Polisztirol díszítőelemek az egyedi ház homlokzathoz

Kültéri stukkó

Polisztirol díszítőelemek az egyedi ház homlokzathoz

Legyen szó újépítésű házról, vagy korábbi építésű ingatlan felújításáról, a ház homlokzata mindig kiemeleten fontos. Házunk homlokzata ugyanis tükrözi a tulajdonosa stílusát. A polisztirol díszítőelemek számos lehetőséget biztosítanak arra, hogy háza homlokzatának egyedi, az Ön stílusát kifejező megjelenést kölcsönözzön. A polisztirol stukkó ráadásul egyszerűen és gyorsan beépíthető, sőt még kedvező áron is beszerezhető online. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek, hogyan valósítható meg egyedi ház homlokzat polisztirol díszítőelemekkel.

Szigetelés és stukkózás? Igen!

A klímavédelem égisze alatt és nem utolsó sorban a fűtésszámlák csökkentése érdekében az utóbbi években megnövekedett a külső szigeteléssel ellátott ingatlanok száma. Sajnos azonban gyakran estek impozáns épületek egykor pazar, egyedülállóan stukkózott, gipsz ablakkeretei is a felújítás áldozatául. Új építésű ingatlanokon pedig a legtöbbször fel sem merült már látványos gipsz ablakkeretek és általában véve gipsz stukkó beépítése. Kár lenne azonban a homlokzatfelújítás vagy építkezés során lemondani ezekről a pompás díszítőelemekről. Van erre megoldás?

Megoldható felújítás során a szigetelés és a stukkózás is? Persze! A régi gipsz ablakkeret ugyan lenyűgöző látványt nyújtott, de koránt sem volt praktikus vagy éppen költségkímélő megoldás. A körülményes beépítésről és rendszeres karbantartásról, javításról már nem is beszélve. Ezzel szemben a hungarocell ablakkeret, mely polisztirol stukkóból készül, időtálló, gyorsan beépíthető és rendkívül kedvező árú. További előnye, hogy a polisztirol stukkó komplett rendszert kínál homlokzatdíszítéshez. Tehát nem csupán ablakkeretezésre alkalmas, hanem a teljes homlokzat díszítésére kezdve a homlokzattagolástól a ház sarok díszen át egészen az ablak stukkóig.

De nézzük meg először is, hogy mi is pontosan a kültéri polisztirol stukkó? A kültéri stukkót számítógéppel vezérelt gépeken gyártjuk polisztirol táblákból. A majdani hungarocell ablakkeret ezután egy kéregbevonatot kap. Ez a sima felületű polimer kéreg védi a stukkót a mechanikai sérülésektől és az időjárás viszontagságaitól is. A kültéri, úgynevezett kérgesített stukkó tehát valóban egy időtálló homlokzati díszítőelem.

Korábban a gipsz ablakkeret elkészítéséhez a stukkóprofilokat körülményes volt méretre vágni és külön gérbe kellett vágni az ablak sarkainál. Ezzel szemben a hungarocell ablakkeret elkészíthető egy kültéri stukkóprofilból és az előregyártott sarokelemekből. A helyszínen az előregyártott elemeket csupán össze kell illeszteni. Minden egyes díszléchez számos különböző kiegészítőelem készül, ezzel számtalan díszítési megoldást lehetővé téve.

Budapest 108-vb kérgesített homlokzati díszléc bal oldali véglezárás

 

Budapest 108 kérgesített kültéri stukkó, homlokzati díszléc

 

Budapest 108-vj kérgesített homlokzati díszléc jobb oldali véglezárás

 

Budapest 108 kérgesített homlokzati díszléc sarok elem

 

Sőt, ennél még egyszerűbb ablakkeretezési megoldás is létezik. Hihetetlenül hangzik? Pedig igaz. A klasszikus hungarocell ablakkeret mellett ma már létezik méretre gyártott ablakstukkó is. A kész ablakstukkóval a homlokzatdíszítés gyerekjáték.

Timpanon, ablak stukkó

Timpanon, ablak stukkó

A méretre gyártott ablakstukkó az ablak felső, úgynevezett ablakszemöldök részének díszítésére szolgál. Az ablakstukkó szó szerint egyetlen mozdulattal beépíthető. Nem hiszi? Akkor nézze meg az alábbi videót!

Ugye milyen egyszerű? A mértre gyártott ablakstukkó akár szakember segítsége nélkül is könnyedén beépíthető.

Önnek csupán a kívánt formát, mintát és méretet kell kiválasztania. Választhat egyenes, íves és csúcsos ablakstukkók közül, melyek számos különböző stukkómintával rendelhetők.

De milyen minta is illik háza homlokzatához? Nézzük meg most a különböző stukkómintákat.

Különböző stukkóminták a kültéri díszítőelemeken

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás. És ugyanígy igaz, hogy ahány ház, annyi különböző stílus és díszítési lehetőség. A homlokzatra beépített kültéri stukkó nagy mértékben meghatározza háza megjelenését. Ezért is fontos, hogy milyen stukkómintát választ.

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

A polisztirolból készült kültéri díszítőelemek számos különböző stukkómintával rendelhetőek. A stukkóminták között megtalálhatóak tradicionális, klasszikus, modern és minimalista motívumok is.

Tradicionális stukkóminta kültéri díszítőelemeken

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Ezeken a képen tradicionális stukkómintával ellátott ablakkeretek láthatóak. A farkasfog mintával díszített timpanon, a bordázott oldalsó keretező léc és az impozáns sordíszek harmonikus összképet alkotnak. Remek választás a tulajdonos részéről a klasszikus stukkóminta, mely meginkább kihangsúlyozza az épület karakterét és sajátos jellegét. Kültéri polisztirol stukkóval az épület homlokzata megérdemelt pompájában tündökölhet. A teljes felújítás összességét tekintve a stukkózás csupán a költségvetés elenyésző hányadát teszi ki, mégis látványos eredményeket érhetünk el vele. A kültéri díszítőelemekre mindenképpen érdemes beruházni!

Modern stukkóminta kültéri díszítőelemeken

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

Új építésű ingatlanok homlokzatát előszeretettel díszítik a tulajdonosok és kivitelezők modern stílusban. Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy lehet egy olyan klasszikus díszítőelem, mint a stukkó egyszerre modern is? A válasz nagyon egyszerű: igen! Polisztirol kültéri díszítőelemek ugyanis bármilyen stukkómintával gyárthatók. A modern stukkómintákra az egyszerű vonalak, a geometrikus formák jellemzőek. A letisztult formák és ívek stílusos, modern megjelenést kölcsönöznek az épületnek. A modern stílusú homlokzatdíszítésre is jellemző, hogy különböző kültéri díszítőelemeket használnak. Például nem egyetlen ereszpárkányt használnak a díszítéshez, hanem több kültéri profilt is alkalmaznak. A felső ereszpárkányhoz mintában illő osztópárkányokkal ízléses összhatást érhetünk el. A homlokzat tagolása osztópárkányokkal már évszázadokkal ezelőtt is kimondottan kedvelt díszítés volt, de napjainkban a modern stílus kedvelői is előszeretettel élnek ezzel a díszíti lehetőséggel.

A kültéri stukkózás tehát nem merül ki az ablakkeretezésben, sőt! A következő részben bemutatjuk, a homlokzat mely részeit milyen kültéri díszítőelemekkel teheti egyedivé.

Milyen homlokzati díszítőelemeket érdemes választania?

Mint a fentiekből kiderült, a polisztirol kültéri stukkó számos lehetőséget kínál otthonunk szebbé tételéhez. Milyen a homlokzati díszítőelemeket érdemes választania? Ebben a részben bemutatjuk a legkedveltebb kültéri stukkó termékeket.

Dísztégla és kváderkő polisztirolból homlokzatdíszítéshez

A ház sarok dísz, másnéven dísztégla egy rendkívül praktikus és dekoratív megoldás. A dísztégla védi és egyszerre díszíti is az épület sarkait. A polisztirolból készült kváderkövek mind klasszikus, mind modern stukkómintával rendelhetőek.

Ablakkeretezés stukkóval és kültéri ablak díszítés polisztirol díszlécekkel

Az ablakkeretezés évszázadok óta a homlokzatdíszítés kiemeleten fontos területe, hiszen az ablak külső díszítése azonnal szembetűnik. A kültéri stukkó lehetőséget ad, hogy házunk ablakainak stílusos és igényes megjelenést adjunk.

Komplett alumínium külső ablakpárkány

Az ablakkeretezés ízléses és funkcionális eleme az ablakpárkány. Az alumínium lemezzel borított komplett ablakpárkány egységes ablak díszítést tesz lehetővé, hiszen mintája harmonizál az ablakkeretező díszlécekkel.

Homlokzati díszléc, kültéri stukkó léc kérgesítve

A párkányléc az egyik legkedveltebb homlokzati díszítőelem. Nem csoda, hiszen egy jól megválasztott ereszpárkány vagy osztópárkény nem csak optikailag tagolja a homlokzatot, hanem esztétikus megjelenést is kölcsönöz az épületnek.

Bordázott oszlop burkolat kérgesítve

Impozáns homlokzatot kialakítása polisztirol oszlopokkal: egyszerű, kevésbé dekoratív műanyag vagy betonoszlopokat könnyedén alakíthatja terasza bámulatos díszeivé polisztirol oszloptestekkel, oszlopfővel és oszloptalppal.

A polisztirol homlokzati díszítőelemek tehát igen sokrétűek. A széles méret – és mintaválasztéknak köszönhetően biztosan talál ízlésének megfelelő kültéri díszítőelemeket, keressen akár klasszikus, akár modern stukkómintát. Az alábbi linken megtekintheti teljes kültéri stukkó kínálatunkat.

Kérgesített kültéri homlokzati díszítőelemek >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket