Összességében tehát a polisztirol beltéri díszlécek gyártása gyorsabb, beépítésük egyszerűbb, így áruk is jóval kedvezőbb, mint korábban a gipsz stukkóé. A polisztirol beltéri díszlcéeket ráadásul akár szakember segítsége nélkül is beépítheti.

Polisztirol stukkóval és beltéri díszlécekkel lehetősége van otthona helyiségeit ízlésesen díszíteni, és ingatlana értékét is növelni.

Sarok díszléc az oldalfal és mennyezet találkozásához

Sarok díszlécek az oldalfal és mennyezet találkozását látványosan és egyszerűen díszítheti. Az úgy nevezett holker díszlécek minden beltéri helyiség díszítésére alkalmasak és ízléses megjelenését biztosítanak.

Szériatermékként számos különböző méretű és mintájú sarok díszlécet gyártunk.

Kínálatunkban megtalálhatóak visszafogott mintájú sarok díszlécek csakúgy, mint díszes stukkómintájú holker díszlécek. A sarok díszlécekkel nem csak az oldalfal és mennyezet átmenetét tudja esztétikusan díszíteni, de a holker díszléc mögött lehetősége van kevésbé dekoratív kábelek elrejtésére vagy akár függönykarnis eltakarására is. Sőt, kis trükkel akár a helyiség belmagasságára is hatást gyakorlohat.

 

függönykarnis eltakarása a Dombóvár 14 sarok díszléccel

 

Beltéri díszítés a Vác 09 sarok díszléccel

 

Nagyobb méretű sarok díszlécekkel és kontrasztszínekkel a falon és mennyezeten könnyedén elérheti, hogy egy nagyobb belmagasságú helyiség alacsonyabbnak hasson. Kisebb méretű sarok díszlécekkel és megfelelő színválasztással pedig optikailag növelheti egy alacsonyabb szoba belmagasságát. Erős, sötét falszínekkel egy szoba kisebbnek hat, míg a világos színek optikailag tágítják a teret.

Kábel elrejtése a sarok díszléc mögött

Míg a sarok díszlécek korábban csak esztétikailag járultak hozzá egy szoba megjelenéséhez, a mai modern, polisztirol stukkó nem csak szép, de praktikus is.

Előfordulhat ugyanis például, hogy egy lámpát a fali aljzattól távolabb szeretne elhelyezni. Ehhez vagy vésni majd újra vakolni kell a falat a kábel elvezetéséhez, vagy egy kevésbé mutatós kábelcsatornát használni. A vésés és vakolás körülményes, kosszal jár és időigényes is. Ezzel szemben a kábelcsatorna gyorsan beépíthető és egyszerű megoldás. Viszont nem szép.

Ha szeretne egy könnyedén kivitelezhető és esztétikus megoldást a kábel elrejtésére, válasszon hozzá sarok díszlécet! Rögzítse az elvezetni kívánt kábelt az oldalfal és mennyezet találkozásánál, majd ragassza fel a polisztirol beltéri díszlécet. A sarok díszléc háta mögött észrevétlenül vezetheti el a kábelt a szoba egyik sarkából a másikba. Ez a megoldás a kábel elrejtésére különösen a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécek beépítse során lesz praktikus!

 

Dombóvár 14 sarok díszléc

 

kábel elrejtése sarok díszléc mögött

 

Budapest 202 rejtett világítás díszléc

 

A sarokdíszlécekhez méretben és mintában pontosan illő kiegészítő elemeket is gyártunk. A kiegészítőelemek, mint például belső – és külső sarokelemek nagyban meggyorsítják a beépítést. A komplett stukkórendszer biztosítja Önnek a tökéletes végeredményt, festő szakember nélkül is.

Oldalfali díszléc, mint fali stukkó

A mennyezet díszítése mellett díszléceket gyakran használnak fali stukkóként is. Az oldalfali díszlécek segítségével könnyedén alakíthat ki dekoratív képkereteket vagy akár tükörmennyezetet is. Ha nem keretet szeretne készíteni, az oldalfali díszléc bordűrként is, mint fali stukkó.

Míg a holker beltéri díszlécet srégen, a mennyezet és oldalfal találkozásánál kell rögzíteni, addig az oldalfali díszléc ragasztófelülete lapos, így egyenes felületre, azaz vagy a falra, vagy a mennyezetre kell ragasztani. A fali stukkó természetesen kombinálható mennyezeti stukkóval is. Kérem, tekintse meg a bal oldali képet, melyen remekül látszik, milyen látványos dekoráció készíthető beltéri díszlécekből. A mennyezet és a beltéri holkerléc fehérre festve, az oldalfal és a rajta díszlécekből kialakított dekorkeretek pedig kékre festve igazán egyedi megjelenést nyújtanak a helyiségnek. A mennyezeti és fali stukkó visszafogott mintáját remekül ellensúlyozza az erős színválasztás.

Az oldalfali díszléc továbbá remekül használható egy helyiség két különböző célra használt részének optikai elválasztásához. Egy díszítési lehetőség ilyenkor, hogy a polisztirol díszlécet függőlegesen rögzítsük az oldalfalra ott, ahol a helyiség két részét szeretnék elkülöníteni. Ha még erősseb szeretné ezt kihangsúlyozni, válasszon a helyiség két részéhez két különböző falszínt. Remek megoldás ez például az egy légterű konyha és étkező vagy éppen nappali optikai leválasztásra.

Szintén kedvelt módja a fali stukkó használatának, amikor az oldalfali díszléc bordűrként funkcionál. Ebben az esetben általában derékmagasságban vízszintes választékként rögzítik a díszlécet a falra. A díszléc által elválasztott két falfelülethez választhat azonos és különböző falszínt is. A bordűrnek köszönhetően akár kisebb dekoratív átalakítást is végezhet később, amennyiben csak a felső falrészhez választ másik színt. Így a helyiségnek új megjelenést adhat anélkül, hogy az egész szobát újra kellene festenie.

 

Fali stukkó

 

Oldalfali díszléc bordűrként

 

Megfelelő színválasztással és fali stukkóval elérheti, hogy egy kisebb helyiség nagyobbnak hasson vagy épp ellenkezőleg, hogy egy nagyobb szoba kisebbnek tűnjön. Oldalfali díszléccel továbbá lehetősége van a bútorokkal összhangban klasszikus, rusztikus vagy akár egész modern lakberendezési stílusok kialakítására is.

Mennyezeti stukkó led világításhoz

A mai modern LED technikának köszönhetően a mennyezeti világítás már kedvező árú polisztirol stukkóval is megvalósítható.

Polisztirol mennyezeti stukkóval lehetősége van akár direkt, akár rejtett világítás kialakítására. LED világításhoz az alábbi mennyezeti stukkó termékek közül választhat: díszléc indirekt világításhoz, díszléc direkt led spot világításhoz, kombi díszléc led szalag és led spot világításhoz.

Az indirekt, azaz rejtett világítás kellemes, meghitt hangulatot teremt egy helyiségben. Egy alacsony fényerejű háttérvilágítás melegfehér színű led szalaggal remek választás led világításhoz a hálószobába, gyerekszobába vagy éppen az étkezőbe. A nappaliba és a fürdőszobába bátran választhat többszínű RGB vagy RGB-W led szalagot, így a mennyezeti stukkóba épített led világítás színét mindig kedve szerint változtathatja. A hidegfehér színű led világítás elsősorban konyhai és irodai világításhoz ideális.

Kínálatunkban kifejezetten led világítás kiépítésére tervezett díszléceket talál, melyek beépítése gyors és egyszerű.

A következő képeken megvalósított ötleteket láthat kombi díszlécek felhasználásával, melyek egyszerre teszik lehetővé led spot és led szalag beépítését, ráadásul kombinálhatóak az azonos nevű rejtett világítás díszléccel is. Igényeire szabva döntheti el, hogy a díszlécbe csak led szalagot vagy csak led spotokat vagy akár mindkettőt építteti be. A kombi mennyezeti stukkó profilokkal egy álmennyezethez hasonló dekorelemet alakíthat ki. Az energiatakarkos led világítás mennyezeti stukkó segítségével könnyedén ötvözhető a dekoratív lakberendezéssel

 

Melegfehér led világítás a Budapest 202 rejtett világítás díszléccek

 

mennyezeti stukkó direkt és indirekt led vilgítással

 

mennyezeti stukkó led szalaggal és led spotokkal

 

A led világítás kiépítésére alkalmas mennyezeti stukkó profilokhoz szintén kínálunk méretben és mintában pontosan illő, előregyártott kiegészítőelemeket. Az egymással kombinálható elemek egy komplett rendszert biztosítanak

Önnek az energiatakarékos és látványos led világítás kiépítésére mennyezeti stukkóval. Látogasson el webáruházunkba és ismerje meg a led stukkó nyújtotta fantasztikus lehetőségeket!

Beltéri díszléceinket itt tekintheti meg >>>

Itt találja LED világítás kiépítésére alkalmas mennyezeti stukkó termékeinket>>>

LED fényforrások direkt és indirekt világításhoz>>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket