Otthoni LED világítás tervezése II. - Rejtett világítás, LED spotlámpák a folyosón, a fürdőszobában és a dolgozószobában

LED világítás

Otthoni LED világítás tervezése II. - Rejtett világítás, LED spotlámpák a folyosón, a fürdőszobában és a dolgozószobában

Sokunknak közülünk egy hosszú felújítás vagy építkezés után már nincs kapacitása az új otthonunkkal, kapcsolatos apróságokkal – például a mennyezeti világítás megtervezésével- foglalkozni. Végre elkészült a konyhabútor, megvan a hálószoba és a nappali világítás is. Mi maradt még? Azok a kisebb helyiségek, melyek otthonunk nélkülözhetetlen részei. Azok a helyiségek, melyeket nap, mint nap használunk és ez által nagyobb szerepet játszanak komfortérzetünk meglétében, mint gondolnánk. A továbbiakban megmutatjuk Önnek, hogy kerülje el az esetleges hibákat LED világítás tervezése során az irodában, a folyosón és a fürdőszobában. Szánjon időt ezen helyiségek mennyezeti LED világításának megtervezésére! Higgye el, nem fogja megbánni!

Otthoni LED mennyezeti világítás tervezése adott helységekben- ezt kell tudnia a LED mennyezeti világításnak

Igények és ízlések – a LED világítás területén is- különbözőek. Tulajdonképpen mindössze két tényező van, mely a led világítás területén általános érvényű minden otthonban:

 

 

 

 

 

 

A LED világítás legyen funkcionális: Legyen szó LED spotok felhasználásával direkt világításról vagy LED szalagok beépítésével rejtett világításról, alapvető elvárás, hogy a mennyezeti LED világítás kiszolgálja az adott helyiségben fényigényünket.

A LED világítás legyen esztétikus. Nos, ez nem kíván különösebb magyarázatot. Egyértelmű, hogy otthonunkban szeretnénk magunkat egy kellemes környezetben jól érezni.

Rejtett világítás és LED spot világítás a folyosón

A folyosó tulajdonképpen a lakás névjegykártyára. Gyorsan felkapjuk a lakáskulcsot (miután megtaláltuk), ellenőrizzük a sminket, igazítunk és nyakkendőn és már indulunk is. Hol máshol lenne nagyobb szükség jó minőségű, kellő fényt adó LED világításra, mint itt? Persze a funkció mellett az esztétikum is meghatározó. Feng shui képzés nélkül is tudja mindenki, hogy a látvány, mely az előszobában, a folyósóra lépve fogad minket egy otthonban, az első, meghatározó benyomást kelti a látogatóban és persze az ott lakókban is.

Egyedi, otthonos LED világítás kialakítása stukkólámpák beépítésével előtérben, folyosón

Általánosságban igaz, hogy egy szűk előtérben vagy keskeny folyosón nem érdemes nagy vagy feltűnő mennyezeti lámpát beépíteni. De mi a helyzet akkor, ha nem szeretnénk megelégedni egy sablonmegoldással és ragaszkodunk egy különleges, modern lámpa világítsa be folyosónkat? Mégiscsak az otthonunkról van szó. A polisztirolból készült LED mennyezeti lámpa ideális megoldást nyújt erre a problémára.

 

 

Biztos lehet benne, hogy a díszléccel szegélyezett stukkólámpán minden látogató szeme megakad. A beépített LED spotok kellő mennyiségű fényt biztosítanak, mégis kevés áramot fogyasztanak. Keskeny folyosóra hosszú, ovális vagy nyolcszögletű stukkólámpát ajánlunk; egy kisebb előtérbe pedig remekül passzol például egy kerek led stukkólámpa.

Otthonos hangulat az első pillanattól -rejtett világítás a folyosón

A rejtett világítás jellegéből fakadóan azonnal kellemes, meghitt hangulatot teremt. A folyosón olykor mégis kevésnek érezhetjük a derített fény erejét. Éppen ezért a lakás előterében és a folyosón ajánlott a rejtett világítás mellett LED spotokat beépíteni. Webáruházunkban több, különböző formájú és mintájú polisztirolból készület LED mennyezeti lámpa közül választhat, melyek egy termékben egyesítik a direkt és indirekt világítás előnyeit. A kombi stukkólámpákba a LED spotok mellett üzemünkben a LED szalag is beépítésre kerül.

 

 

Fürdőszoba világítás – otthoni wellness részleg kialakítása díszléc és LED égők segítségével

A fürdőszobai világítás kialakítása során sokan lemondanak az esztétikus elemekről és inkább praktikus megoldásokat választanak. Önnek azonban nem kell választania a két lehetőség között. Egy funkcionális és szép fürdőszobai világítás kialakítása ugyanis egyszerűbb, mint gondolná. Extrudált polisztirolból készült díszlécek a zárt cellaszerkezetnek köszönhető magasabb páratartalmú helyiségben, így példádul fürdőszobában is beépíthetőek, hiszen nem vesznek fel nedvességet. Stukkóba épített többszínű RGB LED szalagokkal igazi wellness oázist teremthet saját otthonában. Az RGB szalagok színe, valamint fényük intenzitása egy távirányítóval könnyedén szabályozható. Egy energetikus zöld vagy sárga szín a reggeli zuhanyhoz igazán frissítően hat; vagy épp ellenkezőleg: egy nyugtató és kellemes kék vagy lila szín az esti fürdéshez. Csábítóan hangzik, igaz? Természetesen webáruházunkban talál fürdőszobai használatra is alkalmas szilikon borítású RGB szalagot és egyszínű LED szalagot is. Ezek a LED szalagok ugyanis IP 65 (vízálló) besorolásúak.

 

 

 

 

A fürdőszobai direkt világításhoz szintén a kombi díszlécbe beépíthető hideg- vagy meleg fehér LED spotokat javaslunk.

LED díszléc és LED spotlámpa az irodában és dolgozószobában

Bár az irodában elsősorban a munkavégzés az elsődleges, a kívánt teljesítmény elérésben az is fontos szerepet játszik, hogyan érezzük magunkat az irodában. Fontos, hogy kellően világos legyen a dolgozószobában és legyen nyomasztó a közeg. Ehhez Önnek sem elegendő egy sima asztali lámpa? Nem csoda! A kellő fényerő alapvető elvárás. Az, hogy mennyi fényre van szükségünk, időjárás, napszak évszak, de még korunk függvénye is. Az irodai világítás optimális kialakításhoz éppen ezért direkt fény és rejtett világítás kombinációját ajánljuk. A direkt, vagyis közvetlen világítást biztosító LED spotok bekötését akár két áramkörre is kivitelezhető, így mindig annyi spotot kapcsolhat fel, amennyi fényre éppen szüksége van az íróasztalnál vagy éppen az olvasósarokban. A kombi díszléc oldalaiba továbbá rejtett világítás kialakításához LED szalag is beépíthető. Ha például egy rövid kreatív szünetet szeretne tartani, bekapcsolhatja az inspiráló rejtett világítást, melyek intenzitását és színét természetesen Ön szabályozza.

 

 

 

 

Kérem tekintse meg 1 perces vidónkat, ahol bepillantást nyerhet a gyors és könnyű munkálatokról illetve a végeredményről.

Videóinkhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig!

 

 

 

 

 

 


Olvassa el cikkünk előző részét is!

Otthoni LED világítás tervezése I. - Rejtett világítás, LED spot világítás a nappaliban, a konyhában és a hálószobában

 

Rejtett világítás nappaliban

 

Egy hosszadalmas építkezés vagy felújítás után a várva várt beköltözés időpontja egyre közelebb kerül. Az építési munkálatok során sokan azonban átlag földi halandóként úgy érezzük, hogy több szakmai ismeretet gyűjtöttünk csempézés, falfestés vagy éppen vízvezeték-szerelés témakörben, mint eddigi életünkben összesen. Tovább olvasom >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket