LED trafók és LED dimmerek, azaz LED vezérlők

LED stukkó , LED világítás

LED trafók és LED dimmerek, azaz LED vezérlők

A LED világítás kialakításához igénye szerint választhat LED szalag, LED panel, illetve LED szpot izzó kínálatunkból. Mindemellett az ezeket működtető elektronikai kellékek elengedhetetlenek a világítás kialakításához. Vegyük sorra a legszükségesebbeket!

A LED szalagok áramellátásához LED trafó bekötése szükséges, hiszen a webáruházunkban forgalmazott LED szalagok 12 Volt egyenárammal működnek, ezzel szemben a hálózati áram 220 Volt feszültségű. A hálózati áramot a LED trafó alakítja át egyenárammá, melynek teljesítményére a termék kiválasztása során fokozottan ügyelni kell, ugyanis a trafó maximum 80%-ig terhelhető! Kínálatunkban 60 Watt, 100 Watt, 150 Watt és 250 Watt teljesítményű LED trafók közül választhat. A LED trafó kiválasztását a LED szalag összteljesítménye határozza meg. A tápegységet minden esetben a hálózati áramra kell kötni, hogy egyenáramot vezethessen tovább a rendszerben. A tápegység kimeneti végét adott esetben egy LED dimmerre kell kötni, mely a LED szalag be- és kikapcsolásáért, valamint a LED szalag fényerejének szabályozásáért, illetve színváltoztatásáért felelős. A LED trafó LED szalag vezetékkel köthető össze a hálózati árammal.

A LED dimmer, más néven LED vezérlő segítségével a LED szalag fényerőssége szabályozható és többszínű RGB LED szalag esetén a szalag színe is kiválasztható. Az egyszínű és többszínű LED szalagokhoz különböző típusú LED vezérlő használandó: az egyszínű LED szalagokhoz az ún. kulcstartós dimmer vagy LED Touch érintős vezérlő, a többszínű RGB LED szalagokhoz az elegáns LED RGB Touch érintős vezérlő vagy LED RGB-W Touch érintős vezérlő.

A LED dimmert a LED trafó és a LED szalag közé kell bekötni. Amennyiben a LED szalag összteljesítménye meghaladja a LED dimmer és a LED vezérlő összteljesítményét, szükség van jelerősítőre is. Jelerősítőket szintén webáruházunkban talál. A dimmelhető LED izzó a fali kapcsolóval be- és kikapcsolható, valamint a fényerő is szabályozható.

Egyedi stukkó lámpa

 

LED világítás sukkó díszlécekbe építve

 

Felhívjuk figyelmét, hogy 5 méternél hosszabb LED szalagokat párhuzamos bekötéssel kell beszerelni, hogy elkerülje a teljesítmény- és fényveszteséget. A LED szalagok és a működtetésükhöz szükséges kellékek beszerelését képzett villanyszerelő végezheti el!

Nézzen szét LED webáruházunkban >>>

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket