Külső homlokzat tervezése – lehetőségek és tippek

Kültéri stukkó

Külső homlokzat tervezése – lehetőségek és tippek

Az első benyomás köztudottan meghatározó. Így van ez egy ingatlan tekintetében is. Még mielőtt belépünk a házba, kívülről szemléljük a homlokzatot és akarva akaratlanul is véleményt formálunk róla. Éppen ezért fontos, hogy építkezés vagy felújítás során kellő figyelmet szenteljünk a külső homlokzat tervezésére és kivitelezésére. Az idejétmúlt, egyszerű, vakolt homlokzatnak ma már számos alternatívája van, melyek ízléses megoldásokat kínálnak a homlokzatfelújításhoz.

Homlokzatdíszítési lehetőségek

A külső homlokzat tervezése előtt először is el kell döntenünk, hogy házunk megjelenését klasszikus vagy modern stílusban képzeljük el. A különböző homlokzatdíszítési lehetőségeket egy korábbi blogbejegyzésünkben már részletesen bemutattuk. Amennyiben a tradicionális díszítést és a korszerű technikát szeretné ötvözni, kiváló választás a polisztirol stukkó. A köznyelvben hungarocell kültéri díszlécként ismert díszítőelem ugyanis formájától és mintájától függően lehet klasszikus homlokzatdísz vagy akár modern stukkó is. De milyen is a modern stukkó?

Modern stukkó

A modern stukkó praktikus, dekoratív és költséghatékony. Éppen ezért a stukkó ma már nem gipszből, hanem polisztirolból készül. A hungarocell kültéri díszléc második lépésben egy ütésálló kéregbevonatot kap, melynek köszönhetően biztonsággal használható a termék kültérben is. Beépítés után a kérgesített stukkó egy vízbázisú festékkel a kívánt színre festhető.

Kültéri kérgesített stukkó díszléc ellenállóága.

 

Kültéri kérgesített stukkó díszléc hajlékonysága.

 

Kültéri kérgesített stukkó díszléc kéreganyaga.

 

Miért érdemes a polisztirol kültéri stukkót választania?

Azért, mert

  • a polisztirol stukkó könnyű súlyú

  • a kéregsített kültéri díszléc strapabíró, ellenáll a mechanikai sérüléseknek és az időjárás viszontagságaival szemben

  • a kültéri stukkó rugalmas, nem merev

  • kérgesített hungarocell dekor falra ragasztása egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, akár szakember nélkül is

A polisztirol kültéri stukkó termékek egész palettáját biztosítja a stílusos homlokzatdíszítéshez. Az alábbi videóban megmutatjuk, milyen homlokzati díszeket gyártunk kültéri felhasználásra. Stukkógyártóként ugyanis nem csupán egyetlen kérgesített díszlécet kínálunk Önnek, hanem egy egész kültéri stukkó rendszert.

A komplett rendszer egyrészt lehetővé teszi az Ön számára, hogy háza homlokzatát teljeskörűen díszítse, hiszen minden ehhez szükséges homlokzati díszt megtalál a webáruházunkban. Az egyes kültéri díszek kombinálhatóak egymással. Minden kültéri stukkót részletesen megterveztünk, alaposan átgondoltuk a felhasználási lehetőségeket és igyekeztünk az építkezés során adódó kihívásokra is megoldást találni.

A komplett stukkórendszer másik nagyon fontos előnye, hogy minden termékhez kínálunk méretben és mintában illő kiegészítőelemeket. Az előregyártott kiegészítők, mint például végelemek és sarokelemek rendkívül leegyszerűsítik a beépítést, hiszen nem kell a helyszínen barkácsolnia. A kültéri stukkó beépítése így gyorsabb, másrészt költséghatékonyabb, hiszen szakember segítsége nélkül is kivitelezhető. Kíváncsivá tettük?

Ebben a videóban megismerheti a kültéri stukkók komplett rendszerét:

A polisztirol stukkó felhasználási lehetőségei kültérben

A kérgesített polisztirol stukkó igen sokrétűen alkalmazható homlokzatdíszítés során. A különböző stukkóelemek segítségével a teljes homlokzatot díszítheti. Kínálatunkban megtalálhatóak alumíniumlemezzel borított komplett ablakpárkányok, méretre gyártott ablakstukkó termékek, a ház sarkainak díszítésre szolgáló kváderkövek is. A legismertebb kültéri stukkó termékünk a kérgesített díszléc. A kérgesített díszléc tulajdonképpen egy összefoglaló elnevezés a 2 méter hosszú kéregbevonatos stukkóprofilokra, melyek a homlokzat különböző részeit díszíthetik. A kérgesített díszlécek között megtalálható kínálatunkban több különböző ereszpárkány és osztópárkány is, valamint számos ablakkeretező díszléc is.

Göd 129 kérgesített polisztirol léc, homlokzati díszítés

 

Kérgesített kültéri stukkó profil

 

Az utóbbi években újra reneszánszát éli az oldalfali díszléc. Az oldalfali díszléccel könnyedén alakíthatóak ki a homlokzat optikai tagolására keretek, különböző geometriai formák. Egyszerű, gyorsan kivitelezhető, mégis igazán látványos és ízléses homlokzatdíszítési lehetőség.

Szombathely 151 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Szombathely 151 kérgesített homlokzati díszléc, polisztirol stukkó

 

Szintén a kérgesített lécek közé tartoznak az L-profilok. Az L-profil olyan kérgesített homlokzati díszléc, mely lehetővé teszi az ablakkáva eltakarását és az ablakkeret díszítését egy lépésben. L-alakú formájának köszönhetően ez a kültéri díszléc egyszerre a homlokzat két részén tölt be szerepet: egyik oldala borítja a belső ablakkávát, másik oldala pedig díszlécként képzi a dekoratív ablakkeretet. A L-profil remek választás, ha időt és pénzt szeretne spórolni hibás, egyenetlen ablakkáva javítása során. A modern stukkó legfőbb ismérve ugyanis: szép és praktikus megoldás, elérhető áron.

Ablakstukkó, ajtóstukkó, L-profil

 

Ablakstukkó, ajtóstukkó, L-profil

 

Modern stukkó kültéri LED világításhoz

Stukkógyártóként alapvető számunkra, hogy lépést tartsunk a technika fejlődésével és kövessük a homlokzatdíszítési trendeket. Sőt, ha lehet, megelőzve a divatot, egy lépéssel előrébb járjunk. A LED világítás már évekkel ezelőtt teret hódított magának. Nem meglepő, hiszen a LED fényforrások energiatakarékosak, hosszú életűek és a minimális hőtermelés miatt még polisztirol stukkóba és beépíthetőek. Rejtett világítás kiépítésére alkalmas beltéri díszléceink régóta ügyfeleink kedvencei közé tartoznak. Kültéri stukkó kínálatunkat pedig nemrégiben LED rejtett világítás kiépítésre alkalmas kérgesített díszléccel is bővítettük. A kültéri díszléc kialakítása lehetővé teszi a LED szalag beépítését. A stukkóprofil természetesen felületkezelt, azaz ütésálló kéregbevonattal rendelkezik, így biztonsággal használható homlokzatdíszítéshez kültérben. A LED-es kültéri díszléc tehát lehetővé teszi a homlokzat díszítését és ízléses megvilágítását is.

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

 

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

 

Amint a fentiekben láthatta, a polisztirol stukkó igazán sokoldalú. Ízlésének és háza stílusának megfelelően számos termék közül választhat megfelelő kültéri stukkót homlokzatdíszítéshez. Kérem, tekintse meg teljes kültéri stukkó kínálatunkat!

Megnézem a kültéri stukkó kínálatot >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket