Polisztirol díszléc gérvágása vagy előregyártott sarokelemek

Beltéri stukkó

Polisztirol díszléc gérvágása vagy előregyártott sarokelemek

A stílusos és elegáns stukkódíszítés megvalósításához alapvető fontosságú a kiváló minőségű polisztirol díszléc és a pontos beépítés. A holker díszléc gérbe vágását és felragasztását Ön is elvégezheti vagy választhat a díszléchez méretben és mintázatban pontosan illő, előregyártott sarokelemeket a gyors és precíz beépítéshez. A polisztirol díszlécek vágását Ön is elvégezheti, hiszen a díszléc súlya könnyű, a 2 méter hosszú stukkó díszlécek méretre vágása igen egyszerű.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogyan végezhető el a stukkó gérvágása a tökéletes sarkok kialakításához. A kérdés megválaszolásában az alábbi videó nyújt Önnek segítséget.

 

 

A díszléc gérvágása röviden

A díszléc gérvágása, azaz a 45 fokos szögben történő vágás a következő eszközök felhasználásával végezhető el:

  • gérvágó láda,

  • apró fogazású fűrész és

  • csiszolópapír.

 

Gérvágóláda

 

 

Apró fogazatú fűrész

 

 

Csiszolópapír

 

A stukkó gérvágás első lépését, a kellékek előkészítését egy elméleti szabály követ. Fontos megjegyezni, hogy a gérvágó láda alsó része a mennyezettel azonosítható, a gérvágó láda oldalsó része pedig a helyiség oldalfalával egyezik meg.

 

A gérládán a mennyezet

 

 

A gérládán az oldalfal

 

A legfontosabb információk ismeretében elkezdődhet a díszléc vágása.

Jelölje be a gérvágó ládában az oldalfaltól elálló távolságot.

 

Díszléc méretének feljelölése a gérládára 1. lépés

 

 

Díszléc méretének feljelölése a gérládára 2. lépés

 

 

Díszléc

 

Helyezze be a stukkót a gérvágó ládába és tartsa erősen.

 

A díszléc behelyezése

 

Most következik a díszléc gérvágása. Az apró fogazású fűrésszel vágja el a díszlécet, eközben ügyeljen a pontosságra.

 

Gérvágás 1. lépés

 

 

Gérvágás 2. lépés

 

A sarok másik szárának vágása következik.

Ehhez helyezzen egy díszlécet a gérvágó ládába, majd fűrészelje el a stukkót egy másik szögben. A holkerléc gérvágását finom mozdulatokkal javasolt elvégezni.

 

Gérvágás 3. lépés

 

 

Gérvágás 4. lépés

 

A stukkó gérvágása után csiszolja meg a vágott éleket, de ügyeljen a vágási szög megtartására.

 

Csiszolás 1. lépés

 

 

Csiszolás 2. lépés

 

 

Csiszolás 3. lépés

 

Válasszon olyan hosszú fűrészt, mely átéri a gérvágó ládát. Végül pedig ellenőrizze a végeredményt!

 

Készre vágott belső sarok

 

A belső és külső sarkok vágása azonos lépésekből áll. A különbség csak abban rejlik, hová helyezzük a fűrészt. Mindig ügyeljen a helyes szögben történő vágásra!

Sarokelemek előregyártott megoldással

Stukkógyártóként arra törekszünk, hogy megkönnyítsük Önnek a díszléc beépítésének folyamatát. Amennyiben a stukkó gérvágását nem áll módjában gérvágó láda és fűrész segítségével elvégezni, van egy gyors és praktikus megoldásunk.

 

Külső és belső sarkok beépítve

 

Minden stukkóhoz gyártunk sarokelemeket, melyek mérete és mintája megegyezik a díszléccel. Az előregyártott sarokelemek felhasználásával időt és a gérvágás lépéseit spórolja meg. A polisztirol díszléc mennyiségét is könnyebb kalkulálni, hiszen az egyenes falszakaszok lemérését követően a belső és külső sarkok számolása is egyszerű feladat. A kész sarokelemek beépítésével kevesebb hulladékkal kell számolnia, ami a díszléc gérvágása során elkerülhetetlen.

 

Polisztirol stukkó belső sarok Érd 10

 

 

Polisztirol stukkó külső sarok Érd 10

 

 

Polisztirol stukkó karnistakaró belső sarok Érd 10

 

 

Polisztirol stukkó karnistakaró külső sarok Érd 10

 

Az előregyártott sarokelemek megkönnyítik a beépítést és biztos lehet abban, hogy a kiegészítőelemek pontosan 90°-os szöget zárnak be. Így a kész stukkódíszítés is elegáns és tökéletes lesz.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Az előregyártott sarokelemek a díszléc termékoldalán találhatók és azokat már csak fel kell ragasztani. A sarokelemek ragasztási felületére nyomjon elegendő stukkóragasztót (a két stukkó találkozásához is!), és nyomja a sarokelemet a kijelölt helyre. A sarokelemek beépítése után az egyenes szakaszok felragasztása következik.

Az előregyártott sarokelemek előnye tehát, hogy azok precíz kialakításúak és számítógépvezérlésű gépekkel készülnek, így a minőségi végeredmény garantált! Emellett fontos figyelembe venni azt is, hogy Ön időt és energiát spórol a kész kiegészítőelemek beépítésével!

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Holker díszléceink mellett természetesen a karnistakaró díszlécekhez is kínálunk előregyártott sarokelemeket, melyek megkönnyítik a beépítést. A függönykarnis eltakarásánál a karnistakaró lécnek és a hozzá illő sarokelemeknek kiemelten fontos szerepe van, hiszen itt csak a mennyeztre lehet rögzíteni a díszlécet, az oldalfalra nem. A karnistakaró díszléc és sarkai felső, mennyezetre illesztendő ragasztási felületét megnöveltük, hogy a profil könnyen és stabilan rögzíthető.

 

A nagyításhoz kattintson a képekre!

 

Igényes kivitelezés, precíz beépítés, tökéletes végeredmény- ezt garantálják Önnek az üzemi körülményeket között gyártott kész sarokelemek. Az előregyártott külső, - és belső sarokelemek méretben és mintában tökéletesen illenek az azonos elnevezésű díszléchez. A sarkokat társított termékként minden stukkó díszléc termékoldalán megtalálja és a stukkóprofillal együtt megrendelheti kényelmesen, online.

Vásároljon a díszléchez előregyártott sarokelemeket, ha szeretne …

  • … időt megtakarítani a beépítésnél

  • … elkerülni a helyszíni barkácsolást

  • … spórolni a beépítés költségein

  • … tökéletes végeredményt.

Prémium minőségű, gondosan megtervezett és precízen gyártott stukkó termékeinkkel otthona díszítése csupán gyerekjáték!

A díszlécek beépítéséről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat >>>

Webáruházunkban megrendelhetők a polisztirol díszlécek, a gérvágó láda, az apró fogazású fűrész, valamint a stukkó felragasztásához szükséges kellékek és rezsianyagok is: kinyomópisztoly, stukkóragasztó, takarófólia és ecset.

Vágjon bele, megéri, hiszen az elvégzett munka megtérül. Alakítson ki Ön is elegáns, kellemes és esztétikusan díszített helyiségeket!

Megtekintem a beltéri díszléceket >>>

Tovább a kellékek és rezsianyagok oldalra >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket