Így találja meg a megfelelő díszlécet LED világítás kialakításához

LED stukkó

Így találja meg a megfelelő díszlécet LED világítás kialakításához

Kínálatunkban több, mint 60 rejtett világítás kialakítására alkalmas LED-es stukkó közül választhat. Ügyfeleink sokszor kérdezik, melyik stukkóprofilt ajánljuk otthonukhoz. Az ízlések – mint tudjuk – különbözőek. Ugyanígy minden lakás és helyiség is eltérő. Mégis van néhány tényező, mely a megfelelő LED díszléc kiválasztását határozza meg. A következőkben ezeket a szempontokat állítottuk össze. Remélhetőleg ezzel a LED világítás és díszlécek széleskörű kínálatában segítünk Önnek kiigazodni.

Egy kellemes rejtett világítás a helyiségekben harmonikusnak és hívogatónak hat. A LED világítás színe és fényereje mellett természetesen az is fontos, hogyan helyezzük el az indirekt világítást. Polisztirol LED díszléceinket úgy fejlesztettük ki, hogy a profil mintás részébe LED szalag legyen elhelyezhető.

A rejtett világítás és a díszléc kombinálásának előnyei:

  • A polisztirol díszléc egyrészt a LED szalag tartóprofilja, másrészt dekoratív díszléc, mely a helyiséget önmagában is dekoratívvá varázsolja. Egy kellemes környezet tehát a világítás kialakításánál már rendelkezésre áll.

  • A LED mennyezeti világítás kialakításához szükséges díszlécek beépítése gyors, egyszerű és tiszta folyamat. A gipsszel szemben a polisztirol díszlécet csak a falra és mennyezetre kell ragasztani, nem szükséges tipli a kivitelezéshez.

  • Az egyes LED díszlécek mellett kínálatunkban számos beépítésre kész kiegészítőelemet talál, mint pl. toldóelemek és sarokelemek, melyek megkönnyítik a beépítést.

  • A stukko24.hu oldalon a LED stukkókat közvetlenül a gyártótól vásárolja. Mi magunk tervezzük és gyártjuk a LED világítás kialakítására alkalmas stukkókat. Az állandó továbbfejlesztés elengedhetetlen. Így hoztuk létre a praktikus alumínium reflektorlécet és a plexi csíkot. A két terméknek köszönhetően a fényhatás szebb és hatásosabb.

Színválasztás és berendezés rejtett világítással

Mielőtt megkezdenénk a rejtett világítás kialakítására alkalmas LED díszlécek rangsorolását, szeretnénk néhány szempontra felhívni a figyelmét, melyek a helyiség hangulatát befolyásolják.

  • Világos színektől nagyobbnak tűnik a helyiség.

  • A sötét színek kisebbítik a helyiséget.

  • A falon húzódó függőleges mintákkal és vonalakkal a helyiség magasabbnak tűnik.

  • Nagy helyiségekbe nagy bútorok illenek. Kisebb helyiségek a nagy bútorokkal gyakran túlzsúfoltnak hatnak.

  • Dekorációs elemek, melyek összehangoltak egymással, harmonikusnak és áttekinthetőnek hatnak. A túl színes és több stílusú dekoráció gyorsan megtölti a helyiséget.

Rejtett világítás kialakítására alkalmas díszléc: Budapest 202, Debrecen 205 és Győr 209

A Budapest 202, Debrecen 205 és Győr 209 LED-es díszlécek 13 cm magasak és max. 2,5 m magas helyiségbe illenek.

 

Indirekt világítás díszléc Budapest 202

 

 

Rejtett világítás stukkó Debrecen 205

 

 

Indirekt világítás díszléc Győr 209

 

A LED szalag az arra kialakított nútba illeszthető be a stukkóprofil belsejében. A LED szalag fénye a díszléc felső oldaláról tükröződik vissza. A LED-es díszlécet általában hangulatvilágításként használják.

LED díszlécek nagyobb és magasabb helyiségekbe: Veszprém 203, Eger 206 és Kaposvár 210

A 2,5 m vagy annál magasabb vagy legalább 50 m2 alapterületű helyiségekhez nagyobb LED stukkó beépítését ajánljuk. Egy nagyobb vagy magasabb helyiségben a kisebb stukkóprofillal kevesebb hatást ér el.

 

Rejtett világítás díszléc Veszprém 203

 

 

Polisztirol díszléc rejtett világításhoz Eger 206

 

 

Indirekt világítás stukkó Kaposvár 210

 

A Veszprém 203, Eger 206 és Kaposvár 210 LED díszlécek 18 cm magasak. A LED-es díszléc mélysége 9 cm. Így ezek a díszlécek nagyobb helyiségekben is feltűnőbbek – a rejtett világítással még inkább. Ezeket a LED stukkókat gyakran magas lépcsőházakban vagy tágas nappalikban építik be.

Karnistámasz LED világításhoz: Veszprém 203-KT, Eger 206-KT és Kaposvár 210-KT

 

Eger 206 LED szalaggal karnistakaráshoz

 

A rejtett világítás tervezésekor biztos Ön is feltette a kérdést, hogyan építhetők be a LED-ek és a díszlécek az ablak felett? Le kell mondanom a függönykarnisról és a függönyről? Természetesen nem! Nagyobb LED stukkóinkat karnistakaró-kivitelben is kínáljuk: karnistámasz Veszprém 203-KT, karnistámasz Eger 206-KT és karnistámasz Kaposvár 210-KT.

 

Rejtett világítás díszléc karnistámasz Veszprém 203

 

 

Polisztirol díszléc rejtett világításhoz karnistámasz Eger 206

 

 

Rejtett világítás díszléc karnistámasz Kaposvár 210

 

A LED-es díszlécek két ragasztási felülettel rendelkeznek, melyek falra és mennyezetre ragasztandók. A profil felső oldala a mennyezetre, a hátsó oldala a falra kerül. Az ablak felett csak egy ragasztási felület áll rendelkezésre, csak a mennyezet. Ezért növeltük meg a karnistakaró-kivitelű díszléc felső oldalát. Ezeket a LED díszléceket így stabilan felragaszthatja. A karnistakaró-kivitel mintája egyezik az azonos nevű LED stukkó profiljával.

Ez a vázlat megmutatja, hogyan kell a karnistámaszt a mennyezetre ragasztani.

 

Karnis takarásra alkalmas stukkó díszléc

 

A kisebb LED-es díszlécek, mint a Budapest 202, Debrecen 205 és Győr 209 könnyebbek, mint a nagyobb profilok. Ezeknél a LED profiloknál nem szükséges karnistakaró-kivitel. A LED stukkó normál ragasztási felülettel elegendő stabilitást ad.

Kis méretű LED-es díszlécek: Nyíregyháza 201, Kecskemét 204 és Nagykanizsa 208

 

LED világítás stukkó díszlécbe építve

 

Kínálatunk új termékei a nyitott felső résszel rendelkező díszlécek. Ezek mérete kisebb, hatásuk azonban nagyobb. A Nyíregyháza 201, Kecskemét 204 és Nagykanizsa 208 díszléceket csak a falhoz kell ragasztani. Így a fény akadálytalanul áramlik a mennyezet vagy a fal felületére, attól függően, hogyan ragasztja a profilt. Ezek a LED stukkók alkalmasak mennyezetre és falra történő ragasztásra is. A díszléc és a mennyezet távolságát Ön határozhatja meg.

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Nyíregyháza 201

 

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Kecskemét 204

 

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Nagykanizsa 208

 

A függönysínek elrejtése

 

Karnistakarás stukkó díszlécekkel

 

A nyitott felső rész kialakítású LED díszléceknél nincs mennyezethez ragasztandó felület. Hogyan ragasztható akkor az ablak fölé? A Ladánybene 320 L és Ladánybene 321 U profilok segítségével.

 

Polisztirol stukkó világítástechnika Ladánybene 320 L

 

 

Polisztirol stukkó világítástechnika Ladánybene 320 U

 

 

Polisztirol stukkó világítástechnika Ladánybene 321 U

 

Az ablak jobb és bal oldalán építse be a Ladánybene 320 L profilt. Ez az L-formájú profil biztosítja a nyitott felső rész kialakítású LED díszléc számára a ragasztási felületet. Az ablak felett, a karnis előtt elhelyezve a Ladánybene 321 U profilt ragaszthatja. Az U-profil biztosítja a LED szalag beépítésére alkalmas díszléc számára a ragasztási felületet és az alapprofil mögött marad elegendő hely a függönyök számára is.

Az L alakú Ladánybene 320 L díszléc alsó részébe LED izzók építhetők be.

Ugyanolyan stukkóprofil különböző méretekben

Agyunk a szimmetriát és harmóniát vonzónak tartja. Elméletileg mondhatnánk, hogy egy lakás esztétikusan díszített, ha minden helyiségben ugyanazt a stukkót használjuk. A valóságban ez azonban nem olyan egyértelmű. Minden lakás más alapterülettel rendelkezik, a helyiségek különböző méretűek. Természetesen egy nappali nagyobb felülettel rendelkezik, mint egy fürdőszoba vagy hálószoba ugyanabban az ingatlanban. A kisebb helyiségekben kisebb LED-es díszlécet és a nagyobb helyiségben inkább nagyobb stukkót érdemes választani. De hogyan hozzuk létre az áhított harmóniát otthonunkban?

Tekintse meg kérem LED díszléceink első oldalát alaposabban. Felismeri a harmóniát?

 

Indirekt világítás díszléc Budapest 202

 

 

Rejtett világítás díszléc Veszprém 203

 

 

Stukkó díszléc indirekt világítással Nyíregyháza 201

 

Pontosan! A Budapest 202, Veszprém 203 és Nyíregyháza 201 profilok ugyanazzal a profillal készültek és harmonizálnak egymással. Csak a méret és a forma eltérő.

Nappalija díszítéséhez a Veszprém 203 díszlécet választhatja, hálószobába a Budapest 202 LED-es díszlécet és a folyosóhoz a Nyíregyháza 201 stukkót.

Ugyanez érvényes a Debrecen 205, Eger 206 és Kecskemét 204 LED stukkókra is.

Úgy próbáltuk kínálatunk LED-es díszléceit kialakítani, hogy az egyes profilok ugyanabban a lakásban egymással kombinálhatók legyenek. A széles minta- és formaválasztéknak köszönhetően minden helyiségbe kiválaszthatja a megfelelő díszlécet, mely a helyiség adottságainak és természetesen személyes ízlésének is megfelel.

A polisztirol díszléccel kialakított LED világítás tervezéséhez és megvalósításához sok sikert kívánunk!

Itt találja a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécek teljes kínálatát >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket