Mennyezeti dekor világítás led stukkóval

Beltéri stukkó , LED stukkó , LED világítás

Mennyezeti dekor világítás led stukkóval

Rég elmúltak már azok az idők, amikor egy helyiség világítását egyetlen, jellegtelen mennyezeti lámpával „letudta” az ember. Napjainkban már köztudott, hogy a világítás nem csak funkcionális kell legyen, hanem jelentős szerepet tölt be otthonunk megjelenésében és közérzetünkre is hatással van. A semmitmondó, hétköznapi megoldások helyett a tulajdonosok ma már inkább egyedi és ízléses megoldásokat keresnek. Éppen ezért egyre nagyobb az igény, hogy a mennyezeti dekor világítás praktikus és esztétikus is legyen egyszerre. A mai, rohamtempóban emelkedő energiaárak mellett továbbá kiemelten fontos, hogy a mennyezeti világítás fenntartható és energiatakarékos legyen. A modern led stukkó minden kritériumnak megfelel, hiszen számos formában, különböző világítástípusok kivitelezéséhez kapható. A legkedveltebb led stukkó a díszléc indirekt világításhoz, de választhat akár led spotok beépítésére alkalmas díszlécet vagy komplett stukkó lámpát is. A polisztirolból készült rejtett világítás díszlécekbe könnyedén építhető be energiatakarékos led szalag vagy led spot izzó. Nem ismeri a led stukkó nyújtotta lehetőségeket? Semmi gond, ebben a cikkben részletesen bemutatjuk Önnek, hogyan valósítható meg egy alacsony fogyasztású és látványos mennyezeti dekor világítás led stukkóval.

LED szalag elrejtése

A LED szalag az elmúlt években széles körben elterjedt, hiszen számos pozitív tulajdonságának köszönhetően igen kedvelt fényforrás rejtett világítás kialakításához. A led szalag alacsony áramfogyasztás mellett hangulatos mennyezeti vagy oldalfali világítást biztosít. Az energiatakarékos led világítás lehetőségeiről és tényleges áramfogyasztásáról ebben a cikkben olvashat bővebben. A led szalag egyetlen hátránya, hogy maga a szalag kevésbé dekoratív. Praktikus és energiatakarékos, de sajnos nem igazán mutatós, önmagában nem állja meg a helyét, mint esztétikus világítás. Éppen ezért javasolt a LED szalag elrejtése. Még mielőtt megijedne: a LED szalag elrejtése egy egyszerűen kivitelezhető, korántsem bonyolult művelet, hiszen ma már kapható kifejezetten led szalag elrejtésére tervezett polisztirol díszléc indirekt világításhoz.

 

led szalag elrejtése stukkóval

 

led szalag stukkóba

 

Ahogy a fenti képeken is látszik, a led szalag melegfehér színe remekül harmonizál a fal és a lakástextíliák színével. A led szalagot teljesen elrejti a stukkó díszléc profilja, csupán csak a hangulatos rejtett világítás érvényesül. Hogyan lehetséges ez?

LED szalag stukkóba

A rejtett világítás díszlécek kifejezetten led szalag stukkóba való beépítésére lettek tervezve. A rejtett világítás díszlécet, csakúgy mint a klasszikus holker díszlécet, az oldalfal és mennyezet találkozásánál kell rögzíteni. A led szalagot a rejtett világítás díszlécben kialakított nútba kell helyezni. A rejtett világítás díszléc profilja elrejti magát a led szalagot és csak az általa kibocsájtott, a díszléc felső részéről és a mennyezetről reflektálódó indirekt fényt engedi látszani. Az így létrejött rejtett világítás fénye a szemnek kevésbé megterhelő, sőt kimondottan kellemes. A stukkóba épített led szalag, mint rejtett világítás, ideális például mennyezeti dekor világítás kialakításához a nappaliban vagy a hálószobában.

Mennyezeti led szalag és led spot dekor világításhoz

A mennyezeti led szalag mellett igen kedvelt világítástechnikai lehetőség a led spot izzók felhasználásával kialakított direkt világítás. Direkt világítás esetében – ellentétben a rejtett világítással- maga a fényforrás, azaz a led spot is látható. A direkt világítás fénye közvetlen, fényereje kellő mennyiségű és erősségű íráshoz, olvasáshoz vagy aprólékos munkavégzéshez is.

A led spot izzók szintén alacsony energiafelhasználásúak és csak minimális hőt termelnek, így bátran beépíthetőek led stukkóba. Ma már ugyanis olyan polisztirol díszlécek is kaphatóak, melyek lehetővé teszik led spot izzók beépítését. A direkt világítás díszlécekbe ízlése és igénye szerint építheti be a kívánt mennyiségű led spot izzót. Olvasósarok vagy éppen íróasztal-világításhoz remek választás a led spot izzó polisztirol stukkóba építve.

 

dekor világítás led spot izzókkal és polisztirol díszlécekkel

 

Mennyezeti lámpa stukkóval

Akkor sem kell lemondania egy látványos mennyezeti dekor világításról, ha a helyiség falait már klasszikus holker díszlécekkel díszítette, melyekbe nem lehet led szalagot építeni.

A készre szerelt mennyezeti lámpa stukkóval ideális megoldás, ha led világítást szeretne a lehető legegyszerűbben stukkóval kombinálni. Mennyezeti lámpa stukkóval webáruházunkban számos különböző kivitelben és méretben rendelhető. Kínálatunkban megtalálhatóak led spot izzókkal ellátott mennyezeti lámpák valamint led szalaggal ÉS led spot izzókkal szerelvényezett stukkólámpák.

 

mennyezeti lámpa led stukkóval

 

Minden mennyezeti lámpa stukkó díszlécből készül. A stukkólámpák gyártásához legkedveltebb díszléceinket használjuk. A stukkóminták között megtalálhatóak klasszikus és modern stílusú profilok is- biztos talál Ön is ízlésének megfelelőt közöttük. A mennyezeti stukkólámpák óriási előnye, hogy mér beépített led világítással szállítjuk őket. Önnek a helyszínen a bekötésen és felragasztáson kívül nincs más dolga.

A mennyezeti dekor világítás led stukkóval tehát számos lehetőséget kínál kreatív ötletei megvalósításához. Legyen az egy díszléc indirekt világításhoz vagy készre szerelt mennyezeti lámpa stukkóval – biztosan olyan világítást tud kialakítani vele otthonában, ami praktikus és esztétikus, és emellett még alacsony energiafelhasználású is. A villanyszámla mellett a festő szakember költségein is spórolhat, hiszen a polisztirol stukkót akár saját kezűleg is beépítheti. Ráadásul webáruházunkban direktben a gyártótól vásárolhat a lehető legkedvezőbb áron!

Tekintse meg mennyezeti dekor világítás kialakítására alkalmas ledes stukkó kínálatunkat, ha

  • egyedi stílusú mennyezeti világítást szeretne

  • könnyen kivitelezhető led világítást keres

  • ízlésesen szeretné megoldali a led szalag elrejtését

Teljes LED stukkó kínálatunkat itt tudja megtekinteni >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket