LED szalag rejtett világítás polisztirol díszléccel

Beltéri stukkó , LED világítás

LED szalag rejtett világítás polisztirol díszléccel

Építkezés vagy felújítás során elkerülhetetlenül szembesülünk azzal, hogy a hangulatos és praktikus világítás kialakításához a fényforrások elhelyezését is ugyanolyan alaposan meg kell terveznünk, mint a falak színét vagy éppen a bútorok elrendezését. Egy valóban effektív és ezzel egyidőben otthonos világítás kialakításához mindenképpen érdemes a direkt és indirekt fényt is alkalmazni. A direkt világítás könnyedén kivitelezhető LED spot izzókkal, az indirekt világítás pedig LED szalagokkal. Már csak az a kérdés, hogy hogyan és mibe érdemes beépíteni az energiatakarékos LED fényforrásokat. Direkt és rejtett világítás esztétikus kiépítését teszik lehetővé a kedvező áru és rendkívül sokoldalúan alkalmazható polisztirol díszlécek. Napjainkban a stukkó ugyanis gipsz helyett már polisztirolból készül, így egyszerűen beépíthető és számos egyedi világításkoncepció megvalósítására alkalmas. Ismerje meg a polisztirol díszlécek nyújtotta lehetőségeket a LED szalag rejtett világítás megvalósításához!

Indirekt világítás jelentése

Otthonunk világításának tervezése során óhatatlanul is olyan kifejezéssekkel találkozunk, mint indirekt világítás, lumen vagy éppen dimmelhető fényerő. A megfelelő világítótestek és azok beépítését lehetővé tévő díszlécek kiválasztása előtt tehát mindenképpen érdemes tisztázni az alapfogalmakat.

Az indirekt világítás jelentése: indirekt világítás esetében nem látunk rá közvetlenül a fény forrására, ezért használják rá gyakran a rejtett világítás kifejezést is. Mivel a fény egy adott felületről (általában a mennyezetről vagy az oldalfalról) reflektálódik, a fényhatás enyhén tompított, a szemnek kimondottan kellemes. Az indirekt világítás, azaz rejtett világítás kialakításához a legmegfelelőbb fényforrás a LED szalag. Mivel a LED szalagok többsége dimmelhető, azaz szabályozható fényerejű, lehetősége van a világítás intenzitását igényei szerint beállítani és módosítani. A LED szalagok energiatakarékos, modern fényforrások, melyek áramfogyasztása jóval alacsonyabb a hagyományos halogén égőkénél. Bár a LED szalagok teljesítménye is Watt-ban van megadva, mindenképpen érdemes figyelembe venni a csomagoláson lumen-ben megadott fényáramot is. De mi is a lumen, azaz a fényáram jelentése? A lumen a fényáram mértékegysége, mely egy fényforrás által kibocsátott fény mennyiségének összege.

A mai modern LED szalagok és LED spot izzók Watt-ban megadott teljesítménye nem egyenesen arányos az általuk szolgáltatott tényleges fény erejével. Egy LED szalag vagy LED spot akkor is kellő fényt biztosít, ha teljesítménye Watt-ban mérve kevesebb, mint egy hagyományos izzóé.

Nézzünk egy konkrét példát! Míg egy hagyományos izzó fényereje 220 lumen 25 W teljesítmény mellett, addig egy LED spot izzó ugyanezt a 220 lumen fényerőt csupán 4 W fogyasztás mellett biztosítja. Egy LED spot izzóval tehát ugyanazt a mennyiségű fényerőt kapja kevesebb áramfogyasztás mellett. Egy praktikus és egyben energiatakarékos választás tehát, ha a LED izzók mellett dönt. A LED fényforrások ráadásul sokkal hosszabb élettartamúak (akár 50.000 óra), mint a hagyományos izzók.

 

Karnistakarás LED szalag bépítésére alkalmas díszléccel

 

LED szalag, LED világítás, hangulatvilágítás

 

LED rejtett világítás, LED szalag hangulatvilágítás

 

Miután kiválasztotta a megfelelő LED spot izzókat és/vagy LED szalagokat a direkt és indirekt világítás kiépítéséhez, már csak a megfelelő formába kell önteni a LED világítást. Erre a célra ajánljuk a kedvező áru és sokoldalúan alkalmazható polisztirol díszléceket.

Mennyezeti rejtett LED világítás modern stukkóval

Mennyezeti rejtett LED világítás kiépítése polisztirolból készült, modern stukkóval egyszerűen és átlátható költségek mellett kivitelezhető. Míg a gipszkartonba épített LED világítás megvalósításához mindenképpen szakemberre van szüksége, addig a ledes stukkót akár saját kezűleg is beépítheti, ezzel pedig rengeteget spórolhat.

Mennyezeti rejtett LED világítás kiépítésére alkalmas díszléceinket kifejezetten LED szalagok beépítésére fejlesztettük ki. Mindegyik LED világítás díszléchez méretben és stukkómintában pontosan illő előregyártott kiegészítőelemek, például külső és belső sarokelemek kaphatóak. Ezek a kiegészítőelemek egyrészt meggyorsítják a beépítést, hiszen Önnek vagy festőjének nem kell a helyszínen gérbe vágnia a stukkóprofilt, másrészt biztosítják a tökéletes végeredményt.

Mennyezeti LED rejtett világítás kiépítésére számos különböző méretű és mintájú díszlécet gyártunk, így biztosan talál az ízlésének megfelelő és otthona stílusához illő ledes stukkót.

 

LED stukkó indirekt világítás kiépítéséhez

 

Rejtett világítás és direkt fény stukó díszlécekkel

 

Mennyezeti LED rejtett világítás kiépítésére alkalmas díszléceinket itt tudja megtekinteni >>>

Direkt és indirekt világítás kombinálása

Mennyezeti rejtett LED világítás kiépítése polisztirolból készült, modern stukkóval egyszerűen és átlátható költségek mellett kivitelezhető. Míg a gipszkartonba épített LED világítás megvalósításához mindenképpen szakemberre van szüksége, addig a ledes stukkót akár saját kezűleg is beépítheti, ezzel pedig rengeteget spórolhat.

A praktikus világítás kialakításához mindenképpen érdemes a direkt és indirekt világítást kombinálni. Gondoljon csak bele: ha kizárólag indirekt fényt alkalmaz például a nappaliban, elegendő ugyan a rejtett világítás fénye tévénézés közben, de már nem kielégítő olvasáshoz vagy rejtvényfestéshez. Ellenkező esetben, ha kizárólag direkt világítást épít ki LED spot izzókkal, előfordulhat, hogy egy kellemes beszélgetéshez túlzónak érzi a direkt fényt és praktikusabb lenne inkább egy hangulatos rejtett világítás.

A direkt és indirekt világítás kombinálása polisztirol stukkóval könnyedén megoldható. Szériatermékként ugyanis több olyan díszlécet is gyártunk, melyek lehetővé teszik a direkt és indirekt világítás kombinálását. A kombi stukkóprofilok alsó lapjába ugyanis LED spotok, oldalsó díszlécébe pedig LED szalag építhető. A direkt és indirekt világítás külön kapcsolható, így minden szituációban lehetősége van az éppen szükséges világítást felkapcsolni.

Természetesen a kombi díszlécekhez is kínálunk előregyártott kiegészítőelemeket, melyek segítségével a LED világítás kiépítése gyorsabban kivitelezhető.

 

Indirekt világítás LED szalag, LED stukkó

 

Indirekt világítás LED szalag, LED stukkó

 

Díszléceinket direkt és indirekt világítás kombinálásához itt tudja megtekinteni >>>

Mennyezeti lámpa LED szalag rejtett világítással

Ha otthonában egy hangulatos világításra vágyik, de nem akar belefogni egy teljes szoba stukkózásába, remek választás a stukkólámpa. A stukkólámpa egy készre gyártott mennyezeti lámpa LED szalag rejtett világítással és beépített LED spotokkal. A polisztirol díszlécből készült stukkólámpa beépítésre kész: fehérre festve, beépített LED világítással szállítjuk. Egy igazán kompakt megoldás. Mennyezeti lámpa LED szalag rejtett világítással webáruházunkban számos különböző méretben, formában és stukkómintával kapható.

A stukkólámpa mennyezeti LED világítással ideális fővilágítás és akár hangulatvilágítás is lehet a nappaliban vagy éppen a gyerekszobában.

 

303-202 RGB LED lámpa eltolt

 

Design lámpa Budapest 202 csillagos égbolt

 

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket