Látványos homlokzati stukkó hungarocell kültéri díszlécekkel

Kültéri stukkó

Látványos homlokzati stukkó hungarocell kültéri díszlécekkel

Sajnos régóta elterjedt tévhit, hogy a látványos homlokzati stukkó drága, beépítése időigényes és körülményes. A gipsz homlokzati díszekkel készült stukkóhomlokzat valóban egy költséges és meglehetősen komplikált épületdíszítési lehetőség. Ezzel szemben a hungarocell kültéri díszlécek ára kedvező, beépítésük egyszerű és gyorsan kivitelezhető. A széles minta és formaválaszték pedig változatos és esztétikus stukkóhomlokzatok kialakítására ad lehetőséget. Nézzük is meg részletesen, milyen hungarocell kültéri díszlécek kaphatóak és milyen kültéri stukkó minták állnak rendelkezésére.

Kültéri stukkó minták széles választéka

A modern gyártási technológiának köszönhetően polisztirolból stukkó minták és formák széles választéka kapható. A hungarocell kültéri díszléc további előnye, hogy a stukkóprofil mellett számos előregyártott kiegészítő is kapható hozzá, melyek nagy mértékben megkönnyítik a kültéri stukkó beépítését.

Sokan azonban nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá a homlokzatdíszítés tervezéséhez. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán a homlokzat mely részeit lehet kültéri stukkóval díszíteni.

Teljes kültéri stukkókínálatunkat itt tudja megtekinteni >>

Homlokzati stukkó kínálatunk az alábbi termékcsoportokat foglalja magába

  • ívre hajlítható díszlécek körablakok és íves nyílászárók díszítésére

  • dísztéglák az épület sarkainak díszítésére

  • stukkóelemek oszlopborításhoz és oszlopdíszítéshez

  • párkányprofilok homlokzatdíszítéshez

  • ablakkeretező díszlécek

  • ablakpárkányprofilok meglévő ablakpárkány díszítéséhez

  • timpanonok ablakstukkózáshoz

  • kávatakaró profilok

  • egyéb díszítőelemek, sordíszek

Az alábbi videóban részletesen bemutatjuk kültéri stukkó kínálatunkat:

 

Teljes kültéri stukkókínálatunkat itt tudja megtekinteni >>

 

A kérgesített polisztirol kültéri díszléc előnyei

A gipsz homlokzati díszekkel szemben a kérgesített kültéri díszlécek, melyek polisztirolból készülnek, meglehetősen könnyű súlyúak. Ebből fakadóan beépítésük is egyszerűbb. Ráadásul míg a gipsz homlokzati díszek beépítéséhez mindenképpen szakemberre van szükség, addig a polisztirol kültéri stukkót akár saját kezűleg is felragaszthatja a homlokzatra. A kültéri polisztirol stukkó beépítéséhez nincs szükséges speciális szerszámokra. Weboldalunkon ráadásul részletesen videókat is talál, melyeken lépésről lépésre mutatjuk be a beépítés menetét. Természetesen webáruházunkban minden olyan terméket megvásárolhat, melyre szüksége lehet a beépítési munkálatok során.

A régi, történelmi épületeket számos gipsz stukkó díszíti. Sajnos azonban a legtöbb gipsz homlokzati díszen repedések is fellelhetőek. Ezek a sérülések és repedések keletkezhetnek a hibás beépítésből fakadóan vagy a hőmérsékletváltozástól is, hiszen a gipsz tágul és összehúzódik. Ezeknek a repedéseknek a javítása rendkívül költéséges és időről időre újra foglalkozni kell a problémával. A polisztirol stukkó ezzel szemben formatartó. Ha a kérgesített kültéri díszléceket az előírásoknak megfelelően építi be, biztos lehet benne, hogy a stukkó hosszú éveken fogja díszíteni háza homlokzatát- sérülések nélkül. Ebben nagyon fontos szerepet játszik a polisztirol díszlécek cementmentes kéregbevonata. Ennek a kéregbevonatnak köszönhetően a polisztirol stukkó ütésálló és időjárásálló. A keményfelület ellenére a díszléc még flexibilis, így a homlokzat kisebb egyenetlenségei nem jelenteke problémát a beépítés során.

A gipsz homlokzati díszeknek nem csak a beépítése, de a gyártása is időigényes feladat. Sokszor egyetlen gipsz stukkó előállítására is hónapokat kell várni – és csak utána lehet időpontot egyeztetni a kivitelezővel a beépítésre, ami gyakran további hetekbe telik. Polisztirol kültéri díszléceink egy része azonban azonnal szállítható, készletről. A futárszolgálat 1-2 munkanapon belül kézbesíti a csomagokat. Mivel a polisztirol stukkó szakember segítsége nélkül is beépíthető, így kiszállítás után azonnal hozzá is láthat a munkálatokhoz.

Klasszikus díszítés modern köntösben – így is jellemezhetnénk a polisztirol kültéri díszléceket. A polisztirol stukkó ugyanis lépést tart a mai trendekkel, így a klasszikus épületdíszítés nem zárja ki a környezetbarát, energiatakarékos és korszerű megoldásokat. Polisztirolból ma már LED világítás kiépítésére alkalmas kültéri díszléc is kapható. Ezzel a dekoratív stukkóprofillal egy lépésben oldhatja meg háza homlokzatának díszítését és világítását is.

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

Gödöllő 180 kültéri LED stukkó

A Gödöllő 180 kültéri díszlécet kimondottan LED szalag beépítésére terveztük. A profil felső oldala enyhén lejt, így biztosítva a csapadék és szennyeződés elvezetését, tehát a díszléc remekül használható osztópárkány kialakítására. Az előregyártott sarokelemeknek köszönhetően a párkánylécet könnyedén átvezetheti az épület sarkain is, ezzel egy övpárkányt kialakítva, mely körbeöleli az épületet. A díszléc visszafogott mintájának köszönhetően remekül kombinálható további kültéri stukkóelemekkel akár modern, akár klasszikus stílusban.

A homlokzatdíszítés kiválóan lehetőséget nyújt arra, hogy házának egyedülálló, mással össze nem hasonlítható megjelenést adjon. A különböző stukkóprofilok ugyanis számtalan módon kombinálhatóak. Kérem, nézze meg az alábbi képeket!

Mindegyik épület homlokzatát az általunk gyártott polisztirol stukkóelemek díszítik. Ahány ház, annyi díszítési lehetőség. Az Ön házához melyik díszlécek illenének leginkább?

Stukkó ötletek a dekoratív homlokzatdíszítéshez

Stukkó ötletek a dekoratív homlokzatdíszítéshez

Stukkó ötletek a dekoratív homlokzatdíszítéshez

Stukkó ötletek a dekoratív homlokzatdíszítéshez

A weboldalunk, szolgáltatásaink, továbbá a felhasználói élmények javítása érdekében úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ.
A "Rendben" gomb lenyomásával engedélyezi őket, hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket