Otthoni LED világítás tervezése I. - Rejtett világítás, LED spot világítás a nappaliban, a konyhában és a hálószobában

LED világítás

Otthoni LED világítás tervezése I. - Rejtett világítás, LED spot világítás a nappaliban, a konyhában és a hálószobában

Egy hosszadalmas építkezés vagy felújítás után a várva várt beköltözés időpontja egyre közelebb kerül. Az építési munkálatok során sokan azonban átlag földi halandóként úgy érezzük, hogy több szakmai ismeretet gyűjtöttünk csempézés, falfestés vagy éppen vízvezeték-szerelés témakörben, mint eddigi életünkben összesen. Lassan kezdünk elfáradni. Pedig a renoválás izgalmas és kreatív szakasza még csak most következik! A bútorok mellett a világítás is kiemelten fontos szerepet játszik egy helyiség hangulatának kialakításában.

LED világítás hálószobába, vagy rejtett világítás nappaliba? Önnek sincs még ötlete a tervezést illetően? Semmi gond! Az alábbi cikkben megmutatjuk Önnek, hogyan tudja LED fényforrás és polisztirol stukkó beépítésével otthona mennyezeti világítását praktikusan és egyszerűen megtervezni majd kivitelezni – anélkül, hogy mestervizsgát kellene tennie!

Mennyi fényre van szükség otthona különböző helyiségeiben?

Az, hogy a sötét bútorokkal berendezett szobák erőteljesebb világítást igényelnek, mint a világos bútorokkal rendelkező helyiségek, tény. Tapasztalat alapján az is köztudott, hogy a konyhában főzés vagy a fürdőszobában sminkelés / borotválkozás során nagyobb fényigényünk van, mint például a folyosón. A kérdés az, hogy hogyan tudunk olyan világítást tervezni a különböző helyiségekbe, mely megfelel igényeinknek, energiatakarékos és nem utolsó sorban persze szép is. A válasz egyszerűbb, mint gondolná: LED díszléc és LED fényforrás segítségével. LED világítás kiépítésére alkalmas díszléceinket speciálisan mennyezeti világítás, LED lámpa és LED szalag beépítésre fejlesztettük ki. A továbbiakban bemutatjuk Önnek, otthona melyik helyiségébe milyen típusú LED díszléc és LED fényforrás segítségével érhető el az kívánt világítás.

 

Rejtett világítás nappaliban

Nézze meg LED világítás kialakításához tervezett díszléceinket, mennyezeti szigeteinket >>>

 

LED spotlámpa vagy rejtett világítás – esetleg mindkettő?

Mielőtt elkezdené a LED világítás tervezését a hálószobába, a nappaliba vagy a konyhába, érdemes feltennie magának az alábbi kérdéseket, hogy valóban optimális és funkcionális világítást tudjon kivitelezni.

Mire használja a családom ezt, helyiséget? Milyen elképzeléseink és elvárásaink vannak a világítással és a dekorációval szemben?

A legtöbb családban egy nappali például gyakran multifunkcionális helyiség. Valaki tv-t néz, más inkább olvasna itt. Gondolja át, ki mire használja az adott helyiséget. Próbálja meg a család LED világítással kapcsolatos elvárásait és igényeit konkretizálni.

A kérdést valószínűleg mindenki minden helyiségben másként válaszolná meg. A folyosón a legtöbbeknek elengedő egyetlen mennyezeti lámpa vagy egy általános alapvilágítás. A hálószobában azonban már eltérnek az igények. Van, akinek csupán két kis falilámpára van szüksége, melyek esti olvasáshoz elegendő fényt biztosítanak. Mások szeretnének valami igazán különlegeset, például LED díszléc, LED szalag kombinációját, melynek köszönhetően különleges hangulatvilágítás érhető el hálószobájukban.

Mekkora alapterületű a szoba, ahová a világítást tervezem? Mekkora a belmagasság? Milyen színű és stílusú bútorok kerülnek majd ebbe a szobába?

A belmagasság a megfelelő méretű LED díszléc kiválasztásakor játszik fontos szerepet. Azok a szobák, melyek belmagassága legalább 2,5 m, nagyobb méretű stukkóval is díszíthetők. Kisebb alapterületű, alacsonyabb helyiségekben egy nagy stukkó akár nyomasztó hatású is lehet, érdemes ezért ezekbe a szobákba inkább 13-15 cm magas LED díszlécet választani.

Ha a díszíteni kívánt szoba berendezését modern bútorokkal tervezi, érdemes egy letisztult, egyszerű mintájú LED stukkót választania, hogy az egész szoba hangulata harmonikus legyen.

Ha a szoba berendezése inkább klasszikus stílusú, válasszon egy tradicionális mintájú díszlécet hozzá. Az ízlések természetesen különbözőek, éppen ezért szériaprogramunkban LED díszlécek széles minta- és méretválasztékát kínáljuk.

Hangulatvilágítás a nappaliban

Ahogy már korábban említettük, egy nappali általában többfunkciós – világítás tekintetében is. Önnek mégsem kell választania, hogy direkt világításhoz LED szpotokat vagy rejtett világításhoz inkább LED szalagot építene stukkóba. Az indirekt-, direkt díszléc kínálatunk ugyanis a kettő kombinációját is lehetővé teszik. Rejtett világításhoz a LED szalag elhelyezhető a kombi LED díszléc oldalsó nútjában, a stukkó alsó lapjába pedig beépíthetőek a LED szpotok.

Az igények és világítási lehetőségek tehát egy és ugyanazon termékkel kombinálhatóak.

Webshopunkban található LED stukkók közül az L-profilok oldalfal menti LED világítás kialakítását teszik lehetővé, míg az U-profilok LED mennyezeti világítás beépítésére alkalmasak.

 

Dolgozószoba megvilágítása stukkó díszlécbe építhető LED szalagokkal és LED ízókkal

 

 

RGB LED szalagok dolgozószobába beépített stukkó díszlécekben

 

Itt tudja megtekinteni direkt és indirekt világítás kombinációjához való LED díszléceket >>>

Direkt fényt (amikor a megvilágított felület és a fényforrás között nincs semmiféle módosító közeg) a legkönnyebben LED spotlámpa és LED panel beépítésével érhetünk el. A LED izzók minimális hőt termelnek, egyszerűen beépíthetők polisztirol stukkóba és a billenthető beépítő keretnek köszönhetően még igény szerint állíthatóak is. Azt, hogy melyik díszlécbe milyen színű és hány darab LED spot legyen beépítve, természeten Ön dönti el fényigénye alapján.

A nappaliban indirekt világítás kialakításához dekoratív LED szalagokat ajánlunk. A LED szalag ugyanazokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint a LED spotláma - sőt, még dimmelhető, azaz szabályozható fényerejű is. Az indirekt világítás fényének erejét tehát kedve és igénye szerint szabályozhatja.

Hálószoba világítás LED díszléc és LED fényforrások felhasználásával

A hálószobai hangulatvilágítás kialakításához mindössze a megfelelő LED stukkóra és LED szalagokra van szüksége. A meleg fehér LED szalag színhőmérsékletének köszönhetően azonnal kellemes, meghitt hangulatot teremt minden helyiségben. Ha a hálószobába inkább egy extravagáns vagy éppen ellenkezőleg, nyugtató hatású világításra vágyik, figyelmébe ajánljuk az állítható színű RGB LED szalagot. Az RGB szalagok színe és a világítási stílusa egy távirányító segítségével szabályozható. Pihenéshez, lázításhoz például egy kellemes zöld színt javaslunk. A bátrabbaknak lehetősége van persze különböző effektek (pulzálás, színjáték, színváltási sebesség) beállítására is.

 

Design lámpa, mennyezeti led lámpa

 

Esténként egy könyv olvasásához azonban az indirekt fény helyett inkább egy jól irányított direkt világítás a megfelelő. Direkt világítás kialakítása LED spotok beépítésével könnyen és gyorsan kivitelezhető. Ha Ön még ennél is egyszerűbb megoldást keres, nézze meg polisztirolból készült, komplett LED mennyezeti lámpa kínálatunkat!

A LED mennyezeti lámpákat különböző méretben és formában kínáljuk szériatermékként- beépített LED izzókkal. A billenthető keretnek köszönhetően a LED spotok fénye mindig oda irányítható, ahol éppen szükség van rá. LED spotokkal ellátott stukkólámpák mintázatát a polisztirol holker lécek mintájához illően terveztük meg, így lehetősége van az egész szobát egységesen – holker díszléc és azonos mintájú LED mennyezeti lámpa felhasználásával– díszíteni és a világítást igényeinek megfelelően kialakítani.

LED világítás a konyhában

Naponta akár több órát is eltöltünk az étkezőben és a konyhában- nem csak főzés és étkezés közben. Itt gyűlik össze a család. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ezekben a helyiségekben a funkcionális és egyben attraktív világítás kialakítása.

Rég elmúltak azok az idők, mikor elegendő volt egyetlen egy mennyezeti lámpa.

A ’Konyhai világítás ötletek - LED konyhai világítás kialakítása’ című blogbejegyzésünk részletesen bemutatjuk ezt témát.

 

LED spotok és polisztirol díszlécek kialakítási lehetőségei

 

 

Direkt fényforrás kialakítása a konyhában stukkó díszlécekkel

 

Tekintse meg led szpotok beépítésére alkalmas díszléceinket >>>

Tipp: A LED díszléc, LED mennyezeti lámpa és LED szalag kínálatunk a hétfői akció keretében 30% kedvezőbb áron érhetők el webáruházunkban – minden hétfőn!

Következő blog-bejegyzésünk témája a fürdőszobai világítás, továbbá a folyosó és a dolgozószoba világításának megtervezése. Mutatunk Önnek néhány megoldást, miképp alakíthat ki polisztirol díszléc és LED lámpák segítségével megfelelő LED világítást az adott helyiségekben.

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket