Modern homlokzat díszítés kültéri polisztirol stukkóval

Kültéri stukkó

Modern homlokzat díszítés kültéri polisztirol stukkóval

Korábban a stukkóval gazdagon díszített polgári házak az óvárosok jellemző, meghatározó elemei voltak. Sajnos az energetikai felújítások során sok stukkózott homlokzat esett áldozatul és tűnt el ridegen vakolt, díszítés nélküli falfelületek mögött. Előregyártott kültéri polisztirol stukkóval azonban nem kell választania az energiatakarékos, modern homlokzat és a stukkó díszítés között!

A ’90-es évek óta Európa-szerte egyre fontosabbá vált a lakóházak energetikai korszerűsítése. A klímavédelem érdekében nem csupán állami támogatások, de uniós pályázatok is igényelhetőek voltak többek között lakóházak szigetelésére is. Napjainkban is számos támogatásra lehet pályázni energetikai korszerűsítés kapcsán. Azoknak a háztulajdonosok, akik a korszerűsítés mellett nem akarnak lemondani a modern homlokzat díszítésről, számtalan dekoratív lehetőséget kínál a polisztirol kültéri stukkó.

Klasszikus épület stukkóval

 

Modern stukkóval felújított homlokzat

 

Polisztirol stukkó homlokzatfelújításhoz

A homlokzatfelújítás során először a meglévő, sérült vakolatot kell teljesen eltávolítani. Csak ezután következhet az energetikai hőszigetelés, majd a homlokzat díszítése. Mivel a polisztirol stukkó rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, kedvelt díszítőelem homlokzatfelújítások során. A kültéri stukkó polisztirolból készül és egy stabil kéregbevonattal rendelkezik, melynek köszönhetően ellenállóvá válik a mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben is. További előnye, hogy könnyű súlya miatt egyszerűen és gyorsan beépíthető. Stukkógyártóként célunk, hogy ügyfeleinknek könnyen kivitelezhető megoldásokat biztosítsunk, ezért homlokzatfelújításhoz használt polisztirol díszléceinkhez számos előregyárott kiegészítőelemet is kínálunk, melyek nagyban megkönnyítik a beépítést. Önnek csupán azt kell eldöntenie, a homlokzat mely része(i)t szeretné stukkóval díszíteni. A polisztirol kültéri stukkó kiválóan alkalmas többek között

  • ablakok keretezésére

  • erélyajtók díszítésére

  • bejárati ajtók keretezésére

  • a homlokzat optikai tagolására

  • épület sarkainak díszítésére

A polisztirol stukkó tehát igen sokoldalú. Az ablakkeretezésre alkalmas kültéri díszlécek mellett kedvelt stukkóelemek a mértre gyártott ablakstukkók, a dekoratív ereszpárkányok és osztópárkányok, az alumíniumlappal borított komplett ablakpárkányok és a praktikus dísztéglák is.

Minimalista homlokzat stukkóval

Minden építészeti korszaknak megvannak a maga jellemzői stukkóelemei. A barokk és rokokó idejében jellemzőek voltak a gazdagon díszített, dinamikus homlokzatok. A magával ragadó épületek a mai napig az adott város látványosságai közé tartoznak.

Ezzel szemben a klasszicizmusban inkább a letisztult alaprajz és párkánylécek valamint oszlopok által biztosított szabályos tagoltság érvényesült. A barokk szinte hivalkodó stílusa után a klasszicista épületeket inkább szerényebb, visszafogott stukkók díszítették.

A 20. század elején hódított teret a minimalista építészet „a kevesebb több” alapelve. Kedveltek voltak a geometrikus alakzatok, egyenes vonalak és ízléses, visszafogott díszítések voltak a jellemzőek.

A családi házak díszítését napjainkban már kevésbé egy-egy irányzat, hanem inkább a tulajdonos ízlése és az épület jellege határozza meg. Egy városi villa homlokzatán ma is előszeretettel használnak feltűnő mintájú kültéri stukkó díszítőelemeket, de egyre elterjedtebb a minimalista homlokzatdíszítés is. A minimalista homlokzat azonban nem zárja ki a kültéri stukkó használatát. Sőt! Amint a következő képeken is remekül látszik, egy letisztult, szolid stukkóprofil is fantasztikusan mutat. Ha egy modern, minimalista homlokzatot szeretne megvalósítani stukkóval, több lehetőség is rendelkezésére áll. A homlokzat vízszintes vagy függőleg tagolásához remek választás egy egyszerű osztópárkány, mely esztétikus megjelenést kölcsönöz az egész épületnek. Szintén kedvelt minimalista homlokzatok díszítése során az ablakok és ajtók keretezése egy minta nélküli kültéri díszléccel.

Modern homlokzat stukkó díszléccel

 

Fót 123 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

A polisztirolból készült kültéri díszlécek között számos olyan stukkóprofil található, melyek kiválóan alkalmasak minimalista homlokzat stukkódíszítésére.

Kültéri stukkó díszlécek homlokzaton

 

Mit gondol erről az épületről? Lenyűgöző, ugye? Ízlésesem kiválasztott burkolatok, stílus színek, hangulatos világítás és egy dekoratív stukkó profil osztópárkányként. Ez is egy minimalista homlokzat stukkóval! A homlokzatdíszítés lehetőségeinek valóban csak a képzeletünk szabhat határt.

Egyéni igényekre szabott egyedi polisztirol stukkó

Stukkógyártóként örömmel vállaljuk kültéri díszlécek gyártását egyedi mintával vagy egyedi méretben kivitelezőknek, építészek, céges ügyfeleknek és persze privát személyeknek is. Ha a széles méret- és mintaválaszték ellenére nem talál szériatermékeink között elképzeléseinek megfelelő kültéri stukkót, vegye fel velünk a kapcsolatot és tervezze meg Ön háza homlokzatára az egyedi polisztirol stukkót! Gondoljon csak bele, hogy egyedi gyártású kültéri stukkó rendelése esetén…

  • nem kell kompromisszumokat kötnie

  • Ön határozza meg a stukkó formáját, méretét és mintáját

  • háza egyedülálló díszítést kap

  • biztosan a legjobb árat kapja, hiszen közvetlenül a gyártótól rendel

Az egyedi polisztirol stukkó lehetővé teszi, hogy háza modern homlokzatának exkluzív, egyedülálló megjelenést biztosítson! Tervezze meg kültéri díszlécet vagy egyéb stukkóelemet és küldje el nekünk a kívánt méretekkel együtt. Kollegáink rövid időn belül elkészítik az Önnek az árajánlatot.

Az egyedi igények alapján gyártott polisztirol stukkó azonban nem csak új építésű ingatlanok, hanem korábbi építésű ingatlanok modernizálásakor, homlokzatfelújításakor is remek választás, hiszen lehetővé teszi régi, sérült stukkó pótlását. Az eredeti gipsz stukkóval szemben a polisztirol kültéri stukkó sokkal könnyebb, egyszerűbben beépíthető és még az ára is kedvezőbb.

Stukkó ötletek homlokzatdíszítéshez

Nincs még konkrét elképzelése, milyen stílusban lenne érdemes otthona homlokzatát díszíteni? „Stukkó ötletek homlokzatdíszítéshez” összeállításukban családi és társasházak homlokzatait mutatjuk be. Mindegyik épület homlokzatdíszítéséhez az általunk gyártott kültéri stukkótermékeket használták fel. Merítsen ihletet a már megvalósult stukkó ötletekből és vágjon bele Ön is a homlokzatdíszítésbe!

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket